Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aprósólyom
addikt
válasz s.bala31 #46461 üzenetére
Az a 144Hz monitorod miatt van. Sajna olyan az AMD driver, hogy 144Hz-nél max frekin járatja a VRAM-t.
Valaki mintha írta volna, hogy ha speckó időzítést, frekiket hozunk létre, akkor talán meg lehet úgy csinálni, hogy menjen a 144Hz és a Radeon is visszavegye az órajelet. De gondolom a kijelző függvénye is, hogy kezelné-e.
Én a szög egyszerű megoldást csinálom: a 144Hz monitoromat 120Hz-en használom, mert ilyenkor már nem járatja maxon. a VRAM-t állandóan.Jevons paradox
-
Aprósólyom
addikt
válasz s.bala31 #46448 üzenetére
1. Kérd ki a Powercolortól az eredeti BIOS-t.
Ha használtan veszel Radeont, akkor a bányászkodás korszaka miatt mindenképp tedd fel kérdés nélkül az eredetit.
2. Használj lazább frekvencia/feszültség párosításokat, ne csavard ki belőle a maximumot, mert a Radeon gyorsan váltogatja a frekit/feszt terhelés függvényében (ha nem zárolod le egy értékre), ami által keletkezhetnek váratlan fagyások, crashek, majd jön a wattman, hogy visszaállított mindent alapra....
Tapasztalatom szerint, ha kihajtom mondjuk a 990mV-ból a max frekit és közben hagyom a VGA-t, hogy szabadon mászkáljon Stage 1 és Stage 7 között, akkor elképzelhető, hogy egy stressz teszt stabil, viszont, programból be, játékbe ba, alt+tab és stb esetén lesz egy instabil pillanat és kifagy. Ezért lazább értékekkel kell finomhangolni.A Stage 1-7 állapotokat pedig érdemes engedélyezni, máskülönben nem lesz annyira jó az energiahatékonyság.
Jevons paradox
-
whYz
őstag
válasz s.bala31 #22805 üzenetére
Ez a nitro ez 8000 Mhz-es alapbol. Egyebkent nem csinal memoria hibakat hwinfo szerint, hanem csak szo nelkul befagy.
Moddolt biossal csokkentettem a ramok orajelet es ha jol latom polaris bios editorban is csak memoriavezerlonek a feszultseget lehet allitani (1000 mV) a ramoket nem.
Majd meg a kesobbiekben tesztelgetem, de most orulok, hogy 1900Mhz-en mukodik.
-
giornalista
senior tag
válasz s.bala31 #22482 üzenetére
maximálisan egyetértek. én is feldobtam az enyémet.
engem annyiból köt most a márkahűség, hogy épp most vettem freesynces monitort. ha sikerülne eladni a kártyát, nem is biztos, hogy vennék helyette bármit is, hanem megvárom, amíg normalizálódik a helyzet AMD fronton. ha meg nagyon nem, akkor egy GTX 1070, ahogy te is írtad, igen, aztán valahogy csak elleszek a freesync nélkül, de 144 Hz-en
de a felháborodást tényleg nehéz hová tenni. persze aki most venne, annak rossz, de aki meg eladna, annak meg jó, ez így működik, máskor meg az eladók járnak rosszul és a vevők szemezgetnek a kiválóbbnál kiválóbb ajánlatok között
-
-
Televan74
nagyúr
válasz s.bala31 #22024 üzenetére
Tudomásom szerint a Vega hivatalosan Július vége - Augusztus elején fog elrajtolni,sajnos nem nagy készletekkel.Az is csoda lesz ha eljut belőle Magyarországra mutatóba egy két darab. RX570/580 tudjuk mi miatt nincs,a gyártók meg nem tudtak felkészülni ilyen hatalmas érdeklődésre.Ugyan az kezd lejátszódni mint tavaly amikor a RX480 -as kártyát vettem.Majd késő őszre talán megint helyre áll a rend.
[ Szerkesztve ]
Mindenbe beleugatok!!!
-
sakal83
addikt
válasz s.bala31 #18131 üzenetére
Akkor eri meg ha megrantod mert 480 teljesitmenyed lesz 8gbal. Ha a 4gbos rx480at rantod meg attol nem lesz tobb memod. A 4 es 8gbos rx480 között gyakorlatilag nincs teljesitmenykulonbseg amig nem fogy el a vram. Vettem egy 8as rx480at. Holnap lemerem clock to clock az rx470et es a 480at. Kivancsi vagyok mekkora lesz a kulonbseg
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz s.bala31 #16348 üzenetére
Van aki érzékeny rá én is mondjuk én nem is akarok maxon játszani inkább több fps (pl wot már nekem játszhatatlan 40 fps környékén)
A kérdező akat több évig fullhd-ban maxon játszanifules: )) ugye-ugye de amikor leirtam akkor le lettem hurrogva hogy ilyen nincs
[ Szerkesztve ]
iPhone 16 pro, watch7, iPad Air5 M1
-
Új hozzászólás Aktív témák
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- EVGA Nvidia GTX 1080 Ti FTW3 ICX 11Gb
- Fair Áron / AMD Radeon Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire NITRO+ RX 5700 XT 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- SAPPHIRE Radeon RX 470 Mining Edition 4GB - REJTETT HDMI-S - AKÁR 5 HÓNAPOS MEGTÉRÜLÉS
- rtx 2060/super videókártyát keresek
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest