Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Milyen routert?
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Windows 11
- AliExpress tapasztalatok
- Linux kezdőknek
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Microsoft Excel topic
- DIGI internet
-
IT café
ASUS RT-N66U (Kétsávos, Wireless-N900 Gigabit útválasztó)
Új hozzászólás Aktív témák
-
cochy
tag
Üdv,
RC-AC66U-m van, Tomato shibby 136-os verzióval. szerintem 2 éve raktam rá a firmware-t.
Azóta is tökéletes, szerintem fél évente egyszer kell újraindítani (akkor sem biztos hogy a router hibájából).
Érdemes ezt a 2 éves firmware-t lecserélni egy aktuálisra (gyári vagy merlin)?
Volt 1 éve valami balhé, hogy a handshake-t könnyen lehetett törni .. vagy valami hasonló.
Köszönöm a jó tanácsokat előre is. -
mr.perfect
tag
válasz LiteCross91 #6496 üzenetére
ha minden jól megy nem kell személyes jelenlét.. frissítés után egy újraindulás és minden működik tovább
az élet egy elég szar játék de kurva jó a grafikája...
-
XARAI
tag
Megpróbáltam. Semmi változást nem vettem észre. A torrent letöltésre mi a megfejtés. Mert a gyári letöltővel nem akar tölteni
-
Bl@tty
tag
Az N18U csak 2,4 GHz-es frekvenciát tud és mindhárom antennája ezt az egy frekvenciát kell csak sugározza, így erősebb jelet szolgáltatnak mint az AC66U összetettebb kétsávosai.
Röviden: technológiai okokból van különbség.Szerk.: Ha jól tudom az N18U-t szokták épp ajánlani oda, ahol nem kell az 5 GHz, pont azért, mert erősebb a jele és olcsóbb.
[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
Nem tudom pontosan az okát - ez kicsit nekem is csalódást okozott, mert 30k ár mellett nem számítottam ilyenre -, bár valszeg köze van ahhoz, hogy 2,4Ghz-es sávban az AC66U_B1 max. 450 Mbit/s míg az N18U 600 Mbit/s sebességű. Konkrét példa: nálam az N18U mellett a Denon 1300W netrádiója folyamatosan, kifogástalanul ment míg az AC66U_B1 mellett meg-megszakad és bufferel. Minden eszköz pontosan ugyanott van, az internetkapcsolat is pontosan ua. tehát nyilván a router gyengébb..
Ezért kérdeztem, hogy fontos-e az AC (5Ghz) mert egyébként az N18U jobb választás lehet. Persze technikailag és feature-öket tekintve van lemaradása az AC66U_B1-hez képest (persze a bő 10k árkülönbség is ott van) tehát neked kell eldöntened melyik rész a fontosabb.
GB LAN tekintetében ez picit jobb, de az N18U-n nem próbáltam costume FW-t, amivel meg hozza amit az AC66U_B1.[ Szerkesztve ]
-
Neck
veterán
válasz szasanyi #6490 üzenetére
Az hogy lehet, hogy a 18U jobb jelerősséget csinált?
Nekem pont a jobb jelerősség lenne a lényeg (a gigabit LAN mellett).An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"
-
törölt tag
válasz LiteCross91 #6488 üzenetére
Nyugodtan, az én routerem csütörtök környékén jött meg, rögtön rá is frissítettem még a beállítások előtt és működik tökéletesen.
-
szasanyi
félisten
Én a gyári után Merlin FW-rel használom. Semmi hátrányt sem tapasztaltam, igaz előnyt sem. Én egy teljesen átlagos felhasználó vok, se USB eszköz se fájlmegosztás se torrent nincs a routeren. Van viszont 2-3 vezetékes, és 4-5 WiFi (AC és N-es egyaránt) eszköz, de se nem jobb se nem rosszabb, hogy úgy mondjam. Én a jobb WiFi jel miatt tettem fel a Merlint (panelban az N18U e téren egyértelműen jobb volt) , de az változatlan és a gyárival sem volt semmi gond. Mást nem próbáltam rá. De talán lesz itt olyan aki szélesebb körben, egyéb lehetőségeket is kihasználva így ott lehet számodra releváns infó.
LiteCross91: sztem simán felteheted, mert nincs feltüntetve, hogy valamely előző FW kötelező mert az azt megelőzőre nem megy rá. Az N18U esetén van ilyen de ott ez külön fel is van tüntetve, sőt ki van emelve.
-
Neck
veterán
válasz szasanyi #6487 üzenetére
A legjobb lesz, ha ide is belinkelem, amit a másik témába beírtam
Addig már eljutottam, hogy vagy RT-AC58U, de inkább RT-AC66U B1 lesz a kiszemelt, a kérdés az lenne, hogy van-e hátránya a custom FW telepítésének (pl lassul-e tőle a router, van-e kieső funkció a több lehetőségért cserébe, stb)
Amúgy szeretek ezzel a mókolni, több (jellemzően régi TP-LINK) routerre is raktam már DD-WRT-t, jó kis cucc.
[ Szerkesztve ]
An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"
-
LiteCross91
aktív tag
Sziasztok!
Van egy RT-AC66U B1 fw: 3.0.0.4.380_4208
Múlt héten vásároltam. Kijött firmware frissítés: [kép]
Merjem erre frissíteni rögtön? A honlapjukon nem is találom ezt a gyári firmwaret. ASUS Support
Egyik haverom az RT-N18U-ját frissítette így, és utána nem kapcsolt be. A szervizbe azt mondták, hogy azért mert sok köztes firmware verziót így kihagyott, amik egymásra épültek volna. Nem szeretnék így járni!
Mit javasoltok? -
Neck
veterán
Sziasztok,
Ilyen routert (RT-AC66u B1) tervezek venni. Van valami hátránya, ha CFW-vel megy?
Köszi
Neck[ Szerkesztve ]
An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"
-
Bl@tty
tag
A legtöbb esetben igen. Én a 6417-es hozzászólásomban írtam egy infót erről.
Kb. attól függ, hogy egy adott verzió előtti vagy utáni a gyári verzió. De ha egyszer megvan a frissebbre átállás, akkor már tényleg csak annyi, hogy a frissítésnél betallózzuk az újat és azt tesszük fel. -
törölt tag
Nem megy az 5GHz wifi, a telefon csak a 2.4-eset látja.
Be van állítva rendesen, jelszóval, mégsem jön fel a listában.
Mi lehet a baj? -
sony309
őstag
-
sony309
őstag
válasz Intruder2k5 #6477 üzenetére
Lehetséges, nem tudom!
Régebbi fw.-re nem próbáltam feltenni a Merlin-t.Csak nem lehet kijelenteni, hogy felmegy a gyárira! Szerintem!
S3x, hifi & rock and roll
-
MODERÁTOR
-
s4tch
veterán
válasz Intruder2k5 #6474 üzenetére
Így van, simán felmegy gyári fw-re, és visszatérni gyári verzióra is ugyanilyen egyszerű.
-
MODERÁTOR
-
XARAI
tag
Merlint csak reconvery módban lehet feltenni? Ha simán csak betallózom úgy nem jó?
-
alasoh
aktív tag
válasz bala6120 #6470 üzenetére
Ebbe kicsit jobban bele kell mélyednem. Nem mondom, hogy nem használtam még, de azért nem teljesen világos, hogy mit kell csinálni. Utána olvasok, aztán majd ha nem megy kérdezek. És köszönöm a tippet.
Amúgy ha ezt megoldom, akkor a transmission klienst elérem távolról is? DDNS-el? -
alasoh
aktív tag
válasz bala6120 #6468 üzenetére
Szia!
Köszönöm! Speciel én azért mert nem ismertem eddig. Ha lesz egy kis időm megnézem. Igazából tomato-t szerettem volna de megszo**am magamat, mert bár kinéztem a router tipusát, hogy tuti legyen hozzá tomato a "_B1"-re nem figyeltem és persze, hogy nem kompatibilis a két hardware. Ennek a felrakásához linux kell? (Csak hirtelen átfutottam amit belinkeltél)[ Szerkesztve ]
-
bala6120
senior tag
Merlinhez miért nem raktok fel Entwaret, abból pedig Transmissiont?
Ne szivassátok magatokat a gyári torrent klienssel, én már megtettem pár évvel ezelött RT-N18U-val. -
törölt tag
Wifi beállításoknál ha a WPS-t kikapcsolom, akkor megszűnik a wifi, pontosabban az 5GHz.
WPS nem arra van, hogy egyszerűbb módon lehessen wifihez csatlakozni és pont ezért nem biztonságos?
A normál wifinek és WPS-nek egymástól függetlenül kellene működnie, nem?Storno, pillanatnyi dolog volt csak.
[ Szerkesztve ]
-
alasoh
aktív tag
válasz Sanyo77 #6456 üzenetére
Szia!
Ugyan ez a problémám nekem is. Volt, hogy ment hetekig minden további nélkül, utána pedig nem tudok még helyi hálózatról sem becsatlakozni, nemhogy távolról. Sokszori újraindítás után sem megy mindig. És egyszerűen nem tudom mi az oka. Sajnos nincs rá tomato, úgyhogy én nem találtam normális alternatívát fw. ügyben. Agyrém kezd ez lenni.
Igyan ez van gyári és merlin fw.-vel is. Kezdek router cserén gondolkozni.[ Szerkesztve ]
-
tibike8
őstag
válasz Gubek-Einste #6454 üzenetére
És hol lehet ezt beállítani. A leírásban valóban ott van a lehetőség, de itt én nem látok ilyen opciót...
-
Sanyo77
tag
Kipróbáltam a Download Mastert
- Eredeti FW-vel
- Merlinnel
- USB 3.0-ás portban 3.0-ás pendrive
- USB 3.0-ás portban 2.0-ás pendrive
- USB 3.0-ás portban Winchester
- USB 3.0-ás portban SSD
- USB 2.0-ás portban pendriveNem jó, csak félig töltődik be reset utáni 1-2 alkalommal.
Akinek működik, leírná milyen verzióval, milyen eszközzel jó?
-
kurtuzov
senior tag
Tegnap beüzemeltem a második AC66U-t is egy cimboránál. Alap esetben az 5GHz-re lenne csak szükség és a 2,4GHz-re nem. De emellé 2,4GHz vendéghálózat is jól jönne.
De azt nem tudtam megcsinálni, hogy a "rendes" 2,4-es hálózat ne menjen a 2,4-es vendég hálózat meg igen.
Ha lekapcsolnám a 2,4 frekvenciát, akkor nyilván nem megy egyik sem.
De ha elrejtettem a "rendes" 2,4-es SSID-jét, akkor elrejtette a vendég 2,4-et is.Nem vészes probléma, de van rá megoldásotok?
-
titán
-
törölt tag
Még egy kérdés: AC66U B1 eszközön van wifi ki/be kapcsoló gomb?
-
törölt tag
Sziasztok,
Visszaolvastam pár oldalt, mert a napokban érkezik majd egy B1-es router, de nem nagyon nyugtattatok meg, sőt. Szinte csak arról volt szó, hogy a gyári FW nem jó és a Merlin sokkal stabilabb és jobban működik?
Ez tényleg így van?Beállításoknál mire kell figyelni? Van vmi, amit kimondottan érdemes beállítani?
Megnéztem a demo oldalt és elég egyértelműnek tűnik a menü és a beállítások is.Modem mögött gondolom Access Point-ként kell használni a routert, ugye?
-
XARAI
tag
És térerősséget lehet növelni, vagyaz csak humbuk?
-
-
XARAI
tag
Miért érdemes Merlinre cserélni a gyári fw-t? Mik az előnyei?
-
kurtuzov
senior tag
válasz Intruder2k5 #6437 üzenetére
Nekem sem volt sokkal több, másfél nap.
Szerintem az AC66U-nak jobb a jele, mint a Digi által adott Huawei ONT-nek.
-
MODERÁTOR
-
XARAI
tag
válasz Intruder2k5 #6434 üzenetére
Értem, köszönöm!
És ezt csak a szolgáltató tudja bridge módba tenni? -
MODERÁTOR
-
XARAI
tag
Sziasztok!
Digi 1000 netem van, általuk adott Huawei 8121 routerrel. Vettem egy TR-AC66U Asus-t, hogy közelítsem sebességbe az 1000-et. Összedugtam kábellel őket, viszonylag könnyen össze is hangolódott.
A problémám az hogy távolról is el szeretném érni, de nem megy a DDNS beállítás. Addig eljutottam, hogy publikusra tetettem a szolgáltatónál az IP-t, NAT leszedve, de még mindig azt írja az Asus, hogy a NATolt környezetben nem lehet megcsinálni a DDNS beállítást.
Hogy érdemes próbálkozni? -
Erzsébeti
tag
Sziasztok!
Egy kis gondom van.
Van egy digi 1000-es netem, egy Dell laptop 8Gb RAM-al, i5 procival, és egy AC66u-B2 router (fw 3.0.0.4.384_20624).
A kapcsolat meg van, létezik 5Ghz is (320/200 valós, nem böngészőben mért sebességgel), ez csak ennyit tud, mivel a gépben lévő vevő 433-at tud névlegesen, és így gondolom ennél sokkal jobb ez úgy sem lesz, és 2.4-en is, sőt drótosan is megy (igaz az csak 100Mb/s, mivel a port a gépen ennyit tud).
Ezekkel a dolgokkal megbékéltem.A problémám az lenne, hogy szeretnék egy külső HDD-t rátenni ami NTFS re van formázva, és 750GB a mérete.
Rádugás után a router látja (magát a HDD-t, és a főkönyvtári szerkezete is látom a router szoftverében), de nem tudom úgy beüzemelni, hogy a laptopomról tudjam a file-okat kezelni a laptopon.
Próbáltam végig követni a felhasználói kézikönyvben a dolgokat, de valahol nyilván elbaszom mivel nem jött össze...
Gondolom ez nem annyira bonyolult, hogy ne lennék képes megoldani, de nem jutottam eddig dűlőre vele.
Van itt olyan ember aki végig tud vezetni, hogy pontosan mit, és hogy állítsak be?Már előre félek hogy hogy teszem fel a nyomtatót majd.... Beleolvastam a leírásba, de csak megkeveredtem azzal is... (Canon LBP 8030 nem wifis, hanem vezetékes).
-
Tommmysun
senior tag
válasz Szirtimorc #6429 üzenetére
Jah, bocs a régi router alatt az ASUS-ra gondoltam, de rosszul fogalmaztam, mivel az is új, csak én nem figyeltem rá ... mindegy ezek szerint ez sem lehet ... még egy hülyeségnek tűnő ötlet, de elvileg ez is okozhat problémát ...: az antennák helyesen állnak (mindhárom teljesen függőlegesen)?
-
Tommmysun
senior tag
válasz Szirtimorc #6427 üzenetére
A régi router wifijén nem csücsül a tesztelés közben ezer más dolog esetleg (okos otthon, media server, TV, stb.)? Bár annyira nem reális, hogy ezek az eszközök ennyire elvigyék a sávszélességet, de hátha!
-
alasoh
aktív tag
válasz Szirtimorc #6425 üzenetére
Oké, akkor elnézést, félre értettem. Azt hittem az 5G-s részével van baj, hogy az lassú. Ebben az esetben az 5G-t tiltsd le egy időre és nézd meg mi a helyzet. Lehet, bár nem kellene, hogy saját magát zavarja.
Nekem 2,4-en 94/34
5G-n 211/181 a mért sebességem.[ Szerkesztve ]
-
alasoh
aktív tag
válasz Szirtimorc #6423 üzenetére
Szia!
Csak egy ötlet:
Kapcsold ki a 2,4-es wifit és nézdmeg az eredményt. -
Szirtimorc
aktív tag
válasz Szirtimorc #6422 üzenetére
Kipróbáltam mobiltelefonnal, 5G-n megy 100 fölött, de a 2.4 azon is 50 körül megy.
Az ördög nem alszik, azért vörös a szeme.
-
Szirtimorc
aktív tag
-
poli27
veterán
válasz Szirtimorc #6420 üzenetére
pl egymást zavarják vagy túl sok wifi van stb stb....
-
Szirtimorc
aktív tag
Sziasztok!
Ma bekötötték a Digi1000-es netjét. Ha szolgáltatói (ZTEF660) készülék WIFI-jére csatlakozom, akkor 95/91 a le- és feltöltési sebesség. Kb. a stickem ennyit tud, teljesen jó. Ha viszont az ASUS routerére, akkor 52/49 amit keveslek. Ha kábellel nézem szintén az ASUS-ban, akkor az 868/203 ami szintén tökéletes. A két router egymás mellett van, kb. két méterre a géptől. A firmware a legfrissebb. Mi okozhatja a wifi lassúságát?
Az ördög nem alszik, azért vörös a szeme.
-
alasoh
aktív tag
Szia!
Köszi a választ. Minden megvolt. Másik háttértár. A routerrel formázva hátha. De akkor nem segített. Aztán feladtam. Mondom, mostmár sza*ok bele és feltettem az eredeti két winyommal a szekrény tetejére amin a cuccaim vannak. Képek, stb. FTP-nek úgyis kell aztán majd ha lesz kedvem még kínlódni görcsölök vele. S láss csodát, most működik. Agyrém. Utolsó merlin van fent. De tényleg mindent kipróbáltam és tényleg nem volt jó, aztán egyszer csak jó lett. Lehet a végén a fohász és az 1,2,3 múkodj" jött be, nem tudom, de most teljesen jó, már 36 órája. Kopp kopp kopp. Minden esetre köszi a hozzászólást mert így legalább tudom, hogy másnál jó.[ Szerkesztve ]
-
Bl@tty
tag
Tudomásom szerint, valamikor a 380.xx verzió (Merlin, ez fut "Legacy" néven most) környékén változtattak valamit a partíciókkal az Asusnál (3.0.0.4.380_3000 előtti), így a Merlint is igazítani kellett.
Ha kicsomagolás után először simán ráfrissített az ember a legújabb Asus fw-re, utána a legújabb Merlin is simán fel kellett menjen a gyári frissítés módszerével.Install infó a Merlin Wiki-ben
Részlet az elejéről:
- Starting with Asus's 3.0.0.4.380_3000, a new firmware format is used. To flash Asuswrt-Merlin on one of these newer firmwares, you will need 380.61 or newer. Likewise, downgrading to an older version is not supported. (Try firmware recovery mode if you really need to downgrade.)
- The RT-AC68U and RT-AC56U need to be at least on firmware 378.55 (or the last 378.xxx version from Asus) before you can flash 380.xx, due to the partition size change.[ Szerkesztve ]
-
alasoh
aktív tag
válasz szasanyi #6412 üzenetére
Szia!
Lehet, hogy neked már olyan sw. volt rajta eredetileg ami engedte. Én is próbáltam simán, a webes felületről, de nekem azt írta, hogy harmadik féltől származó sw. nem támogatott.
Amúgy most lekopogom, tegnap este óta megy a download master rendesen, az utolsó Merlin-nel.Poly27-nek szántam a választ, elnézést!
[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
Érdekes... mert korábban hangsúlyozták, hogy csak visszafelé működik a dolog. Sajnos emiatt ki sem próbáltam, mert pont amiatt nem láttam értelmét mivel a leírás szerint csak és kimondottan úgy megy ahogyan azt leírták. De nem lehet, hogy korábban már volt fent és azután már megy csal legelsőre nem?
-
szasanyi
félisten
No, ma reggel volt egy kis üresjárat így megcsináltam. Fent van a legutolsó Merlin FW most kezdődik a tesztelés, és kiderül milyen. Esetleg ha van optimális beállításokhoz útmutató, tapasztalat az is érdekelne. És még1x köszönöm mindenki a segítségét!
-
alasoh
aktív tag
Használja valaki a Download managert? RT-66U_B1 router
Én nem tudom nálam mi van, de legalább 5 sw.-t próbáltam, Merlinból és normál gyáriból is, de mindig előjön ugyan az a hiba:
Mikor be akarok jelentkezni (mindegy, hogy lokálisan vagy netről) a torrent kliensbe, egy darabig működik, aztán gondol egyet és nem jön be az oldal. Elkezd félig betölteni és ennyi. Utána már nem is tudom elérni a böngészőben. Ha minden igaz a háttérben fut, mert a trackaren látom, hogy milyen forgalmam van.
Ha újra indítom a klienst akkor sem enged be mindig elsőre.
Ha az egész routert indítom újra, akkor néha megint jó...
Próbáltam alkalmazással is, de mikor gubanc van az is azt írja, hogy nem tud kapcsolódni...
Esetleg van valakinek valami ötlete mi lehet ez?
Factory reset volt már sokszor. Hard resetet is csináltam a reset gombbal a hátulján.
Tomato-t nem találok hozzá.... -
alasoh
aktív tag
válasz szasanyi #6403 üzenetére
Szia!
Nem 86 hanem 68
Neked erre van szükséged:
https://mega.nz/#!cIJgnChY!TxHnFmTXsULI2JPTRRkzLw6na2fL2UlIW-ZXD1dx9esPontosan nem tudom win10 alatt hol tudod átállítani, de ha valahol a hálózati központ és megosztás alatt keress olyat, hogy adapter módosítások beállítása, vagy valami hasonló. Helyi kapcsolat --> tulajdonságok és ott találod az IPv4 beállítást.
Valami ilyet keress:Utána simán vissza tudod tenni a gyárit ezzel a módszerrel vagy akár a router menüjéből is normál módon.
Merlin-ről vissza gyárira simán megy.
Gyáriról Merlinre nem.Firmware restoration amit leszedtél jó lesz.
-
szasanyi
félisten
Köszönöm neked, ez már érthetőbb de lenne itt 1-2 pontosítani való. Ahogy látom ez a Firmware restorationt 2.0.0.0 elég régi kiadás, de frissebb nincs tehát ezt letöltöttem és telepítettem. Szintén letöltöttem a legújabb, RT-AC86U_384.4_2.zip Merlin FW-t ami elvileg az RT-N66U_B1 típushoz is kell. Kicsomagoltam csak olyan fájl van, hogy RT-AC86U_384.4_2_cferom_ubi.w nincs az általad említett .trx kiterjesztésű. Ez így rendben lesz?
Továbbá a Win10 x64 esetében hol / hogyan is kell az IPV4 beállításoknál a PC IP címét 192.168.1.10 -ra változtatni? Illetve azután mi legyen ezzel, marad így? Sorry, de azt sem tudom most milyen sem azt mire való mert mint említettem ez nekem ismeretlen terület.Ha vmi nem jön össze a gyári, original fw a leírt módszerrel ugyanúgy vissza megy rá?
[ Szerkesztve ]
-
alasoh
aktív tag
válasz szasanyi #6401 üzenetére
Szia!
Bár nem engem kérdeztél, de 5 órája a szoftvereket cserélgetem, mert nem találok egy olyat amiben a download master rendesen működne. (Egyszer bejön a webes felületen és utána nem hajlandó megint betölteni az oldal. Elkezd tölteni, de nem jön be teljesen, olyan mint mikor egy weboldal nem tölt be teljesen. A kliens elvileg fut a háttérben, de semmit nem tudok rajta állítani. HA letiltom, majd megint engedélyezem, akkor megint egy belépésig jó, aztán kakukk... Próbálgatom a szoftvereket. Az utolsók nagyon rosszak ebből a szempontból. Merlin is és a gyári is. Ennyit a problémámról. Hátha tud valaki valami megoldást.)
De a töltés menete a következő:
Szedd le azokat a szoftvereket amiket ebben a hozzászólásban említ sony309 kolléga.1. Telepítsd a Firmware restorationt
2. Kapcsold ki a routert
3. Indítsd el a restorantiont.
4. Állítsd be a gépednek az IPV4 beállításoknál, hogy az ip címe 192.168.1.10 legyen
5. Kapcsold be a routert és nyomd közben a reset gombot hátul. KB 5-6 mp múlva látni fogod, hogy villog a power led
6. Tallózd be a letöltött firmwaret a restorantion-ba (xxxxx.trx file)
7. Nyomd meg a feltöltés gombot.
Amikor kiírja, hogy sikeres helyreállítás, kész is vagy.KB 10 szer csináltam ma eddig. Olyan sw.-t is töltöttem rá, ami után a router nem volt hajlandó elindulni, de a fenti módszerrel simán vissza tudtam tenni a gyárít, szóval nem kell félni a folyamattól.
Sok sikert!
HA kérdésed van nyugodtan írd le, ha lesz netetm válaszolok!
-
szasanyi
félisten
válasz sony309 #6399 üzenetére
Nagyjából két fő ok miatt: egyrészt láma vagyok hozzá és még nem találtam szájbarágós, lépésenkénti leírást ami hozzám hasonló "funkcionális analfabéták" részére készült. Másrészt a művelet nem veszélytelen, és még nem látom a csere számomra is kézzelfogható előnyét ami miatt megérné belevágni.
5-6 eszköz használja a netet a routeren keresztül és ezért sem lenne célszerű sokáig, és főleg fölöslegesen szerencsétlenkednem vele hiszen addig minden más áll.
De te éppen friss és pontos infók birtokában vagy a fw csere menetét illetően, és nagy segítség lenne ha leírnád a mit? hogyan? és milyen sorrendben? menetét.
Új hozzászólás Aktív témák
- SSD kibeszélő
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Milyen videókártyát?
- Autós topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Steam Deck
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Battlefield V
- További aktív témák...
- PS5 Lemezes 825GB - használt -
- GAMER félgép - GIGABYTE B760M H DDR4 + Intel I5 13400F + Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz
- AMD Ryzen 5 5600 BOX - Új, 3 év garancia - Eladó! 40.000.-
- 2 TB 2280 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD, Micron -
- "Billentyűzet hibás" Dell Latitude 7390 laptop (13FHD/I5-G8/4GB/128SSD/MagyarVilágítós/Win11)
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest