Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Windows 11
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Linux kezdőknek
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Microsoft Excel topic
- DIGI internet
- Mikrotik routerek
- TP-LINK WDR3600 router
- Milyen routert?
-
IT café
ASUS RT-N66U (Kétsávos, Wireless-N900 Gigabit útválasztó)
Új hozzászólás Aktív témák
-
titán
-
jubilleum
senior tag
Sziasztok,
Egy kis segítségre lenne szükségem HGG firmware telepítéséhez.
Fentebb írtam hogy gyene a net a ház egyes részein, ezért ti javasoltátok hogy próbáljak ki egy másik firmwaret.
Ezt el is kértem az egyik kollégátol. Az RT-AC66U B1 mappában lévő txt azt javasolja hogy RT-AC68U firmwaret használjam. Így letöltöttem azt.
Ezek után beállítottam a laptopnak egy fix ip-t.
Majd a routert kikapcsolom, resetgomb nyomva bekapcs.
Meg is jelenik egy alap konfig felület.
Itt törlöm az NVRAM-ot, majd betallózom a zipben található trx fájlt.
Ezekután a config felület eltűnik, és a router státusz ledje csak kéken villog.. Vártam 20 percet de semmi változás nem történt.
Ezekután megpróbáltam törölni az NVRAM beállításokat mégegyszer a bekapcs+WPS kombóval, a villogás abba maradt, de a config felületet még mindig nem érem. Utána pedig simán csináltam egy resetet(reset gomb hosszan), amivel visszajött a gyári config felületHol rontottam el?
-
titán
-
Kroni1
veterán
A router átvételre jelentkeztek, az előző hsz nem aktuális!
Amúgy nagyon tetszik a router, kb tudja azokat a funkciókat amiért vettem külön NAS-t, és még megannyi mindent amiről fogalmam sincs, időbe fog telni mire mindent érteni fogok, szeretnék majd VPN-t és ddnst használni, ha lesz időm utánaolvasok, de biztos fogok még itt gyakran kérdezgetni!
-
Kroni1
veterán
Ha valaki lemaradt a BF akciokról de venne 24990ért AC66U B1-et és megfelel neki a sugár edigital átvétel az írjon PÜ-t és adok cserébe egy rendelési számot. Rendeltem oda egyet, de végül másik rendelés miatt a külső raktárból hoztam el a routerből is az egyik utolsó darabot. Már nem rendelhető a honlapjukon, a sugárban ez az egy átvehető!
-
fa4hu
őstag
válasz MaCS_70 #7889 üzenetére
Igen, cyber86 is megerősítette, akinek ezúton is szeretnétek köszönetet mondani a HGG-ért és a beállítási segítségért! HGG-vel tényleg sokkal jobb a jelerősség, bár én egészségügyi megfontolásból/óvatosságból visszavettem az alap HGG beállításból (200-300 mW-ra), de még így is nagyságrendekkel jobb.
Aki ki akarja próbálni a Download Master-t, annak egy jó tanács: nekem csak azután indult el rendesen a telepítést követően, ha először letiltottam, majd engedélyeztem. Hosszabb távon, nagyobb fájlmennyiséggel azonban nem célszerű használni, mert nagyon megfogja a router erőforrásait, bár még csak NTFS-sel próbáltam csak ki, teszek majd egy próbát EXT FS-sel is.
-
Monkey
tag
Sziasztok! Véleményetek szerint ha lan-on kapcsolódok egy RT-AC66U-hoz, akkor valamilyen módon tudnám ki és be kapcsolgatni a wifi rádiókat? Okos otthon rendszerbe szeretném integrálni, a cél az volna, hogy ne menjen mindig, de ha kell, akkor az otthonvezérlés már használatos appjában gombnyomásra be (ki) lehessen kapcsolni.
-
jubilleum
senior tag
Nos, én is beüzemeltem ezt a routert, viszont hatótáv gondokkal küzdök. Próbált esetleg valaki más antennát tenni rá? Ha igen milyet és honnan rendelte? Nem szeretnék valami gagyi kínaiba belefutni
-
Qarry
csendes tag
Üdv!
RT66U_B1 routerem van Merlin 384.7_2-es firmware-rel. RTN18U-ról érkezem, ott Tomato-t futtatva be tudtam állítani külön subnetet a vendég wifinek, és vele együtt a bandwidth limitet is.
Ezzel a konfigurációval azonban nem tudom ezt ilyen könnyen megoldani: a Merlin fw. oldalán talált YazFi scripttel sikerült beállítanom a külön subnetet, viszont nem az igazi, a GUI oldalán megadott 10/1-es BW limit így nem működik, és a 2,4 ill. 5 GHz-s guest networknek külön subnetet kell megadni.
A következő beállításokra lenne szükségem:
Privát hálózat: 10.10.1.0 – korlátlan 2,4/5 GHz egy SSID-vel
Vendég hálózat: 10.10.2.0 – 10/1 mbit/s korlátozás 2,4/5 GHz egy SSID-velMegoldható ez Merlin fw-rel?
Egyébként pöpec eszköz, noha az RTN18U-hoz képest a hatótáv kicsit visszaesett, cserébe viszont kb. 15-20 fokkal hűvösebb és tovább bírja "szükséges" újraindítások nélkül.
Előre is köszi a segítséget!
-
fa4hu
őstag
A nagy reset alatt nem a gyári beállítások visszaállítását érted, hanem az NVRAM törlését? (Mert a gyári szoftverfrissítés után csak gyári visszaállítást csináltam.)
(#7881) MaCS_70: A Tendát én is kísérletképpen rendeltem neten azzal, ha nem jön be, visszaküldöm. Az említett USB probléma kivételével bejött (remélem, azt is javítják szoftveresen). Sajna egyelőre a Archer C5-nél sem mutat többet az Asus, megcsinálom az NVRAM-törlést, és újrakonfigurálom, utána jön a próbálkozás a HGG-vel.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
A Tendát nem ismerem.
Az Asus RT-AC66b1-ből viszont már próbáltam, konfiguráltam néhányat, és elvben felügyelném is őket, ha kéne, de egy bő év alatt még nem volt rá szükség.
Teszik a dolgukat, az egyik ráadásul nagyon mostoha körülmények között, mégis az elvárásokon felül teljesítve.
Régi becsípődésem, hogy a nagyjából stabil hazai pályán (bár wifinél ez nehezen értelmezhető) végzek egy mórickatesztet arról, hogy hogyan teljesít a wifi. A 66-osok mind kiválóan teljesítettek, messze jobban, mint a TP-Link 1043, C5 vagy C7, mind lefedettségben, mind sebességben.
Ismétlem: a Tendákat nem ismerem. Akár jók is lehetnek, csak statisztikai alapon egy kicsit kockázatosnak tűnik a márka.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
TeeJay
félisten
akkor frissítsd a FW-t és utána csinálj egy nagy resetet aztán meglátod tökéletes lesz
az meg hogy kábelen nem tud 120megabitet az elég vicces mivel nálam az 1000-es neten 24/7-ben kapja a torrentet és biza SSD-re kitekerem a 110-115megabájtot szóval bírja a routerwifije meg jóval gyorsab mint a TP-Link WR1043ND V2.x volt
legalább 10-15megabitet ver rá ugyanott mérve 2,4GHz-enMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
fa4hu
őstag
Melyiket tudod javasolni? Alapvetően semmi extrát nem akarok, egy másik router is rá lenne kötve kábellel, aminek ez adni DHCP-t.
Ha esetleg nem jön be az alternatív firmware, a gyárit vissza lehet állítani?
Előre is köszönöm segítséged!
(Mobilról írtam az előző válaszomat, lemaradt, hogy a TP-link az Archer C5, ami nem legalja...)
-
HTomee
tag
Én megmondtam....
Lehurrogtak itt, de szintén csalódás volt. Vettem is egy TP-Linket helyette..
Vagy mókolsz rá Merlint vagy HGG-t vagy ilyen marad.
De cserébe spórolsz a fűtésen...
Kicsit meghajtod és az 1-es mag 100% egyből a 2. meg semmi... A 2. mag kb dísznek van[ Szerkesztve ]
-
fa4hu
őstag
Elsőre kicsit csalódás a router, egy Tenda AC9-et váltana. 2,4 GHz-en jóval lassabb, gyengébb a wifijel, és vezetékes kapcsolaton sem tudja a maximumot (120 Mbps) adni. Viszont 5 Ghz-en gyorsabb, még ha gyengébb is a jel.
Van valami ötletetek, mit kellene a szokásos csatornabeállításokon kívül még állítani?
-
Peratta
csendes tag
Sziasztok!
Gyári FW-t használok, és a Download Mastert torrentezésre.
Webes felületen lehet valahogy egyszerre több torrent filét hozzáadni? Mert egyesével elég lassú folyamat.
Arra gondoltam esetleg, be lehet-e állítani valahogy, hogy ha bemásolom a Download2 mappán belül egy meghatározott mappába a torrent filéket akkor onnan felszedi, mint ahogy ezt pl be lehet állítani a deluge-ban.Letöltöttem a win-es kliensét is, abba be lehetne húzni egyszerre többet, de amint benne van egy letöltés el is száll a progi: "list index out of bounds (2)" hibával. Az is jó ha erre tudtok javasolni valami megoldást, hogy a win-es kliens használható legyen.
FW-t most nem szeretnék cserélni két okból sem.
1. Nem tudom, hogy a winyón lévő eddigi adatok biztonságban megmaradnának-e. Úgy értem, hogy esetleg az új FW-nek más particióra lenne szüksége vagy ilyesmi...
2. Jelenleg külföldön vagyok hosszabb időre és csak távolról tudom vezérelni a routert, így nem tartanám szerencsésnek belemenni most egy ilyen műveletbe...Előre is köszi...
-
keyman
tag
Üdv!
Lépj be a router menüjébe!
Válaszd a Lan beállításokat, felül DHCP fülecske.
Manuális hozzárendelés engedélyezése! ezt engedélyezd!!!
Majd alatta a géped MAC címéhez hozzá tudsz rendelni,
egy álltalad kiválasztott IP címet. PL:192.168.1.150
Most indítsd újra a routert! Ha visszanavigálsz a dhcp oldalra
ellnőrizheted a beállításokat, hogy az álltalad kiválasztott IP cím kiosztásra került-e.
Utána menj a Wan oldalra és a port trigger beállításodat töröld!!!
Következő fülecske a Virtuál szerver. ezt engedélyezd!
És legvégül: Porttovábbítási lista
Itt add meg : PL.
Szolgáltatási név: qbit
Source IP: üres, nem kell kitölteni
Port tartomány: a kliensed álltal használt port
Helyi IP: amit beállítottál az elején 192.168.1.150
Helyi port: a kliensed álltal használt port
TCP: both
és most REBOOT!!!Remélem tudtam segíteni....
A jómodor nem szégyen!
-
Zolio3
senior tag
válasz akovacs688 #7870 üzenetére
Én 0.1-et adtam routerben belső IP-nek, de az mindegy. 9091-es portot adtam. Mivel TCP/UDP is kellhet neki, így a protokollt BOTH állásba tedd.
-
Zolio3
senior tag
-
akovacs688
csendes tag
válasz ArthurShelby #7869 üzenetére
A 2. verziót megcsináltam, utána stoppoltam a transmissiont SSH-n keresztül, majd "reboot".
Továbbra is azt írja a transmission-on belül, hogy a port zárva.
Létezhet, hogy kell a port forwardingot a routerben is megcsinálni?
Helyi portnak beírtam a 51413-at. Port tartománynak is beírtam az 51413-at.
Rebootoltam, de a transmission továbbra is azt jelzi, hogy a port zárva.
Mondjuk a transmissiont futtató ip címhez, beírtam a 192.168.1.1-et mivel a routeren fut a transmission.
Segítséget kérek szépen, mert megoldhatatlannak tűnik ez a probléma![ Szerkesztve ]
-
ArthurShelby
addikt
válasz akovacs688 #7866 üzenetére
1.Vagy webuin keresztül:
WAN-> Virtuális szerver / Port továbbítás fül: Port továbbítás engedélyezése (igen), helyi ip (a transmissiont futtató ip címe), helyi port (51413), protokoll (both), alkalmaz2. Vagy SSH-n keresztül nano-val:
tűzfal beállításainak megnyitása szerkesztésheznano -w /jffs/scripts/firewall-start
tűzfal szerkesztése:#!/bin/sh
iptables -I INPUT -p tcp --destination-port 51413 -j ACCEPT
iptables -I INPUT -p udp --destination-port 51413 -j ACCEPT
chmod a+rx /jffs/scripts/firewall-startA rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
akovacs688
csendes tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy a Transmission számára, hogyan kell megnyitni az 51413 portot?
PuTTy terminálban begépeltem a "ifconfig"-ot, de inet addr: 192.168.1.1 és a 169.254.212.68 a másik variáció.
Előre is köszönöm a segítséget! -
jubilleum
senior tag
-
Phantom666
csendes tag
Sziasztok!
AC66U B1 re felraktam a HGG FW-t a hatótáv miatt amire nincs is panasz viszont siralmas az adatátvitel 1000Mbit ből csoda ha 10Mbit kijön tök mindegy, hogy 2.4 vagy 5 G vagyok kábelen hibátlan. Ha vissza rakom a gyári FW-t akkor hibátlan a wifi sebesség csak kicsi a hatótáv. Szerintetek mi lehet a baj?
AImesh működik wifin keresztül vagy az csak kábelen életképes?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
beller
aktív tag
Ma megérkezett a B1-es router. Egy Rt N 56 U-t váltott le, ami mind ez idáig szépen működött, csak a sebességét keveseltem már. Nem vagyok egy nagy router buher, ezért lefényképeztem az 56-os beállításait és ugyan azokat az értékeket írtam be az AC 66-nál is. Tulajdon képen műxik a router, a mérés alapján gyorsabb is a réginél, de...... Azt veszem észre, hogy a torrent feltöltés sokkal roszabb mint korábban volt. Nem a sebességével van bajom, hanem a szálak mennyiségével. Magyarul korábban 8-10 torrent feltöltés ment, most pedig nagy ritkán egy, esetleg kettő. Hogy egyértelműbb legyek korábban naponta fel volt töltve 40-50 Gb-nyi adat, most reggel mondjuk 10 óra óta talán ha egy Gb ment vissza. A qBittorrenten semmit nem állítottam (feltöltési szálak) a port trigger-nél a TCP és UDP kapukat ugyan úgy megnyitottam mint korábban. A letöltést is kipróbáltam az nagyon szépen megy. Tehát végül is működik, de sokkal kisebb "intenzitás"-sal megy a feltöltés, mint korábban. Van valakinek ötlete?
-
Bensee
tag
válasz Szirtimorc #7861 üzenetére
Felraktam egy korábbi firmware, ezzel már egy ideje jó és nem csinálja azt a dolgot.
Reméljük marad is így.
Köszönöm a segítséget!Nincs végzet, csak ha bevégzed!
-
Bensee
tag
válasz Gubek-Einste #7859 üzenetére
Igen, volt már reset. A nap folyamán megpróbálom újratelepíteni a firmwaret.
Van adapterem ilyen célokra, egy próbát megér.
Akkor is az a furcsa, hogy akkor egyből megjavul, ha például a kezelőfelületre belépek..
Nem értem.Nincs végzet, csak ha bevégzed!
-
mik-oca
tag
válasz Intruder2k5 #7856 üzenetére
Köszi!
-
Bensee
tag
Sziasztok!
Lehet nem ide tartozik, legalábbis nem N66U vagy AC66U router, hanem egy Asus RT-N56UB1. Szóval adott ez a router, ami már lassan 2 éve megvan, tette a dolgát rendesen, majd 2 hete elkezdett lassulni a net, néha el is ment, de olyankor magamban a szolgáltatóra fogtam, meg sem fordult a fejemben, hogy a router lehet. Egészen a mai napig! A mai nap hihetetlen lassú volt az internet, ment a betelefonálás, kijöttek, mértek, cseréltek, újraindítottak mindent(kivéve a routert), majd jó lett, 20 kerek percre, mikor ismét elkezdte produkálni a dolgokat. A dolog az egyébként, hogy egy 100/20-as internet a router újraindításától számítva hozza a stabil sebességet, majd egy kis idő után már csak 3/10-et hoz, amit nem értek.. A vicces az, hogy HA belépek a routerbe, DE CSAK belépek a router kezelőfelületére, szóval nem nyomok semmire, nem kattintok semmire és közben megnyitom a speedtestet, akkor hirtelen megjavul, ismér hozza a 100/20 sebességet.. Majd kilépek a kezelőfelületből, kis idő után újra elkezdi csinálni, majd csak úgy javul meg, ha újraindítom vagy ismét belépek a kezelőfelületre(!?!). Mindent próbáltam már.. Logba semmi érdemlegeset nem olvasok, vezetéken és wifin keresztül is ugyan úgy produkálja..
Mi lehet a probléma? Lehet nem ide tartozik, de látom aktív téma, Asus router, hozzáértők vannak itt, aztán gondoltam felteszem a kérdést!
Kuka? Vagy esetleg lehet vele valamit kezdeni? Gyárira visszatoltam, de semmi.
Előre is köszönöm a válaszokat![ Szerkesztve ]
Nincs végzet, csak ha bevégzed!
-
MODERÁTOR
-
mik-oca
tag
Sziasztok!
Néhány napja használok egy AC66U B1-et.Maradt a gyári fw csak egy HDD van az USB3-ra kötve, amiről ha kell hálózaton filmet nézek.
Azt tapasztaltam, ami sajnos többször előfordult, hogy teljesen kiterhelődött a processzor és minden rettenetesen belassult.
Hol lehetne megnéznem, hogy mi terheli le? Van rá valami?Előre is köszönöm!
(Az RT-N18U-val nem volt ilyen gondom, hasonló felállásban)
-
MODERÁTOR
-
Graphics
Jómunkásember
Na hosszú utam lesz, mire kisakkozom az AC66U beállítasait.
Először is az lenne számomra érdekes, hogy pl USB 3.0-ra csatlakoztatott külső HDD vagy akár pendrive hogyan érhető el mondjuk az azonos hálózaton belül található TV-n.
MEg még okosodok, mert ez a router jóval okosabb mint én, és piszok gyors.
Sajnos álló tartó nem volt a csomagban, de alin már láttam hozzá, vagy max keresek 3D nyomtatáshoz álló konzolt, mert falra nem szeretném felszögelni.
-
Tomessz85
tag
-
jubilleum
senior tag
Nézzétek, extreme digitalnál egész jó árban van ez a router második ránézésre is. Ritka BF akciók egyika ami tényleg jó deal lehet. Vagy van valami biktató amit elnézek?
-
Graphics
Jómunkásember
Edigital, BF-en akciós az AC66U, 24990FT, ennyiért azt gondolom ajándék ? Az
-
akovacs688
csendes tag
Sziasztok!
Sikerült megoldanom az Entwares problémákat. A fórumon megjelölt "Egyik verzió" alapján telepítettem az Entwaret, és ott is az "old way"-t választottam. 2 napja megy problémamentesen a transmission kliens. Le tudok választani HDD-t, router újraindítás után is megy a transmission.
Létezhet, hogy azért nem megy stabilan az Entware NG féle verzió, mivel ott kimaradhattak a Download Master uninstallra vonatkozó parancsok? Illetve ennél a verziónál minek tudható be, hogy reboot után semmilyen paranccsal sem lehet előhozni a hdd-n lévő előzőleg telepített Entwaret? -
Tuomas
addikt
Valaki ehhez esetleg tud segítséget adni?
Azóta is kapom az értesítéseket hogy behatolásokat blokkolt.Ha letiltom a vezetőügyfél MAC címét az megoldás? Vagy esetleg az ip címet ahonnan a támadás jön?
Ezeket hol tudom megtenni, illetve hogy lehet úgy beállítani a routert, hogy elég biztonságos legyen és ne kelljen ilyen támadásoktól tartani?We were here
-
repro
tag
Sziasztok!
Van egy ac66u-b1 routerem. Használom a Download masters-t. Eddig probléma mentesen működött, most viszont az írja ki, hogy le van tiltva.
Tudna valaki segíteni?
Azt is kérdezném milyenre kell az USB meghajtót formázni?
Előre is köszönöm
-
akovacs688
csendes tag
Sziasztok!
Egyáltalán működik valakinek problémamentesen RT-N66U router Merlinen Etwaren keresztül a Transmission?
Ha igen, szívesen vennék egy kis segítséget! -
akovacs688
csendes tag
válasz Intruder2k5 #7837 üzenetére
Nagyon-nagyon köszönök mindent!
Jó éjt, jó pihenést kívánok! -
MODERÁTOR
válasz akovacs688 #7836 üzenetére
OK. Mára ennyi, megyek aludni. Esetleg ha jár erre valaki nálam jártasabb a Merlin lelkivilágában, akkor lehet rögtön tudni fogja a megoldást.
-
akovacs688
csendes tag
válasz Intruder2k5 #7835 üzenetére
"admin@RT-N66U:/entware# mkdir -p /tmp/opt
mkdir: can't create directory '/tmp/opt': No such file or directory
admin@RT-N66U:/entware# mount -o bind /tmp/mnt/sdc1/entware /tmp/opt
mount: mounting /tmp/mnt/sdc1/entware on /tmp/opt failed: No such file or directory
admin@RT-N66U:/entware# ls -l /opt
lrwxrwxrwx 1 admin root 7 Apr 8 2018 /opt -> tmp/opt" -
MODERÁTOR
válasz akovacs688 #7834 üzenetére
De ezt nem hiszem már el, melyik mappa nem létezik neki?
mkdir -p /tmp/opt
mount -o bind /tmp/mnt/sdc1/entware /tmp/opt
ls -l /opt -
akovacs688
csendes tag
válasz Intruder2k5 #7833 üzenetére
"admin@RT-N66U:/entware# mount -o bind /tmp/mnt/sdc1/entware /tmp/opt
mount: mounting /tmp/mnt/sdc1/entware on /tmp/opt failed: No such file or directory
lrwxrwxrwx 1 admin root 7 Apr 8 2018 /opt -> tmp/opt
admin@RT-N66U:/entware# ls -l /opt/etc
ls: /opt/etc: No such file or directory"
Bizakodom, hogy nem járunk messze a megoldástól.
Azért nagyon köszönöm az eddigi fáradozásaidat is! -
MODERÁTOR
válasz akovacs688 #7832 üzenetére
Áhh, már nem tudok koncentrálni, szerintem jobb lesz ha mára befejezem. Megint elírtam...
mount -o bind /tmp/mnt/sdc1/entware /tmp/opt
ls -l /optÍgy jónak kell már lennie, aztán meg kéne nézni van-e init.d mappa az etc alatt.
ls -l /opt/etc
És ha ott van a transmission indító script, akkor kell indítani.
-
akovacs688
csendes tag
válasz Intruder2k5 #7831 üzenetére
"admin@RT-N66U:/entware# mount -o bind /mnt/dev/sdc1/entware /tmp/opt
mount: mounting /mnt/dev/sdc1/entware on /tmp/opt failed: No such file or directory
lrwxrwxrwx 1 admin root 7 Apr 8 2018 /opt -> tmp/opt" -
MODERÁTOR
válasz akovacs688 #7830 üzenetére
Na végre, ott van az...
mount -o bind /mnt/dev/sdc1/entware /tmp/opt
ls -l /opt -
akovacs688
csendes tag
válasz Intruder2k5 #7826 üzenetére
-
MODERÁTOR
válasz akovacs688 #7828 üzenetére
Itt valami nem oké, szerintem az l betű elé bekerült egy szóköz.
ls -l /
-
akovacs688
csendes tag
válasz Intruder2k5 #7826 üzenetére
"admin@RT-N66U:/entware# ls - l /
ls: -: No such file or directory
ls: l: No such file or directory
/:
asus_jffs dev lib proc sys var
bin etc mmc rom sysroot www
cifs1 home mnt root tmp
cifs2 jffs opt sbin usr" -
akovacs688
csendes tag
válasz akovacs688 #7825 üzenetére
admin@RT-N66U:/entware# mount -o bind /mnt/dev/sdc1/entware /jffs/opt
mount: mounting /mnt/dev/sdc1/entware on /jffs/opt failed: No such file or directory -
MODERÁTOR
válasz akovacs688 #7825 üzenetére
A root-ban sincs opt?
ls -l /
-
akovacs688
csendes tag
válasz Intruder2k5 #7824 üzenetére
"admin@RT-N66U:/entware# ls -l /jffs
drwxr-xr-x 2 admin root 0 Aug 1 2015 configs
-rw-rw-rw- 1 admin root 72 Nov 11 22:25 nmp_client_list
drwxr-xr-x 2 admin root 0 Nov 11 22:49 scripts
drwxr-xr-x 2 admin root 0 Nov 11 22:25 ssl
admin@RT-N66U:/entware# mount -t ext3 /dev/sdc1 /jffs/opt
mount: mounting /dev/sdc1 on /jffs/opt failed: No such file or directory"
Sajnos nem jártam sikerrel. -
MODERÁTOR
válasz akovacs688 #7823 üzenetére
A /jffs mappában van opt mappa?
ls -l /jffs
Ha van, akkor próbáld meg oda mountolni az entware mappát.
mount -o bind /mnt/dev/sdc1/entware /jffs/opt
[ Szerkesztve ]
-
akovacs688
csendes tag
válasz Intruder2k5 #7822 üzenetére
"admin@RT-N66U:/entware# ls -l /tmp/mnt/sdc1/entware
drwxr-xr-x 2 admin root 4096 Nov 11 22:46 bin
drwxr-xr-x 5 admin root 4096 Nov 11 22:46 etc
drwxr-xr-x 3 admin root 4096 Nov 11 22:46 lib
drwxr-xr-x 2 admin root 4096 Nov 11 22:45 sbin
drwxr-xr-x 6 admin root 4096 Nov 11 22:46 share
-rw------- 1 admin root 536870912 Nov 11 22:45 swap
drwxrwxrwx 2 admin root 4096 Nov 11 22:44 tmp
drwxrwxrwx 2 admin root 4096 Nov 11 22:44 usr
drwxrwxrwx 6 admin root 4096 Nov 11 22:45 var"
Nekem teljesen kínai az összes parancs. Legutoljára Ms-Dos-ban gépelgettem parancsokat, de azt legalább tudtam, hogy melyik mit csinál. -
MODERÁTOR
válasz akovacs688 #7821 üzenetére
Ott van az enware mappa, tippem szerint az kell neked, abban lesz minden. Az a baj, hogy én sosem használtam Merlin-t, így csak sötétben tapogatódzom, noha az alap parancsok itt is ugyanazok, de azt már nem tudom, hogy hova kellene mountolni ezt a partíciót, vagy esetleg csak az entware mappát bind-elni, és mivel indulna a transmission, stb. Ilyen dolgokban a Tomato azért jelentősen eltér.
ls -l /tmp/mnt/sdc1/entware
-
akovacs688
csendes tag
válasz Intruder2k5 #7820 üzenetére
admin@RT-N66U:/entware# ls -l /tmp/mnt/sdc1
drwxr-xr-x 10 admin root 4096 Jan 15 2018 entware
drwxr-xr-x 10 admin root 4096 Nov 11 22:40 entware-old_2018-11-11_22-44
-rw-rw-rw- 1 admin root 29 Nov 11 22:40 jffs_scripts_backup_2018-11-11_22-40.tgz
-rw-rw-rw- 1 admin root 535 Nov 11 22:44 jffs_scripts_backup_2018-11-11_22-44.tgz
drwx------ 2 admin root 16384 Nov 11 22:33 lost+found
Valamiért semmit sem lát a tartalomból.[ Módosította: Intruder2k5 ]
-
MODERÁTOR
válasz akovacs688 #7819 üzenetére
Tehát fel is tudja mountolni, és nem látod a tartalmát?
ls -l /tmp/mnt/sdc1
-
akovacs688
csendes tag
válasz Intruder2k5 #7818 üzenetére
"admin@RT-N66U:/entware# e2fsck -pfv /dev/sdc1
/dev/sdc1 is mounted.
e2fsck: Cannot continue, aborting." -
MODERÁTOR
válasz akovacs688 #7817 üzenetére
Ehh, sorry, elírtam a parancsot:
e2fsck -pfv /dev/sdc1
Naná, hogy sda eszközt nem talált.
-
akovacs688
csendes tag
válasz Intruder2k5 #7816 üzenetére
"admin@RT-N66U:/entware# e2fsck -pfv /dev/sda1
e2fsck: No such device or address while trying to open /dev/sda1
Possibly non-existent or swap device?"Azt még elmondanám, hogy a fórumon lévő 2.megoldást választottam az entwarehez és a transmissionhoz.
Tehát nem az elsőt, melyben uninstallálja a download mastert, és a hdd-t is úgy particionálja, hogy 2gb-ot használ belőle. Nekem egyben van ext3-ra particionálva, és nincs címkézve a kötet a hdd-n.[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz akovacs688 #7815 üzenetére
Hmm... e2fsck van a Merlin-ben?
e2fsck -pfv /dev/sda1
Esetleg ha csak paraméterrel van baja, akkor azt próbáld elhagyni.
-
akovacs688
csendes tag
válasz Intruder2k5 #7814 üzenetére
"admin@RT-N66U:/entware# mount -t ext3 /dev/sdc1 /opt
mount: mounting /dev/sdc1 on /opt failed: No such file or directory" -
MODERÁTOR
válasz akovacs688 #7813 üzenetére
És erre mit mond?
mount -t ext3 /dev/sdc1 /opt
-
akovacs688
csendes tag
válasz Intruder2k5 #7812 üzenetére
Ext3 fájlrendszer van rajta, amely Aomei Partition Assistant 7.1-el készült. A windows 10 felismeri, beolvassa a teljes hdd tartalmát, olvasni tudok róla, írni tudok rá. A hdd sentinel 100/100-nak látja a meghajtót.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz akovacs688 #7811 üzenetére
Hát ez így elsőre nekem úgy tűnik mint egy sérült filerendszer. Legalábbis az a "doesn't contain valid partiton table" üzenet nem túl biztató. Amúgy filerendszernek kéne lenni rajta?
-
akovacs688
csendes tag
válasz Intruder2k5 #7808 üzenetére
-
MODERÁTOR
válasz ArthurShelby #7809 üzenetére
Jelenleg RT-N18U. Előtte volt RT-N66U, RT-N16, néhány WL-500gP v1 és v2 is, de tény, hogy kb. 2009-2010 óta mindegyiken Tomato-t használtam.
-
ArthurShelby
addikt
válasz akovacs688 #7803 üzenetére
Nálam ha lehúzom, majd vissza dugom a hdd-t, a transmissiont ezzel tudom újraindítani:
/opt/etc/init.d/S88transmission start
De tény, hogy utána az entware cuccokat én sem érem el, ahhoz eddig énreboot
-ot használtam .Intruder2k5:
Neked egyébként milyen routered van, mert ha jól tudom nagy tomato fan vagy?[ Szerkesztve ]
A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
MODERÁTOR
válasz akovacs688 #7807 üzenetére
Miután visszakötöd, mit mutat a mount parancs, és esetleg ha ott hiba van, akkor az fdisk -l /dev/sd*?
-
akovacs688
csendes tag
válasz Intruder2k5 #7806 üzenetére
Most minden folyamatot szépen leállítottam, és azután választottam le a hdd-t.
Sajnos így is ugyanaz a jelenség, mintha semmi sem lenne a hdd-n.
Van valami megoldási stratégiád?
Előre is köszönöm! -
MODERÁTOR
válasz akovacs688 #7805 üzenetére
Tippem szerint a router menüje nem veszi figyelembe az entware folyamatokat, csak a saját szolgáltatásait képes leállítani, mint samba, ftp, dlna, stb. Ennek okán aztán le sem tudja választani a mountot, majd miután kirántod a kábelt a még működő rendszer alól, majd később vissza, akkor már sda helyett sdb-nek fogja felismerni a lemezt, így nem mennek a mountok, és nem tudod újraindítani a folyamatokat sem.
Én erre gondolok.
-
akovacs688
csendes tag
válasz Intruder2k5 #7804 üzenetére
Csak a routeren belül választottam le Usb meghajtó biztonságos leválasztásával, ezután húzom le a routerről.
A processeket nem kapcsoltam ki PuTTY terminálban. -
MODERÁTOR
válasz akovacs688 #7803 üzenetére
Szabályosan leválasztod, tehát sorban leállítod az USB-t használó processzeket, majd umountolod a partíciókat, vagy csak simán lehúzod a routerről?
-
akovacs688
csendes tag
Ez az ENTWARE-NG rendszer a Transmission klienssel rettenetesen botrányos!
Ha leválasztom a HDD-t a routerről, ezután lehetetlen újra indítani a folyamatokat, újra kell rá mindent rakni. Hiába írok be a PuTTY terminálba bármit, hol "not found"-ot, hol meg "can't cd" -t kapok.
Van esetleg valakinek valami ötlete? -
akovacs688
csendes tag
Sziasztok!
RT-N66U Router újraindítást és hdd leválasztást követően nem indul el a transmission kliens a böngészőből.
http://192.168.1.1:9091
"Connection Failed
Could not connect to the server. You may need to reload the page to reconnect."A segítségeteket szeretném kérni a megoldásban!
Előre is nagyon köszönöm!
-
titán
válasz Heraldry #7800 üzenetére
Minden antennának azonosnak kell lennie és azonos helyen is kell lenniük vagyis mindegyiket cserélni kellene megfelelőre vagy mindegyiken marad az eredeti antenna, okai.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
Új hozzászólás Aktív témák
- Gurulunk, WAZE?!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Shakes&Fidget Online Szerepjáték
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Unigine Superposition Benchmark
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest