Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- TP-Link WR1043ND router
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- Hálózati / IP kamera
- Mozilla Thunderbird
- pfSense - Avagy az okosított házirouter
-
IT café
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
t1
addikt
Ryzenből mi lenne a minimum ami kihajtana egy 580/590-et?
-
HSM
félisten
válasz joker1220 #29593 üzenetére
"de hozzávetőlegesnek jó."
Nem, konkrétan semmire sem jó, főleg azért, mert teljesen más egy ilyen demó terhelése, mint egy játéké.Tény, a jobb játékok egész sokat használnak, pl. a BF1 leginkább 6 szálon dolgozik a 12 szálas procin, ami optimális döntés a HT tulajdonságai alapján.
(#29597) joker1220: Röviden: ahol a CPU a szűk keresztmetszet, ott ugyanúgy, ahol a VGA, ott meg fel fog emelkedni a tempó egészen addig, míg vagy az Rx580 ereje, vagy az FX proci teljesítménye el nem fogy.
Ez nemcsak játékonként, de akár jeleneteknél is eltérő lehet.
-
Cyberboy42
senior tag
válasz joker1220 #29597 üzenetére
de annál a tesztnél tökéletesen mindegy hogy milyen processzor van a gépben. kizárólag a két grafika közötti teljesítményt fogod látni. ezért nincs szükség arra hogy ugyanolyan proci legyen a gépben. Érted már?
...A teknős ezután pszichoanalitikusként kezeli az identitászavaros krokodilt...
-
joker1220
őstag
válasz Cyberboy42 #29596 üzenetére
Nem a procit szeretném összehasonlítani, hanem arra lennék kíváncsi hogy az adott procival hogyan muzsikál a GTX 960 helyett egy RX 580
,,A lustaság nem más, mint pihenés mielőtt még elfáradnánk''
-
-
hobizoli
nagyúr
válasz joker1220 #29593 üzenetére
Unigine Valley Benchmark 1.0
FPS:
95.3
Score:
3989
Min FPS:
41.7
Max FPS:
181.0
System
Platform:
Windows 8 (build 9200) 64bit
CPU model:
Intel(R) Core(TM) i3-7350K CPU @ 4.20GHz (4199MHz) x2
GPU model:
Radeon RX 580 Series 23.20.793.0 (4095MB) x1
Settings
Render:
Direct3D11
Mode:
1920x1080 fullscreen
Preset
Custom
Quality
Ultra
Powered by UNIGINE Engine
Unigine Corp. © 2005-2013több drón kell ;P
-
joker1220
őstag
Nyilván persze ebből nem lehet messzemenő következtetéseket levonni, de hozzávetőlegesnek jó.
A legtöbb játéknál a multi mindig erőforrás igényesebb mint a single player. Nyilván az sem mindegy hogy az adott alkalmazás/játék mennyire jól van optimalizálva, hogy skálázódik, több vagy kevesebb szálat használ.
Mondjuk remélhetőleg az újabb játékok már nem csak 1-2 szálat használnak a 4-8-12-16 -al rendelkező procikból
(#29592) hobizoli
Köszi A felbontást viszont nem állítottad át 1920*1080 (ha auton hagyod akkor beáll a monitorod aktuális felbontására Nekem a Win 10 -et Win 8 nak írja, gondolom neked sem 8 van Mondjuk az tény hogy ez egy régebbi benchmark, a Superpositon a legújabb egyébként az Unigine -nél)
[ Szerkesztve ]
-
hobizoli
nagyúr
válasz joker1220 #29585 üzenetére
hat nekem ebbol csak az RX580-8GB stimmel (1360MHz/2000MHz):
Unigine Valley Benchmark 1.0
FPS:
57.3
Score:
2398
Min FPS:
30.4
Max FPS:
104.5
System
Platform:
Windows 8 (build 9200) 64bit
CPU model:
Intel(R) Core(TM) i3-7350K CPU @ 4.20GHz (4199MHz) x2
GPU model:
Radeon RX 580 Series 23.20.793.0 (4095MB) x1
Settings
Render:
Direct3D11
Mode:
2560x1440 fullscreen
Preset
Custom
Quality
Ultra
Powered by UNIGINE Engine
Unigine Corp. © 2005-2013mondjuk nemtom miert 4GB-snak ismeri fel
[ Szerkesztve ]
több drón kell ;P
-
HSM
félisten
válasz joker1220 #29589 üzenetére
Ennek semmi köze ehhez.
A "kihajtás"-nál nem az a gond, hogy egy előre scriptelt jelenetet ne tudna megjeleníteni.... Hanem akkor van gond, ha mindenféle mást is számolni kell, fizikát, más játékoksokat, esetleg komplexebb grafikát. Ezt sajnos nem lehet ilyen egyszerűen megmérni. Ráadásul játékfüggő. Pl. BF1 egyjátékosos mód 35% CPU tehrelés, multi felmegy 50-55%-ra is, 4Ghz-es hatmagos CPU-n az Rx580 mellett, FHD max grafikán.
[ Szerkesztve ]
-
joker1220
őstag
válasz Speed® #29588 üzenetére
Köszi
Így legalább van viszonyítási alap hogy milyen ha bőven elég a proci teljesítménye ehhez a kártyához.
Ha valaki küld ilyen eredményt ugyanezzel a kártyával és FX-8350 akkor ott látszik majd a különbség hogy mennyire hajtja ki, vagymi
-
HSM
félisten
válasz Vismajor01 #29586 üzenetére
Ami még Rx-topik specifikus lehet... A gyári BIOS-t visszatetted rá? Mert ha a patch-el ráztad csak gatyába a drivert, attól még ki tudja, milyen beállításokat kap szerencsétlen kártya. Amilyen beállítások tökéletesek bányászni, azok nem biztos, hogy jók a mindennapokra is.
-
Vismajor01
addikt
válasz Vismajor01 #29580 üzenetére
Nah, megint elszállt, viszont furmark simán megy 40 percig...
Átmegyek a mi a baja? a gépemnek topikba, mivel ez már a második RX 570 szal VGA hiba kizárva
Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
joker1220
őstag
Esetleg akinek hasonló gépe van (FX 8350, 8gb ddr3 Win10 64bit) lefuttatná ugyanezt a tesztet ugyanezekkel a beállításokkal (Quality: Ultra, 1920*1080 fullscreen) ?
Kíváncsi vagyok hogy mekkora különbség van RX 580 8GB al
Előre is köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz lacus83 #29579 üzenetére
Bizony, multiban nálam már a BF1 is elég rendesen meghajtotta a régi hatmagosom. Ugyan a HT miatt csak 50-55% volt a plafon, de ez egy durván 6 szálon dolgozó proginál azt jelenti, hogy mind a 6 fizikai mag 100%-on tekert....
Az a 2mag+ht elég vészesen hangzik... Amiket hallok, sokszor még egy Rx560 kaliberű VGA alá is kevesek.
(#29582) lacus83: Nálam működik a 18.12.3, bár nem sokat játszottam vele. Venti dolgok bugosnak tűnnek még, viszont az OSD itt egyszer sem "állította le" még a Radeon Software működését, a régebbieknél néha előfordult.
[ Szerkesztve ]
-
lacus83
senior tag
Kinél hogyan muzsikál az új driver?
MSI B460 Tomahawk,I5 10400F Box,G.Skill Tident Z 2X8 Gb 3000Mhz RGB,Corsair H110i GT,Cooler Master Case,Samsung 860 Evo 256GB ,Toshiba P300 3TB,Focus+ 850W Gold,ASUS ProArt 4060 OC,LG 27GL850B
-
Vismajor01
addikt
válasz Vismajor01 #29547 üzenetére
Az elobb lockoutolt a gep tomb raider kozben
Viszont most sokkal tovabb birta, mielott rasutom h nem vga a hiba hanem mas megprobalom meg1x eloidezni.
[ Szerkesztve ]
-
lacus83
senior tag
Én sem azt mondtam,ha nincs más út akkor is hagyja ki a vga lehetőséget.
Azt próbáltam jelezni BF5 alá kell a Cpu,az I5 8400em is majdnem megeszi.Voltam én is 2 mag HTvel R9 390el.
Megmondhatom ment,de jócskán maradt a Vgaban.MSI B460 Tomahawk,I5 10400F Box,G.Skill Tident Z 2X8 Gb 3000Mhz RGB,Corsair H110i GT,Cooler Master Case,Samsung 860 Evo 256GB ,Toshiba P300 3TB,Focus+ 850W Gold,ASUS ProArt 4060 OC,LG 27GL850B
-
HSM
félisten
válasz Cyberboy42 #29576 üzenetére
Nekem nem kell elmondani, mennyire fontos egy erős CPU... 2009-ben Core2Quad Q6600-am volt, aztán azt is fejlesztettem egy X58-as i7-920-ra... Az akkoriban elég komoly cucc volt, az átlag gamer E8200-as Core2Duo-kkal küldte akkoriban... Aztán húzott i5-4690K 4,4Ghz-en, majd most a 4Ghz-es X58 hatmagos.
Ugyanakkor azt is érdemes látni, hogy egy erősebb CPU-ra fejleszteni nem olcsó mulatság, főleg ha a teljes platformot cserélni kell. Annak költségénél lényegesen olcsóbb lehet mondjuk egy Rx570, szóval érthető, hogy vonzó opció először az olcsóbb VGA-t jobbra cserélni. Bizonyos esetekben (nem túl CPU igényes játék, vagy VRAM méret limit) így is azért komoly javulást lehet elérni.
-
koxos:8]
senior tag
válasz Cyberboy42 #29576 üzenetére
Haverommal szoktunk duóban játszani, neki is 1050ti van, csak i5 4590-es procival.
A minimum fps-ek nálam tényleg kisebbek, és jobban beesnek, a maximumok szinte azonosak, szóval biztos a proci a gyenge láncszem mostmár a gépben.
Következőleg azt kell majd lecserélni. -
Cyberboy42
senior tag
Én is megírtam neki hogy: Hát jah, ha most vitted vissza a karit és nincs semmi akkor bezony kell
meg azt is hogy: ha muszáj valami, akkor persze, kell valami hogy fusson a gép.
Én értem hogy miért veszi amit vesz. de ugyan azt mondom amit te... lehet hogy a maximum fps-ek javulnak egy picit, de a fő laggokat és fps bezuhanásokat sajnos a CPU okozza majd
Saját tapasztalatból beszélek. A másik gépemen egy i3 8350K melett meghagytam az r9 380-at és én magam is meglepődtem hogy mennyire jól fut vele a BF1.. simán megvan a 80-100fps .. persze alacsony textúrák mellett, mert csak 2 gigás a kártya, de akkor is. Ugyanitt , csak mellékesen megjegyzem a BF5 még minimumon is játszhatatlan 2 gigás karival, annak már 4 kell legalább :/
Úgy általánosságban, gyenge procinál előbb azt fejlessze mindenki ha lehet.. erre akartam kilyukadni....A teknős ezután pszichoanalitikusként kezeli az identitászavaros krokodilt...
-
BalaG
aktív tag
válasz SECTORnooB #29050 üzenetére
Sziasztok!
Egy kis helpet kernek, probalkoztam mas forumba de nem jutotam elorebb.
Adott a gep:
Asus b150m plus alaplap
I7 7770 cpu
16GB Kingston ram
FSP hyper m 600 tap
SP Rx580 vga
ASUS vg278 monitor
WIN 10 PROA problemam a kovetkezo: neha fogja magat a kep es elmegy. 2-3mp mulva meg ujra bejon. es ezt jatsza random egy heten tobbszor is akar. 5-6percig ezt csinalja a gep. szinte vadi uj a pc es eredeti win10-van fent. regi xfx rx460-al nem csinalta. parhonapos shappire rx580 meg csinalja. csak windowsba produkalja ezt jatekok kozbe nem! Memtest vga test minden test teljesen jo! Lehet a monitor a fos? 144hertz nembirja valami program? vagy a kaspersky ? vagy driverek? esetleg monitor kabel? tulfeszultseg?
Ujra tettem mar az egesz gepet es semmit.[ Szerkesztve ]
-
bozont
veterán
válasz Cyberboy42 #29569 üzenetére
Azért ne túlozzunk már. Lehet hogy nem hajtja ki maximálisan a kártyát, de 4,5-5GHz-en azért lesz előrelépés az 1050Ti-hez képest. Később meg lehet a cpu-t is fejleszteni.
-
TIT
veterán
Hát azért gyorsul a 470-el mert nekem az 580-al 3x több fps volt egy PhenomII X4 925-el.
Ja előtte 260X volt.
Egy erős vgaval többre megy mint egy erős procival,persze ha nem nagyon multizik.[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz Kolbi_30 #29567 üzenetére
Most nézem, de nem látom az oldalon már.
Ha lesz valahol lap+proci+ram jó áron akkor váltok majd.lacus83:
Igen, meg azért az az igazság, hogy új korában is egy alsó közepes proci volt, amit már akkor is 4,5ghz fölé kellett húzni, hogy tudjon valamit.Cyberboy42:
Majd kíváncsi leszek én is, hogy az újabb cuccokkal mennyit gyorsul majd. -
HSM
félisten
válasz Cyberboy42 #29569 üzenetére
"Nekem most kellene egy kártya, mert visszakaptam az 1050Ti árát, amiből kijön egy Rx570 8gb kártya most."
Miért ne rakhatná be az Fx mellé? Majd ha lesz keret erősebb CPU-ra rak alá. -
Cyberboy42
senior tag
válasz lacus83 #29568 üzenetére
garantáltan nem lessz semmi különbség az 1050ti és az rx570 között! azzal a procival semmiképp!!!
ha muszáj valami, akkor persze, kell valami hogy fusson a gép. de eleve a vga macerába bele se kéne kezdeni amíg nincs rendes alap....A teknős ezután pszichoanalitikusként kezeli az identitászavaros krokodilt...
-
lacus83
senior tag
válasz koxos:8] #29565 üzenetére
Nem csak az 1050Ti volt kevés BF5ben,persze az RX570 sokat dob majd rajra,de nálad CPU bajok is vannak.
Az az FX 6300 karcsú már oda.MSI B460 Tomahawk,I5 10400F Box,G.Skill Tident Z 2X8 Gb 3000Mhz RGB,Corsair H110i GT,Cooler Master Case,Samsung 860 Evo 256GB ,Toshiba P300 3TB,Focus+ 850W Gold,ASUS ProArt 4060 OC,LG 27GL850B
-
Cyberboy42
senior tag
válasz koxos:8] #29565 üzenetére
xfx ha lehet
az msi armor hűtésről nem hallani sok jót.
a RAM- hát igen. de megoldható hogy először 2x4-et veszel. később meg még egyszrugyanúgy.
Hát jah, ha most vitted vissza a karit és nincs semmi akkor bezony kell[ Szerkesztve ]
...A teknős ezután pszichoanalitikusként kezeli az identitászavaros krokodilt...
-
senior tag
válasz Cyberboy42 #29564 üzenetére
Nekem most kellene egy kártya, mert visszakaptam az 1050Ti árát, amiből kijön egy Rx570 8gb kártya most.
De igen, bf5-ben már kevésnek tűnik, be esik néha az fps-em most is. Pubg-ben még el lehet vele lenni, de majd cserélni szeretném, csak ugye a 16gb ram is húzós lenne cserénél, meg ugye egy i5 legalább kellene majd.Ezek közül melyik a jobb választás?
MSI Radeon RX 570 ARMOR 8G OC
XFX RS Radeon RX 570 8GB TripleX EditionSzinte egy árban lennének, mind a kettő 3év garival.
-
Cyberboy42
senior tag
válasz koxos:8] #29559 üzenetére
ilyen procihoz ne is vegyetek ilyen kértyákat. annyira nem fogja kihajtani hogy az már fáj.. spórolj egy picit hozzá , és vedd meg az alaplap+proci+ram kombót... más nem is kell, és hidd el hogy még az aktuális grafikádból is ki fog sajtolni jónéhény fps-t, legfőképpen a bezuhanó minimumok ugornak majd meg, és megszűnnek a mikrolaggok.
Ez joker1220-nak is szóll.
Ha egy mód van rá. Fejlessz gépet... és a ráadásul a táppal sem lenne semmi gond, a ryzenek nagyon kiegyensúlyozott teljesítmény/fogyasztással jönnek 500 wattba bőven belefértek! Nem kell a dvd írókat lekapcsolgatni...A teknős ezután pszichoanalitikusként kezeli az identitászavaros krokodilt...
-
-
Czimby
addikt
válasz koxos:8] #29559 üzenetére
Kb 10%-al gyengébb az 570 mint az 580, játékban ez kb 5Fps.
A 1050Ti-től észrevehetően erősebb. Legalább 30de inkább 40%-al!
Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.
-
Humbucker
senior tag
Én is azonnal kihúztam a DVD írót, nekem olyan 30 watt többletet írt ki. Létezne hogy ennyit megenne így üresjáratban ez???Azért az nem kevés a semmihez képest, főleg ha naponta megy olyan 16-18 órát a géped,azért éves szinten az nem kevés többlet fogyasztás.
-
senior tag
Helló!
Nekem is hasonló konfigom van, csak egy FX6300-al ami 5ghz-en megy.
Én egy RX570 8gb-on gondolkozom.
Mennyivel lassabb mint egy egy RX580-as?
Ez mennyire jó kártya?
MSI Radeon RX 570 ARMOR 8G OCNekem egy 1050Ti-t váltana, ami sajnos tönkrement.
Annál azért gondolom érezhetően erősebb lenne.[ Szerkesztve ]
-
joker1220
őstag
válasz Vismajor01 #29557 üzenetére
Sziasztok!
Köszi a válaszokat!
Tudom hogy nem fogja kihajtani Ha lenne zseton PC alkatrészre a VGA -n kívül, akkor már nem lenne (sajnos most a lakás meg a verda is viszi)
Ezért is éreztem feleslegesnek Vega vagy 1070 -et mert ezzel a procival felesleges No meg 100k nál többet én VGA ért nem adok, nem kell nekem minden játékban ultra beállítás Ha vennék akkor AM4 és legalább 2700X + deszka + ddr4 (gondolom akkor már érdemes lenne egy nagyobb tápot is). Ezek sehogy sem jönnek ki egy RX 580 árából, még a proci sem Mondjuk azt nem tudom hogy mennyivel menne jobban a 960 4GB erősebb procival...
Vettem egy 21:9 es monitort és 2560*1080 -ban a GTX 960 4GB már így határeset.
Üdv
-
joker1220
őstag
Sziasztok!
Most tervezek RX 580 8 GB ra váltani.
Írják hogy 500W PSU ajánlott a kártyához.
CM kalkulátorral kiszámoltam, elviekben ezt mutatja:
Egy Chieftec CTG-500-80P van a gépben, gondolom akkor ez még pont belefér
Ha a DVD írót kiveszem a keresésből akkor 50W kevesebbet ír, ha ezen múlik akkor lekötöm a francba
[ Szerkesztve ]
-
válasz Vismajor01 #29547 üzenetére
Minden drivert gyalulj le (csökkentett módban DisplayDriverUnimstaller-el, röviden DDU), újraindítás, majd a legfrisebb pakk mehet fel.
'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!
-
varmi2
nagyúr
-
fecaga21
senior tag
Na kiszámoltam a fogyasztást. Hát ennyire nem gondoltam volna. AZ RX 580 66 wattal többet fogyaszt mint a GTX 1060....
-
Vismajor01
addikt
válasz Lendova #29546 üzenetére
Felraktam a gyárit. Mikor ráakartam tenni a drivert kb 30%-nál hibával leállt.
Patchet feldobtam, most ha elakarom inditani a driver telepitot azt irja, hogy a 18.2.8 (v mi, az optional előtti) már fent van.
Mostmár csak az kell, hogy 20-30 perc gaming után kockára fagyassza a gépet és akkor ott leszek ahol a part szakad
-
Lendova
őstag
válasz Vismajor01 #29545 üzenetére
Minden driver frissítéskor patch, vagy vissza rakod a gyárit.
All fiat goes to zero.
-
Tomoty
senior tag
válasz Vismajor01 #29541 üzenetére
Ha sima Asus Strix 4GB (Nem OC verzió!!!), akkor át tudom küldeni az én kártyám gyári biosát email-ben.
Postázás mostanában elég nehézkes, van egy extra aktív 3 éves fiam (aki a 2 nap ovi - majd 1 hét megfázva otthon periódusát éli). Szóval elnézést, ha csúszik az alkatrészek postázása. Sajnos amíg nem hívsz fel, addig nincs módomban jegelni a vásárolandó alkatrészt. Előre köszönöm a megértésedet.
-
válasz Vismajor01 #29537 üzenetére
Bányász cucc volt. Az enyém is ilyen volt. Vagy patcheled a drivert: [link] (driver feltelepít, letöltés, elindítod, OK, újraindítás, kész), vagy visszarakod a gyári VBIOS-t (ha megvan, vagy beszerzed pont a sajátját, erre figyelni kell, mert könnyű téglázni a kártyát).
'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
Tedd rá a gyári BIOSt és megoldódik..
-
Tomoty
senior tag
OC kártya, vagy nem OC? Illetve 4Gb-os verzió?
És igen. Nem hozzá való BIOS van rajta.
[ Szerkesztve ]
Postázás mostanában elég nehézkes, van egy extra aktív 3 éves fiam (aki a 2 nap ovi - majd 1 hét megfázva otthon periódusát éli). Szóval elnézést, ha csúszik az alkatrészek postázása. Sajnos amíg nem hívsz fel, addig nincs módomban jegelni a vásárolandó alkatrészt. Előre köszönöm a megértésedet.
-
HSM
félisten
Nekem ez annak a hibának rémlik, amit akkor dob, ha mókolt BIOS van rajta.
-
Vismajor01
addikt
Nem akarja nekem a sors, hogy RX 570-el játsszam.
Most vettem egy Asus Strix 570-et, driver install után a következő ha megakarom nyitni radeont:
"No amd graphics driver is installed or the amd driver is not functioning properly"
Safe mode, DDU-val leradiroztam, újra telepitettem, ugyanez.
Eszközkezelőben felkiáltójeles a kártya, de "driver update"re kód: 43-as hibát dobott.
A windows 30 órája volt telepitve.
Szerintetek?
-
Nagyon hiányzik a dupla ennyi memória az RX570-ről. Kijött már belőle a 8 gigás, ha újonnan vettem volna, azt vettem volna. Végeztem a Shadow of the Tomb Raiderrel, és jópárszor durván beakadt a játékmenet, mert elfogyott a VRAM, és cserélni kellett a textúrákat. Maga a kártya az Ultrát is simán viszi, gyakorlatilag mindent maximumra húztam fHD-ben, csak a textúrákat vettem vissza High-ra, de még visszább kellett volna. Akkor esett le a képkockaszám, mikor sok ember volt egyszerre a képen (szerencsére a játékidő 10 százaléka, mikor faluban rohangászol), egyébként 40-60 között elvolt (Vsync), és néha igazán leesett az állam, olyan szép volt. Bár mocskos mód optimalizálatlan a játék, mert olvastam Youtube-on, hogy GTX1080 mellett is a falus részek alatt a kollégának 50fps volt a plafon, pedig az lényegesen combosabb kártya.
-
HSM
félisten
válasz Cyberboy42 #29532 üzenetére
Igazad van, külön van a gaming fülön, a Global WattMan mellett a Performance Monitoring alatt.
Valamiért azt hittem, egyben vannak.
-
Cyberboy42
senior tag
válasz Trailblazer #29531 üzenetére
nyomj egy (bal)alt+R kombinációt. elő kéne jönnie ha felment az overlay.
-
HSM
félisten
válasz Trailblazer #29529 üzenetére
Az OSD-t szuperül tudja a ReLive a gyári driverben is.
Nem mindent ír ki, de a fontosabb paramétereket igen.
[link][ Szerkesztve ]
-
Trailblazer
veterán
-
HSM
félisten
válasz Trailblazer #29526 üzenetére
Egymást "bírálják felül". Mindkettő az AMD OverDrive API-ját piszkálja, amelyikkel utoljára állítottál valamit, az lesz érvényben.
Ezt pl. el tudja rontani a Trixx, ott ha Offset-et állítasz be, akkor a saját agyrém OverDrive beállításain felül egy egyéb módon beállított Offset-et is otthagy, amit utána a sima alkalmazások számára láthatatlanul ottmarad, pl. hiába reset-elsz WattMan-ban, az Offset marad, amíg a Trixx-ben ki nem nullázod.
Illetve a Trixx a ventilátor vezérlést teljesen felülbírálja, ott tökmindegy, mit állítasz WattMan-ban, vagy OverdriveNTool-ban, az lesz, amit a Trixx-ben állítottál. (Bár a friss új 2019-es WattMan-os venti-megoldással még nem teszteltem, azt is felülírja-e a Trixx, de arra tippelnék igen. )[ Szerkesztve ]
-
Marron
újonc
válasz Cyberboy42 #29505 üzenetére
Köszi, megpróbáltam így. Az elején még látom mindkét képernyőn hogy betölt a Windows utána megint elsötétül a monitor, a tv-n pedig nincs jel.
-
HSM
félisten
válasz diegho #29518 üzenetére
Akkor a tiédnek picit más a ventilátora... Nekem 11%-on még elpörög 500rpm körül, de úgy már nem indul el álló helyzetből, 10%-on meg is áll. 12% a minimum amin az én Nitro-m el is tud indulni, és úgy fix 550rpm. Amúgy két monitorral én is átraktam erre, passzívan úgy 47-48 fok volt, de az már eléggé fűtötte az alaplapom, így inkább átkapcsoltam erre a fix 550rpm-re, így két monitorral is max 38 fok, és akkor is 40 körül megáll, ha elfelejtem visszakapcsolni az 1Ghz-es memóriás profilomra.
Nálam alulfeszre a gyári fesz kitesztelős módszerem + OverdriveNTool vált be, teljesen jól működik, most a 0.2.7-es verzióját használom, ventilátorokat továbbra is a Trixx állítgatja, kicsit ugyan "butább", mint az Afterburner, de ez legalább tuti nem piszkál bele semmi másba, ha nem nyomok Apply-t, a friss Afterekkel nincs tapasztalatom. No, meg megbízható, hónapok óta megy a háttérben, és tökéletesen ellátta a feladatát.
-
törölt tag
válasz Trailblazer #29521 üzenetére
Ok de melyik kiadás? Vagy nyelvtől függően más más a kinézete a winnek? Mert én is prot használok.
-
törölt tag
válasz Trailblazer #29507 üzenetére
Ez fasza. Az enyém meg az egyikőtökére sem hasonlít. Milyen win10et használtok?
-
diegho
nagyúr
10%-on konstans 508 rpm-et mér és rendesen forognak a ventik, 14 fokkal hidegebb a gpu, mióta így van idle állapotban. Maximum 73-ig ment fel, 1300rpm volt a maximum. Semmi anomáliát nem találtam mióta így van beállítva.
Engem inkább az érdekelne, hogy alulfeszelni mivel a legjobb?
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz diegho #29513 üzenetére
Három észrevétel.. Amikor 10%-ra rakod (nem jár a ventilátor, 12% alatt, nálam legalábbis) én tuti 0%-ra raknám (Trixx-be oda is raktam, pontosabban [link]), nem tudom, mennyire jó a motornak, ha valami pislákoló jelet kap, de nem eleget hogy forogjon tőle.
A másik, szerintem 5 másodpercenként állítani nagyon "laza". Nyugodtan mehetne 1-2 másodperc körüli érték, nálam 2 szokott lenni.
A harmadik, hysteresis-nek érdemes lehet beállítani valami pici értéket, praktikusan néhány fokot, kb 2 lehet az ideális ide is, pici mérési hibákra nem piszkálja a ventilátort feleslegesen.
-
senior tag
válasz fecaga21 #29506 üzenetére
A többi komponens ismerete nélkül nehéz nyilatkozni.
Általánosságban, a legrosszabb esettel (CPU és egyéb 200W-ot kér) számolva a tápod elvileg még tudja hajtani a legéhesebb 580-at is. Ha van dedikált 6+2pin csatis ág az már jó jel, de még kell nézni, hogy a 12V-os ág képes-e leadni legalább 150 Wattot. -
kaszas19
senior tag
válasz Marron #29495 üzenetére
Sziasztok.
Azért ehhez a hsz-hez szólok hozzá mert nagyon hasonló a problémám.
Adott egy Asus RX 570 OC 4Gb Strix kártya.
Adott egy Lg monitor Hdmi/DVI kábellel csatlakozik a kártyához.(vettem egy DVI to hdmi csatlakozót.)
És egy LG smart tv ami hdmi kábellel van rá kötve a kártyára.
Na és olyat csinál hogy ha klónozom a képet akkor semmi gond csak egy idő múlva elveszi a képet főleg ha sokáig tétlen a gép.
Úgy szoktam csinálni hogy kihúzom az egyik hdmi kábelt és vissza dugom, ezzel meg is oldom rendszerint a gondot.
Ha csak a monitorra adok jelet és nincs klónozás akkor nem vettem észre hibát.
Vajon ez mitől lehet??? Valami driver bug??? -
Czimby
addikt
válasz fecaga21 #29506 üzenetére
Mivel a géped többi összetevője is számít ajánlom, hogy egy online kalkulátorral számold te ki.
Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.
-
Czimby
addikt
Hátha más sem találja meg így kicsit szájbarágósabb.
Win10
Start menü
Gépház
Rendszer
Energiagazdálkodás
További energiabeállítások
Főkapcsoló funkciójának megadása
Gyors rendszerindítástól pipa kiveszHa szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.
-
Trailblazer
veterán
válasz Cyberboy42 #29508 üzenetére
Igen, tiltva van. Ha a rendszer SSD-ről fut (ahogy esetemben is), ki is kell kapcsolni.
Lehet más a helyesírás...? -> https://lnk.bz/fJ4V
-
Cyberboy42
senior tag
érdekes. biztos tiltava van a hibernáció.
powercfg /hibernate on -parancs megoldja.
persze nem kell engedélyezni. ha nincs ott, nincs is mit kikapcsolni...A teknős ezután pszichoanalitikusként kezeli az identitászavaros krokodilt...
-
Trailblazer
veterán
válasz Cyberboy42 #29504 üzenetére
Lehet más a helyesírás...? -> https://lnk.bz/fJ4V
-
fecaga21
senior tag
Van egy Be Quiet Pre Power 400 CM-es tápom, kb egy éve vettem,a kábelei most így hirtelen nincs meg mind, csak kíváncsiságból kérdezem, hogy elég lenne ehhez a videókártyához?Nem szívesen cserélnék tápot ha nem muszáj.
-
-
Benhill
senior tag
Üdv.
RX480 gamingX 8gb döngicsél a gépben több mint 2 éve.
Következő van:
Egy bizonyos beállításon használom 24/7, 3Dmark, FurMark, játékok alatt atom-stabil.Magára hagyom a gépem 4-5-6 órára és mire visszajövök nem ad képet, csak villog a monitor.
Újraindítás után Adrenalin beállítások alaphelyzetbe álltak...Ez miért?A másik amit észrevettem hogyha normálba kikapcsolom a gépet, első indításkor nem ad képet, ismét restart, majd újraindítás után Adrenalin beállítások megint alaphelyzetbe álltak.
Win alatt ha használom, semmi jelét nem adja hogy instabil lenne.
Rányomtam FurMarkot 12 órára 67fokra állt be 1400as fordulattal, érdekesség képen ezt bírta, de ha nem terhelem, akkor lekapcsolja monitort, és csak a restart segít.
-
HSM
félisten
válasz Czimby #29500 üzenetére
"Én ilyenkor mindig a win fastboot opciójára gyanakszom..."
Praktikusan akkor ezt kellene kikapcsolni. (Valahol vezérlőpult és energiatakarékossági beállításoknál van.)
Pont az a baj, hogy a win10 alapból nem teljes kikapcsolást csinál, hanem csak részlegeset, amolyan félig hibernálást, ez tud bugokat okozni néhány esetben. Újraindításkor viszont rendes újraindítást kapsz, akkor azért jó, no meg minimálisan lassabb a boot. Ezt a gyors bootolásos opciót kikapcsolva kapod a gép kikapcsolásakor is a rendes kikapcsolást.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- PlayStation 5
- Path of Exile 2
- Okos Otthon / Smart Home
- TP-Link WR1043ND router
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Autós topik
- Milyen nyomtatót vegyek?
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- Körvonalazódik az új grafikus API-k iránya