Új hozzászólás Aktív témák

  • khron78

    őstag

    válasz Stauffenberg #35270 üzenetére

    Nem veszem elő a gépet azért, hogy időnként lefotózzak 5-10 eladnivaló terméket. Nem is egyszerre készítem a 150 képet, hanem mindig amennyi jön. Így óhatatlan, hogy a fényképezővel se lesz soha egyforma a két kép, illetve ahhoz is hozzá kell nyúlni. Itt meg a lényegi különbség el is tűnt. A fényeket beállítani, a tárgyat megfelelő szögekből fotózni. Aztán minden tárgy új pozíciót, elhelyezést kíván. A gépet állványozni kéne, mert kézből a keresőt használom és hátterem se 2x2 méter, hanem sokkal kisebb.
    De még egyszer mondom. Semmi más igényem nincs, mint a háttereket homogénné alakítani. A részletesség, a zaj mértéke, a fényerő mind megfelel vagy javítok rajta. Egyedül a hátteret szeretném egymáshoz igazítani. Ha nem megoldható, akkor nem megoldható. Erre kértem javaslatot.

    A linkelt fotókon ott a neutrális színű háttér, ami egy kékesszürke szín. De nem is a színhelyesség a lényeg, hanem annyi, hogy a háttér legyen egyforma és ne legyenek jól látható különbségek. Ezt szerkesztővel meg lehet oldani, vagy nem? Tudtok erre megoldást? Ezt a pipettázást valahol meg tudom nézni, hogy működik? ACDsee és Capture One, amit használok. Ez utóbbit még csak tanulom.

    Sajnos egy ideje nem sokat van lehetőségem kimozdulni otthonról. Tehát kevés kép készül. De nem is ez a lényeg. Nincs olyan kép, amihez ne kellene nyúlni. A kérdésem úgy kezdődött, hogy létezik olyan megoldás, amivel a hátterek közti különbséget el tudom mosni. Van e olyan lehetőség, ami egy általam színhelyesnek beállított sablon szerint automatikusan beállítja a többi kép fehéregyensúlyát? Tehát, mint egy auto white balance, csak itt van egy minta, vagy layer, vagy akármi, ami alapján dolgozik a szoftver és beállítja a helyes értéket.

    _csocso_: de van egyébként elektronikus zár is.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák