-
IT café
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
A warez minden formája tabu, mindenki használjon legális módot az alkalmazások beszerzéséhez.
Milyen alkalmazást ajánlunk kérdésre a válasz elég nagy valószínűséggel az összefoglalóban található.
Nem alkalmazás specifikus kérdésnél a telefonod típusát, android verzióját is írd le.
Hasznos tippek, információk találhatóak az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nashville
tag
Erre van esetleg ötletetek?: [l#173557]
Megnéztem a keresőben, de ott a Phone Clone-t ajánlották. Sajnos ez esetben nem régi telóról kell átvinni az adatokat, hanem olyasmi megoldás lenne jó mint az iPhone-oknál melyek a felhőből hajtják végre a backup/restore-t. A Google One szinkronizálásra gondoltam még, de nem ismerem, szóval ami a linkelt hozzászólásban van megoldható vele?
Vagy esetleg a Honor Suite alkalmas lehet rá? -
Nashville
tag
crok [#173569]
tibbike01 [#173570]
Köszönöm a válaszokat kipróbálom mindkettőt, ezek az "újítások" rákényszerítik az embert, hogy újra a dolgok mélyére nézzen. Már elszoktam a Huawei P30 pro idején mindennemű beavatkozástól, most Android 14-en Honor 200 Pro-nál újra bele kell merülnöm a dolgokba. Mondjuk a BL nyitás megszüntetése óta nem sok mindent tudok a saját igényeimre formálni. -
Nashville
tag
Valamilyen más módszerrel gyári ROM-on BL nyitás+Root és Magisk nélkül meg lehet oldani valahogy hogy egy apk-val installált appot ne akarjon a Google Play állandóan frissíteni? Valahogy le kellene választani a GP-ről, régebben ilyen frissítési erőszakosság nem volt csak az volt a frissítendők listájában amit a GP alól telepítettem.
-
Nashville
tag
Tudnátok segíteni rendszer klónozás kérdésben? Egy Honor 90-es teló testreszabásában egy egész napom benne van és resetelnem kell egy hiba tesztelése miatt. Régebben egy ilyen művelet nem jelentett gondot míg volt lehetőségem BL nyitás után TWRP alól ezt megtenni, de más módszert erre még nem próbáltam így teljesen kezdő vagyok e téren. Milyen módszert ajánlottok ami tuti jól működik és mi az amit az ajánlott módszer nem klónoz át?
Gondolok itt az appok adatainak és beállításainak, a rendszer energiagazdálkodás, Automatikus indítás, Másodlagos indítás, Futtatás háttérben beállításokra is.
Előre is köszönöm. -
Nashville
tag
válasz Mcrazy #173145 üzenetére
Köszi Mcrazy,
elkezdtem készíteni a screenshotokat a segítségkéréshez és végül rájöttem, hogy mi volt a baj. A makró tökéletesen volt összeállítva, a bagatell hiba a csatlakoztatott hangszórónál volt, lehet ez valami újítás vagy csak eddig nem vettem észre, de amikor a a rendszerben az eszköz bluetooth beállításainál kikapcsoltam a Hangerő szinkronizálása a telefonnal opciót tökéletesen működött a makró és a beállított hangerővel szólalt meg a hangszóró. Ez evidens is lenne, de nem emlékszem, hogy eddig ilyen beállítás lett volna: [kép]
Jó sok szívás volt, de legalább sikerült felhívnod a figyelmemet a profi MacroDroid csoportotokra. 🙏 Szétnéztem ott is remek kis leírásokat találtam, elmélyedek jobban a MacroDroidban, mert ezzel a makróval feleslegessé vált csak ebből a célból egy újabb app telepítése. 👌 -
Nashville
tag
válasz Nashville #173066 üzenetére
Erre valakinek van a Taskeren kívül más ötlete? Próbáltam az automatizáció vonalon megoldani Macro Droiddal, de nem működik pedig minden ehhez szükséges esemény és feltétel benne van. A Taskert is megvásároltam régebben, de akkor túlságosan bonyolult volt (sajnos kellett volna hozzá egy jó angol tudás) ezért azóta is ott porosodik, nem értek hozzá sajnos.
-
Nashville
tag
válasz Outblast #173085 üzenetére
Van egy remek buborékos értesítő alkalmazás. Használtam korábban amikor megszűnt a WhatsApp és a Business Calendar felugró ablaka. [C Notice]
Sajnos jött egy frissítés amivel alapértelmezetté tették, hogy minden alkalmazásra ugorjon és amit nem akarsz azt külön kiveszed, előtte éppen fordítva volt úgy jobban tetszett. Már nem használom, mert a Naptárat megoldottam az ébresztő appom naptár integrációjával a WhatsApp meg már nem releváns, neked viszont jól jöhet a Messengerhez. Érdemes megvásárolni akkoriban 800 Ft körül volt. -
Nashville
tag
Tudtok ajánlani olyan appot, amelyik megbízhatóan automatikusan azonnal a beállított hangerővel szólaltatja meg a bekapcsolt Bluetooth eszközöket?
Ezeket próbáltam, de egyik sem jó sajnos:1. [link] Ez úgy csinálja, hogy a Bluetooth hangszóró legutoljára hallgatott hangerejéből automatikusan lépésenként lassan állítja be az előre meghatározott értékre. Mutatja a sávot ahogy automatikusan csökkenti szóval dolgozik, de ezzel az erővel én is halkíthatnám.
2. [link] Ez az app pedig a Bluetooth hangszóró előre beállított halk hangerejét a bekapcsoláskor mutatja mintha aktív lenne, viszont azonnal "felugrik" az utoljára használt magas hangerőre.
-
Nashville
tag
Hiába nem sikerült megoldani eddig a Messenger problémát, de örülök, hogy láttam pro és kontra véleményeket, ami nagyon tanulságos volt és sajnos meg kell állapítanom, ha nem tudom neki megoldani a szaggatás problémát, akkor másik telefon kell.
Anya saját korosztályában egy 70 pluszos társaságban mozog, akiknek jó eséllyel a fiatalabb korosztály segít a telójuk konfigurálásában, így persze, hogy a Messenger kerül rá fő és talán egyetlen chat alkalmazásként.
Engem is zavar a Meta monopolhelyzete ebben a szegmensben mert igaz, hogy hiába vannak sokkal jobbak melyekkel szinte semmi baj nincs, mert nem fejlesztik (cseszik el) lépten-nyomon, de a Messengernél "cserébe" a nagy számok törvénye miatt mit sem foglalkoznak egyes felhasználók ideglelésével, ha a zöménél jól működik. Remélem egyszer kipukkad ez a lufi, de egyelőre nem úgy néz ki. -
Nashville
tag
válasz Cs1csó #172924 üzenetére
Sajnos nem sokáig tartott az öröm, a Messenger újra szakadozik, olyan ez mint egy rémálom, mert mindenkinek jól működik a családban csak ennél a Honor 90-nél jön elő. Kipróbáltam a Google Meet-et is az is tökéletes már el sem tudom képzelni mi lehet a baj. Érdekes hogy telefon reset után semmi baja, de egyszer csak előjön valaminek a hatására és csak a Messengernél, minden más app remekül működik rajta. A Telekomnál lett vásárolva nem tudom, hogy ez számít - e valamit.
-
Nashville
tag
válasz nincsnév007 #172940 üzenetére
Kíváncsiságból érdekelne, hogy a fotó nem volt átnevezve véletlenül? Swiftkey billentyűzettel, ha elfogadod a kiterjesztés előtt lévő felajánlott utolsó szót, akkor egy szóközt tesz a fájlnév végére a pont elé amit észre sem veszel fájlkezelés közben. Na ez tud másolási és szinkronizációs problémákat okozni, ha pl. PC-re másolsz telefonról, sőt FTP szerverrel csinálva a FileZilla is megakad. A Google fotók lehet nem érzékeny ilyenekre, de azért jó tudni ezt a trükköt.
-
Nashville
tag
válasz this is life #172913 üzenetére
A Cube ACR képes erre, de csodát ne várj tőle. Egy csendes szobában teljesen okés, de zajos hétköznapi környezetben az összes általam próbált elvérzett, mert elnyomja a hívott fél hangját. A mobilhívások hangját csak a gyári hívásrögzítők tudják tökéletesen rögzíteni amit úgy tudom jelenleg csak a Huawei és Honor telókon lehet aktiválni. Nekem Honor 200 Pro-n tökéletes, de itt is csak azért, mert C431-es Honor tárcsázós, ha C430 Google tárcsázós lenne akkor nálam sem működne.
-
Nashville
tag
válasz svgyula #172912 üzenetére
Akármi is legyen a megoldás a számítástechnika útjai néha kifürkészhetetlenek.
A Messenger hülyeségeit nap mint nap tapasztalni lehet, pl. 1. küldök képeket és videókat egy személynek, majd onnan továbbküldöm egy másiknak, de a videót nem küldi át, majd direktbe csak a videót akarom továbbítani, de semmi nem történik.
2. random lejátszhatatlan videók
3. van két ugyanolyan telefon egyikkel átküldve 6 fotó, de a másikon csak kettő látható
4.
- ... ezt a linket azért küldtem, mert...
- "okés, de hol a link?
Mutatom screensoton, hogy nálam hogyan néz ki ráadásul úgy mutatja megkapta, ennek ellenére nem ment át.
Gondolom a sort lehetne még folytatni, de mégis a többség ezt használja mert nem használja a telefon tárhelyét, minden Facebook ismerőse itt van, Marketplace üzenetek stb...
A Meta fejlesztői az elégedetlen hozzászólásokra nem reagálnak mert már kialakult az apátia. -
Nashville
tag
Na úgy néz ki az eddigi tesztek alapján, hogy két hét után most végre működik az a kib...tt Messenger.... vagy a Honor 90-et szidjam, vagy az Android 14-et, vagy a WhatsAppot vagy mindet így együttvéve? A franc se tudja, de a lényeg, hogy a WhatsApp és a Messenger eltávolítása, majd rendszer újraindítás plusz Messenger újratelepitése után már nem szaggat a hang és a videóhívás is jó minőségű lett. Szóval a WhatsApp olyan komponenseket sajátíthatott ki a háttérben, ami a Messenger számára szűk keresztmetszetet eredményezhetett. Így tudnám számomra elfogadhatóan megmagyarázni, hogy ne ezzel feküdjek és keljek már végre. Előre félek egy későbbi Messenger verziótól ami majd más anomáliát fog szülni az én agysejtjeim ritkítását célozva.
Próbáltam rábeszélni a Viberre, de sajnos nem volt opció neki. Belefáradtam rendesen, de azért köszi nektek az ötletelést.👍 -
Nashville
tag
válasz zeon.hu #172902 üzenetére
Az a gond sajnos, hogy akinek konfigurálom, karbantartom a teloját legtöbbet a Facebook ismerőseivel beszélget. Olyan alternatív alkalmazás is jó lenne ahol a Facebook fiókjával be tudna jelentkezni és azzal csak a hívásokat bonyolítaná le. Most néztem a Messenger Lite már nem elérhető a Play Áruházban, az APK amit letöltöttem meg nem hajlandó bejelentkeztetni "nem kezelt hiba történt" üzenettel.
-
Nashville
tag
Valaki találkozott már olyan problémával, hogy minden jól működik egy Androidos telefonon 12 GB RAM van benne minden villámgyorsan működik, a WhatsApp kép és hangminősége tökéletes egyszer sem szakad meg rendkívül stabil, viszont a Messenger videóhívás képe láthatóan gyenge és szakadozik és a csak hanghívás is meg - meg szakadozik ugyanazon körülmények között?
Alig van pár app telepítve, minden jogosultság megadva, energiagazdálkodás kilőve, végül még a hálózati beállítások alaphelyzetbe állítása is megvolt, tényleg mindent megtettem, de egyszerűen nem működik normálisan. Sohasem találkoztam még ilyennel.
Tudtok segíteni? -
Nashville
tag
Tudnátok segíteni így látatlanban, hogy hogyan fordulhat elő egy Honor 90-esnél, hogy minden fasza a telóval, de a Messenger - és csakis az, a WhatsApp tökéletes- hanggal hívás közben időnként a szavak egy-egy részletét nem érteni elnémul, mintha megszakadna a kapcsolat.
Nincs nálam a teló, de TeamViewer-el tudok telepített applistát szerezni, ha valaki szívesen ránézne. Nagyon sok munkaórám benne van már a telefon beüzemelésében, de ez a hiba teljesen megakasztott míg el nem kezdetem felpakolni az appokat tökéletes volt a hang csak a végén jött a feketeleves.
Előre is köszi, ha van ötlet. Hozok majd egy applistát, hátha beugrik valakinek, hogy mivel akadhat össze a Messenger. -
Nashville
tag
Érdekes dologba futottam bele, hátha másnak is segítség lehet.
A Tubmate app már több éve sokadik telómon végzi rendesen a dolgát, de a Honor 200 Pro-ra nem bírtam installálni az apk-t (Play Áruházban nem található). A szokásos telepítési kérdés az elején, semmi hibaüzenet vagy figyelmeztetés, mintha települne a háttérben, de végül mégsem.
Megtaláltam a megoldást a Play Áruházból az XAKP Installer-t. Végre sikerült! Nem gondoltam volna, hogy egyszer egy apk installálásához egy külön appot fogok használni, de a cél szentesítette az eszközt. -
Nashville
tag
válasz Fall-N #172808 üzenetére
Akkor érdekelne egy olyan valaki véleménye aki kb. 10 évet használta a Novát és át tudott állni az általad említett Smart vagy Niagara Launcherre vagy bármi másra és meg is van elégedve vele. Többet próbáltam már Android 14-en, úgy emlékszem, hogy a Smart Launchernek is a gesztusokkal volt baja. Honor 200 Pro a teló szóval várom az ajánlásokat. Igazán kíváncsi vagyok, kipróbálnám és szívesen visszajelzek. Köszi előre is.
Ja és simán lehet a felvásárlás hátsó szándéka, hogy tönkretegyék és ne legyen konkurenciája annak az appnak amit ők akarnak nyomatni.
[ Szerkesztve ]
-
Nashville
tag
válasz Probert75 #172802 üzenetére
Szomorú volt olvasni, csodálkoztam is hogy nem tudnak megfelelően reagálni az Android 14-en jelentkező gesztusvezérlési problémákra. Most már tudjuk, hogy miért. Kevesebb ember kevesebb ráforditott munkaidő kis pénz kis foci.
Mondjuk biztos vagyunk egy páran akik akár egy magasabb havidíjat is fizetnének érte csak visszakapjuk a jól működő Novát. Június végétől mióta megvan a Honor 200 Pro szenvedek a gyári launcher fogyatékosságával. Ami nem olyan szar csak tizedét sem tudja mint a Nova. -
Nashville
tag
válasz zsoltip #172511 üzenetére
Ha ilyen célból keresed, akkor itt kettőt is találsz: [l#172453]
-
Nashville
tag
válasz Donki Hóte #172451 üzenetére
Ha erre gondolsz akkor ez egy remek alkalmazás és a fejlesztők is nagyon aktívak: [Photo & Picture Resizer]
Ha még mást is kipróbálnál akkor ez is egy remek app: [Photo Puma] -
Nashville
tag
válasz Oldman2 #172266 üzenetére
Csatlakozva vagyok a béta programhoz. Az első screenshot verzióval a Honor 200 Pro-nál alapból rossz volt Android 14-el jött ki (volt backup-ból visszaállítás) , a Honor 90-nél pedig 14-re frissítés után.
Próbáltam a beta apkt a fejlesztő oldaláról ráfrissíteni, sikerült, de ugyanaz a jelenség,, semmit sem javított a helyzeten. -
Nashville
tag
Tudtok ajánlani olyan Launchert Android 14-re, ami a Nova Launchert tudja helyettesíteni? 10 éve használom, de Android 14 óta egyszer sem ugrik a Home képernyőre alulról felhúzva a képernyőt, továbbá néha üres képernyő ragad be, ezenkívül egy kicsit bizonytalanul, lassan megy a háttérbe az oda küldött app, azonnal nem tűnik el csak sokára reagál. Honor 90-en és Honor 200 Pro-n is ugyanez a helyzet.
Amit elvárok egy launchertől:
1. külön alkalmazástárja legyen, ne a képernyőkre rakosgassa ki az ikonokat
2. Ha egy app ikonjára hosszan nyomok elérhetők legyenek a tulajdonságai, és a widgetjei is . Szar így kimazsolázni több, mint 100 app widgetjei közül, aztán ha nem tetszik lehet kezdeni elölről
3. legyenek benne egy-két ujjas gesztusok
4. tetszőleges widget átméretezési lehetőség
5. tudjon backup-ot a beállításokról és jól is működjön a képernyők visszaállítása is. A Novában még a widgeteket is vissza tudtam állítani. Maga volt a mennyország!
Szóval, ennyi lenne a minimum, ja és ne zabálja az akksit.
A Honor gyári launcher minden tekintetben leszerepelt nálam, de egyébként bármilyen telefonom volt, a Nova volt a NO.1., eddig... 🙄 -
Nashville
tag
Köszönöm a tanácsokat, ha meglesz az eredmény vissza fogok jelezni.
-
Nashville
tag
Sziasztok!
Egy barátomnak olyan problémája van, hogyha telefonál időnként feléled a kijelző a közelségérzékelő érzékenysége miatt. Gondolom ezt nem lehet szabályozni, de a telefonálási szokásán sem tud változtatni. A szokás miatt az aktiválódási pontig elemeli az arcától a telefont és ilyenkor az arccsontjával megnyomja a némítást beszélgetés közben. Sajnos nem lehet átrendezni a tárcsázó hívás közbeni képernyőjét (de jó is lenne, ha minden ennyire testreszabható lenne) Akartam neki javasolni a egy alkalmazást pl. a Full Screen Caller ID- t amivel át lehet szerkeszteni a képernyőt, de ez eléggé megzavarta az én telómat is korábban, így ez már nem opció.
Tudnátok javasolni valamilyen appot a probléma megoldására?
Előre is köszi!
Telefon típusa: Xiaomi Mi 9 Lite -
Nashville
tag
válasz Tesztelo.hu #3012 üzenetére
Köszönöm a Handcent eddig jó választásnak tűnik!
A fülhallgatós kérdésre van valamilyen megoldás? [link] -
Nashville
tag
Az appokat és beállításaikat (egyes játékokat a mentéseikkel együtt) a Titanium Backup- al tudod menteni. Igaz nem ingyenes programról van szó, de megéri az árát, itt részletes leírást találsz a használatáról (négy részes tutorial): [link]
Az SMS, MMS, Contacs, Call log totálbiztos mentésére a Go Backup Pro app- ot ajánlom, mely ha Go Launcher- ed van még annak a beállítását is lementi, sőt még a kialakított mappáidba is "visszapakolja" az appjaidat. Nekem ezek váltak be mióta főzött ROM- okat próbálgatok, garantált a siker!
A Jorte naptárt nem használom abban nem tudok segíteni, lehet azon is segít a Titanium Backup. -
Nashville
tag
Sziasztok!
Adott egy Cyanogenmod 7.2.0- val „felturbózott” Samsung Galaxy Ace telefon. Egy olyan gondom van vele, hogy SMS írásnál, ha ékezet kerül az üzenetbe, akkor 3 üzenetként küldi tovább. Az alap ROM- al ilyen gondom nem volt, de ennek ellenére semmi pénzért nem válnék meg a cyanogen- től. Tudtok erre megoldást? Ha másik programot kell használnom, akkor olyat ajánljatok légy szíves, mely nem fekteti meg az amúgy is szerény paraméterekkel rendelkező telefont. Nagyon keveset SMS- ezek szóval nem vágyom full extrás progira.Egy másik kérdés: Meg lehet-e oldani azt valamilyen programmal, hogy a fülhallgatóm csatlakoztatásakor ne úgy érzékelje, mint egy headset- et, hanem a készülék mikrofonját tudjam használni és a fülhallgatóban halljam azt, akivel beszélek. Erre pl. sportolás közben lenne szükség, hogy ne kelljen állandóan ki-be húzogatni a jack- et.
Előre is köszi a válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
● Tilos a warez!
● A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Windows 10
- Külpolitika
- Melyik tápegységet vegyem?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Politika
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- További aktív témák...