Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
csumpa93
tag
Sziasztok!
Nem tudom hova forduljak a problémával, de hátha kapok segítséget, vagy útbaigazítást.
Adott egy PC Gigabyte z170-es alaplappal és egy i5 6500-as prociva.
Most eladtam a videokártyát és a cseréig a prociba integrált vga-t használom.
A probléma az, hogy időnként elmegy a kép 1-2 másodpercre, majd visszajön, ez van ,hogy 5-10 percig nem csinálja, majd egy per alatt sokszor és nem tudom mi a baj.
- Drivel legfrissebb
- minden csatlakozót kipróbáltam (HDMI-DVI)
- kábeleket cserélgettem
- képfrissítést váltogattam, de nem oldódott meg egyelőre.Előre köszönöm a segítésget.
-
csumpa93
tag
Sziasztok!
Abban kérném a topiklakók segítségét, hogy melyik az a Riser kábel amivel a legkevesebb a jelveszteség, vagy az FPS bukás A thermaltake kébelét néztem. Az mennyire értékelhető? Előre köszi a segítséget
-
csumpa93
tag
Sziasztok!
MIKRO LAGGOK!!!!
Azért fordulnék a topik lakóihoz, hogy egy kis segítséget kérjek. Már egy ideje fennáll a "probléma" de most már egy kicsit zavar néha. A lényeg az, hogy elő fordulnak ilyen mikro lagg szerű dolgok a gépen ami azt takarja mint ha megfagyna a gép 1 másodpercre, vagy max 2-re, de lényeg, hogy így megröccen, de csak ha az op.rendszeren tehát játékokban nem fordul elő, így össze-vissza tök random vagy ha elindítom a gépet és mondjuk beütném a jelszót közbe megáll egy kicsit de utána megy tovább és nem fagy le úgy, hogy újra kelljen indítani, csak így néha 1-2 másodpercre megáll.
Hol keressem a hibát szerintetek. Azóta már egy párszor újraraktam a rendszert és mindig az új driverekkel.
-
csumpa93
tag
Sziasztok!
Kifogtam egy ciripelős GTX 1060-at. Gariba cserélik vagy nem? Konzolvilágba vettem 1-2 hónapja
-
csumpa93
tag
Sziasztok!
Hatalmas segítséget szeretnék kérni. A lényeg, hogy van egy fullhd-s 144hz-es monitorom és egy 4k-s samsung tv-m. Azt szeretném, hogy a monitor képét másolja a tv-re persze fullhd-ba és az a baj hogy ha ugye másolom a képet akkor "valahogy" a tv lesz az 1-es és a monitort nem engedi 144hz-re állítani. Pedig valahogy régebben működött amikor egy másik tv-re kötöttem, hogy a monitor fullhd 144hz a tv fullhd 60hz és másoltam a képet. Előre köszönöm a segítseget. -
csumpa93
tag
Sziasztok!
Van egy LG 144hz-es gaming monitorom és az lenne a kérdésem, hogy miert csak dvi kábelen engedi a 144hz-et. Hdmi-n vagy display porton miert nem?! Előre köszi a választ.
-
csumpa93
tag
Sziasztok! Adott egy Alcatel üvegszálas router amibe a gépemet dugtam. Most átköltözök a szoba másik sarkárába és nem szeretnék 10m kábellel kűzdeni, gondolkodok ilyen wifis usb modemen. Valaki tudna linkeli 1-2 normálisabb fajtát? A kérdés az, hogy mennyire éri meg? Sokat játszok online fps, mmo, stb. és nem szeretném, hogy késsen, eldobáljon vagy nem tudom miket szoktak az ilyenek nem volt még velük tapasztaltom.
-
csumpa93
tag
Sziasztok!
Lehet tudni mikor jönnek a Cooler Master új, V szériás tápjai? A full modulárisak.
-
csumpa93
tag
Hülye kérdés, ha a táp oldaláról leveszem a matricát, mert nem tetszik akkor elveszik a garancia?
-
csumpa93
tag
Sziasztok!
Van egy Sansung T27B750EW TV-Monitorom és adaptert keresek hozzá. Ebay-en Amazonon nézegettem, de nem nagyon találtam, hozzá, vagy ha találtam nem merem megrendelni, mert félek, hogy rosszat rendelek. Valaki tudna nekem linkelni egyet ami tuti jó lenne bele, nagyon megköszönném. 14V4A-s kellene.
-
csumpa93
tag
Sziasztok!
Van a gépem egy:
-i5 4670
-Gigabyte h87m-d3h
-8 giga corsair vengeance 4-4 gb
-fsp raider 550
-2 tb seagate HDD
-120 kingston hyperx SSD
-Asus GTX 770 2GBKezdődött azzal, hogy mikor egy helybe volt a gép, mondjuk kimentem inni, ételt készíteni és amikor visszaértem addigra kikapcsolt magától, csak úgy. Semmi játék, vagy megterhelő alkalmazás nem futott csak max egy böngésző vagy éppen semmi. Aztán Counter Strike GO közbe lefagyogatott, de úgy, hogy csak a hard resetre reagált. Újratelepítettem, legyalultam mindent. Majd megint lefagyott CSGO-zás közben. Kitakarítottam, szétszedtem, újrapasztáztam, kifújtam a port, majd újraraktam megint, és még mindig lefagy és kikapcsol, most egyszerűen böngészés közbe gondolta meg magát, hogy most lefagy. A legutóbbi újratelepítés óta játék közbe nem fagyott le. Egy kis segítséget szeretnék kérni, hogy merre keressem a hibát, mit tegyek? Válaszokat előre is köszönöm.
-
csumpa93
tag
Sziasztok! Egy i5 4670-es procit bele tudok tenni egy H97-es vagy z97-es alaplapba? nem lesznek vele kompatibilitási bajok?
-
csumpa93
tag
Sziasztok! Lehet olyan, hogy az egyik sys_fan csatlakozo elromoljon? 3-ból, 1 nem működik. Próbáltam más ventivel, próbáltam biosba de semmi. Lehet az hogy ezelőtt Y-ba volt kötve hozzá 2 venti. Télen működött, mosg beraktam és nem. Gariztatás legyen vagybhadjam inkább?
Giga h87m-d3h-rol van szó -
csumpa93
tag
Sziasztok!
Miért van az, hogy bekapcsolom a gépet és 1-2 perc után használhatatlanul lefagy. Win7 64bit. Válaszokat előre is köszönöm
Intel i5 4670
H87 chipset
8gb corsair
120 ssd kingston hyperx
2tb seagate
Gtx 770[ Szerkesztve ]
-
csumpa93
tag
Sziasztok!
Miért van az, hogy folyton eltűnnek a minialkalmazások és nem hozhatók elő? Minek a hibája lehet ez? Van egy módszer amivel sikerül visszahozni, de bosszantó, hogy kb 4-5 naponta ezt el kell játszani. A módszert az alábbi linken találtam. A segítséget előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
csumpa93
tag
Sziasztok! miért van az, hogy az SSD-n a 111 gigából csak 45giga szabad helyem van, holott megnéztem és a rajta lévő dolgok max 25 gigat nyomnak, tehát van valahol 40GIGA!!! Ezt hol tudom megnézni vagy törölni, vagy mi a búbánat ez?
-
csumpa93
tag
Sziasztok!
Van egy olyan gáz, hogy kaptam egy csomagot valakitől amit nem kértem és mégis elküldte, úgy, hogy fizetnem kell a csomagért ilyen utánvételes csomag volt, de amúgy meg nem kértem, hogy küldje el. Ilyenkor mit lehet tenni? hagyjam a fenébe és majd visszaküldik?
-
csumpa93
tag
sziasztok!
mivan akkor ha feladtam egy csomagot, de az irányítószámot rosszul írtal rá? a város és a cím jó de véletlen felcseréltem 2 számot az irányítószámba. válaszokat előre is köszi.
-
csumpa93
tag
Sziasztok!
GOndolom nagyon hülye kérdés, csak eléggé új vagyok ezekbe a dolgokba, ha utalok pénzt és nincs rajta annyi, akkor nem minuszos lesz a számla hanem gondolom el sem utalja. Most kb volt rajta 1200 forint és 1000forintot utaltam el, de véletlen lehet hogy kétszer csináltammeg, akkor csak egyszer vonja le gondolom mert másodjára nem fogja tudni levonni
-
csumpa93
tag
Sziasztok!
Miért van az, hogy ki kellett vegyem a pricihűtőt mert beraktam az egyik ventit és csak úgy tudtam berakni ha a procihűtőt kiveszem
.........
kivettem kicsavaroztam fasza minden aztán az egyik csavar amire tekerem az anyát, az anya így félúton megakadt és nem lehetett továbbcsavarni, csak a két csőfogoval tudtam egymásra erőszakolni másképp nem ment
Nem tom
mitől lehet hogy egyszer faszán rálehetett csavarni, aztán csak úgy megakad és nem ment tovább
csak ha megerőszakoltam egy kicsit, így is fostam, hogy megszakad a menet, de végül egy kis erőhatással sikerült becsavarni, nemtudtam máshogy.
mitől lehetett? esetleg ez garanciális hiba is lehet?
Előre köszi a válaszokat? -
csumpa93
tag
SZiasztok!
Nemrég írtam, hogy a tápom elég furcsa kerregő hangot ad ki a tápom magából és nemrég arra lettem figyelmes, hogy ha fektetett helyzetbe van a gép akkor nem kerreg, ha felállítom akkor megint kerreg és ezt egymás után eljátszva állandóan előfordul. Egy CM N200 és egy FSP Raider 550-ről van szó. Próbáltam, hogy kivettem, visszaraktam, meghúztam, lazítottam, de semmi. Rejtélyes megfejtéseket előre is köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
csumpa93
tag
Sziasztok!
Ha egy ilyenfajta műveletet szeretnék egy fsp raider 550-en végezni azt ugyanúgy megtudom? Sajnos forrasztani meg ilyesmit nem tudok szóval ezt a megoldást szeretném választani. Mert már gecire idegesít a ventije. A garancia meg nemizgat.
https://www.youtube.com/watch?v=6zCm8cXLZHA&index=1&list=FLMVBhB4-TcOnqVWPNdQoEhQ -
csumpa93
tag
válasz Fire/SOUL/CD #78125 üzenetére
Igen 140x140, de a furatai úgy van írva, hogy 120x120-nál van, gondolom, ha szemre nem lóg bele semmibe, akkor semmi baj nemlehet!? Köszi a választ
-
csumpa93
tag
Sziasztok, van egy Cooler Master Gemin II M4-es procihűtőm, rajta egy 12cm-es ventivel amit leszeretnék cserélni egy Cryorig XF140-re, azt szeretném kérdezni, hogy szerintetek ez megvalósítható lenne-e. A venti maga 14cm-es de a furatai 12cm-en vannai. Azért gondoltam, hogy simán feltudnám rá pattintani, mert a procihűtő bordáján megy végig egy egyenes keret és két kis kampó csak belekapaszkodik a furatba, így gondoltam nem baj ha nagyobb a venti egy picit, ha a furat jó helyen van. A segítséget előre is köszönöm :-)
-
csumpa93
tag
Sziasztok! Mért van az, hogy a 8 giga ramomból csak 7,88 "használható"? Előre köszi a válaszokat
-
csumpa93
tag
Sziasztok. Szoktam nézegetni ilyen gépösszerakós-szétszedős videókat és szoktam látni, hogy a karukon van egy ilyen karszalag amiből egy valami vezeték lóg ki, de azt már nem látom hova van bekötve. Szerintetek az mi?
-
csumpa93
tag
Sziasztok srácok, nemtudom hova írjam ezért megpróbálkozom itt, mivan akkor, ha kb. egy hete vettem egy fejhallgatót 13.000 forint értékben és már szétjött a párna része, nem kérhetem, hogy visszaadják a pénzem? egy JBL J55 lenne
-
csumpa93
tag
Sziasztok!
Felraktam a gépre a Crysis3-at, és miért van az, hogy az egér olyan laggos, tehát így egy kb. fél másodperc után reagál a mozdulatra. A segítséget előre is köszönöm, ui: más játéknál persze nem csinálja
-
csumpa93
tag
Hello!
Van egy intel i5 és egy gigabyte h87m-d3h kis kombóm és az lenne a kérdés, hogy a mellékelt bios képen találtam egy ilyen beállítási menüpontot és ezen lehetne-e valamit állítani, hogy minél kevesebbet fogyasszon a gép, meg hogy energiatakarékos legyen. Vagy milyen kis energiatakarékossági praktikák lehetnek a gépen?
-
csumpa93
tag
Hello sziasztok!
Van a házba 2 gyári venti, 1-1 kis alap hűtőmester féle fajta venti és mondom magamba kiszerelem, mert egy kicsit hangosak voltak, mármint nem annyira, de azért hallható a különbség vele és nélküle. Csináltam 1-2 mérést és komolyan, ennyi a különbség, ha benne van a 2 kis venti vagy nincs!? A legnagyobb ventilátor nélküli, battlefield 3-as érték, az a legmagasabb volt éppen, de utána nem ment olyan 57-nél magasabbra. Egy i5 4670- ről lenne szó amit egy Coolermaster Gemin II M4 hűt Vidkari nincs a gépbe a proci grafikus vezérlőjét használom.
[ Szerkesztve ]
-
csumpa93
tag
WÁÁÁÁÁÁÁÁ leszedtem egy nem portable verziót és mostmár működik köszi a segítséget srácok
-
csumpa93
tag
i5 4670 ha a procira gondolsz, vagy mire?
[ Szerkesztve ]
-
csumpa93
tag
Sziasztok! Valaki tudja, hogy milyen progival tudnám figyelni a proc. hőmérsékletét? Se az Aidába, se az everest-be nem írja. Belemegyek az érzékelőkbe és csak a vinyók hőmérséklete van ott.
-
csumpa93
tag
Sziasztok. Van ilyen intel rapid izé technológiai program a gépemen és nem szeretne elindulni. Azt írja, hogy a IAStorUI működése leállt, egy reinstallt is csináltam az se segített. Előre is köszi a segítséget.(i5 4670)
Új hozzászólás Aktív témák
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Formula-1
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- PlayStation 5
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest