Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Windows 11
- Facebook és Messenger
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- ASUS routerek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mikrotik routerek
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Vivaldi (böngésző)
- Netflix
-
IT café
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Pasztázás mesterfokon, kezdőknek.
'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!
-
Ezért intézem kézzel a drivertelepítéseket... Inkább kutatok kicsit, és Everesttel nézem meg, mi van a gépben...
'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!
-
Azzal is játszik, holott úgy van belőve Highra, hogy elvileg 3.7GB lenne a teli, de mikor durván beszaggat (pár másodpercre 20-30fps közé esik az előtte stabil 60), akkor a VRAM használat visszaesik 2 gigára, majd pillanatok alatt 3.2 lesz. Lehet, hogy ez a baja, mert mindig akkor volt probléma, ha új helyre mentem. Átnézem a beállításokat, lehet van mit visszább venni, minőségromlás nélkül. Az élsimítást biztos, mert az SMAA+TXA, ami elvileg a plafon. Azért kérdeztem, mert a CPU használat nem szokott ilyen magas lenni, a Shadow of the Tomb Raider is elvolt 50% körül, ott a VRAM túlcsordulás miatt volt lagg (ügyesen Ultrát állítottam be, magas élsimítással...).
-
Valamiért CPU limitesnek érzem az új Resident Evil 2-t. Néha beakad, a GPU kihasználtság beesik, viszont a processzor folyamatosan 60-80% közelében van. Ha már így szóbajött, kevés lenne az i5-4460 az RX570 mellé?
-
válasz Kupszi #31340 üzenetére
195W az Afterburner szerint. A ventik is tekernek rendesen 2700as fordulattal. Az én Gaming X kártyám ilyen fordulat mellett fel akar szállni. Legalábbis a hangja alapján. Bár a hőfok elég barátságos.
-
Közben a srác is válaszolt Youtubeon, +60mV mellett tudja ezt a kártya, de állítása szerint elérte az 1580MHz-et is (ami már 590 felett van órajelben). Elég jó chip került arra a kártyára.
-
Létezik, hogy egy RX570 ilyen paraméterekkel menjen, mint az alábbi videóban? Értem én, hogy Nitro+, de az 1530MHz GPU clock elég meredeknek tűnik...már majdnem RX590...
[ Szerkesztve ]
-
-
válasz syberia #31219 üzenetére
Köszi, csak a kérdés 570re vonatkozott, ami elvileg a kollégának is van, csak valamiért 580nak látszik. Az 580 memóriája is 2GHz-n megy, de a képen 1750 van, ami 570 órajel.
-
-
válasz Televan74 #31191 üzenetére
Nem tudom, miért maradt abba a Gaming X széria. Jóféle hűtés, korrekt PCB volt a chipek alatt. Szolid világítás, az újabbakon RGB, állítható, ki kapcsolható. Mondjuk egy backplate nem ártott volna mindre.
-
Kicsit bánom, hogy nem új kártyát vettem játékkal, mert a Resident Evil 2 remaster nagyon bejön videók alapján, pedig abszolút nem vagyok fan, egyikkel sem játszottam...
-
válasz UNauthorized #30892 üzenetére
15-20%, játéktól függően. Youtube a barátod
-
válasz Morris #30829 üzenetére
1060-ról (ha a 6 gigás) biztos nem váltottam volna, 1060at akartam, de jó áron és feltételekkel jutottam hozzá az 570hez, ráadásul Gaming X-hez, ami újonnan már nincs, van világítás, de szolid...amúgy milyen a freesync? Kipróbálnám, de monitorom nincs hozzá, Youtube videók alapján szép folyamatos. Nekem egyelőre marad a Vsync...
-
Sajnos az 570 Gaming X is 25% a minimum, ez 1100 körüli, de általában mindig 30-ról indul (1300). Bánom, mert a GTX960 legkisebb fordulata 500 volt. Bár nem is fűtött ennyire. Komolyan, olyan hő jön játék közben a kártya körül, hogy simán lehetne fűteni vele, a hűtés jól működik, mert az összes hőcső forró, a bordázat ontja maga alól a meleget, amit a venti fúj keresztül rajta. A hőfok jó, 62-63 fok (valamiért csak a Shadow of the Tomb Raider izzasztotta nagyon meg).
-
válasz ->Raizen<- #30452 üzenetére
Lehet egy kicsit több fesszel ment volna, vagy kitolt power limittel. Amúgy mi értelme másik kártyát csinálni belőle? Az a kínaiak asztala, akik olcsó pénzért adják a "1080Ti"-t
-
-
-
válasz nihill #30273 üzenetére
Először be kell szerezni a megfelelő VBIOS fájlt, majd AtiFlash nevű program kell hozzá. A probléma a megfelelő fájl beszerzése. Némely gyártó a különböző memória típusokhoz különböző VBIOS-t készített, ha nem a megfelelő megy rá fel, akkor gond lesz (nagyon elrontani nem lehet, mert ilyenkor is újra lehet flashelni, csak olyan gépen, ahol van integrált VGA (vagy APU, az Intelesek mind ilyenek a Core széria óta). Másik opció, hogy leírod a pontos típusát a kártyának, és ha mákod van, valakinek van ilyen az aktív topiklakók közül, és felrakod azt (GPU-Z le tudja menteni).
-
-
-
válasz gyulank #30257 üzenetére
Beraktam a kártyát, felraktam a drivert, és ennyi. Soha nem mókoltam kontraszttal meg élesség meg ilyen általad említett dolgokkal. Most kellett egyedül a színpalettát átállítanom
, mert túl feketének találtam a feketét a megszokás miatt. Mindig a kijelző natív felbontasát használom (ez alap mindenhol, ahol lehetőség van rá, különben láthatóan romlik a minőség), soha nem volt problémám. Pedig használtam nVidia, Intel (APU) és most Radeon kártyát.Ugye natív felbontasáson akarod meghajtani a kijelzőt?
-
-
A kérdésem azokhoz szól, akik nVidia kártyáról váltottak, és HDMI-n kapcsolódnak a kártyához. Nálatok is sötétebb a kép? Kb. ez volt az első benyomásom, és rövid netes keresgélés után rájöttem, hogy nem víziónizáltam, tényleg feketébb a fekete. A színpalettát átállítottam Limited RGB-re (állítólag zöldeknél ez az alap), így már jobb lett...
-
válasz SECTORnooB #30220 üzenetére
Pakson pezsgőt bontanak a fogyasztás miatt
Egyébként kitolt TDP mellett magasabb órajelre is fel tudja magát tornászni, ami több FPS-t adhat, de mindenképp több hőt, ha eddig dobálta az órajelet, most nem fogja. Kb. ennyi.'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!
-
válasz SECTORnooB #30218 üzenetére
Játék fül->Globális beállítások->Globális Wattman->Áramfelvételi korlát.
-
válasz gyulank #30183 üzenetére
Fel van rakva az Adrenalin szoftver? Gondolom, mert Linux alá is van. Ott kapcsold be a GPU méretezést (alapból ki van kapcsolva), a TV-n pedig automatikus vagy alapértelmezett maradjon a méretezés.
-
-
válasz gyulank #30098 üzenetére
Főleg, hogy nincs a kutyaólban víz. Kutyaól sincs, kutya sem. Egyébként nem értem a beszólásod, ez nem annyira kirívó...
Devas: Vodka? Vodka hűtésű PC A szöveg is hatalmas
[ Szerkesztve ]
-
válasz eki1987 #30090 üzenetére
Én kipróbálnám egy másik táppal. Nagyon áramellátás gyanús a dolog. Egy dolgot kipróbálhatsz, egy monitorozó programmal, ami méri a 12 voltos ág feszültségét, elkezdeni monitorozni, majd megterhelni. Ha nagyon beesik a feszültség, akkor lehet gyanakodni a tápra. Mikor az a táp? WPM 600?
enginev3.0: nekem is bányász van. Van rá gari? Ha igen, akkor sokat nem veszthetsz. Ha jó áron adják, akkor végképp nem. A Nitro+ nagyon dícsért errefelé.
Vismajor01: az a baj ezzel, hogy a körülmények egyénenként változnak. Nekem például aránylag kicsi mATX házam van, ami hiába lyukas mindenhol (elő van készítve vízre is), mégis megreked benne a meleg (dolgozok rajta...), ha le van véve a gépház oldala, 10 fokkal hűvösebb a GPU például...
[ Szerkesztve ]
-
-
válasz Speed® #30044 üzenetére
Egyébként mi ez a nagy különbség a mára már beszerezhetetlen Gaming X és az új Armor hűtés között? Ránézésre csak a szín más, és az RGB logó hiánya, mégis mindenhol azt olvasom, hogy egy rakás kaki az Armor. Láttam van MECH 2 változat (amiről szintén jókat írnak), de az nálunk nincs...
[ Szerkesztve ]
-
válasz enginev3.0 #30039 üzenetére
Az XFX 580 XXX az nem RS kiadás? Annak is jó a hűtése. Az MSI ha Armor akkor felejtős, a sima XFX Black (ami nem RS) szintén. Sapphireből a Nitro+ jó, a másik hűtése alulméretezett, az Aorus amolyan elmegy kategória. Én a XXX változatot venném. Kb. Ennyit szűrtem le két hét aktív topiklét alatt.
-
Úgy látszik belépek a klubba. Írtam, hogy 40 ezresért kapnék garimentes Gaming X 570et, amiről időközben kiderült, hogy mégiscsak van rá (még) másfél év gari (utánajártam a vásárlás helyén, egy helyi, sokak által ismert tag), így azért mindjárt másképp áll a helyzet. Sajnos a hátulütője, hogy így lőttek az újrapasztázásnak, mert az egyik csavaron matrica van...már csak a házat kell szellősre alakítani, hogy ki lehessen fújni a meleget belőle. A VGA oldalára nem tudok venti tenni (gépházon van hely), mert a Brocken ECO hőcsöve keresztül menne rajta.
[ Szerkesztve ]
-
válasz Speed® #29987 üzenetére
Azt mondod felesleges a 8GB az 570re? Alapvetően lehet, de például a Shadow of the Tomb Raidernél kevés volt a 4 még a High textúrákhoz is (fHD-ban), holott a kártya bírta Ultrán is (jó, 60FPS nem volt meg, de 45 általában igen, de még 30 is jó volt, nem volt olyan pörgős a cucc, hogy feltűnő volt), csak nagyon hamar elkezdett laggolni, mikor megtelt a memória, és cserélni kellett a tartalmat.
-
MSI Gaming X verziós 570 40 ezresért mennyire jó vétel? Bányászkártya volt, gari nincs, kb. 8 hónapot ment, 4 gigás verzió. Körülbelül két hete van nálam, eddig jól viselkedik, lassan el kellene döntenem, hogy megveszem vagy visszaadom...a legnagyobb problémám, hogy 65ért van 8 gigás XFX Black Edition újonnan...
-
válasz gyulank #29936 üzenetére
Bocsásd meg, hogy beleugatok, de ha nem játékra kell a kártya (ezt írtad pár hozzászólással feljebb), akkor mire?
A bányászat más víz, jelenleg egy süllyedő hajó, úgy képzeld el, hogy sok ezer gép egy hálóban dolgozik azon, hogy adott műveletek megvalósuljanak valahol, és ezért minden géptulajdonos a befektetett teljesítményével arányosan virtuális valutát kap.
Amúgy kérdez meg tőle, máshogy nem tudod megállapítani. Ha gépbe berakva, és drivert feltelepítve hiba lesz, akkor tuti csákány volt, és moddolt a BIOS, ha simán működik mindenféle mókolás nélkül, akkor valószínű nem. Nem az ördögtől való a bányászkartya sem egyébként. Ha ésszel csinálták, és megfelelő áron kínálják, akkor simán vehető.
[ Szerkesztve ]
-
válasz Aljasvip #29796 üzenetére
570 Gaming X kiadásom van. Nem rossz az a hűtés, bár az tény, hogy több meleget fúj a házba, mint hátul ki a szellőzőm, de még így is tartja a 70 fokot, még elviselhető ventizaj mellett. Ha sikerült huzatot csinálni a házban, ami a kártya végéből (a kártya végénél, a második ventilátor körül a legmelegebb a gépházam) elfújja a levegőt, még jó is lehet. Mindenesetre levett oldallappal tíz fokot nyertem, szóval meg kell csapatni a levegőt...
nt92: a VBIOS frissítés (visszaállítás) akkor kell, ha módosított a kártya sajátja. A bányászok mind ilyenek, ha valaki eladja, illő visszarakni a gyárit...a legkönnyebben úgy lehet felismerni, hogy berakva és feltelepítve a meghajtóprogramot, a kártya nem működik, az eszközkezelő sárga felkiáltójelet rak mellé, az AMD driver pedig nem indul el, hibaüzenetet ad. A VBIOS frissítés nem veszélytelen, mert bármit fel lehet rá flashelni, azt is, ami nem rá való. Bár ha van integrált APU (tehát nem Ryzen gép), akkor igazából meg lehet menteni. A lényeg, hogy meg kell szerezni a saját VBIOS fájlt, ha többféle memóriatípushoz van, akkor azt a fajtát, amilyen memóriachipekkel van szerelve a kártya (GPU-Z megmondja). 570 4GB Gaming X esetén négyféle chippel szerelték, de mindhez ugyanaz a VBIOS kell. Más gyártók/kiadások nem ilyen rugalmasak...
[ Szerkesztve ]
-
válasz Lordi88 #29749 üzenetére
Mint a mellékelt képen látszik, most óhajtott bekapcsolni a GPU, a 60fps pedig valószínűleg a bekapcsolt Vsync miatt van (ami nélkül máig nem jöttem rá, hogy lehet játszani...). Vagy 60 fps felett nem esik szét a kép? Bevallom, nem próbáltam soha...
-
-
válasz Lordi88 #29724 üzenetére
A GPU alapjáraton megy elvileg 100% mellett, ne csodálkozz... Olyan 1150MHz környékén kellene pörögnie (ha jól rémlik, ennyi a 470 alap órajele, nem 300MHzen. Jobb lett volna mindent legyalulni, és újra felrakni. Driver felrakás után nem kellett mókolni segédprogrammal? Nagyon furcsa, hogy a memória órajel oké, de a GPU nem pörög fel. Az enyém is bányász volt, de a módosított BIOS mellett is pörgött. Be kell hozzá szerezni a gyári VBIOS-t, és AtiWinFlash segítségével felrakni. Akár az eladó segítségét is kérheted ebben.
[ Szerkesztve ]
-
válasz Lordi88 #29704 üzenetére
Én GTX960at (a 1050Ti nem sokkal erősebb) váltottam RX570-el. Körülbelül 35-40% az előrelépés, sokat dob a +2 giga VRAM, a nagyobb textúrák elférnek. A GTA V például alig lett gyorsabb, de medium-high helyett minden very high.
Drivereket hogyan törölted? DisplayDriverUninstaller-t ajánlok, csökkentett módban indítva. Azt kell megnéznj, hogy a kártya hűtése nem-e kuka (kell egy HWinfo program, akár a GPU-Z, és megnézni, hogy játék közben (ablakban, hogy lásd) milyen órajelen megy a kártya. Gyári BIOS van a kártyán?
-
válasz aleister #29686 üzenetére
Nem volt BIOS módosítás, mondjuk bányászat miatt? A 43as hiba ott gyakori... Erre megoldás a gyári VBIOS felrakása. A bizonyos idő utáni lag nálam mindig a memória teltsége miatt jött elő, amikor a kártya nem tudta elég gyorsan lecserélni a memória tartalmát.
i5 még a gyári hűtővel sem szokott annyira megfutni.
[ Szerkesztve ]
-
válasz gyulank #29683 üzenetére
A 4 érintkezőből 2 a feszültség (piros, fekete), egy fordultat jel (sárga), és a zöld vagy kék a szabályzás, ezen kapja az impulzust (ami alapján megy a szabályzás), a PWM szabályzású venti mindig 4 vezetékes, a kettő az sima barbár feszültségszabályzású (nincs visszajelzés a fordulatról, a három vezetékes a normál feszültségszabályzású (DCV), itt tudod is, mennyivel pörög a cucc. Értelemszerűen a VGA ventinél kell a szabályzás, hogy ne mindig maximumon menjen, de tudj értéket adni a hőfokhoz, PWM csak finomabb szabályzást tesz lehetővé, alacsonyabb minimális fordulattal. Amíg egy normál venti lehet el sem indul 500rpm alatt, mert annyira kicsi feszültség kell hozzá, ami nem elég a beinduláshoz, a PWM szabályzású vígan pörög, mert állandó 12 voltot kap. Illetve egy nincs gond az alacsony feszültség miatti morgással. Ha zavar a világítás, akkor olyat kell venned, ami nem világít. Az MSI Armor biztos ilyen. Vagy ahol nem a venti világít, hanem más, mert az kiiktatható egy csatlakozóval, vagy programmal.
[ Szerkesztve ]
-
válasz gyulank #29678 üzenetére
A négy érintkezős venti a PWM. Ha maga a venti világít, az beépített LED, ami a ventivel együtt kapja a tápot. Azt sajnos nem tudod kiiktatni, ahhoz le kellene szedni a lapátkereket, akkor tudnád kiszedni a LEDet, ami instant garivesztés.
-
válasz gyulank #29658 üzenetére
Le lehet húzni a csatit, akkor nem világít. Általában a hűtőt sem kell levenni (legalábbis Gaming X-en nem, de ott is állítható programmal, amit megjegyez a kártya).
-
Melyik a legfrissebb szoftver? 18.2.3 van fent, és a 18.2.2-t ajánlja már egy hete, hogy az a legújabb...
-
válasz Vismajor01 #29547 üzenetére
Minden drivert gyalulj le (csökkentett módban DisplayDriverUnimstaller-el, röviden DDU), újraindítás, majd a legfrisebb pakk mehet fel.
-
válasz Vismajor01 #29537 üzenetére
Bányász cucc volt. Az enyém is ilyen volt. Vagy patcheled a drivert: [link] (driver feltelepít, letöltés, elindítod, OK, újraindítás, kész), vagy visszarakod a gyári VBIOS-t (ha megvan, vagy beszerzed pont a sajátját, erre figyelni kell, mert könnyű téglázni a kártyát).
-
Nagyon hiányzik a dupla ennyi memória az RX570-ről. Kijött már belőle a 8 gigás, ha újonnan vettem volna, azt vettem volna. Végeztem a Shadow of the Tomb Raiderrel, és jópárszor durván beakadt a játékmenet, mert elfogyott a VRAM, és cserélni kellett a textúrákat. Maga a kártya az Ultrát is simán viszi, gyakorlatilag mindent maximumra húztam fHD-ben, csak a textúrákat vettem vissza High-ra, de még visszább kellett volna. Akkor esett le a képkockaszám, mikor sok ember volt egyszerre a képen (szerencsére a játékidő 10 százaléka, mikor faluban rohangászol), egyébként 40-60 között elvolt (Vsync), és néha igazán leesett az állam, olyan szép volt. Bár mocskos mód optimalizálatlan a játék, mert olvastam Youtube-on, hogy GTX1080 mellett is a falus részek alatt a kollégának 50fps volt a plafon, pedig az lényegesen combosabb kártya.
-
válasz atis1224 #29460 üzenetére
Érdekes, hogy tesztelted, és akkor elvileg nem volt ilyen. Én pasztázásra gyanakodnék. Nincs túl lezárva a gépház? Nekem is hirtelen ugrik a hőmérséklet 10 fokot, de csak lefelé, mikor kilépek a játékból...
Más: Egy RX570 GTX960hoz képest teljesítményben hol lehet? +40%?
-
válasz #48613632 #29355 üzenetére
Az 570es kártyák Samsung, Elpida, Hynix és Micron modulokkal is kerültek forgalomban (ezt akkor túrtam ki, mikor a kártyát kaptam, mivel csákány volt, moddolt VBIOS volt rajta, a gyári nem volt meg, nekem kellett rávarázsolnom). Nem hinném, hogy teljesítménybeli különbség lenne köztük, bár a bányászok szerint volt...
-
válasz #48613632 #29349 üzenetére
RX570@4GB viszi very high mellett (fHD-n), de 30fps, amit tud (bár azt stabilan, a hegyekben néha beröccen 24 fpsre, amit nem értek, de pár másodperc után megint oké), de overscale már nem beállítható (amikor nagyobb felbontasáson állítja elő a képet, és utána méretei vissza a natívra), állítólag szebb képet ad, arra nincs elég VRAM.
[ Szerkesztve ]
-
Igen, könnyen lehet, mert levett oldallappal 58-60 fok között teljesít, akkor sem halk, 1500-1600 között pörögnek a lapátok. A fáradt gőzös topikból küldtek ide, ott kérdezősködtem házhűtés bővítési céllal, meg is kaptam, hogy a Fractal 1500 egy kalap kaki az előlap miatt (még az is jó, hogy anno direkt tanácsot kértem az asztali gépes topikban, ott kaptam a tippet a kuckóra is).
Full gyári a cucc, a hűtés működik, mert ontja magából a meleget (a gépház oldala ott, ahol a VGA van, olyan meleg, hogy kellemetlen hozzáérni), játék után nem mell neki egy perc, és már 45 fokon van, lekapcsolt ventilátorokkal.
Az alufeszelést megpróbálom, veszteni nem veszthetek.
[ Szerkesztve ]
-
Sziasztok, MSI RX570 Gaming X kártyánál mennyire jó a stabil 65-68 fok játék közben? Sajnos itt már erősen mennek a ventik, 60% mellett 2000rpm fordulattal. Egy óra játék után ezt tudja (70 fokkal indít, ezt körülbelül 15 percig jól tartja 30% PWM mellett, majd szépen kezd egyre jobban pörögni, mindig lassan növelve a fordulatot).
Új hozzászólás Aktív témák
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- Windows 11
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- TCL LCD és LED TV-k
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Renault, Dacia topik
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Robogó, kismotor
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Facebook és Messenger