- EU: a Facebook, a YouTube és az X is többet tesznek a gyűlölet ellen
- Donald Trump a tech szektort is felkavarja, Musk vihetné a TikTokot
- A fizetett hirdetésekre nem terjeszti ki a Meta a közösségi jegyzeteket
- Gyerekek, adatvédelem: kiegyezett a Genshin Impact kiadója az USA-val
- Jót tett a Netflixnek, hogy nyitott a sportok felé
-
IT café
ASUS RT-N66U (Kétsávos, Wireless-N900 Gigabit útválasztó)
Új hozzászólás Aktív témák
-
titán
-
jubilleum
senior tag
Sziasztok,
Egy kis segítségre lenne szükségem HGG firmware telepítéséhez.
Fentebb írtam hogy gyene a net a ház egyes részein, ezért ti javasoltátok hogy próbáljak ki egy másik firmwaret.
Ezt el is kértem az egyik kollégátol. Az RT-AC66U B1 mappában lévő txt azt javasolja hogy RT-AC68U firmwaret használjam. Így letöltöttem azt.
Ezek után beállítottam a laptopnak egy fix ip-t.
Majd a routert kikapcsolom, resetgomb nyomva bekapcs.
Meg is jelenik egy alap konfig felület.
Itt törlöm az NVRAM-ot, majd betallózom a zipben található trx fájlt.
Ezekután a config felület eltűnik, és a router státusz ledje csak kéken villog.. Vártam 20 percet de semmi változás nem történt.
Ezekután megpróbáltam törölni az NVRAM beállításokat mégegyszer a bekapcs+WPS kombóval, a villogás abba maradt, de a config felületet még mindig nem érem. Utána pedig simán csináltam egy resetet(reset gomb hosszan), amivel visszajött a gyári config felületHol rontottam el?
-
titán
-
Kroni1
veterán
A router átvételre jelentkeztek, az előző hsz nem aktuális!
Amúgy nagyon tetszik a router, kb tudja azokat a funkciókat amiért vettem külön NAS-t, és még megannyi mindent amiről fogalmam sincs, időbe fog telni mire mindent érteni fogok, szeretnék majd VPN-t és ddnst használni, ha lesz időm utánaolvasok, de biztos fogok még itt gyakran kérdezgetni!
-
Kroni1
veterán
Ha valaki lemaradt a BF akciokról de venne 24990ért AC66U B1-et és megfelel neki a sugár edigital átvétel az írjon PÜ-t és adok cserébe egy rendelési számot. Rendeltem oda egyet, de végül másik rendelés miatt a külső raktárból hoztam el a routerből is az egyik utolsó darabot. Már nem rendelhető a honlapjukon, a sugárban ez az egy átvehető!
-
fa4hu
őstag
válasz MaCS_70 #7889 üzenetére
Igen, cyber86 is megerősítette, akinek ezúton is szeretnétek köszönetet mondani a HGG-ért és a beállítási segítségért! HGG-vel tényleg sokkal jobb a jelerősség, bár én egészségügyi megfontolásból/óvatosságból visszavettem az alap HGG beállításból (200-300 mW-ra), de még így is nagyságrendekkel jobb.
Aki ki akarja próbálni a Download Master-t, annak egy jó tanács: nekem csak azután indult el rendesen a telepítést követően, ha először letiltottam, majd engedélyeztem. Hosszabb távon, nagyobb fájlmennyiséggel azonban nem célszerű használni, mert nagyon megfogja a router erőforrásait, bár még csak NTFS-sel próbáltam csak ki, teszek majd egy próbát EXT FS-sel is.
-
Monkey
tag
Sziasztok! Véleményetek szerint ha lan-on kapcsolódok egy RT-AC66U-hoz, akkor valamilyen módon tudnám ki és be kapcsolgatni a wifi rádiókat? Okos otthon rendszerbe szeretném integrálni, a cél az volna, hogy ne menjen mindig, de ha kell, akkor az otthonvezérlés már használatos appjában gombnyomásra be (ki) lehessen kapcsolni.
-
jubilleum
senior tag
Nos, én is beüzemeltem ezt a routert, viszont hatótáv gondokkal küzdök. Próbált esetleg valaki más antennát tenni rá? Ha igen milyet és honnan rendelte? Nem szeretnék valami gagyi kínaiba belefutni
-
Qarry
csendes tag
Üdv!
RT66U_B1 routerem van Merlin 384.7_2-es firmware-rel. RTN18U-ról érkezem, ott Tomato-t futtatva be tudtam állítani külön subnetet a vendég wifinek, és vele együtt a bandwidth limitet is.
Ezzel a konfigurációval azonban nem tudom ezt ilyen könnyen megoldani: a Merlin fw. oldalán talált YazFi scripttel sikerült beállítanom a külön subnetet, viszont nem az igazi, a GUI oldalán megadott 10/1-es BW limit így nem működik, és a 2,4 ill. 5 GHz-s guest networknek külön subnetet kell megadni.
A következő beállításokra lenne szükségem:
Privát hálózat: 10.10.1.0 – korlátlan 2,4/5 GHz egy SSID-vel
Vendég hálózat: 10.10.2.0 – 10/1 mbit/s korlátozás 2,4/5 GHz egy SSID-velMegoldható ez Merlin fw-rel?
Egyébként pöpec eszköz, noha az RTN18U-hoz képest a hatótáv kicsit visszaesett, cserébe viszont kb. 15-20 fokkal hűvösebb és tovább bírja "szükséges" újraindítások nélkül.
Előre is köszi a segítséget!
-
fa4hu
őstag
A nagy reset alatt nem a gyári beállítások visszaállítását érted, hanem az NVRAM törlését? (Mert a gyári szoftverfrissítés után csak gyári visszaállítást csináltam.)
(#7881) MaCS_70: A Tendát én is kísérletképpen rendeltem neten azzal, ha nem jön be, visszaküldöm. Az említett USB probléma kivételével bejött (remélem, azt is javítják szoftveresen). Sajna egyelőre a Archer C5-nél sem mutat többet az Asus, megcsinálom az NVRAM-törlést, és újrakonfigurálom, utána jön a próbálkozás a HGG-vel.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
A Tendát nem ismerem.
Az Asus RT-AC66b1-ből viszont már próbáltam, konfiguráltam néhányat, és elvben felügyelném is őket, ha kéne, de egy bő év alatt még nem volt rá szükség.
Teszik a dolgukat, az egyik ráadásul nagyon mostoha körülmények között, mégis az elvárásokon felül teljesítve.
Régi becsípődésem, hogy a nagyjából stabil hazai pályán (bár wifinél ez nehezen értelmezhető) végzek egy mórickatesztet arról, hogy hogyan teljesít a wifi. A 66-osok mind kiválóan teljesítettek, messze jobban, mint a TP-Link 1043, C5 vagy C7, mind lefedettségben, mind sebességben.
Ismétlem: a Tendákat nem ismerem. Akár jók is lehetnek, csak statisztikai alapon egy kicsit kockázatosnak tűnik a márka.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
TeeJay
félisten
akkor frissítsd a FW-t és utána csinálj egy nagy resetet aztán meglátod tökéletes lesz
az meg hogy kábelen nem tud 120megabitet az elég vicces mivel nálam az 1000-es neten 24/7-ben kapja a torrentet és biza SSD-re kitekerem a 110-115megabájtot szóval bírja a routerwifije meg jóval gyorsab mint a TP-Link WR1043ND V2.x volt
legalább 10-15megabitet ver rá ugyanott mérve 2,4GHz-enMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
fa4hu
őstag
Melyiket tudod javasolni? Alapvetően semmi extrát nem akarok, egy másik router is rá lenne kötve kábellel, aminek ez adni DHCP-t.
Ha esetleg nem jön be az alternatív firmware, a gyárit vissza lehet állítani?
Előre is köszönöm segítséged!
(Mobilról írtam az előző válaszomat, lemaradt, hogy a TP-link az Archer C5, ami nem legalja...)
-
HTomee
tag
Én megmondtam....
Lehurrogtak itt, de szintén csalódás volt. Vettem is egy TP-Linket helyette..
Vagy mókolsz rá Merlint vagy HGG-t vagy ilyen marad.
De cserébe spórolsz a fűtésen...
Kicsit meghajtod és az 1-es mag 100% egyből a 2. meg semmi... A 2. mag kb dísznek van[ Szerkesztve ]
-
fa4hu
őstag
Elsőre kicsit csalódás a router, egy Tenda AC9-et váltana. 2,4 GHz-en jóval lassabb, gyengébb a wifijel, és vezetékes kapcsolaton sem tudja a maximumot (120 Mbps) adni. Viszont 5 Ghz-en gyorsabb, még ha gyengébb is a jel.
Van valami ötletetek, mit kellene a szokásos csatornabeállításokon kívül még állítani?
-
Peratta
csendes tag
Sziasztok!
Gyári FW-t használok, és a Download Mastert torrentezésre.
Webes felületen lehet valahogy egyszerre több torrent filét hozzáadni? Mert egyesével elég lassú folyamat.
Arra gondoltam esetleg, be lehet-e állítani valahogy, hogy ha bemásolom a Download2 mappán belül egy meghatározott mappába a torrent filéket akkor onnan felszedi, mint ahogy ezt pl be lehet állítani a deluge-ban.Letöltöttem a win-es kliensét is, abba be lehetne húzni egyszerre többet, de amint benne van egy letöltés el is száll a progi: "list index out of bounds (2)" hibával. Az is jó ha erre tudtok javasolni valami megoldást, hogy a win-es kliens használható legyen.
FW-t most nem szeretnék cserélni két okból sem.
1. Nem tudom, hogy a winyón lévő eddigi adatok biztonságban megmaradnának-e. Úgy értem, hogy esetleg az új FW-nek más particióra lenne szüksége vagy ilyesmi...
2. Jelenleg külföldön vagyok hosszabb időre és csak távolról tudom vezérelni a routert, így nem tartanám szerencsésnek belemenni most egy ilyen műveletbe...Előre is köszi...
-
keyman
tag
Üdv!
Lépj be a router menüjébe!
Válaszd a Lan beállításokat, felül DHCP fülecske.
Manuális hozzárendelés engedélyezése! ezt engedélyezd!!!
Majd alatta a géped MAC címéhez hozzá tudsz rendelni,
egy álltalad kiválasztott IP címet. PL:192.168.1.150
Most indítsd újra a routert! Ha visszanavigálsz a dhcp oldalra
ellnőrizheted a beállításokat, hogy az álltalad kiválasztott IP cím kiosztásra került-e.
Utána menj a Wan oldalra és a port trigger beállításodat töröld!!!
Következő fülecske a Virtuál szerver. ezt engedélyezd!
És legvégül: Porttovábbítási lista
Itt add meg : PL.
Szolgáltatási név: qbit
Source IP: üres, nem kell kitölteni
Port tartomány: a kliensed álltal használt port
Helyi IP: amit beállítottál az elején 192.168.1.150
Helyi port: a kliensed álltal használt port
TCP: both
és most REBOOT!!!Remélem tudtam segíteni....
A jómodor nem szégyen!
-
Zolio3
senior tag
válasz akovacs688 #7870 üzenetére
Én 0.1-et adtam routerben belső IP-nek, de az mindegy. 9091-es portot adtam. Mivel TCP/UDP is kellhet neki, így a protokollt BOTH állásba tedd.
-
Zolio3
senior tag
-
akovacs688
csendes tag
válasz ArthurShelby #7869 üzenetére
A 2. verziót megcsináltam, utána stoppoltam a transmissiont SSH-n keresztül, majd "reboot".
Továbbra is azt írja a transmission-on belül, hogy a port zárva.
Létezhet, hogy kell a port forwardingot a routerben is megcsinálni?
Helyi portnak beírtam a 51413-at. Port tartománynak is beírtam az 51413-at.
Rebootoltam, de a transmission továbbra is azt jelzi, hogy a port zárva.
Mondjuk a transmissiont futtató ip címhez, beírtam a 192.168.1.1-et mivel a routeren fut a transmission.
Segítséget kérek szépen, mert megoldhatatlannak tűnik ez a probléma![ Szerkesztve ]
-
ArthurShelby
addikt
válasz akovacs688 #7866 üzenetére
1.Vagy webuin keresztül:
WAN-> Virtuális szerver / Port továbbítás fül: Port továbbítás engedélyezése (igen), helyi ip (a transmissiont futtató ip címe), helyi port (51413), protokoll (both), alkalmaz2. Vagy SSH-n keresztül nano-val:
tűzfal beállításainak megnyitása szerkesztésheznano -w /jffs/scripts/firewall-start
tűzfal szerkesztése:#!/bin/sh
iptables -I INPUT -p tcp --destination-port 51413 -j ACCEPT
iptables -I INPUT -p udp --destination-port 51413 -j ACCEPT
chmod a+rx /jffs/scripts/firewall-startA rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
akovacs688
csendes tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy a Transmission számára, hogyan kell megnyitni az 51413 portot?
PuTTy terminálban begépeltem a "ifconfig"-ot, de inet addr: 192.168.1.1 és a 169.254.212.68 a másik variáció.
Előre is köszönöm a segítséget! -
jubilleum
senior tag
-
Phantom666
csendes tag
Sziasztok!
AC66U B1 re felraktam a HGG FW-t a hatótáv miatt amire nincs is panasz viszont siralmas az adatátvitel 1000Mbit ből csoda ha 10Mbit kijön tök mindegy, hogy 2.4 vagy 5 G vagyok kábelen hibátlan. Ha vissza rakom a gyári FW-t akkor hibátlan a wifi sebesség csak kicsi a hatótáv. Szerintetek mi lehet a baj?
AImesh működik wifin keresztül vagy az csak kábelen életképes?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
beller
aktív tag
Ma megérkezett a B1-es router. Egy Rt N 56 U-t váltott le, ami mind ez idáig szépen működött, csak a sebességét keveseltem már. Nem vagyok egy nagy router buher, ezért lefényképeztem az 56-os beállításait és ugyan azokat az értékeket írtam be az AC 66-nál is. Tulajdon képen műxik a router, a mérés alapján gyorsabb is a réginél, de...... Azt veszem észre, hogy a torrent feltöltés sokkal roszabb mint korábban volt. Nem a sebességével van bajom, hanem a szálak mennyiségével. Magyarul korábban 8-10 torrent feltöltés ment, most pedig nagy ritkán egy, esetleg kettő. Hogy egyértelműbb legyek korábban naponta fel volt töltve 40-50 Gb-nyi adat, most reggel mondjuk 10 óra óta talán ha egy Gb ment vissza. A qBittorrenten semmit nem állítottam (feltöltési szálak) a port trigger-nél a TCP és UDP kapukat ugyan úgy megnyitottam mint korábban. A letöltést is kipróbáltam az nagyon szépen megy. Tehát végül is működik, de sokkal kisebb "intenzitás"-sal megy a feltöltés, mint korábban. Van valakinek ötlete?
-
Bensee
tag
válasz Szirtimorc #7861 üzenetére
Felraktam egy korábbi firmware, ezzel már egy ideje jó és nem csinálja azt a dolgot.
Reméljük marad is így.
Köszönöm a segítséget!Nincs végzet, csak ha bevégzed!
-
Bensee
tag
válasz Gubek-Einste #7859 üzenetére
Igen, volt már reset. A nap folyamán megpróbálom újratelepíteni a firmwaret.
Van adapterem ilyen célokra, egy próbát megér.
Akkor is az a furcsa, hogy akkor egyből megjavul, ha például a kezelőfelületre belépek..
Nem értem.Nincs végzet, csak ha bevégzed!
-
mik-oca
tag
válasz Intruder2k5 #7856 üzenetére
Köszi!
-
Bensee
tag
Sziasztok!
Lehet nem ide tartozik, legalábbis nem N66U vagy AC66U router, hanem egy Asus RT-N56UB1. Szóval adott ez a router, ami már lassan 2 éve megvan, tette a dolgát rendesen, majd 2 hete elkezdett lassulni a net, néha el is ment, de olyankor magamban a szolgáltatóra fogtam, meg sem fordult a fejemben, hogy a router lehet. Egészen a mai napig! A mai nap hihetetlen lassú volt az internet, ment a betelefonálás, kijöttek, mértek, cseréltek, újraindítottak mindent(kivéve a routert), majd jó lett, 20 kerek percre, mikor ismét elkezdte produkálni a dolgokat. A dolog az egyébként, hogy egy 100/20-as internet a router újraindításától számítva hozza a stabil sebességet, majd egy kis idő után már csak 3/10-et hoz, amit nem értek.. A vicces az, hogy HA belépek a routerbe, DE CSAK belépek a router kezelőfelületére, szóval nem nyomok semmire, nem kattintok semmire és közben megnyitom a speedtestet, akkor hirtelen megjavul, ismér hozza a 100/20 sebességet.. Majd kilépek a kezelőfelületből, kis idő után újra elkezdi csinálni, majd csak úgy javul meg, ha újraindítom vagy ismét belépek a kezelőfelületre(!?!). Mindent próbáltam már.. Logba semmi érdemlegeset nem olvasok, vezetéken és wifin keresztül is ugyan úgy produkálja..
Mi lehet a probléma? Lehet nem ide tartozik, de látom aktív téma, Asus router, hozzáértők vannak itt, aztán gondoltam felteszem a kérdést!
Kuka? Vagy esetleg lehet vele valamit kezdeni? Gyárira visszatoltam, de semmi.
Előre is köszönöm a válaszokat![ Szerkesztve ]
Nincs végzet, csak ha bevégzed!
-
MODERÁTOR
-
mik-oca
tag
Sziasztok!
Néhány napja használok egy AC66U B1-et.Maradt a gyári fw csak egy HDD van az USB3-ra kötve, amiről ha kell hálózaton filmet nézek.
Azt tapasztaltam, ami sajnos többször előfordult, hogy teljesen kiterhelődött a processzor és minden rettenetesen belassult.
Hol lehetne megnéznem, hogy mi terheli le? Van rá valami?Előre is köszönöm!
(Az RT-N18U-val nem volt ilyen gondom, hasonló felállásban)
-
MODERÁTOR
-
Graphics
Jómunkásember
Na hosszú utam lesz, mire kisakkozom az AC66U beállítasait.
Először is az lenne számomra érdekes, hogy pl USB 3.0-ra csatlakoztatott külső HDD vagy akár pendrive hogyan érhető el mondjuk az azonos hálózaton belül található TV-n.
MEg még okosodok, mert ez a router jóval okosabb mint én, és piszok gyors.
Sajnos álló tartó nem volt a csomagban, de alin már láttam hozzá, vagy max keresek 3D nyomtatáshoz álló konzolt, mert falra nem szeretném felszögelni.
Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már csak és kizárólag privátban leszek elérhető. :)
-
Tomessz85
tag
-
jubilleum
senior tag
Nézzétek, extreme digitalnál egész jó árban van ez a router második ránézésre is. Ritka BF akciók egyika ami tényleg jó deal lehet. Vagy van valami biktató amit elnézek?
-
Graphics
Jómunkásember
válasz tibike8 #7844 üzenetére
Na ez jó hír, tavaly nekem még a router téma idegen volt, most merültem el benne kicsit jobban.. Meg hát egy halvány internettel nem is volt ilyen eszközre szükségem
Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már csak és kizárólag privátban leszek elérhető. :)
-
Graphics
Jómunkásember
Edigital, BF-en akciós az AC66U, 24990FT, ennyiért azt gondolom ajándék ? Az
-
akovacs688
csendes tag
Sziasztok!
Sikerült megoldanom az Entwares problémákat. A fórumon megjelölt "Egyik verzió" alapján telepítettem az Entwaret, és ott is az "old way"-t választottam. 2 napja megy problémamentesen a transmission kliens. Le tudok választani HDD-t, router újraindítás után is megy a transmission.
Létezhet, hogy azért nem megy stabilan az Entware NG féle verzió, mivel ott kimaradhattak a Download Master uninstallra vonatkozó parancsok? Illetve ennél a verziónál minek tudható be, hogy reboot után semmilyen paranccsal sem lehet előhozni a hdd-n lévő előzőleg telepített Entwaret? -
Tuomas
addikt
Valaki ehhez esetleg tud segítséget adni?
Azóta is kapom az értesítéseket hogy behatolásokat blokkolt.Ha letiltom a vezetőügyfél MAC címét az megoldás? Vagy esetleg az ip címet ahonnan a támadás jön?
Ezeket hol tudom megtenni, illetve hogy lehet úgy beállítani a routert, hogy elég biztonságos legyen és ne kelljen ilyen támadásoktól tartani?We were here
-
repro
tag
Sziasztok!
Van egy ac66u-b1 routerem. Használom a Download masters-t. Eddig probléma mentesen működött, most viszont az írja ki, hogy le van tiltva.
Tudna valaki segíteni?
Azt is kérdezném milyenre kell az USB meghajtót formázni?
Előre is köszönöm
-
akovacs688
csendes tag
Sziasztok!
Egyáltalán működik valakinek problémamentesen RT-N66U router Merlinen Etwaren keresztül a Transmission?
Ha igen, szívesen vennék egy kis segítséget! -
akovacs688
csendes tag
válasz Intruder2k5 #7837 üzenetére
Nagyon-nagyon köszönök mindent!
Jó éjt, jó pihenést kívánok! -
MODERÁTOR
válasz akovacs688 #7836 üzenetére
OK. Mára ennyi, megyek aludni. Esetleg ha jár erre valaki nálam jártasabb a Merlin lelkivilágában, akkor lehet rögtön tudni fogja a megoldást.
-
akovacs688
csendes tag
válasz Intruder2k5 #7835 üzenetére
"admin@RT-N66U:/entware# mkdir -p /tmp/opt
mkdir: can't create directory '/tmp/opt': No such file or directory
admin@RT-N66U:/entware# mount -o bind /tmp/mnt/sdc1/entware /tmp/opt
mount: mounting /tmp/mnt/sdc1/entware on /tmp/opt failed: No such file or directory
admin@RT-N66U:/entware# ls -l /opt
lrwxrwxrwx 1 admin root 7 Apr 8 2018 /opt -> tmp/opt" -
MODERÁTOR
válasz akovacs688 #7834 üzenetére
De ezt nem hiszem már el, melyik mappa nem létezik neki?
mkdir -p /tmp/opt
mount -o bind /tmp/mnt/sdc1/entware /tmp/opt
ls -l /opt -
akovacs688
csendes tag
válasz Intruder2k5 #7833 üzenetére
"admin@RT-N66U:/entware# mount -o bind /tmp/mnt/sdc1/entware /tmp/opt
mount: mounting /tmp/mnt/sdc1/entware on /tmp/opt failed: No such file or directory
lrwxrwxrwx 1 admin root 7 Apr 8 2018 /opt -> tmp/opt
admin@RT-N66U:/entware# ls -l /opt/etc
ls: /opt/etc: No such file or directory"
Bizakodom, hogy nem járunk messze a megoldástól.
Azért nagyon köszönöm az eddigi fáradozásaidat is! -
MODERÁTOR
válasz akovacs688 #7832 üzenetére
Áhh, már nem tudok koncentrálni, szerintem jobb lesz ha mára befejezem. Megint elírtam...
mount -o bind /tmp/mnt/sdc1/entware /tmp/opt
ls -l /optÍgy jónak kell már lennie, aztán meg kéne nézni van-e init.d mappa az etc alatt.
ls -l /opt/etc
És ha ott van a transmission indító script, akkor kell indítani.
-
akovacs688
csendes tag
válasz Intruder2k5 #7831 üzenetére
"admin@RT-N66U:/entware# mount -o bind /mnt/dev/sdc1/entware /tmp/opt
mount: mounting /mnt/dev/sdc1/entware on /tmp/opt failed: No such file or directory
lrwxrwxrwx 1 admin root 7 Apr 8 2018 /opt -> tmp/opt" -
MODERÁTOR
válasz akovacs688 #7830 üzenetére
Na végre, ott van az...
mount -o bind /mnt/dev/sdc1/entware /tmp/opt
ls -l /opt -
akovacs688
csendes tag
válasz Intruder2k5 #7826 üzenetére
-
MODERÁTOR
válasz akovacs688 #7828 üzenetére
Itt valami nem oké, szerintem az l betű elé bekerült egy szóköz.
ls -l /
-
akovacs688
csendes tag
válasz Intruder2k5 #7826 üzenetére
"admin@RT-N66U:/entware# ls - l /
ls: -: No such file or directory
ls: l: No such file or directory
/:
asus_jffs dev lib proc sys var
bin etc mmc rom sysroot www
cifs1 home mnt root tmp
cifs2 jffs opt sbin usr" -
akovacs688
csendes tag
válasz akovacs688 #7825 üzenetére
admin@RT-N66U:/entware# mount -o bind /mnt/dev/sdc1/entware /jffs/opt
mount: mounting /mnt/dev/sdc1/entware on /jffs/opt failed: No such file or directory -
MODERÁTOR
válasz akovacs688 #7825 üzenetére
A root-ban sincs opt?
ls -l /
-
akovacs688
csendes tag
válasz Intruder2k5 #7824 üzenetére
"admin@RT-N66U:/entware# ls -l /jffs
drwxr-xr-x 2 admin root 0 Aug 1 2015 configs
-rw-rw-rw- 1 admin root 72 Nov 11 22:25 nmp_client_list
drwxr-xr-x 2 admin root 0 Nov 11 22:49 scripts
drwxr-xr-x 2 admin root 0 Nov 11 22:25 ssl
admin@RT-N66U:/entware# mount -t ext3 /dev/sdc1 /jffs/opt
mount: mounting /dev/sdc1 on /jffs/opt failed: No such file or directory"
Sajnos nem jártam sikerrel. -
MODERÁTOR
válasz akovacs688 #7823 üzenetére
A /jffs mappában van opt mappa?
ls -l /jffs
Ha van, akkor próbáld meg oda mountolni az entware mappát.
mount -o bind /mnt/dev/sdc1/entware /jffs/opt
[ Szerkesztve ]
-
akovacs688
csendes tag
válasz Intruder2k5 #7822 üzenetére
"admin@RT-N66U:/entware# ls -l /tmp/mnt/sdc1/entware
drwxr-xr-x 2 admin root 4096 Nov 11 22:46 bin
drwxr-xr-x 5 admin root 4096 Nov 11 22:46 etc
drwxr-xr-x 3 admin root 4096 Nov 11 22:46 lib
drwxr-xr-x 2 admin root 4096 Nov 11 22:45 sbin
drwxr-xr-x 6 admin root 4096 Nov 11 22:46 share
-rw------- 1 admin root 536870912 Nov 11 22:45 swap
drwxrwxrwx 2 admin root 4096 Nov 11 22:44 tmp
drwxrwxrwx 2 admin root 4096 Nov 11 22:44 usr
drwxrwxrwx 6 admin root 4096 Nov 11 22:45 var"
Nekem teljesen kínai az összes parancs. Legutoljára Ms-Dos-ban gépelgettem parancsokat, de azt legalább tudtam, hogy melyik mit csinál. -
MODERÁTOR
válasz akovacs688 #7821 üzenetére
Ott van az enware mappa, tippem szerint az kell neked, abban lesz minden. Az a baj, hogy én sosem használtam Merlin-t, így csak sötétben tapogatódzom, noha az alap parancsok itt is ugyanazok, de azt már nem tudom, hogy hova kellene mountolni ezt a partíciót, vagy esetleg csak az entware mappát bind-elni, és mivel indulna a transmission, stb. Ilyen dolgokban a Tomato azért jelentősen eltér.
ls -l /tmp/mnt/sdc1/entware
-
akovacs688
csendes tag
válasz Intruder2k5 #7820 üzenetére
admin@RT-N66U:/entware# ls -l /tmp/mnt/sdc1
drwxr-xr-x 10 admin root 4096 Jan 15 2018 entware
drwxr-xr-x 10 admin root 4096 Nov 11 22:40 entware-old_2018-11-11_22-44
-rw-rw-rw- 1 admin root 29 Nov 11 22:40 jffs_scripts_backup_2018-11-11_22-40.tgz
-rw-rw-rw- 1 admin root 535 Nov 11 22:44 jffs_scripts_backup_2018-11-11_22-44.tgz
drwx------ 2 admin root 16384 Nov 11 22:33 lost+found
Valamiért semmit sem lát a tartalomból.[ Módosította: Intruder2k5 ]
-
MODERÁTOR
válasz akovacs688 #7819 üzenetére
Tehát fel is tudja mountolni, és nem látod a tartalmát?
ls -l /tmp/mnt/sdc1
-
akovacs688
csendes tag
válasz Intruder2k5 #7818 üzenetére
"admin@RT-N66U:/entware# e2fsck -pfv /dev/sdc1
/dev/sdc1 is mounted.
e2fsck: Cannot continue, aborting." -
MODERÁTOR
válasz akovacs688 #7817 üzenetére
Ehh, sorry, elírtam a parancsot:
e2fsck -pfv /dev/sdc1
Naná, hogy sda eszközt nem talált.
-
akovacs688
csendes tag
válasz Intruder2k5 #7816 üzenetére
"admin@RT-N66U:/entware# e2fsck -pfv /dev/sda1
e2fsck: No such device or address while trying to open /dev/sda1
Possibly non-existent or swap device?"Azt még elmondanám, hogy a fórumon lévő 2.megoldást választottam az entwarehez és a transmissionhoz.
Tehát nem az elsőt, melyben uninstallálja a download mastert, és a hdd-t is úgy particionálja, hogy 2gb-ot használ belőle. Nekem egyben van ext3-ra particionálva, és nincs címkézve a kötet a hdd-n.[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz akovacs688 #7815 üzenetére
Hmm... e2fsck van a Merlin-ben?
e2fsck -pfv /dev/sda1
Esetleg ha csak paraméterrel van baja, akkor azt próbáld elhagyni.
-
akovacs688
csendes tag
válasz Intruder2k5 #7814 üzenetére
"admin@RT-N66U:/entware# mount -t ext3 /dev/sdc1 /opt
mount: mounting /dev/sdc1 on /opt failed: No such file or directory" -
MODERÁTOR
válasz akovacs688 #7813 üzenetére
És erre mit mond?
mount -t ext3 /dev/sdc1 /opt
-
akovacs688
csendes tag
válasz Intruder2k5 #7812 üzenetére
Ext3 fájlrendszer van rajta, amely Aomei Partition Assistant 7.1-el készült. A windows 10 felismeri, beolvassa a teljes hdd tartalmát, olvasni tudok róla, írni tudok rá. A hdd sentinel 100/100-nak látja a meghajtót.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz akovacs688 #7811 üzenetére
Hát ez így elsőre nekem úgy tűnik mint egy sérült filerendszer. Legalábbis az a "doesn't contain valid partiton table" üzenet nem túl biztató. Amúgy filerendszernek kéne lenni rajta?
-
akovacs688
csendes tag
válasz Intruder2k5 #7808 üzenetére
-
MODERÁTOR
válasz ArthurShelby #7809 üzenetére
Jelenleg RT-N18U. Előtte volt RT-N66U, RT-N16, néhány WL-500gP v1 és v2 is, de tény, hogy kb. 2009-2010 óta mindegyiken Tomato-t használtam.
-
ArthurShelby
addikt
válasz akovacs688 #7803 üzenetére
Nálam ha lehúzom, majd vissza dugom a hdd-t, a transmissiont ezzel tudom újraindítani:
/opt/etc/init.d/S88transmission start
De tény, hogy utána az entware cuccokat én sem érem el, ahhoz eddig énreboot
-ot használtam .Intruder2k5:
Neked egyébként milyen routered van, mert ha jól tudom nagy tomato fan vagy?[ Szerkesztve ]
A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
MODERÁTOR
válasz akovacs688 #7807 üzenetére
Miután visszakötöd, mit mutat a mount parancs, és esetleg ha ott hiba van, akkor az fdisk -l /dev/sd*?
-
akovacs688
csendes tag
válasz Intruder2k5 #7806 üzenetére
Most minden folyamatot szépen leállítottam, és azután választottam le a hdd-t.
Sajnos így is ugyanaz a jelenség, mintha semmi sem lenne a hdd-n.
Van valami megoldási stratégiád?
Előre is köszönöm! -
MODERÁTOR
válasz akovacs688 #7805 üzenetére
Tippem szerint a router menüje nem veszi figyelembe az entware folyamatokat, csak a saját szolgáltatásait képes leállítani, mint samba, ftp, dlna, stb. Ennek okán aztán le sem tudja választani a mountot, majd miután kirántod a kábelt a még működő rendszer alól, majd később vissza, akkor már sda helyett sdb-nek fogja felismerni a lemezt, így nem mennek a mountok, és nem tudod újraindítani a folyamatokat sem.
Én erre gondolok.
-
akovacs688
csendes tag
válasz Intruder2k5 #7804 üzenetére
Csak a routeren belül választottam le Usb meghajtó biztonságos leválasztásával, ezután húzom le a routerről.
A processeket nem kapcsoltam ki PuTTY terminálban. -
MODERÁTOR
válasz akovacs688 #7803 üzenetére
Szabályosan leválasztod, tehát sorban leállítod az USB-t használó processzeket, majd umountolod a partíciókat, vagy csak simán lehúzod a routerről?
-
akovacs688
csendes tag
Ez az ENTWARE-NG rendszer a Transmission klienssel rettenetesen botrányos!
Ha leválasztom a HDD-t a routerről, ezután lehetetlen újra indítani a folyamatokat, újra kell rá mindent rakni. Hiába írok be a PuTTY terminálba bármit, hol "not found"-ot, hol meg "can't cd" -t kapok.
Van esetleg valakinek valami ötlete? -
akovacs688
csendes tag
Sziasztok!
RT-N66U Router újraindítást és hdd leválasztást követően nem indul el a transmission kliens a böngészőből.
http://192.168.1.1:9091
"Connection Failed
Could not connect to the server. You may need to reload the page to reconnect."A segítségeteket szeretném kérni a megoldásban!
Előre is nagyon köszönöm!
-
titán
válasz Heraldry #7800 üzenetére
Minden antennának azonosnak kell lennie és azonos helyen is kell lenniük vagyis mindegyiket cserélni kellene megfelelőre vagy mindegyiken marad az eredeti antenna, okai.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
Új hozzászólás Aktív témák
- Házimozi belépő szinten
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kompakt vízhűtés
- Elektromos cigaretta 🔞
- Az Office-t is elengedi a terméktámogatás nélküli Windows 10-en a Microsoft
- Milyen egeret válasszak?
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Tőzsde és gazdaság
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...