- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- A hírek szerint a jövő év végére érkezhet a sokat pletykált NVIDIA N1X SoC
- Egy gyártási hiba miatt nem bootolhatnak bizonyos Minisforum PC-k
- Véget vetne a hibrid magdizájnnak az Intel?
- Elképesztően drága az új Ryzen Threadripper PRO generáció
-
PROHARDVER!
Audacity - hangszerkesztés
Új hozzászólás Aktív témák
-
ritkaság
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis segítség kellene. Felveveő progival rögzitettem egy tárgyalás a számítógépemen, de a gépem elég hangos (sok a venti). Melyik hangszerkesztő progival lehetne minta zajt kiszűrni a hang anyagból. Az aviból ki tudom venni a hangot, az már megvan.
Ellőre is kösz a segítséget.
-
BonFire
veterán
Én azt nem értem, miért kell lelassítani vagy felgyorsítani a filmet? Általában mindet 23,976-ban forgatják. Akkor? A tíz perc az akkor is tíz perc, ha 10 FPS-sel veszed fel, mondjuk egy ratyi webkamerával. Ha abból 30 FPS-t akarsz, akkor fel kell gyorsítani a háromszorosára, de kérdem én: mi értelme ennek?
Ha úgy lenne, ahogy te mondod, hogy a kevesebb képkockaszám rövidebb felvételt eredményezne, akkor egy memóriakártyára NTSC 30 FPS-ben forgathatnál 129 percet, PAL-ban meg 25-tel 150-et! 16 és fél százalékkal többet. 2ó 9p helyett 2ó 30 percet. No, ez nincs így. Ha csökkented a képkockasebességet, növelheted mondjuk az expozíciós időt.
A torta akkor is 360°, ha 25 és ha 30 darabra vágod. A tíz perc is tíz perc.
Egyébként #42 a megoldás
-
-
Tibsa84
újonc
Tudom, hogy képszabványok, de a hangot ugye a képhez kell igazítani, mert úgy élvezhető egy film.
A 10 perc az nem 10 perc, mert nem egyezik a képkockák sebessége. 2 óránál már 5 perc különbség van pl. ha 25 fps ből 23.976 alakítod a képet. A hangnak nincs fps-e azt tudom, de mégis csak valahogy hozzá kell igazitani az átalakított képhez. Ez lett volna a kérdésem, hogy Audacity-vel miként lehet ezt megcsinálni ha lehet egyáltalán. Na mind1. -
Tibsa84
újonc
Sziasztok!
Hangnyújtásban szeretnék segítséget kérni. HD filmeket szoktam szinkronizálni és a magyar hangot ami általában PAL formátumban van átalakítom NTSC-be sima egyszerű programokkal. Eddig nincs is gond csak azt írták nekem, hogy rosszul van nyújtva a hang amit nem nagyon értek mivel én nem észlelek hibát, nem csúszik a hang( Az audió sávot amúgy se én nyújtom hanem a progi végzi standard beállításokkal). A delay-t Audacity-vel szoktam beállítani, gondoltam megpróbálom ezzel a progival PAL-ból NTSC-be alakítani csak nem tudom milyen effekteket kéne használnom, hogy ne legyen rosszul nyújtva és a minőséget is megtartsam az eredetihez képest.
A válaszotokat előre is köszönöm!
-
BonFire
veterán
Scsiff
Hú, de cseles! Ez a fícsör Win 7-ben jelent meg először, és ezek szerint csak arra jó, hogy szívassa a felhasználót, ugyanis nem láttam még semmi hasznát, hogy a programok hangerejét külön-külön állítgassuk. Viszont ha valamelyik ki van némítva, akkor szerezhet kellemetlen perceket.
darvinya
Ebben az esetben nem kitömörítésről van szó, csak konvertálásról. Nagyobb lesz a fájlméret, de a minőség nem lesz jobb. A VBR bitrátát amúgy sem szereti sok készülék, hiába jobb esetenként a minőség, ajánlatos kerülni.
-
darvinya
titán
Tudom hülye kérdés, de hátha ez egy megoldás lenne.
VBR mp3-at mennyire tudja alap nyers hanghullámá kitömöríteni?
-
darvinya
titán
Nem Op. rendszer függő, inkább hangkártya.
Újabb olcsóbb gépekben elég gagyik vannak, amik inkább csak Skype -olásra valók.Gépem öreg mint a gémeskút, de az alaplapi h.kártyája HW-en tud kódolni AC3-at, igaz megszólaltatni csak sorrund 3D-t tud 2 kimeneti csatornán.
De ha lenne HDMI v.kártya, akkor azon keresztül 5.1-et tudna. -
Scsiff
újonc
Frissítettem, de sajnos most sem szól.
Kénytelen voltam másik programot is keresni, hogy a hibás részeket ki tudjam vágni stb. A Wavosaur 1.1.0 -et használom, s bár nagyon szimpla az Audacityhez képest, de annak van hangja, Wav-ban ment. Megnyitom az Audacityben, zajszűrés, zenét teszek a szöveg elé, mögé másik sávban, a különböző hangerős részeket kiegyenlítem, elmentem. A végleges fájlt mappából meghallgatom Media Playerrel. Kicsit bonyolult, de jelenleg így tudom "használni".
Nem volt mindig "kuka", de sosem volt biztos, hogy a következő megnyitásnál szól-e. Most viszont már több hete bármit próbálhatok (újratelepítettem, keresgéltem megoldást a neten), és semmi (bár nem minden tanácsot értek).
Minden funkciója működik, de hang nincs. Op.rendszer: Win7
-
Scsiff
újonc
Sajnos nem szól így sem. A driver frissítését nem csináltam még soha, tudnál segíteni, mit, hogyan?
-
Scsiff
újonc
Köszönöm a segítséget. Egyelőre addig jutottam, hogy megnéztem, amit javasoltál. Mutatom a képen (remélem), mi látszik nálam.
-
darvinya
titán
Ez én is tudom.
De így a felvevő mikrofon is egy headset mikrofonja ami relatív közel van, annál a zaj csak túlvezérléssel lehet, mert a gagyi mikrofon túlvezérleve nem erősít csak sistereg.
Mivel írta, hogy nem profi, ezért lehet a tozítást észre sem veszi, mivel saját hangját hallgatja vissza. -
BonFire
veterán
Üdv!
Először az egyes számú problémát kell megoldani, mert lehet, hogy a kettesre is megoldás születik.
Az Audacity lejátszóeszköz beállításainak listájában több eszköz is szerepelhet. Próbálgasd végig, egyikben meg kell szólalnia. Tulajdonképpen a Windows alapértelmezett lejátszóeszköze legyen itt is kiválasztva, és akkor szólnia kell.
Amint a képen is látható, a Windows és az Audacity lejátszóeszköze megegyezik: esetemben egy Behringer hangkártya.
A kettes probléma a zajos felvétel. Ennek lehet vagy egy tucat oka. Kezdve azzal, hogy silány mikrofon van párosítva még silányabb hangkártyához (vagy alaplapi hangchiphez). Aztán az is lehet, hogy a felvétel minősége jó, csak agyon van tömörítve mentéskor. Én MP3-hoz is azt ajánlom, hogy a következő beállítások alá ne menj:
44 100 Hz, 16 bit, sztereó, 256 kbps, állandó (konstans) bitráta
Írj vissza, ha alakul valami!
-
Scsiff
újonc
Tudom, nagyon kezdő a kérdés, de remélem, itt lesz segítség!
Gyerekeknek készítek hangos könyvet, és nincs hangja az Audacitynek, nem tudom a felvételt visszahallgatni, szerkeszteni. Mp3-ban ment, Lame-t töltöttem le hozzá.
Második gondom, hogy nagyon zajos a felvétel (mentés után Media Playerrel visszahallgatva) - nem vagyok profi, így a felvevő mikrofon is egy headset mikrofonja (Gembird). Tudok segíteni rajta?
Köszönöm!
-
raydex
csendes tag
Hali!
Hogy tudom a DVS Leveling Amp-ot hozzárendelni?
Letöltöttem, bemásoltam, de nem "látja"! -
weman
csendes tag
Sziasztok!
Abban kérnék segítséget, vagyis arra lennék kíváncsi, hogy Audacity-ben hogyan lehet hangot nyújtani?
Angol szinkronhoz akarom hozzáigazítani a magyart. A film közepétől a magyar hang elkezd késni az angolhoz képes, ezért azt találtam ki, hogy a magyar szinkronon, egy-két helyen kicsit össze zsugorítom, tömörítem (nem tudom milyen kifejezés illene ide leginkább) a hangot, főként olyan részeknél, ahol nincs semmi zaj, hang, kvázi csend van. Erre lennék kíváncsi, hogy ez hogy oldható meg audacityben? Előre is köszönöm a válaszokat!
-
BonFire
veterán
Jézus Mária (hogy korrekt legyek)! Ezt minek lementeni? Egyszer meghallgatni is sok!
Na, viccet félretéve…
Az internetes stream-ek lehetnek kódoltak is, és a forráskódból lehetne kibogarászni valamit, ami esetleg VLC media playerrel megnyitva átalakítható, de sokszor ez is kudarc. Ilyen esetekben én az analóg módszert tartom járható útnak. Fogsz egy 3,5 jack-jack kábelt, és a hangkártyád kimenetét rákötöd a vonalbemenetre. Ha csak mikrofon bemenet van, akkor arra, ez esetben ügyelj a jelszintre, mert túlvezérelt lehet! Így felveheted a böngészőben lejátszott hangot Audacityvel.
-
BonFire
veterán
Nem lehet, hanem biztos. Nincs is hangkártya a gépben, a saját hangját miről venné fel? Én Windows 7 óta nem tudok felvenni hangkártyáról rendszerhangot, ha neked a letiltott eszközök megjelenítése után sincs más opció, akkor nem tud felvenni. Még vonalbemenet sincs rajta, csak 1 db mikrofon.
-
ph2012
senior tag
Sziasztok!
Olyan gondom van, hogy az internetről szeretnék hangot felvenni, de nem találom hol kell beállítani, hogy ne a mikrofonhangot és búgást vegyen fel.
Próbálkoztam a Vezérlőpult -> hang beállításnál átállítani a felvevő eszközt, de ott csak ezt látom: [link].
Itt kéne előhozni a rejtett hangeszközt ami fel tud venni bejövő hangot.Lehet, hogy a laptopom (Sony Vaio) nem tud felvenni bejövő hangot?
Köszi a választ!
-
BonFire
veterán
Első körben azt mondanám, hogy próbálkozz meg a Burkológörbe (Envelope) eszközzel. F2 a gyorsbillentyűje. Elég gyorsan, bár pontatlanul lehet vele dolgozni. A hang hullámzása mindenesetre akkor is benne lesz, ha sikerül egyforma hangerőre tornásznod, mivel a magas frekvenciákat is megcsapkodja ilyenkor a törlés. És persze az erősített részeknél feljön a zaj.
Második körben egy erős kompresszorral próbálkoznék. De ilyenkor elvész a dinamika.
Nem tudom, milyen videóról van szó, de ha csak nem család videó, hanem mondjuk egy film, annak be lehet szerezni a hangját már forrásból is, és inkább azt kell alárakni a videó alá.
Családi videó esetén maradnak a fenti eszközök.
-
Zigu
újonc
Hellóka mindenkinek a segítségetek re lenne szükségem.
Adót egy VHS kazetta, aminek a hangsávját bedigitalizáltam, ám a kazetta anno meg ismerkedet egy mágnessel vélhetően. így durván három másodpercenkénti lecsökken a hang aztán vissza. Így az élvezhetősége nem a leg megfelelő... és el kezdtem egyen ként ott ahol kel fel erősíteni a hangsávot így két nap alatt haladtam tíz percet. Már a hajamat téptem így el kezdtem nézegetni, hogy van ere valami automatikus meg oldás, ami ere a hibára megoldást nyújthat, de nem nagyon találtam ép kézláb megoldásokat, így ha tudtok nekem ebbe segíteni azt meg köszönném.
-
gyuri00
aktív tag
Valaki tudna segíteni egy telefonbeszélgetésnél a zajszűrésben nagyon fontos lenne
-
Ybron
senior tag
Probléma megoldva, felraktam egy régebbi verziót Audacity v 1.3.14 a 2.0.6 helyett.
-
Ybron
senior tag
Hello!
Az miért van hogy próbálok exportálni AAC, belövöm a minőséget és mindig csak egy adott bitrátára konvertálja, esetemben 196 Kbps
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Ingatlanos topic!
- Nintendo Switch 2
- Véget vetne a hibrid magdizájnnak az Intel?
- PlayStation 5
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- Drón topik
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- Samsung Galaxy S10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E6230 - i5-3GEN I 8GB I 320GB I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest