Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- Hálózati / IP kamera
- Mozilla Thunderbird
- pfSense - Avagy az okosított házirouter
- Windows 11
- ASUS blog: mesh hálózattal a karácsony is könnyebb
- Gmail
-
IT café
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Istju
senior tag
Ne nézegesd:-) Csináld. Telepíts. Colomb leírását, én is olvastam. Személyes javaslatom az lenne, ha lehetőséged van rá, próbáld ki az összes arch telepítő scriptet, mindegyikből tanulni fogsz, és a végén a hivatalos arch telepítőddel zárd a sort. Mindenhol lehet hiba, a lényeg az, mire élesben telepítesz képben légy, és tudd mit csinálsz. Azért ajánlom a scriptek használatát, mert közben rájössz a hiányosságukra, a hiányosságok javítására, és mindeközben kipipálhatsz egy arch telepítő lépést, amit már megtanultál. Jelenleg a neten magyarul Colomb leírása a legjobb. Kalandra fel, ha lehet a vboxot kerüld, éles telepítésből gyorsabban és többet tanulhatsz. Archra fel:-)
A bonyolultság elrejtése még bonyolultabb rendszert eredményez, és ezért kerülendő. KISS
-
Az Arch-ot javaslom, de nem egyszerű elsőre. Hát nem egy facsipesz.
Esetleg nézz youtub-ot, vagy használj scriptet. Akkor a desktopig csak válaszolgatni kell, de itt azért nagyon lehurrognak, meg hát nem összeegyeztethető az Arch filozófiával. Ellenben könnyen lesz egy tuti linuxod, és nem veszi el a kedved a telepítés. Idővel megtanulod. Nagyon sok jó ötlet van benne, és működik. Ez fontos.
Később megérted. -
Háát. nem tudom mi a cél, de nekem, most kizárólag az Arch lenne a választásom. Rolling release nekem nagyon bejön. Tele volt a zsákom a 6 hónapos újratelepítéssel. A másik ami tetszik az a programok telepítése.
Mindent lefordít. Végül pedig egy kicsit hasonlít a Solaris-ra.
A Debiánról azt mondta valaki, stabil. Nem tudom, de nem érdekel ha nagyon régi programokat használ. Nekem mindig fordítani kellett ha valami frissességet akartam. Igazából Debian clone-kat használtam Debian pkg-kel. Még egy mondat. Nem igazán kezdőnek való distro az Arch. Inkább Chakra, vagy Mint a kezdő pálya. A Chakra egészen közeli rokon. Itt is van Chakra részleg. Segítőkészek. Ahhoz kevesebb tudás is elég, mert desktop, és népszerű verziónak látszik. Legalábbis így látom. -
nagyúr
Persze, értettem én pontosan és egyet is értek jó részt veled.
hozzáfűzés mégis van:
"ha segítséget akarsz kérni, aki komolyabb szinten használja, az angolt tol (legyen szó Linux-ról"Ez így lehet, bár van itt pár Linuxos topik (Linux - abszolút kezdőknek! például cc. 36 ezer hsz.), ahol azért a kezdők elég jó magyar nyelvű segítséget kapnak, jelentős részben az itteni arcoktól is. Ráadásul a disztrók jelentős része magyar nyelven elérhető, OSX- ről nem tudok mit mondani, meg a mai y, z generációról sem. Talán jobb is.
Azt azért elismerem, hogy a gugli keresés 95 %- ban angol nyelvű találatot hoz, így aki nélkülözi eme nyelv ismeretét, teljesen az említett kezdők fórumaira van utalva.
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
nagyúr
Igazad van! Magyarországon magyar anyanyelvű népeknek? Ezt tényleg nem értem én sem.
Francos tescoba is angolul kéne mindent kiírni, nagymama úgyis csak három dolgot vesz, tejet, kenyeret, eztazt. Ha valamit nem talál, a dolgozók is csak angolul beszéljenek hozzá!
Vagy - Magyarországon, magyar anyanyelvűeknek legyenek elérhetők a dolgok akár magyarul is?
Merhogy' a ló túlsó oldaláról nézve újra lesz egy új túlsó oldala? Ami a régi?mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
BoB
Topikgazda
Akkor én nem javaslom.
Tulajdonképpen ez érdekes neked: [link]
És itt hasonlítják Arch-ot a többi disztróhoz: [link]
De hagy ne fordítsam le
Magyar nyelvű iromány nem nagyon van, semminek sem tudsz utánna olvasni mint ahogy ennek sem, és ez a gáz.
[ Szerkesztve ]
You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.
-
qisqaqas
senior tag
-
BoB
Topikgazda
Az Arch linux-ot ajánlom
Azt ajánlom akkor térj át, ha van egy kis időd és beszélsz angolul.
Ha igen, csakis a hivatalos wiki-t követve rakd fel!
Abból tanulsz, abból látod mennyi lehetőség van, abban van magyarázat, vannak további linkek ha valamit nem értesz. Úgy tudni fogod, mit miért teszel fel, látni fogod hol tudsz keresgélni a későbbiekben ha valamit nem tudsz.
[ Szerkesztve ]
-
qisqaqas
senior tag
Keress a /lib /lib64 mappákban egy hasonló file után. Lehet megvan csak más verzióban és vissza kell symlinkelni. 3rd party cuccoknál elő szokott fordulni. Hátha itt is ugyanez van...
CMstorm QF TK eladó || Nem jó a keyboardod? Építs -> http://prohardver.hu/tema/igy_epitsd_a_billentyuzeted/ || Jolla!
-
spammer
veterán
Amit a /usr/bin-be rak (vagy bárhova, ami a $PATH változóban van, amit az echo $PATH paranccsal tudsz megnézni), az system-wide működik, tehát nem kell bemenned abba a könyvtárba, bárhonnan indíthatod simán a paranccsal.
Tehát simán linssid (bárhonnan)
„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."
-
BoB
Topikgazda
Felraktam virtuál gépre a Manjaro-t. Base-devel-t én sem tudom feltenni egyből (tovább nem is foglalkoztam vele), de más függőségi hiba miatt mint ami neked volt Nemtom mit művelnek Manjaro-éknál
Mindenesetre nézd meg a frissítés után fel tudod-e rakni amit akartál (mert nekem felment):
yaourt -S linssid --noconfirmHa nem akkor tovább bogarászunk, de addig is megcsináltam neked a csomagot, amit már fel tudsz rakni és tudod használni: [link]
Így tudod felrakni: # pacman -U ./linssid-2.7-2-x86_64.pkg.tar.xz
(feltéve hogy abban a mappában van a terminál, a ./ jelentése: jelenlegi könyvtárban)[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- EAFC 25
- Samsung Galaxy Z Flip4 - tavalyi göncben flexelsz?
- BestBuy topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen monitort vegyek?
- Call of Duty: Black Ops 6
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- NORTON 360 for Mobile! 1 eszköz, 1 év! DOBOZOS, BONTATLAN!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest