- 2,5 gigabites hálózati switch jött a QNAP gondozásában
- 360 Hz-et ígérő QD-OLED monitorral rukkolt elő a ViewSonic
- Nem a vámokra fogná, de felemelné az iPhone-ok árait az Apple
- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen RAM-ot vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Gaming notebook topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Oppo alapokra szabta új tábláját a OnePlus
- OLED monitor topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Új hozzászólás Aktív témák
-
pali923
aktív tag
válasz
Grizzlu #68766 üzenetére
Silbergleit, szerintem ez a legjobb rá, szerencsére van kisebb kiszerelésben is. Nem érzed, hogy rajta van, mégis működik. No meg vannak ősi módszerek is, szappannal, gyertyával lehet kenegetni, persze szárazon.
-
Grizzlu
tag
Kedves Mindenki,
azt szeretném megtudni, ki mivel kezeli főként a gyalugép asztalát, hogy szépen csússzon az anyag?
Egy ideig próbálkoztam a viasz rádörzsölésével, de letettem róla, mert telemegy porral, és a méreteket is elviszi, ahogy feltömörül.
Szilikont mondják sokan, de az meg foltot hagy a fán, szintén nem jó.
Köszi! -
Met
nagyúr
válasz
modflow #68762 üzenetére
Én egyszer csináltam egy ilyet, igaz szerencsére a zsanéros oldalon volt.
Üveg ki, korhadt rész levág és egy hasonló méretű fával pótoltam.
Az ép részt és a pótlást félig bevágtam hogy amikor egyberaktam kiadta a szélességet, majd az asztalosok megmondják mi a neve ennek az illesztésnek
Ragasztó, csavar stb.
Csiszolás, festés után nem látszott semmi.
Ez kb. 30 éve volt, most már szebben és hatékonyabban csinálnám meg.
Nem vagyok asztalos. -
modflow
veterán
Hali!
Van egy fából készült 40*60-as ablakom a fürdőben.
A nyíló rész alja, ahová a zsanér kapcsolódik el van korhadva.Megakartam csináltatni, de a szokásos dologgal szembesültem, senki nem foglalkozik javítással, egy ablakkal pláne nem, vegyek újat stb.
Esetleg van ötletetek, hogyan lehetne megjavítani?
-
kicsi kecske
tag
válasz
Fecogame #68756 üzenetére
Hasonló kanapénk van. Nekem az volt az egyik ilyen párnánál hogy kilazult az anya a fém L alakú vas alján és nem tudtam kiakasztani.
A megoldás pedig :
Bútor oldalra dönt, majd az aljáról a tűzőgép kapcsokat fel kell bontani. Ekkor fel tudod húzni az aljánál a textilt és hozzaférsz a vashoz, 16os anyához.
Azt jól meghuztam és azóta patika.
Ha neked a felső mechanika adta meg magát akkor ott a huzatot félre tudod kicsi tűrni a párna hátuljánál és talán látszik hogy hol rossz a mechanika. -
kavalkád
senior tag
az, hogy mi olcsó szubjektív, főleg mivel 50% volt az elmúlt 4 évben az infláció, ezt nehezen dolgozza fel az ember, főleg ha a bevételei nem követik le ezt az emelkedést. a kenyér ára is megháromszorozódott, ha innen nézzük akkor már semmi nem olcsó. szar a fizetőeszközünk sajna.
-
York
tag
válasz
kavalkád #68757 üzenetére
Nem tudom a tobbi mennyi, de mar a CMT se annyir olcso:
Normal vastagsagu: 30eft
Vekony: 18eft
Mondjuk en a vekonyat sokat hasznalom es szerete.
Mind kereszt mind hosszvagasra valtottam vekony lapokra, nem vettem eszre nagy kulonbseget a vagaskepben, vagok vele tolgy dio pallokat rendszeresen. -
válasz
pacman_123 #68753 üzenetére
Felfelé húzod, adott ponton beakad, és nem megy vissza. Nincs semmiféle gomb, meg látszólag szétszedési lehetőség sem.
-
Grizzlu
tag
Sziasztok,
kellene nekem egy jó kis 250/255-ös körfűrészap finiselő keresztvágásra, 80 fogas, 30-as furattal. Sajnos Pilanából nem találok raktáron. Freud nagyon drága..
Maradnék a standard vastagságnál, ultravékonyt nem szeretnék venni. Tud valaki ajánlani egy vállalható minőségi darabot emészthető áron?
Köszönöm! -
macilaci78
nagyúr
válasz
pacman_123 #68753 üzenetére
Tippre inkább a képen látható függőleges és a vízszintes állás a lényeg. Valószínűleg csak valami lapos retesz lazult le, meg kell igazítani. Persze így, hogy nem látszik semmi és nem is tudni, mit kell csinálni, sokkal nehezebb.
-
pacman_123
tag
válasz
Fecogame #68751 üzenetére
Én csak tippelek, hogy ezt nem (házilag) szétszedhetőre/javíthatóra csinálták. Meg arra is, hogy egy jó kárpitos nélkül ez ... húzós lesz.
Ezt az "adott ponton nem akad be"-t úgy kell érteni, mint pár kocsiban a fejtámlák magasság-állítását? Megnyomsz egy kis prücköt, és fel-le húzva adott ponton megakad?
-
-
Met
nagyúr
válasz
j.bravo #68743 üzenetére
Igen, ott más volt a cél
Nem kell a szó szoros értemében vízállónak lennie.
Kivesszük a mosogatógépből az evőeszközt és azon maradhat egy-két csepp víz.
Nem jellemző és szerintem a feleségem át is törölgeti megszokásból a cuccot mielőtt elrakja. Csak mint eshetőség.A vízbázisú lakkot (amúgy ez érintkezhet étellel érintkező dolgokkal) mondtam neki de nem nagyon hajlott ár.
-
pacman_123
tag
válasz
j.bravo #68746 üzenetére
"még ez is árnyalhatja a kérdést" - árnyalhatja. MDF-re tuti nem paraffin+méhviaszt tennék. Főleg hogy nagyon vízálló sem lenne tőle. Én szeretem ezt a kombót, természetes, vágódeszkákat kezeltem már vele nem is egyet. De .. nem MDF-re való.
És simán lelakkoznám vmi vízbázisú lakkal, aztán csókolom.
-
macilaci78
nagyúr
Nekem Lidl-ös van, azzal kapcsolatban utánaolvasva két sarokpont volt: ne üssön a tengely és a talp ne bililemezből legyen sajtolva.
-
st6969
őstag
Sziasztok!
Állványos fúrót vennék, már régen szeretnék egyet. A Vevor asztali körfűrésze bejött, így ezen a vonalon kinéztem ezt. link Ismeri esetleg valaki? Nem tudom, hogy meg merjem-e venni. A youtube-on csak a nagytesóját tesztelik, arról viszont jókat mondanak, de az nekem drága. -
j.bravo
addikt
Érintőlegesen hasonló kérdésemre a paraffinolaj+méhviasz választ kaptam a szakiktól. (Még nem szereztem be illetve nem kentem fel)
Gondoltam belinkelem és rákerestem a méhviasz szóra a topikban, és láttam hogy 2023-ban már szóba került egy gondolatmenetben amiben érintett is voltálIde sem hangzik feltétlen rosszul.
-
Met
nagyúr
Lakkon és festéken mivel lehet még kezelni a fát?
Vettem egy fiókos kis tárolót, MDF lemezből van és büdös, nem tudom hogy a ragasztó vagy a fa szaga. Nem oldószer szag, nem penész vagy doh.
Mivel lehet még kezelni lakkon és festéken kívül ami elzárja a szagot, valamelyest vízállóvá is teszi és bele tehetek evőeszközt is? Mert azzal a céllal lett vásárolva.
A dolgot nehezíti hogy kis fakkok vannak benne, ezért az ecsetes festés nem biztos hogy szép lesz. Szétszedni nem tudom.
Mivel az egész tároló elég kicsi valami kevés és olcsó anyag kellene.
Van Rustins dán olajom, van IKEA-s STOCKARYD olajom de ezt nem biztos hogy szeretném szagolni a kanalakon. -
macilaci78
nagyúr
válasz
BullZeye #68739 üzenetére
Ütvecsavarozót használtál, vagy sima behajtót?
Amit sem csavorozóval, sem kézzel nem tudtam megmozdítani sem T40-es csavart motoron, annak a kulcsnyílását is elnyaltam. Flexszel vágtam a fejbe egy nútot és légkulccsal, nagy méretű lapos bittel egyszerűen lejött.PZ bit kúpos, tolni kell a csavarra, hogy ne ugorjon ki.
-
T J
tag
válasz
BullZeye #68739 üzenetére
Ahol beragadt a csavar feje, ott faragd körbe szikével, és kalapáld ki. Ha már a menetes rész kapaszkodik, akkor mehet csavarozóval.
Én még nem találkoztam olyan csavarral, amit a 18V-os, 135 Nm-es milwaukee csavarozóval ne tudtam volna ki vagy becsavarni, vagy beletörni.Szóval keress egy erősebb gépet.
-
BullZeye
veterán
válasz
BullZeye #68512 üzenetére
Öcsém facsiga, komolyan mondom az eszem megáll, végre le van beszélve minden, találtam elég nagy gépet üzemeltető céget akik kiegyenlítik.
Ma vittem volna, erre az elmebeteg beletett 8db 20cm-es facsavart PZ3-as, vettem hozzá combos csavarhúzót, mert az előző eltört.
1 óra alatt sikerült 4-et kiszednem a 8ból, a maradék 4 egyszerűen tized millimétereket halad.Abból a 4ből ami kijött 3 az valójában bent maradt, mert a feje anno befelé ment, kifelé nem jött
Tehát leszedtem az egyik oldalt de 3db 20 centis csavar áll benne
Nincs valami jó tippetek? 20V-os csavarbehajtó leköszön, az első pár centit kézzel kell, de egyszerűen ez a 4 meg se moccan.
-
pali923
aktív tag
válasz
pacman_123 #68733 üzenetére
Időnként én is kíváncsi lennék, milyen különbséget lehet találni a különböző ragasztók közt, nekem sem sikerült. Ami rá van írva ilyen-olyan időkről amúgy is csak "tájékoztató" marketing szerintem. Én inkább aszerint választok, hogy melyik adagolóját könnyebb nyitni és zárni. Persze ez a nagy tételes, vödrös profiknak nem kérdés, de engem bosszant, mikor egy félcentis kupakot lehet csak rárakni zárásként.
Mostanában Gorillát szoktam venni, nem csak a doboza miatt, az állaga miatt is kedvelem: könnyen adagolható, mégsem folyik szét magától, ha odakenem valahova. -
York
tag
-
ViktorSz
tag
Közben elővettem az itthoni hűtőpántomat és kiderült,hogy hülyeséget írtam,tényleg van benne rugó
, ettől függetlenül cserélném.
A talp része elvileg minden pántnál ugyanott van,viszont a "kehelynél" eltérhet a furat.A blum szerintem jó lesz,viszont a másik csak ha szerencséd van.@kavalkád#68732
Egyedül az íves cuccokat hagyom 24h-t száradni,a lépcsőlapokat is kiszedem 2-4 óra után. -
pacman_123
tag
válasz
kavalkád #68732 üzenetére
Ezen én is meglepődtem kicsit. Mondjuk lehet leírásban benne van, hogy X fokon 24 óra a teljes megkötési idő, de én akármit használtam (ami az OBI-ban elém kerül .. Bison, Patex, stb), 1 óra után normál hőmérsékleten és páratartalomnál már csak roncsolással tudtam szétszedni az anyagot. Vágódeszkánál: jóvan .. biztos ami biztos legyen 2 óra az első ragasztás, aztán ment is a vastagoló alá. Ugyanez mikor már bütüre forgattam/ragasztottam.
-
-
Met
nagyúr
válasz
ViktorSz #68728 üzenetére
Mondta az IKEA-ban a csávó hogy az hűtőhöz van, mert nem csillapítós.
De mondtam neki hogy egyik szekrényünk sem az, megszoktam hogy becsukom az ajtót záródásig, nem csak félúton elengedem.
A rugót azt nem mondtaakkor nem ezt vettem volna.
A 2 fajta meglévő valamelyikével fel tudom rakni az ajtót vagy nem? Már csak ez itt a kérdés.
-
ViktorSz
tag
Ha nem beépített hűtőhöz vásároltad az új pántokat,akkor cserélheted is vissza normál ráütődő pántra.
Működni fog,a furatok ugyanott vannak,de ezt nem szokás normal ajtóra rakni,mivel nincs benne "rugó és fék".
A fék(csillapított csukódás) ugyan nem szükséges,de rugó nélkül nincs ami behúzná/helyén tartaná becsukott állapotban az ajtót,kivéve persze ha tip-on -os,de a zacskós pántod kifejezetten hűtőszekrényekhez van kitalálva,azért ilyen rövid és lapos,hogy elférjen a hűtő mellett.Na elkéstem, @TJ megelőzött
-
T J
tag
A baloldalin nem látok "blum" feliratot.
A zacsis egy hűtőszekrény takaróajtó pánt. Azért rövid, mert ha nem fér el a hűtő mellett, akkor is elfér előtte. -
Met
nagyúr
Ime a kép, [kép]
Zacsiba az új, a középső talán felső szekrényhez volt (a felette lévő vas hozzá van), a bal oldali egy magas szekrényhez.T J nem akarom keverve felrakni.
-
ViktorSz
tag
válasz
Grizzlu #68719 üzenetére
Ponal super 3-at használtam én is korábban,de tavaly átálltam technobond-ra,mert egy helyi cégnél 10ropiért árulják az 5kg-os vödröt.
Minőségbeli különbséget egyelőre nem látok,teszi a dolgát,de ezt kb 1év használat után talán korai még kijelenteni.
Az ár mellett még azt tudnám felhozni a Tbond mellett,hogy nem büdös,a Ponal viszont csavarja az orromat ha beleslukkolok.Jó ez nyilván nem túl fontos szempont.
@Met
Szerintem jó lesz a régi is,a furatok távolsága elvileg nem változhat,de inkább küldd be a képet,az a biztos. -
Met
nagyúr
Szerintetek az IKEA-s Blum kivetőpántok nagyon sokat változtak az évek alatt?
Vettem most egy szekrényt, kivetőpánttal, viszont van itthon régebbi szekrényekről 2 más fajta garnitúra.
Úgy nézem hogy rövidebb az újabbnak az a része ami a szekrény hátlapja felé néz.
Ha tudnám a régieket használni akkor amit vettem azt vissza lehetne vinni.Vagy egy képről jobban meg tudnátok mondani?
-
Grizzlu
tag
Kedves Mindenki,
gyors közvéleménykutatás:
Ki milyen faragasztóra esküszik, kinek melyik márka vált be leginkább? Maradjunk a D3-nál, mivel általában azt használjuk mind.
Köszi! -
ViktorSz
tag
válasz
kicsi kecske #68717 üzenetére
Hát igen,nem mindegy,hogy MDF-ből vagy lemezbetétes tömörfenyőből van az ajtó...
-
macilaci78
nagyúr
válasz
kicsi kecske #68714 üzenetére
Ettől kisebb front lóg nálunk.
-
ViktorSz
tag
válasz
kicsi kecske #68714 üzenetére
A HK-S maximum teljesítményfaktora 2215,az ajtód pedig 2800 körül van.
Szóval nem nagyon tudsz mit csinálni,meg kell venni a drágább típust.
Súly x magasság mm-ben,az alapján számolj( egész tábla blap kb 70 kg) -
kicsi kecske
tag
Sziasztok.
Blum Aventos HK-S kérdés..
Van egy konyha felső szekrény amit Most csináltam a side by side hűtő fölé460 magas és 956 széles a 18as butorlap front.
Megvettem hozzá a HK-S tipon-os felnyilo vasalatot és hiába húzom maxra a rugót nem nyílik fel rendesen vagyis lefittyen az ajtó.
A blum katalógusban 600mm x 1800as fa front méretig írja a használatot.
Ez tényleg ennyit bír, vagy vmit rosszul csinálok?
Nem akarnám megvenni a 3x annyiba kerülő HK Top-ot.. -
hzsolee
őstag
válasz
pacman_123 #68711 üzenetére
+1 arra a DeWalt-ra. Nekem is olyan van... nagyon jó kis gép.
-
hzsolee
őstag
válasz
Nerazim #68710 üzenetére
Azt a fagélt annyira nem ajánlom. Dió színben vettem anno 3 különböző évben más,más csomagolásban. Álagra olyan mint a puding. Natúr fenyő cuccok voltak vele lekenve, de 3x végig kellett menni, hogy szép szín legyen. Amit közvetlenül nap ér, az mondjuk 2 év aztán annyi neki, árnyékban azért bírja...ott nincs vele gond. Mivel akkoriban ezzel kezdtem a projektet kénytelen voltam újra azt venni.
Most legutóbb aztán arra is rájöttem, hogy olcsónak sem olcsó mert legutóbb a supralux 9L fadekor cuccát vettem ami liter árban jobban jön ki mint ez a lidlis. Ja és mindig kapható nem csak ha az van a szórólapban.
Persze vannak sokkal jobb lazúrok...de én csóró vagyok 🤣🤣Kerestem képet is. Most ugyebár már abban a full zöld dizájnban adják, de maga a cucc ugyanaz. Akkoriban ez ilyen volt:
Az eredmény azért nem rossz, de mondom napon nem igazán bírja...
-
pacman_123
tag
válasz
Nerazim #68710 üzenetére
- A terasz fedett/nem fedett?
- A 2x3 m az a terasz padlója, plusz a korlát amit csiszolni akarsz, vagy csak a korlát?
- Fa gél: erről meg lehetne tudni kicsit többet? Egy link, leírás, stb... hasznos lenneHa azt mondod, "soha többet" nem akarsz csiszolni, én lehet kölcsönöznék egyet. Vagy nézz szét használt után. Kb. tökmindegy egy ilyen munkára mit veszel. Egyébként ... bármelyik vezetékes:
https://excentercsiszolo.arukereso.hu/?orderby=1Pölö, mint a sorben az első, legolcsóbb vezetékes. Bár az kizárt, hogy ez 1100W-os legyen, felvenni nem vesz annyit, nemhogy leadjon. Az "ipari" Bosch csiszolóm 400W-ot vesz fel, a "barkács" DeWaltom 300-at.
A DeWalt-om az ilyen. Eléggé kedvelt csiszoló, ha egynél több projektben is gondolkodsz, én ez alá nem mennék. Tudom ez több mint 3x annyiba kerül mint amit rászánsz, de én inkább onnan nézném, hogy "csak" 25-öt rádobsz, és van egy többször is - megbízhatóan - működő géped. Kicst f*sz a kapcsolója, de meg lehet szokni, fordulatszám-szabályozós. Porszívó (35mm-es) csöve simán megy bele, nem kell semmi átalakító. (jó tanács: akármilyen porszívód is van, ha csiszolod a teraszt: használd a géphez. Akár rászigszallagozva, ha nincs jó csatlakozása. Plusz persze: maszk.)
-
Nerazim
őstag
Üdv!
Max 10e -ig van valami kis egyszerű csiszoló amivel egy 2x3m teraszt át tudnék csiszolni?
Illetve vettem a Lidl-ben fa ápóló gél (aszem ez a neve) lazúrt akartam, de nem olvastam el figyelmesen és egy helyen volt, benéztem. Ez lehet olyan jó mint egy lazúr vagy vigyem vissza inkább? -
-
Aszi123
tag
Ma telefonoztam az alkalmazástechnológusukkal. Nagy tehertől szabadított szabadított meg. TI. már a második rétegnek sem kell a csiszolás.
Az anyagnak biztosan nem, csak az esztétikának. Az meg ezen a projekten sokadlagos dolog. Szóval ma elkezdődött a lazúrozás, egyszeri 80-as csiszolásra.
-
Grizzlu
tag
Gyerekek, nyugtassatok meg, hogy már Tii is jártatok úgy, hogy rossz oldalon véstétek ki a csapfészkeket...
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Cisco Catalyst C1000-48T-4G-L 48xRJ45 4xSFP switch, CISCO refurbished
- Windows! Logitech Mx Keys Magyar!
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! MSI Ventus 3X RTX 4060Ti 8GB GDDR6X Videokártya
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest