Új hozzászólás Aktív témák

• Raysen623

addikt

Nem tudom ki mennyire van otthon a modulozásban és kapcsolt attributumok terén de megpróbálom, mert nekem kissé érthetetlen miért viselkedik így a program.

Több épületből álló projekt, két szakág ArchiCAD-ben (építész és tartószerkezet). Van egy GEN modell fájl, ahová mindegyik modell fájl be van linkelve. Kompozit szerkezetek részéről vannak azonosak és eltérők épületekre vonatkozóan.

Ugye az indexelésre ügyelni kell, mert ha két eltérő modellben, eltérő kompozitok kapják ugyanazt az indexet, akkor a GEN-ben ebből probléma lesz.

Jelenleg ha új kompozit falat kell létrehozni tevfejlődés esetén, akkor azt minden másik modell fájlba be kell vezetni jelenleg az attributum kezelő segítségével. Itt jön a kérédésem: miért duplikálja a kompozit szerkezet kapcsolt attributumok checkbox bepipálásakor az építőanyagokat, kitöltéseket, felületeket és a folytonos vonalat is!? Ezek minden tervfájlban ugyanazok, mivel egy ugyanazon sablonból lettek létrehozva és nem babrálhatja őket senki.

Ha kiszedem a pipát a chechkboxból, akkor hiányzóként állítja be ezeket a kapcsolt attributumokat, de nem mindet csak néhányat. Csináltam egy tesztfájlt és elkövettem hasonlót, de ott nem volt ilyen probléma. Találkozott már valaki hasonló problémával?

A MÁV-nak öt ellensége van: a négy évszak, meg az utasok.

Új hozzászólás Aktív témák