Hirdetés
- Mikrotik routerek
- AliExpress tapasztalatok
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Mesterséges intelligencia topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Windows 11
- Sweet.tv - internetes TV
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Norton védelmi programok (NAV & NIS & N360)
- Milyen NAS-t vegyek?
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrSealRD
veterán
Biztosat nem tudok. De én Green Star vagy más hasonló APC hígított formájával kezdeném. 1:15 vagy 1:20.
Esetleg egy 1:10-es IPA.
De az IKEA-s bőrápoló szettből a tisztító folyadék is lehet, hogy segítene...Kb ilyen sorrendben próbálnám meg...De hátha jön még valaki jobb ötlettel.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
Qru
MODERÁTOR
Kéder ápolás közben ráfröccsent az ajtó textilbőr könyöklőjére az ápolószer (Autoglym V&R Care) amit sajnos későn vettem észre és rászáradva fehér pöttyös lett. Azt mivel tudnám leszedni róla? Eddig csak sima vizes ruhával próbáltam óvatosan lemosni de az nem segített.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
6030D
őstag
A sima Sonax szélvédő mosó is jó, vagy csak az extrém?
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
6030D
őstag
Nem szennyezett (5 hónapos) fekete üléshuzatra és kárpitra elég az 1:10 arányú Green Star? Vagy annyi sem kell (1:15-20?)
IPA-t ha nem netről rendelném, akkor milyen boltban keressem? Mezőgazdasági?Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
Qru
MODERÁTOR
-
Zoli-bácsi
senior tag
Mivel az 5 liter nagyon sok, így célszerű lenne szétosztani, ezért aki szeretne közös beszerzés által hozzájutni Nerta ATC100 felnitisztítóhoz,kérem jelezzen privátban.
( Nem, nem hirdetés, nem adok el semmit )
-
8
senior tag
válasz zeus_2k14 #44783 üzenetére
Kicsukott biztonsági öv csat szokott ilyet csinálni ajtóknál. Szerintem nem kell vele foglalkoznod, ha zavar akkor kend le egy gyári színazonos javítóstifttel
52.000Ft jóváírás Gránit bank kétperces okostelefonos számlanyitáshoz, feltétel nélküli 0Ft/hó számlával. Mastercard Platinum bankkártya 2+ évig ingyen. Raiffeisen kisvállalati ajánlókód. REVOLUT regisztrációhoz 8.500Ft! Curve regisztrációhoz 8.000Ft! Privát üzenetben küldöm
-
z123456789
addikt
válasz runner 125 #44777 üzenetére
Semmi, semmi.
Na, köszönöm szépen, utána nézegetek, aztán eldöntöm. -
zeus_2k14
senior tag
Sziasztok , lehet rossz topikba írok
Mai napon felfedeztem egy sérülést a kocsimon. Most nem tudom, hogy hogyan sérülhetett meg, lehet hogy a drága kiskutyám körmével felsértette, de sajnos csak találgatni tudok.
A kocsi egy 2007-es Jetta. A vezető ülés ajtó küszöb középső részén van, vagy hogy is mondjam..
Igazából az érdekelne engem, hogy szerintetek oda be fog fojni a víz és az ott el fog kezdeni korrodálni? Érdemes egyenlőre javíttatni, vagy felesleges? ( Lehet én gondolom túl.. )Bármi tanácsot, tippet elfogadok.
Gergő
[ Szerkesztve ]
-
kNG
senior tag
Sziasztok!
Nem tudom jó topikban járok-e, de azért megpróbálom. Feltehetően természeti kár miatt sérülést szenvedett az autómon a jobb oldali tetőkoszorú (nem én húztam meg, az egyik mosásnál még minden rendben volt, a következőnél a sérült felület fogadott). Alapterületében nem nagy, kb. 5 Ft-nyi méretű a sérülés, viszont a fényezés a sérült felületen gyakorlatilag eltűnt (fehér az autó, és a sérült felület barnás színű. Az autó egyébként teljesen gyári fényezésű.
A kérdésem, hogy érdemes-e javítóstiftel/tollal/festékkel próbálkozni ilyen jellegű sérülésnél? Védelmet biztosítana az időjárás viszontagságai ellen? (Az autó kint áll). Ezzel a megoldással fennállna annak a lehetősége, hogy a természet előbb utóbb "bedolgozná magát", és megindulna a fényezés felvállása, hólyagosodás, rozsdásodás a sérült felület körül, vagy ez ellen is véd?
Érdemesebb inkább fényező műhelybe elvinni? Vajon van esély arra, hogy ekkora sérülésnél megtartsák a gyári festékréteg vastagságot? Az ilyen jellegű javítás védelmet jelentene a természet viszontagságai ellen? Ha jól gondolom itt a felületet meg kéne csiszolni javítás előtt, + a környékét is, borzasztóan hülye kérdés, de azért felteszem, csak hogy a lelkem nyugodt legyen: közlekedésbiztonságilag nem befolyásolná az autót egy ilyen javítás? Elvégre tetőkoszorúról van szó.
Két képet mellékeltem a hsz-hez, mindkettő relatíve közelebbi, de az is jól kivehető, hogy kis felületen történt a sérülés.
Elnézést a hülye kérdésekért, a válaszotokat előre is köszi!
MicroFluentAMP+DAC w. OPA BLUE, TMP Audio Ribbon IC, TMP Audio USB A-B, JDS LABS ATOM AMP + DAC, FiiO e10k, Sennheiser GSX 1000, Sennheiser HD560S, Grado SR 225i, AKG k712 PRO, AKG k371, Audio-Technica AD700X, Sennheiser HD 559, Sennheiser HD600, NO EQ! :)
-
runner 125
nagyúr
válasz z123456789 #44772 üzenetére
Bocs, telóról voltam, elsiklottam a "felni" szó fölött.
Felnire SOFT99 Wheel Dust Blocker-t olvastam nemrégiben, mint jó cucc, illetve a Chemical Guys Wheel Guard-ot. Yt videók alapján mindkettő meggyőzőnek tűnik.De egyébként jó néhány olyan infoval is talalkozam, akik felnire szánt kerámiát alkalmaznak.
Pl.: [link] Alapvetően talán az a legtartósabb és persze egyben legdrágább ott is.jozsi252
Igen, kösz még egyszer a segítséget. Működik, minden frankó, bár eddig csak 1x próbáltam, sok időm sajnos mostanság nincs."Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Tompie
őstag
Valakinek van tapasztalata erről a motortisztításról?
Sokan dicsérik, hogy jó és hasznos. -
Varshi
aktív tag
válasz Dluinet #44768 üzenetére
Ezt értettem. (ez a viszonyításhoz kell, hogy mennyi vegyszer ment el 10 liter ellocsolt vízhez)
De Te nem vödröt töltesz kocsimosáskor, hanem locsolod a kocsira érzésből. Nekem pl fogalmam sincs, mennyit locsolok el. Neked?
Vagy félreértettem, hogy mit is szeretnél ezzel megmérni, és mire lehetne használni a tudást? -
z123456789
addikt
válasz runner 125 #44769 üzenetére
Ja, ezt vágom, karosszérián nekem is ez volt, még van is egy kis maradék, amit a motorra szoktam kenegetni.
Felnire szerintem gyengébb mint a cquartz dlux. -
veterán
-
runner 125
nagyúr
válasz z123456789 #44765 üzenetére
Soft99 Fusso. Keress rá, ütős cucc! Motoron, autón is az van tavaly óta.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Varshi
aktív tag
válasz Dluinet #44764 üzenetére
De honnan tudod, mikor lőttél ki 10 litert az autóra? Vagy időt hasonlítasz össze? Másként hiányzik egy változó a képletedből.
Mert a módszered csak tömegcsökkenés mérésére alkalmas, de mivel nem felhígítja a tartályt, hanem szív belőle, a sima szint-csökkenéséből is ugyanúgy lehetne kalkulálni.
És ez az adat mire elég?
Szóval hiába tudod, hogy elment fél liter / 500 mg, ha nem tudod, mennyi vízhez (az autón).
Szerintem ezt tapasztalati úton könnyebb "megtanulni", mint méricskélve. -
z123456789
addikt
Sziasztok!
Van valami bestbuy felni bevonat amit megelégedéssel használtok? Carpro cQuartz-ot használtam korábban, az bejött, de ennek már 3 éve. Azóta elárasztották a piacot ilyennel is.Előre is köszi.
-
nagyúr
Beleraksz a tartályba 1 liter sima vizet. Leméred a tömegét az eszközzel együtt egy mérlegen.
Egy 10 literes vödört telenyomsz magasnyomásúval.
Leszereled a tartályt és újból leméred.
A különbség az, ami 10 liter kész folyadékhoz a tartályból felszív/elhasznál.
Innentől már csak matek az egész."Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
MrSealRD
veterán
Én 2 féle habot próbáltam eddig. A 900ml-es skálázásig töltöttem bele oldatot. A sokat emlegetett Avalacnhe-t próbáltam 150ml, 200ml, 250ml, 300ml, + víz arányokban. Sejthető, hogy nagyobb mennyiséggel javult az eredmény. De, hogy őszinte legyek 250 alatt értelme nem volt, mert a sima víz többet szedett le mint az...
Aztán Varshi fórumtárs által is használt habot használom most. Tőle kaptam kipróbálásra és megtetszett. Abból 200ml esetleg 250 ha nagyon koszos... De ez olyan mint az előmosó habok szamuráj kardja. Hasítja a szennyet lefelé. Cserébe nem waxbarát. De ez a része mondjuk nem is nagyon számít nálam.[ Szerkesztve ]
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
h1mpi
félisten
válasz Varshi #44761 üzenetére
Oké köszi, akkor megpróbálok játszani az aránnyal. Amúgy az 5 liter Bilt Hamber volt 10 000 Ft ha jól emlékszem, az elég jó ár. Aki használ MJJC-t más szert milyen arányban higít?
Azt mondjuk elég nehéz kiszámolni, hogy adott vízhez mennyi szert ad hozzá a flakonból. Ahhoz már komoly szenzorok kellenének
[ Szerkesztve ]
Fully electric lifestyle!
-
Varshi
aktív tag
Amúgy sűrűből is lehet ilyen szar híg habod, ha az megnyugtat. Nekem is volt, de más cuccal persze.
Ezzel a habosítóval sűrű habot kell kapj, én majdnem minden termékről azt a tapasztalatot hallom, hogy ami rá van írva javasolt hígítás, azt akár kétszer sűrűbbre kell venni (aztán vissza lehet venni belőle próbaképp, hogy spórolj).Ez azért tud egyébként igen bosszantó lenni, mert kiderül, hogy sokkal hamarabb elfogy az 1 literes méregdrágán vett flakon, mint amit előre kimatekoztál (és ami alapján esetleg döntöttél.
--------
Szerintem próbaképp 1:4-be lődd be, azaz 1 adag szer mellé 4 víz, és ne 1 litert keverje be, hanem csak felet, és akkor 1 dl : 4 dl, ha nem voltál erős matekból. Ez 20%-os oldalt. A vízbe töltsd a szert, hogy ne habozzon ki, és próbáld elkeverni. Lehet melegebb/langyos vízzel is próbálkozni.
Kipróbálod.
Ha ekkor még mindig híg, beleküldesz még egy decit, de akkor már elég sokba fog a végén kerülni egy mosás...
Ha csak fél tartályt keversz be, mint fentebb írtam, és elfogy időnek előtte, akkor a következőt rögtön próbáld 1:5-be, de igazából akár azzal is kezdheted.Mivel a lándzsa tekerőjén is tudsz a bekeverési hígításon változtatni (tehát a kettő hígítás
összeadódikösszeszorzódik), így ha azt látod, hogy hígabbra állítva is oké még, akkor lehet legközelebbre eleve hígabbat kutyulni a tartályba.[ Szerkesztve ]
-
h1mpi
félisten
Köszi mindenkinek. Ajjaj akkor nagyon felhígítottam. Ahhoz képest nem is rossz
Ezek szerint mehet 1:1-be az 1 literes MJJC tartályba a Bilt Hamber vagy kicsit higítsak rajta?Jaded: köszi
[ Szerkesztve ]
-
h1mpi
félisten
Megjött az MJJC Foam Cannon Pro. Nem tudom milyen a sima változat, de ez nagyon jó és könnyen kezelhető. Tettem bele Bilt Hamber Auto Foamot 1:100-as higítással. Viszont a videókon látható nagyon vastag és sűrű hab nem sikerült. Min érdemes változtatni? Esetleg a higítási arányon?
[ Szerkesztve ]
-
MrSealRD
veterán
válasz Tompie #44752 üzenetére
Oszi szintert tudom ajánlani. 2 alut és egy acélt vittem már hozzájuk. Jó a minőség, korrekt minden. Viszont hozzájuk csak a felnit vidd. A gumileszedésben nem tudnak segíteni...az átfutási idő 2-3 hét. Erre telefonon érdemes rákérdezni.
-
Tompie
őstag
Sziasztok!
Budapesten keresek valakit aki felni felújítással foglalkozik, homokszórás + szinterezés. 4db 15" acélfelnit kéne felújítani, amin van gumi de vissza is kéne tenni még használnám őket tovább, azok jók. Természetesen aki elfogadható áron dolgozik és jól is
Köszönöm -
8
senior tag
válasz troll81 #44746 üzenetére
Nalam olyan ablakmoso valt be, amire ra van irva, hogy bogaroldo adalek van benne (barmilyen) + egy adag koncentratumot meg beleteszek (1:100 higitas aranyut), sonax, lidl w5, barmilyen fele lehet.
Az is lenyeges, hogy ne keverd a telivel, ki kell uriteni tel vegen es csak nyarit beletenni.
Fontos hogy meglegyen a megfelelo nyomas az ablaktorlo gumi minden reszen, tehat egyreszt jo minosegu es nem ezereves lapatok kellnek, masreszt pl regifajta femrugos lapatok helyere nem jo az aerodinamikus ujabb fajta, mert nem arra lett tervezve a hatekony mukodes. Persze van spec retrofit aerodinamikus aranyarban (pl bosch) aminel a lapat minden reszen olyan a nyomas mint a regebbi fajtaval es be lehet tenni a helyere ugy, hogy az hatekony lenyen.
Ezen harom dolog kombinacioja valt be nalam.
De igazabol szerintem ha nem torlod le 10 percen belul, akkor semmilyen folyadekkal sem fogja mar lehozni az ablaktorlo, csak frissen van eselye barminek is, igy autopalyan rendszeresen kell torolni es akkor kilatsz.52.000Ft jóváírás Gránit bank kétperces okostelefonos számlanyitáshoz, feltétel nélküli 0Ft/hó számlával. Mastercard Platinum bankkártya 2+ évig ingyen. Raiffeisen kisvállalati ajánlókód. REVOLUT regisztrációhoz 8.500Ft! Curve regisztrációhoz 8.000Ft! Privát üzenetben küldöm
-
troll81
addikt
Sziasztok... Extra jó bogár oldós szélvédő mósot keresek.... Mi A favorit?
-
Brave_86
aktív tag
[Karceltávolító paszta, akril, plexi, egyéb műanyag felületre,] ezt mentettem korábban könyvjelzőkbe.
-
Mxrol
csendes újonc
Sziasztok!
A műszeregység plexin van egy-két karcolás vagy horzsolás inkább valószínűleg a helytelen takarítás következménye vagy nem is tudom mi okozhatta. Nem zavaró szerencsére csak engem bosszant hogy ott van. Tudtok rá valami hatékony megoldást ami bontás és gép nélkül segíthet esetleg?
Köszönöm! -
Gyöször
senior tag
-
MrSealRD
veterán
válasz F_Zolee #44740 üzenetére
Hát a fátyolos téma...és szar felvitelhez tennék egy erős kérdőjelet... Egy előmosó hab, TRIX, 2 vödrös mosás, GS, IPA után vittem fel... Tükör az ablak...De amint szemerkél az eső és nyilván törölnöm kell akkor húz maga után egy fátyol réteget ami 1-2 másodperc után eltűnik. Ha erre gondolnak akkor igen, van ilyen de nem hiszem, hogy ettől jobban fel lehetne vinni...
-
MrSealRD
veterán
válasz F_Zolee #44738 üzenetére
Én is vettem belőle... Nem tudom mekkora sebességnél kell a víznek megindulnia...de nekem még most hetekkel később is láthatóan pergeti a vizet mikor lelocsolom...
Viszont nekem is csak pálya sebességénél kezdett a víz lemászni a szélvédőről.Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
F_Zolee
veterán
válasz Gyöször #44736 üzenetére
Rainx lesz amit vettél. Nem tudom milyen lenne a nem 2in1 de ettől kicsit többet vártam. Kb 1 hétig volt fent mire jött is valami eső de extra hidrofobitást nem tapasztaltam. Kb 70 felett indultak meg érdemben a cseppek, felette se szaladtak annyira, mint vártam.
[ Szerkesztve ]
-
Jaded
őstag
válasz Gyöször #44736 üzenetére
Én sokáig Autoglym cuccokat használtam (innen van a Car Glass Polish), aztán lett Lotus, most állok át Gyeon-ra (először köztes cuccok voltak, Tescos, Turtle, mikor mi akadt a kezembe).
Én allergiás vagyok a kocsi tisztaságra, ha poros a műszerfal, akkor már megőrülök Ha rendes belsőt csinálok, akkor az 4-5 órahossza is tud lenni (mondjuk nem kapkodom el, van benne cigi szünet is), a külső ugyanennyi. Ha csak egy "lightos", akkor mondjuk 4-5 órahossza a külső-belső[ Szerkesztve ]
Renault Megane IV Limited
-
Gyöször
senior tag
Egy S-Crossom van, most 3 éves. Újkora óta csak turtle cuccokkal mosogatom, kenegetem. A samponjuk jó, nedves waxxal szoktam áttörölni, azt nagyon szeretem tőlük, ablakmosáshoz az üvegtisztító volt minden de utána turtle clearvue üvegfelület polírozóval kezeltem. Az nagyon szupi volt néha lakott területen se kellett ablaktörlő ha megvolt az 50kmh. De van egy üvegtisztítójuk, szintén clearvue néven fut, az nagyon rossz opálos lesz tőle az egész, a koszt se viszi. A dash&glass néven futó cumó se jó a kocsira, de az autómata hegesztőpajzsom csak ezzel szoktam tisztítani, arra nagyon jó. :-)
De a kocsi tisztaságára nem is vagyok igazán allergiás, viszont az ablakéra nagyon.
Múltkor volt a pennyben ablakmosó és polírozóegyben , régi legendás név az üvegfelület polírozásban, sárga kék és nem jut eszembe a neve. Külső felületre nagyon jó, jobb mint a turtle. Kifröccsent tenyérnyi bogárbél lejön egybe az üvegről.ez a háesz aláírás nélkül is hiteles.
-
Jaded
őstag
-
aDtG
tag
Sziasztok!
Holnap S.O.S- ben szeretnék vásárolni egy szárazoló mikroszálas törölközőt 2000Ft-ig. Sajnos vidéken hagytam a törölközőket, de holnap mosnék autót utazás előtt.
tudtok valamit/valakit ajánlani, ahol tudnék elfogadható minőségüt kapni Budapesten.
-
Petyyyyy
addikt
válasz runner 125 #44732 üzenetére
Jah, igen, arra gondoltam.
Csak mert Polyshave-nél az alábbi eljárást alkalmaztam, de nálam nem hozott teljes sikerült az Astra-n.Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
zsolt19900
őstag
esetleg a sonax extrém ablaktisztítója?
felnire használtam pár hete a sonax termékét, azzal meg vagyok elégedve.... igaz nem színeződik el olyan dzsukelósan, mint a többi termék, de tette a dolgátFaragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
Petyyyyy
addikt
válasz runner 125 #44729 üzenetére
És az működik mikroszálassal is?
CarPro Ceryglass van itthon Polyshave block-kal.Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
Gyöször
senior tag
De jó, hogy feljött itt ez, nemrég találtam a topikra, olvasgatlak benneteket. Ezzel a belső fátyolosodással télen nagyon sokat kínlódok hidegben éjjel, olyan mintha párásodna a szélvédő és veretni kell a klímát, de az se mindig segít. Pedig mindig megpróbálom patyolatra pucolni a szélvédőket kívül belül. Megpróbálok venni ilyen cuccot.
ez a háesz aláírás nélkül is hiteles.
-
Jaded
őstag
-
zsolt19900
őstag
szélvédő belső felére, arra a fátyolos mittudoménmilyen trutymákra milyen szert javasoltok?
szoktunk neki adni ablaktisztítóval és papírtörlővel de sajnos csíkos marad még ezek után is
van erre valami speckó szer, amivel jobb eredményt lehet elérni?Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
nagyúr
válasz 2ozzmexy #44723 üzenetére
Gyurma, ha kezdő vagy és japán autó, akkor ki lehet hagyni.
Japán autóknak puha a fényezésük, így egy kezdő simán összekarcolhatja a gyurmával.
Gyurmázást előbb egy kevésbé látható helyen érdemes kipróbálni, például a motorháztető belső felén. Erős lámpával ellenőrizd, mert elsőre lehet, hogy nem látod a karcokat.
Ha így összekarcolnád, akkor is csak max az autósszerelő látná."Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
Brave_86
aktív tag
válasz 2ozzmexy #44723 üzenetére
A wax előtt ami úgymond kötelező az az alapos mosás és zsírtalanítás.
A gyurma ajánlott, - ha ritkán vagy még esetleg sosem volt- . Meglepő mennyi mindent lehoz még, amikor már úgy gondolod, hogy "tiszta" a felület.
Kérdés, hogy mennyi időt szánsz erre? És az erre rászánt időt milyen minőségű wax-al "koronázod meg".
Ha egy alap védelmet szeretnél a mosás után arra sokan ajánlották a SONAX XTREME Brillantshine gyorsviasz-t. Ez gyorsan kivitelezhető a mosást követően.
Ha komolyabb waxot szeretnél arra jó megoldás lehet a Soft99 Fusso Coat 12month.
Nálam ennek a felvitele közel egy napos szeánsz.
Úgy gondolom, ha már ennyi időt rászánok, akkor már egy komolyabb, tartósabb védelem legyen a fényezésen. -
2ozzmexy
senior tag
Sziasztok!
Elolvastam az összefoglalót, az autómosós leírást el is mentettem, de nem igazán adott választ arra amire kíváncsi lennék:
1. gyurma "kötelező" wax előtt?
2. kinéztem kettő terméket, de egyiket sem mertem megvenni, mert sosem használtam ilyeneket: [link] és [link] , egy kezdőnek melyik lenne jobb?Nem szeretnék bemutató autó minőséget, csak örülnék ha nem mattulna ki a fényezés és lenne rajta egy plusz bevonat, mivel "csillaggarázsban" áll az autó sajnos.
Eddig csak lemostam mindig, bár lehet azt is rosszul...
Ha valaki ezekhez tudna egy rövidebb gyorstalpalót írni azt is megköszönöm...
"...that's why they called me 'Preper' because I'm always prepared..."
-
runner 125
nagyúr
Sziasztok,
Az alu alkatrészekről (futómű, motorblokk, stb.) azt a fajta a "por" szerű, fátyolos "sókivirágzást" ami általában téli használat során jelentkezik a nagy sózásnak hála a nyers alu alkatrészeken mivel lehet eltűnteni? Erre alkalmas bármelyik motortiszító, vagy van rá valamilyen speckó oldalt?
Nyilván a látható részeknél a "porló" része kézzel, vagy egy kefével is lejön, de attól még marad rajta ilyen "fehéres", foltos "só" - vagy mi.Köszi!
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Varshi
aktív tag
válasz gyeniko #44720 üzenetére
Igen, a másik kocsimra olyat vettem, az még úton van. Csak elég elbizonytalanító, mikor olvasol pár negatív kommentet becsatolt (tényleg bénán álló) fotóval, hogy akkor ez a termék vajon szar, esetleg csak a DIY felrakás volt a béna, vagy miisvan...
De az tény, hogy a neves/márkás cuccok, amiket amúgy külön weboldalon vagy külön márkanév alatt futó sellernél megtalálsz, nem csak egy tucat-termék (brand nélkül), mindig drágábbak. Ember legyen ugyanakkor a talpán, aki ki tudja szűrni, hogy melyik a tényleg jobb (tehát "többet fizetsz a jobbért"), és melyik a túlárazott szar...
Az alis böngészéseim idejének fele kommentolvasás. Megérne egy misét amúgy a rengeteg "5*, de még nem próbáltam ki" review is. :-/ -
gyeniko
őstag
válasz Varshi #44719 üzenetére
Ha típus specifikus kormányvédőt veszel és gondosan teszed fel, akkor szinte nem is látszik, hogy a kormány bőre nem gyári. Az egyik autónkra tettünk ilyet, amikor eladtuk, a vevő elkezdte dícsérni a kormány bőrét, hogy mennyire megkímélt. Meg kellett mutatni neki, hogy ez egy utólag rávarrott védő. Igaz, hogy ezek drágábbak, a miénk talán 30-40 € között volt.
Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
-
Varshi
aktív tag
Kormánybőr téma:
Hát, srácok, szentségtörésnek hangzik talán, de én elengedtem a bőrtisztítás/felújítás/védelem témát, és másik irányba indultam el: a saját kézzel felrakható (rá kell "varrni") vékony kormányvédő anyagokkal kezdtem el kísérletezni.
Aliexpressen 10 dodó alatt vannak jobbak, de vettem már 4-ért is.Eddig egy darabot (ezt) raktam fel, további 2 úton: az összes kocsinkat megcsinálom.
Onnan jött a sztori, hogy az egyik kocsinkban a nekem kényelmes üléshelyzetnél közel esik a kormánykerék alja a derekamhoz. A téli kabátom cipzárja meg pont odaér, amikor ki/beszállok. A kagylóülésből/be meg nem sok különböző módon lehet ki/beszállni.
Az előző tulajnak is gondja lehetett ezzel, mert ott voltak a sérülések a bőrön alul. Próbáltam óvatosan ki/beszállni, fogtam a kabát azon részét, de macera. Viszont a multikormányom formája elég egyedi, így félretettem a kérdést, mert a netes fotókon elég béna tud lenni, ha nem stimmel a forma.Aztán a másik kocsinkra, amit a nejem használt, vettem egy szivargyújtós fűthető kormányvédőt, de az meg nem vált be... ekkor elgurult a gyógyszer, és megrendeltem a fentebb linkelt cuccot.
A lényeg nálam az volt a rendelésnél, hogy egy színű legyen, még a cérna is fekete, és ne "bőrszerű", hanem hasított bőr/nubuk szerű legyen. A bőrszerű dolgokkal (még rendes újrabőrözésnél is) rossz tapasztalatom van, csúszós érzés, folyton jobban kell markolni, mert azt érzed, kicsúszik a kormány a kezedből.Féltem kicsit előre, megnéztem róla videókat előre, pár perc, de nem kell parázni. Tulajdonképpen bármikor újrakezdheted, ha nem tetszik, sőt bő kétszer annyi cérnát adtak hozzá, mint amennyi kell. A hozzá adott tűvel jól lehet dolgozni. Fél óra alatt körbeértem a kormányon, tök jól illeszkedik, egyetlen helyen volt csak benne "buborék", ahol nem feszült oda. De semmi vész! Cérna megint befűz, a kérdéses helyen még két öltés, és semmi nyoma! A kezedet se birizgálja a cérna, ha nem 10-szer húzod át egy helyen, hanem egyenletesen. Aki belevág, lehetőleg fényben csinálja, mert sötétben kicsit macerás (én türelmetlen voltam, és végül kis lámpával kellett világítanom egyes részekre).
Tök jó fogása lett a kormánynak, a koszt sem szedi össze, és innentől magasról teszek rá, ha valami karcolja, mert ez az anyag arra se érzékeny. Elég vékony, tehát nem lesz tőle vastagabb a kormány, mint a fűthető kormányvédőtől (apropó, eladó ), és nem szembetűnő. És végre nem csúszik. Ha, akarom, max. 5 perc leszedni. Teljesen bevált.
-
runner 125
nagyúr
válasz troland26 #44716 üzenetére
Yt-on keress rá, vane egy halom videó ahogy Ferrari-król és nagyon felső kategóriás autókról tüntetik el a kavicsnyomokat. Ez kis túlzással művészet kategóriája. Mind a nyom tisztítása, ecsetelése, csiszolása, polírozása.. Nagyon nagyon nehéz úgy megcsinálni, h 1 méterről már ne vedd észre..
Egyébként én pont ezért agyalok a kavicsvédő fólián. Új autónál ha valakinek az autóápolás a fétise szerintem megéri."Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
nebulo5
senior tag
válasz freaghill #44712 üzenetére
Egyszerű, ha azt mondom: nem tudom...
Sok gyártónak van remek terméke, amit érdemes kipróbálni (persze, kamu/kaki minőség is legalább ennyi akad) Anélkül, hogy "fan-nak" titulálnám magam, az elmúlt 3 - 4 év alatt szinte minden autóápoló és tisztító termékből a Sonax-nál ragadtam. Számos - mostanában a terméküket csodaszerként reklámozó - gyártónak és forgalmazónak vannak autóápoló cuccai, de alkalmanként egy - egy cikket kipróbálva, nem találtam meggyőző érvet, hogy nem a Sonaxnál kellene maradnom. Vagy silányabb a "trutyijuk/termékük hatékonysága, vagy ha rendben is lenne, akkor a beárazással van gond, vagyis drágábbak. (természetesen, vannak üde kivételek is, de ezek csak erősítik az általam "kialakított" szabályt...)[ Szerkesztve ]
Üdv: nebulo
-
troland26
őstag
Sziasztok!
Kőfelverődés (kaszni) eltüntetésére van valamilyen életképes megoldás az ecstelős megoldáson kívűl? Vagy valakit tudtok ajánlani aki szépen meg tudná csinálni a fényezésen lévő hibákat? 😊[ Szerkesztve ]
-
fant0mi
őstag
válasz Handball94 #44710 üzenetére
Koch Chemie Eulex? Oldja a ragasztot, katranyt.
-
Handball94
aktív tag
Üdv!
Társasházi garázsbeállónk beázott ebben a sok esőzésben, és a beázás valamilyen anyagot kioldott a garázs tetejéről ami szerencsétlenül az autóra esett.
Van ötletetek esetleg mivel tudnám lekavarni a lehető legkevesebb fájdalommal?
Próbáltam rá kártányoldót, sebbenzint, egy kis hígítót is, de sajnos nem sok eredménnyel.
Bevittem egy helyi autómosóba, akik szintén nem tudták leszedni róla.
[kép] -
renziNNN
tag
válasz DeathAdder #44702 üzenetére
Szia!
Máshol őt ajánlották: [link]
Például az egyik munkája ilyen és ezt írták róla:
"Gyári kormány kicsit vastagítva és egyedi betétekkel megtoldva. 30.000 Ft volt az egész. Gyakorlatilag olyan bőrrel és cérnával csinálja, olyan kialakítással amilyenben kéred. Nagyon szépen dolgozik, egy hónapot vártam az időpontra, de nagyon megérte várni, csak ajánlani tudom."[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Üdv. Kollégák segítséget szeretnék kérni. Van jelentősége, hogy milyen szivacsot veszek polírozásra? Vagy simán mehet akár ez is?! Fém+műanyagra menne. Illetve milyen anyagot kéne használni hozzá, van vmi bestbuy? Volt itthon valami 10 éves lötyi rátoltam műanyag felületre, szerintem jó lett, csak elfogyott. Köszönöm szépen előre is!
-
Drughi
addikt
Üdv!
Egy alap motormosást szeretnék otthon csinálni. (még nem tudom, hogy olajcsere előtt vagy után)
A közeli érmés mosóban van "motormosás" opció. Egyáltalán engedik? Gondolok itt a szennyvízbe jutó olajról és egyebekről...
Eddig otthon csináltam magamnak brigécióllal,APC-vel, meg pár ápolóval, de most gyorsabban végeznék vele.
Mit, hogy érdemes?Xiaomi 14T
-
nebulo5
senior tag
válasz DeathAdder #44700 üzenetére
Kb 3 éve elkövettem azt a hibát, hogy a műszerfal tisztító trutyival átitatott kendővel áttörölgettem a gyárilag bőrözött kormányt, amin már kopás nyomai is voltak. Mire észrevettem, hogy nem a kormányon lévő dzsuvától lett sötét színű a törlőkendő, hanem a feloldott bőrfestéktől, addigra már menthetetlen volt! A fekete szín helyett "szép" szürke lett a kormány... Elkezdtem megoldást keresni a fakóság eltüntetésére és eljutottam egy bőrfestéket forgalmazó Kft.-hez, akiknél sikerült kemény 800 Ft. körüli összegért beszerezni a festéket. Felhasználói utasítást is adtak mellé. Be is festettem a kormányt! Gyönyörű "gyári új" kormányom lett! A gond csak annyi volt, hogy a jelzett 2 - 3 nap helyett még az 5. napon is ragadós volt a kormány. Berágtam, és egy autós üzletben kb. 4 - 5 ezerért vettem egy a kormányra erőszakolható bőr kormányvédőt. Majd ezzel közlekedtem vagy fél éven át. Aztán kíváncsiságból leszedtem a kormányvédőt és örömmel konstatáltam, hogy már nem ragad és jól is néz ki, újszerű állapotú! De néhány hónap eltelte után csak visszaraktam a kormányvédőt, mert hogy egy kicsit vaskosabb lett vele a fogás, azt megszoktam és hiányzott. Már több mint 2 éve használom a védőt, ami nem kopik/szürkül. Hogy a festés meddig tartana rajta a védő nélküli mindennapi használattól, azt nem tudom tapasztalatból megmondani, de a festékről írt véleményeket olvastam valahol, és azok pozitívak. Estefelé leszek otthon, ha esetleg valakit érdekelne a gyártó elérhetősége, remélhetően az üvegcse etikettjén meg találom és ide írom!
Üdv: nebulo
-
MrSealRD
veterán
válasz DeathAdder #44702 üzenetére
Szerintem ez 2 tényezős képlet. 1. Anyagminőség. 2. Ápolás + tisztítás. Én az IKEA szettet vettem meg. Ezen kívül Green Start és IPA higítva amit használok... Nemrég használtam Armorall semi-matt ápolót. Az is jó volt... Nekem azért szokott izzadni a kezem... Meg főleg ballal használom, szóval ha lenne valami nálam akkor azt ott kell keresni. Tényleg megnézem legközelebb.
-
DeathAdder
veterán
válasz MrSealRD #44701 üzenetére
A másik 2007es autóm gyári kormányán nincs ekkora kopás, amiben már (óra szerint) 380 ezer van.
Nem tudom, lehet ráveszem magam, hogy megint megcsináltassam, de gondban lennék hogy hova vigyem és milyenre csináltassam, ezt mindenképp gyári kinézetűre akartam, de sajnos nem lett túl időtálló.
-
MrSealRD
veterán
válasz DeathAdder #44700 üzenetére
Igaz, hogy nekem más típusú [bőr] rajta, de ez elég nagy kopás szerintem. Nekem még nincs benne 20 ezer...de majdnem. 17-18 ezer ment bele azóta. Majd megnézem alaposan, hogy milyen. De nem vettem észre rajta kopást...
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest