-
IT café
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
dreed
tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. Hifi építés lesz az "új" autóba(cápa Galant) és szeretném ha számomra elfogadható lenne, az előző nem sikerült az elvárásaimnak megfelelően. Hangszeres zenét hallgatok, főleg rockot.
Ami adott:
Jvc kd-921bt
q-dimension el comp 6
jbl 1202d30 + 33l-es zárt láda
Macaudio Attac 4050
Már jó ideje olvasgatok fórumokat, teszteket, de az erősítővel kapcsolatban bizonytalan vagyok. Bár állítólag ez a régi szériás Mac még elfogadható minőséget produkált hangszeres zenében. Érdeme lenne cserélnem? Max. 25e jó magyar forintom lenne a cserére. -
dreed
tag
Az előző installhoz képest a változás a fejegység(Kenwood kdc9095), a láda és persze az autó(Astra f). Előzőleg egy kicsi reflex ládába ült a mélynyomó és szettek csak fejegységről voltak hajtva. Most már tudom ez így nem a megfelelő összeállítás. Sajnos összehasonlítási alapom nincs ezért tettem fel a kérdést, igaz az erősítőt bármikor lecserélhetem. Ha ezt a macot 10ért elpasszolnám és vennék egy steg 75.2 16-ért + egy kétcsatornást vagy monot a mélyre, vagy egy kicsit többért egy q-dimension jr 5.4x-et, nem járnék jobban? Elég lesz e a mac hidalva az első szettre és a mélynyomóra? Hozza nekem a hangszeres zenére elvárt igényemet?
-
dreed
tag
Értem én és köszönöm a tanácsot. A bizonytalanság a topicban olvasott ellenérzések(macaudio) miatt van. A kapkodás meg a két fentebb említett erősítő miatt, két napon belül döntenem kell. Node a puding próbája az evés, így ezt a részét a dolognak lezárom. Sopronban lakom, még nem sikerült szakembert találnom, hifiszaküzlet ahol ezzel foglalkoznak legközelebb Győrben található.
Kábelekből rca, táp, hangszóró, tudnál ajánlani? Fogalmam sincs milyen átmérőjűt és minőségűt keressek. Egy használt carsonic rca-m van. -
dreed
tag
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
-
dreed
tag
Üdv mindenkinek!
Döntenem kéne erősítő ügyben, ebben kérném a segítségeteket. A mostani erőm(macaudio 4050) kevés sajnos a mélynek. Első szett ud element 6, hátul zárt láda 30-as elementel. Az autó sedan. Ami szóba jött:
-Impact lk 654 14e
-Dragster da 604 (sajnos már úton van, elkapkodott vásárlàs volt, félek kevés lesz a kraft)
- Macaudio fearless 4000d 28e
- MicroDimension rm v41 46e
Melyik válalható szerintetek ehhez a rendszerhez? Megéri e a többlet kiadás a micro esetében? Nem dübörgésre, zene hallgatásra kéne. Coustikot ismeri valaki? -
dreed
tag
Pedig jóval többet tud papiron... A 4050-es hangjával nagyjából elégedett vagyok, néha egész élvezhető, bár összehasonlítási alapom nincs. A magas olykor bántó, fémes de kezdem megszokni. Viszont a mélyek sehol sincsenek, alig hallani. Gain háromnegyeden, basslevel 10-esen. Reflex ládában, 4 ajtósban még elég volt. Pedig csak egy kevés kéne.
-
dreed
tag
válasz orbano #17988 üzenetére
Ismered a da604-et? Akkor talán mégsem csináltam felesleges vásárt. A Hollywoodról csak jót hallottam, mostanság. De nem lenne jobb típusazonos részegységekből összeállítanom a rendszert? Tudom, hogy csak a nevesebb, nívósabb gyártok foglalkoznak a komponensek összepasszítással, de azt hallottam, hogy az u.dimension kivételt az alsóbb szegmensben.
-
dreed
tag
Bent a helyén a Dragster...Hihetetlen a változás a Mac-hoz képest. Sokkal dinamikusabb, erőteljesebb, hallgathatóbb. A hangok nem csilingelnek, a magas sem bántó már. A zenekar megtalálta a helyét a színpadon. Szinte látom a zongorán a leütött billentyűket. Kicsit bíztam benne, hogy elég lesz a mélynek is, papíron 2x210W-ot ad le folyamatosan, de nyitott ládában épp hogy elég. Megnézem azért
zártban érzékenyebb tányérral, de sok bizodalmam nincs benne. Megtudná mondani valaki nekem, Soudabandot hol kapni és kb mennyibe kerül? -
dreed
tag
válasz WunderKinder #19239 üzenetére
Az ATT-t benyomva tényleg halkabb lesz. A hawkins alatt lévőkkel a subot vágom 18db-en kb. 70hz-n a szetteket 12db-en kb 80hz-n. A subsonic alatt lévőkkel a mélyet hagyom 10hz így maradnak a nagyon mély hangok? Ha feljebb megyek úgy lesz egyre kevesebb? Itt hova állítsam a vágási frekit? A szett oldalán, ha minél magasabban vágom annál kevesebb mélyet kapnak a szettek. Nem ez lenne a dolga a hawkins alatt lévőnek? Bocs a láma kérdésekért.
-
dreed
tag
válasz WunderKinder #19242 üzenetére
Köszönöm. Egyre nagyobb a káosz a fejben, de talán ez majd segít. Remélem nektek se ment elsőre, mert én igencsak csehül érzem magam.
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest