- Proxmox VE
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
-
IT café
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed kérlek olvasd el a téma összefoglalót vagy használd a keresőt. Az esetek döntő többségében megtalálható a válasz! Kérlek itt töltsétek ki ezt az [EXCEL] táblázatot értelemszerűen, hogy lássuk kinek, milyen driverrel, monitorral, kártyával, hogyan működik a VRAM órajel visszavétel, illetve itt írhatjátok az esetleges problémákat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
L4mie
veterán
-
L4mie
veterán
válasz Albigator #4014 üzenetére
így teszteltem: [link]
De GTX-nél is rendszeresen le kellett húznom a TV-t ezért valszin nem AMD-Nvida hiba hanem windowsos.
Lehet az a baja, hogy egyik 2k, másik kettő FHD, lehet a másodlagosok tükrözésével van a baja, lehet csak egy kapcsolót kéne valahol a window gépházban visszapattintani, hogy jó legyen, nem mélyedtem el, ha játszom kihúzom a TV-t mármint ha teljesítményigényes játékkal. Goose gamhez nem kell kikapcsolniDolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
addikt
válasz Albigator #4039 üzenetére
Úgy lett annyi, hogy eladtam a játékot. A strix-el összeszerelési gondja volt pár embernek. Ha nem lesz baja a kártyának, akkor nagyon jó vételt csináltál vele. Szerintem elnézve a többi 5700xt-t és árát, akkor jól lett belőve az ára. Mármint nekem annyit megért, hogy out of box nem kellett venti görbét meg hasonlókat állítgatnom. A 3600-at is emiatt vettem, nem akarok már tuningolni.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Albigator #4044 üzenetére
Miután megveszek valamit már nem érdekel, hogy mennyi lehetett volna 2héttel később, mert most kellett nem 2hét múlva. Pedig pl a ramom is pont utána esett vagy 10-et. Kár ilyenen rágódni.
szerk.: tudom, hogy nem nagy dolog, de már csak használni akarom a gépet. Az msi ab-t lehet jobb, ha nem rakod fel, az okozhat gondot. Valami csavarral volt gond, hogy nem jó méretű volt és lötyögött a hűtő a kártyán, de nem biztos.
[ Szerkesztve ]
-
Ratchent
csendes tag
válasz Albigator #4346 üzenetére
Nekem 960-at váltott és semmi különlegeset nem csináltam simán leszedtem amíg bent volt a 960-asa gépbe a vezérlőpultból az nvidia programokat utána meg AMD oldalról a legfrissebb drivert letöltöttem és azt felraktam ,azóta megy DDU-t nem használtam mert már jártam vele porul leszedett más drivereket is amit nem kellett volna
[ Szerkesztve ]
-
Hellwhatever
aktív tag
válasz Albigator #4344 üzenetére
Érdekes témakör, én pl. sose DDU-ztam pedig volt pár hardverem az évek során. Nekem az a tapasztalatom hogy pont az ilyen driver és registry mókolások nyomják ki a rendszer szemét.
nVidia -> Intel -> AMD volt a legutóbbi út amit végigjártam sima uninstallokkal minden gond nélkül.
Azt mondjuk nem árt hozzátenni hogy kizárólag jogtiszta szoftvereket használok, valószínűleg ez sem egy utolsó faktor.
[ Szerkesztve ]
7800X3D | ASRock X670E Steel Legend | Corsair 32GB DDR5 6000MHz CL30 | Gigabyte RTX 4070S WINDFORCE OC
-
SzlobiG
félisten
válasz Albigator #4346 üzenetére
Én simán cserélgettem az Nv és AMD vga-t a gépbe múltkor sehol nem volt anomália, de ahogy írják a többiek érdemes pucolni előtte, ezzel megelőzve a kellemetlenségeket. Pl: én utálom, hogy win magától felrak egy verziót amit gondol...
(#4359) Albigator Felrakhatod, nem lesz vele gond, én se tudok anélkül élni...viszont ne állíts vele semmit, csak monitorozz és akkor nem fog bekavarni.
[ Szerkesztve ]
-
L4mie
veterán
válasz Albigator #4361 üzenetére
A ragacs az a hővezető szivacsokból szivárog...fene tudja miért, bányász kártyák folyamatos hőjétől szoktak trutyik folyni a PCI-ig. 1080Ti-m volt ilyen amikor vettem, lepucoltam és eladasig ment de lehet más is. Fólia sztem nekem se volt a backplaten.
Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
Tyrel
őstag
válasz Albigator #4384 üzenetére
Miért lovagolsz ezen a fólián, lehet csak kipróbálni vette, benne volt a pakliban hogy visszaküldi, azért nem húzogatta le róla és ennyi...
DDU volt, csökkentett módból?
Esetleg nVidia -> AMD váltásnál még játékok/windows shader cache-it is érdemes lehet törölni, már amelyiknek van külön.
Turenkarn
-
Tyrel
őstag
válasz Albigator #4388 üzenetére
Hát az úgy nem normális, de nem tudom mi lehet vele... Fagynia nem kéne, meg olyan érdekes hibaüzeneteket se kéne dobálnia amit korábban betettél...
Nekem csak ref. 5700 van, talán úgy 2 hete, de eddig 0 hibával, még a WattMan beállítás elfelejtést se csinálja amire mostanában panaszkodtak itt. Igaz én maradtam 19.11.2-es driveren.
Superpos pontszám default beállításoknak sztem kb. passzol, gondolom ott az órajele is végig fent marad. Játékok alatt normális lehet az órajel ugrálás, ha nem adnak neki munkát vagy más (nem-GPU) bottleneck van...
Talán tényleg próbáld meg a másik BIOS-t, vagy talán valamelyik Nitro tulaj látott már ilyet és lesz ötlete, passz...
[ Szerkesztve ]
Turenkarn
-
arnoldito
senior tag
-
fanti
addikt
válasz Albigator #4388 üzenetére
"Egyéb megjegyzés: hwinfot és MSI AB (+ Rivát ) is letöröltem és újból raktam de a beállítások nagy része megmaradt..."
Tölts le a free Revo uninstallert, és az MSI AB-t meg a RivaTunert azzal pucold le.....meg fogsz lepődni, hogy a saját uninstalljuk mennyi szart ott felejt....
[ Szerkesztve ]
-
arnoldito
senior tag
válasz Albigator #4395 üzenetére
Nyomd meg akár játék alatt is az Alt+R kombinációt és előjön a Radeon Overlay, abban találod a chill on/off vagy annak tartomány beállítását, meg még jó pár dolgot. Az Enhanched sync meg a vertikális szinkronizázió menüpontban van, azt lenyitod és ott van pár opció. Az is off legyen próbára.
UI: másik monitor addig húzd le fixen.
[ Szerkesztve ]
-
Tyrel
őstag
válasz Albigator #4395 üzenetére
A Chill alapból Off, egyébként a játékok profiljainál tudod egyesével kapcsolgatni, vagy ha fut már a játék akkor Alt+R-t nyomva valahol ott lesz a menüben.
Egyébként ha aktív egy játékra a Chill, akkor minden egyes elindulásakor pittyegni fog.A felsorolt játékok közül nekem egyik sincs meg, így nem tudom megnézni mennyire tekerik a GPU-t...
Turenkarn
-
zsida.kornel
tag
válasz Albigator #4399 üzenetére
Majd ha hazaérek mérek én is egy superpositiont holnap, szinten ugyanez a kártya 3600x mellet. Nekem fhd-ban is kihajtják az igényesebb játékok. Vagyis forzában látom, az tuti,
Sajnos az enyémnek meg olyan hangja van terhelés alatt mint egy zárlatos trafónak , hallat egy "csöpp" coil whine-t terhelés alatt, vagyis inkább magas fps alatt. De most már nem érdekel, ha bekapcsol a vinyó, elnyomja a hangját . Érdekes, egy DDU óta szar, eleinte az asztalon is cicergett egér mozgatásra, de most feltettem egy másik chipset drivert és már csak játékban csinálja. Ne is kérdezzétek mi köze az alaplapi chipset driverének a vga coil whine-jához. Talán a feszültségekkel babrál valamit. -
-
L4mie
veterán
válasz Albigator #4403 üzenetére
Destiny 2 nekem kifagyott OC alatt, és ott egész jól használja a VGA-t Apex Legends is pörgeti rendesen.
Ugyanilyen pontjaim voltaksati: ASRock tudtommal csak 2 évet ad. De 3 évvel jó vételnek tűnik, de csak ha nem ref hűtéses, XT refre panszkodtak a simával szemben.
[ Szerkesztve ]
Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
Tyrel
őstag
válasz Albigator #4410 üzenetére
A hőfokok kifejezetten jók, sztem simán lehet még manuális vezérléssel visszább fogni a ventiket, hogy ne üvöltsenek. Ezekre még bőven ráfér néhány fok, lehet feljebb engedni a hangerő érdekében.
Hogy gyárilag milyen a hangja azt passz, de volt itt sok Nitro tulaj (nemtom hová lettek), tőlük kéne kérdezni...
Turenkarn
-
arnoldito
senior tag
MSI AB nem jó monitorozó ehhez a kártyához. Akkor inkább használd a legújabb hwinfót+Rivatuner. Azzal is ki tudsz írni mindent a kijelzőre. Sőt van az amdnek saját monitorozó progija, azt is az Overlayben tudod állítani, gyorsan előhívni, meg shift+Control+o, ha jól rémlik. Az a GPu2 meg szerintem a Hotspot hőfok lesz és az 100ig mehet.
[ Szerkesztve ]
-
Tyrel
őstag
A GPU temp2 az gondolom a HotSpot lesz, 100°C alatt jó vagy vele... Igazából a hivatalos álláspont szerint 110°C-ig elmehet, onnan kezd thermal throttling-ba, de azért hosszú távon azt lehet nem kéne erőltetni...
A sima GPU temp az amit Navi előtti videokártyáknál láttál, legyen az akár a 1060-asod is. Az itt 70°C volt neked, tökre nem sok... A temp2/HotSpot csak azért tűnik nagyon magasnak mert azt a Navi előtt egyik kártya sem tudta kimérni, vagy ha esetleg mérték is, nem reportolták kifelé.
Normális hogy ilyen magas, pl. ref. 5700-nak ha megtépem a bajszát 102°C-ig felmegy, igaz kicsit visszább vettem mert ennyire nem akarom kinyomni a szemét (+30-50MHz-ért sztem nem érdemes), így kb. 97°C a nagyon max amit elér, de jellemzően inkább 90°C körül járkál, és tökre nem zavar... nem lesz tőle baja. Ez az architektúra ilyen.GDDR6 memóriára kell inkább vigyázni, azt könnyebb megfőzni ill. ha túl meleg akkor hibázhat is (nincs throttling), de úgy látom nálad bőven jó a hőmérséklete azoknak is. (nem tudom mi a max. amit elviselnek, talán 90°C körül lehet)
[ Szerkesztve ]
Turenkarn
-
Gomisan
tag
válasz Albigator #4416 üzenetére
Ahogy írták mások is, ott a global wattman (gaming fülön a global beállítások alatt) a catalyst driverben, azzal tudsz monitorozni, csinál egy grafikont, ill. ctrl+shift+o-val előhívhatsz játék közben egy kis táblázatot (amit be lehet állítani, mit mutasson), nem kell hozzá külső program. A wattmanben pedig tudsz tuningolni is, órajelet/feszültséget/ventiprofilt állítani. Csak ahogy írtam, néha elfelejti a manuális beállítást, legalábbis nálam (szerencsére azért nem játék közben).:\
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- iPhone topik
- Sorozatok
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Premier előzetesen a Chicken Police – Into the HIVE!
- Autós topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- World of Tanks - MMO
- Elülsőtápos E-ATX toronyházakkal jelentkezett a Geometric Future
- Call of Duty: Black Ops 6
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest