-
IT café
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed kérlek olvasd el a téma összefoglalót vagy használd a keresőt. Az esetek döntő többségében megtalálható a válasz! Kérlek itt töltsétek ki ezt az [EXCEL] táblázatot értelemszerűen, hogy lássuk kinek, milyen driverrel, monitorral, kártyával, hogyan működik a VRAM órajel visszavétel, illetve itt írhatjátok az esetleges problémákat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mumee
őstag
Hamár itt tartunk.
Mi a vélemény a referencia kártya + undervolt -ról.
Árban kb. 20k-val olcsóbb itthon, 1000mV UV-vel a teljesítmény kb. stock, fogyasztás viszont -50W és vele a hőmérsékletek is kb. -10°C, junction több is. Nem beszélve a tényről, hogy azt a hőt ki se kell verekedni a házból, így egy jól szellőző házban, még jobb is lehet, mint open bench.Ilyesmit lehet átlagban :
1000mv voltage, 1900mhz, at +20% power limit.[ Szerkesztve ]
-
Mumee
őstag
-
Mumee
őstag
válasz Turcsika #970 üzenetére
Sima 5700-ról kevesebbet tudok, de ott csak relatíve keveset tudsz Undervoltolni, mivel eleve nem 1200mV körül megy mint az XT, hanem 1000mV körül és onnan tudod levenni 950mV körülre.
Bizonyos fokú Undervoltal teljesítményt nyersz, mivel a referenciák túl vannak megint lőve, vagy adott teljesítmény mellett a Fan Curve-t igazítod, hogy még halkabb legyen inkább.
XT mint írtam kissé silicon lottery is, reddites user tapasztalatok alapjáb kb esetek 30%-ban csak ilyen UV lehetséges velük, mint itt alább. Jellemzően viszont 1000-1050mV körülre levihetők teljesítményvesztés nélkül.[ Szerkesztve ]
-
Mumee
őstag
Én végül nem vártam ki, hogy olcsóbbak legyenek az értelmes 3 fan-os custom-ök, de ígyis nagyjából azt kaptam amire számítottam a referenciával.
Hasonlításképpen GamersNexus Sapphire Pulse tesztből átemelve default VBIOS-os értékek mögötte, ami ugyanúgy 1900Mhz körüli órajelet és 40dBA körüli zajt tart .GPU: 1950MHz (1910Mhz átlag)
Mem: 900MHz
Vcore: 1025mV
Power Limit: +20%
Power: 149W
Fan Curve: <90°C 30% (1700rpm ~40dBA)Furmark 30perces stresstest után:
GN Sapphire Pulse
Temp: 74°C
71°C
Junction Temp: 88°C
87°C
Memory Temp: 79°C
82°C
MEM VRM Temp: 68°C
70°C
Kíváncsiság-ból "csináltam" én is egy Pulse féle csendes "BIOS"-t Wattman-ban
GPU: 1750MHz (1710Mhz átlag)
Mem: 875MHz
Vcore: 850mV
Power Limit: +20%
Power: 112W
Fan Curve: <90°C 23% (1300rpm ~30dBA)
A hőmérsékletek csak marginálisan mások, mint a fenti mivel a Fan Speed lett inkább a hőmérséklethez igazítva, Temp lett magasabb 3°C-al többi ugyanaz.160e alatt nincs custom és jópár közülök még vacak is (lásd MSI-k), míg a referencia 135k.
Tehát kis Wattman-ozással körülbelül befogható a Pulse Hő/Fogyasztás/Teljesítmény értéke, a 25e különbözet-ből meg megvan 16GB RAM.
Kis adalék, hogy kevésbé jól szellőző házakban még akár billenhet is a mérleg nyelve, hisz a legtöbb teszter, mint GamersNexus is Open Bench, és ő maga le is írja, hogy gépház-ban 5-10°C magasabb érték várható.[ Szerkesztve ]
-
Mumee
őstag
válasz ScomComputer #1186 üzenetére
Majdnem 15 perc, de most nem volt időm játszani így Superposition volt megint, csak most Hwinfo-val nem Wattman-al.
[Hwinfo] -
Mumee
őstag
válasz ScomComputer #1201 üzenetére
Szívesen.
Szóval hát ja. Nekem személy szerint custom 5700XT csak az MSRP-s árdifikkel jönne szóba és az se mindegyik, tehát kb. :
Pulse/Red Dragon 140e Ft körül
3 ventis custom-ok 150e Ft körülEttől viszont igencsak távol állnak az árak idehaza.
Sima 5700-nál még ennyire se számít, hogy referencia-e. (Persze Undervolt-al nézve) -
Mumee
őstag
Amúgy most tesztjelleggel 1800/900 935mV -al használom, így 110W fogyasztást jelez és 1350rpm elég, hogy a junction és ram ne menjen 80°C felé referencia 5700XT-vel.
Teljesítményben körülbelül 2-3%-ot bukok ellenben így kb. nem hallani ki a VGA hangját a házból.
Ez egyébként egy korrekt támpont az Undervolt-hoz :[ Szerkesztve ]
-
Mumee
őstag
Én külföldi fórumokon olvastam, megerősíteni/cáfolni nem tudom, de pont hogy a legtöbb esetben az általad listázottak közül a "Bug3" nagyon sokaknál a túl magas alapfeszültség miatt van. (Az én kártyám se szereti az 1,2V-ot pl.)
Az hogy gyárilag miért ilyen magas a fesz az valószínűsíthetően azért, hogy minél több chip feleljen meg így csökkentve a selejtarányt.2000mhz/1150mV-ra ha leveszed a feszültséget elégnek kell lennie, hogy a fagyások/villódzások megszűnjenek és teljesítményt sem veszítesz vele.
Vagy, mivel ha jól látom Pulse-od van átkapcsolod a Silent Bios-ra. -
Mumee
őstag
Igazad van a hőfokok terén, azt rosszul írtam, de fagyás-ban és stabilitás-ban nem a 90 fokos VRM vagy RAM lesz a gond, hanem a fesz. azt viszont lejjebb veszi.
Alapvetően, a legjobb manuálisan beállítani igazából, az órajel/fesz értékekre meg vannak már referenciák. Ventit meg az igényeidhez igazítod úgy, hogy 100°C alatt maradjon.
[ Szerkesztve ]
-
Mumee
őstag
válasz MiklosSaS #1262 üzenetére
145e-nél egy forinttal se adnék ki többet egyik 2ventis custom 5700XT-ért sem.
3 ventis talán megéri a 155e-et.Sajnos/nem sajnos ez az egész referencia félelem és custom őrület (magas árai MSRP-jükhöz mérten) azért van, mert a legtöbb reviewer még csak meg se mutatja mit tud az Undervolt, illetve mert sokan eleve lusták rá, hogy akár az 1 gombos Auto-Undervolt-ot is megnyomják Wattman-ban...
Evvan, a lustaságnak ára van lehet venni drágán custom-ot, ami nem is lesz istenigazán se halkabb se jobb.
-
Mumee
őstag
Azért az Nvidia referencia kártyái is "szarok" és ők se rég váltottak ugyanerről a blower megoldásról, tehát a referencia kártyák "problémái" nem AMD-s galiba, hanem globális.
Csak az Nvidia a referencia kártyáit drágábban adja, mint a custom-ok, míg AMD olcsóbban így számít is, hogy milyen, de persze ha gondolod mutathatsz nekem Nvidia referencia kártyát mondjuk a magyar piacról, ha tudsz pl. 2070-et :
[link][ Szerkesztve ]
-
Mumee
őstag
Jogos, de relatív, mivel a legtöbb chip szimpla Undervolt-al is stabil a megadott órajeleken, tehát teljesítményvesztés nélkül. (Legtöbb esetben teljesítmény javulással...)
Az én referencia 5700XT-m 1203mV -> 1110mV Undervolt-al stabil, máshoz nem nyúltam hozzá és az órajeleket is stabilabban tudja tartani, nem beszélve a hőmérséklet-ről...
Csak ennyivel Firestrike-ban ~1000 pontal többet kapok. -
Mumee
őstag
Én 1-1x kipróbáltam őket, nagyjából korrekt eredményt adnak, de nem tudod őket összefinomhangolni, hogy mondjuk 1100mV-re köhögje ki a legmagasabb fekvenciát, így számomra csak az autoUV tűnik használhatónak. 1150 körül mV-t ajánlott az alapfrekihez, ami 1110mV körül is fut, de legalább nem 1200mV.
#1272 : Úgy érted, hogy a referencia lehetne alapból 2 ventis gondolom, ami jogos bár megvan a piaca a blowernek is és Nvidia is hosszú évek alatt adta fel a blowert végül.
Ettől függetlenül itt legalább opció a referencia, mert nem +100USD az MSRP.[ Szerkesztve ]
-
Mumee
őstag
Valóban, de átnyálazva az összes elérhető tesztet (Asus TUF-ot nem tudom) a 3 ventisek elég egyértelműen jobbak, mint akármelyik 2 ventis már ami az 5700XT-t szériát illeti és a "legjobb" 2 ventisek, mint pl. a Pulse se ér meg 10e Ft-nál magasabb felárat.
Így lehet, hogy általánosítva írtam 2-3 ventiset, de csak lusta voltam kifejteni.Lévén minden teszten open bench-el tesztelnek, így az összes custom rosszabb értékekkel fog rendelkezni háztól függően 5-10°C-al adott ventilátorbeállítás mellett, míg a referenciát ez kevésbé érdekli a blower dizájn miatt.
Így teszteken jól nézhet ki pl. a Pulse is, de valós felhasználás során a mind2-nél szükséges Undervolt-al majdhogynem feláll az alma-alma szituáció, már ami a hő/zaj/teljesítmény görbéket illeti.#1274 : Ebben igazad van, bár Undervolt ott is játszik, csak valóban nem olyan mértékben, még ha ígyis szignifikáns a különbség 1203mV-ról. (Nálam 1110mV single monitorról 1132mV stabil multi monitorral)
[ Szerkesztve ]
-
Mumee
őstag
válasz King Charles #1312 üzenetére
A biztonságos és legpénztárcabarátabb választás a ref sima 5700.
Azt kb. garantáltan lehet szinte hangtalanul járatni minimális OC és UV-vel Wattman-ban.Ez egy elég korrekt cikk lett, persze itt nem a hangtalanságra mentek rá, de a sima 5700-nál ez meg is látszik a hőfokokban :
[link] -
Mumee
őstag
Én időközben váltottam ref 5700XT-ről ref sima 5700-ra. (Az árkülönbözet nekem nem érte meg és volt némi coil whine is)
Nos, ide került a goldok golden silicon-ja a sima ref 5700-ból.
9193 lett a TimeSpy graphics score konkrétan. (Igen-igen természetesen SPPT-vel meg max-os ventivel, tehát közel se hétköznapi használatra)
2180mhz/1190mV 950mhz RAM +50% power target (Belekajált timespy közben a 250W-ba)
Ami érdekesebb az az, hogy hétköznapi használatra viszont stabil a 950mhz, azaz 1900mhz-es memória órajel (Persze hamár SPPT, akkor megnéztem feljebb, de nagyon durván elszáll már ígyis a fogyasztás meg minden, rendes tesztet nem mertem végigfuttatni, de 970mhz már gatya volt 960mhz talán még élhető lett volna)
Ami még érdekesebb, az az hogy azonos órajeleken azonos ventiprofillal, sokkal hűvösebb mint az előző ref 5700XT (Persze igen több feldolgozó stb., de közel 10°C-ról beszélek). -
Mumee
őstag
válasz Alvin_ti4200 #1850 üzenetére
Hát nem tudom hallod :
[link]
A customok nem igazán érik meg a felárat, ahogy az XT sem. -
Mumee
őstag
válasz Alvin_ti4200 #1852 üzenetére
A listáról a 2. legolcsóbb Oázis ma hozta nekem az odaírt áron, de kb. megjelenés óta 110-115e között mozog, azt tudom hogy Alza-nál is volt egy akció 112e-ért és ott innen PH-ról is legalább 6-8 ember vett, szóval 110e körül kapható is.
A drivernek valóban kell még idő, remélhetőleg a következő havi driver rendbeteszi a dolgokat vagy legalább a kritikusakat.
Például a chill és freesync bugot egyelőre regedit-ből lehet javítani házilag.[ Szerkesztve ]
-
Mumee
őstag
válasz Create. #1867 üzenetére
Ebbe sajnos nem tudok belekötni, szoftveres részen most kifejezetten sok a gond, eddigi infók alapján az októberi "Mesa" driverrel jön javítás a legtöbb ismert hibára.
Ha így is lesz, azért a kártyák júliusi megjelenése nem most volt...A kártyát ki lehetett adni (Bár 1,1V fesz-el adtam volna ki, a gyengébbek meg mehetnek sima 5700-nak vagy ilyesmi), de szoftveresen jobban fel kellett volna készülni.
Max termékszegmentációt szúrták el, mert az XT-nek semmi értelme így hogy szoftveresen felhúzod 2 kattintással a simát XT szintre.Árban viszont valóban itthon köszönőviszonban sincs 2070 super és 5700XT.
[ Szerkesztve ]
-
Mumee
őstag
Mindezt úgy, hogy a most 107e-ért kapható sima 5700-nál a driverben lévő Wattman-ban (vagy MSI Afterburner) memóriára nyomsz egy auto overclockot (99% elmegy 900mhz-ig), aztán manual-ban átírod az 1750mhz-et 1850-re (nem láttam még 5700-at ami nem tudta), fan-t beállítod hogy 1530rpm alias 27% cirka 34dBA 90°C-ig (Nexus teszt szerint 1750rpm körül van a 40dBA refen) és örülsz, mint majom a ...
Kapsz egy custom 5700XT - 5-7% teljesítményt fél perc "bütykölésért" amit el se lehet rontani, aminek a legjobb custom-okkal vetekedő hangja van a maradék pénzből meg veszel egy 1TB SSD-t meg 16GB RAM-ot.Ref XT vs Ref 5700 OC:
[link]
(XT overclockot ne nézd a customok se fognak neked azon futni, sőt különösebben a sima XT felett sem max 2-5%-al a 180e-es customok, mert azok se bírják a hűtést ) -
Mumee
őstag
Legyen. 10% bár elég játékfüggő.
Azonban Nvidia-nál 2070 super esetén opció sincs rá, hogy 180e alatt megúszd, se custom se referencia.
[link]
Lépésről, lépésre leírja mutatja videón és a RAM-hoz nem is nyúlt, pedig az hozza csak még szépen az fps-eket.
Így nem több, mint 12% a különbség meg min. 70e Ft.
5700-ból mind az XT mind a custom verziók túl nagy felár kb. 10-10e Ft pluszt ér meg mind2 max. -
Mumee
őstag
válasz Create. #1891 üzenetére
Júliusi a teszt, azóta millió driver jött és le is írták, hogy nekik volt 110°C junction, valószínűleg throttingolt is párszor, ezért ekézi BReal ezt a TPU-s tesztet mindig, mert elkezdi dobálni az órajelet ott már, nem véletlenül mérik a 2070 Super-hez inkább.
XT-t nem védem 1,2V-os feszel nagyon eltolták, még a customokat is annyival adják a legtöbbet, így azzal kell kezdeni, hogy Undervolt.
A Rog Strix meg mit ad extrába? RGB-t?
Már maga az XT verzió 30e-es felára egy vicc, de a Rog Strix efeletti 50e-es felára meg kabaré.Azonban úgyis nézelődöm, több mint 1 órája pörög : [kép]
- Sima referencia Sapphire 5700. NEM XT.
- 2000-es rpm-en (kb. Nvidia RTX 2080 Ti FE szint, ez az a szint ami még hétköznapi használatban számomra és asszony számára is OK)
- 5700XT feletti órajelen (Custom-ok se ennyin futnak)
- Junction 100°C (Itt én úgy tapasztaltam, hogy a 110-be már nem csókolhat bele, mert throttingol)Mindez 108e Ft és a visszaküldött 5700XT-mhhez képest 2-3%-al lassabb.
A Rog Strix meg a 2070 és szuper társaik majd 150e alatt beállhatnak a sorba.
Nekem ez a véleményem. -
Mumee
őstag
Igaz, mert Wattman szerint 2100 és az adatlapokon a valósat adják meg.
Ettől függetlenül igaz az, hogy a legtöbb custom feletti órajel.#1902 : Van olyan most is. Úgy hívják 5700XT Red Devil
A Gaming X TPU szerint 30dBA volt, pont mint a Red Devil TPU szerint.
[link]
Azt mindjárt megnézem, hogy azzal a zajszintel mit lehet kihozni a ref sima 5700-ból.
TPU alapján az alapjárat 1150rpm az 27dBA, 2150rpm 43dBA, tehát a 30-31dBA ami vársz az kb 1300-1350rpmViszont hamár mindenki jön itt a Superengine-el, akkor lám a sima 5700.
Nem maxon járatva, mert nem lehet rendesen hűteni maxos ref ventivel se. (2350mhz a vége a kártyának, de csak mert nem mertem több feszt adni )
Ez 2100/940-el[ Szerkesztve ]
-
Mumee
őstag
válasz Create. #1905 üzenetére
Nos, úgy van ahogy sejtettem. 1300rpm-en még ok éppen úgy ahogy én használom a ref 5700-at.
1850mhz / 930mhz
Így akkor ott tartunk, hogy még számodra is mérvadó az itt található eredmények 5700 OC név alatt, logikusan nem XT meg XT OC. [link]
Wattman-t csak linkelem, mert megölnek ennyi képért. [kép]#1906 Driveres gondok még vannak, kinek mi, amik javarészét az előzetes híresztelések szerint az október közepén várható driver fog orvosolni.
[ Szerkesztve ]
-
Mumee
őstag
válasz Create. #1909 üzenetére
Na várj, mind2 hangosabb mint amit te elvársz. TPU-t direkt csak preferencia miatt nézzük, mert ugyanúgy mérnek meg ugyanazzal ugyanolyan távolságról, de ha az MSI 1070 Gaming X 30dBA-ja a cél, akkor az nem 32 és nem is 35 :
[link]Így ha én is hozzádobhatok az 1300rpm-hez +2-5dBA-t, akkor az már 1400-1550rpm és 1500rpm-en már tudom hogy alulról karcolja a 90°C-os junction-t.
Fentebb linkeltek Pulse-t és MSI-t mind2 90°C junction körül volt, tehát az a része egál akkor.Lényeg a lényeg, hogy ref 5700-ból lehet hangtalan kártyát csinálni, ráadásul OC-val.
1850mhz/930mhz 1300rpm 30dBA TPU mérőszámban 5700XT - 6-7% teljesítménnyel.Aki szerint ez nem BEST BUY, az csak a jelenlegi driver gondokra foghatja, arra hogy nincs 1 perce az életéből hogy megnyisson egy Wattman-t vagy arra hogy idióta.
UI: Ha a Wattman részből magát az órajel meg fesz állítgatást ki is ütjük, a fan-t akkor is be kell lőni tehát nem lehet megúszni.
-
Mumee
őstag
válasz Create. #1913 üzenetére
Ezeknél a kártyáknál már igen, minden ahhoz van már kötve. a GPU Edge hőmérséklet, amit néztél csak arra jó, hogy Nvidia kártyákkal összehasonlítsd, mert ott meg junction nincs.
Azonban junction alapján állítod a ventit is és 115°C junction-nél kapcsol le a kártya is.
Junction = Hot Spot -
Mumee
őstag
Szerintem nem adtam elég fesz-t az órajel mellé.
Itt tapasztalataim szerint 2 lépcső van.
Sok fesz hiányzik és elkezd hibázni vagy crashel, illetve kevés hiányzik viszont jóval többet dobálja az órajelet vagy ugyanez csak a RAM miatt, 100°C körül problémás a 940mhz RAM.
Illetve simán lehet, hogy nem volt elég a power limitem, most hogy így belegondolok.
Én SPPT-vel tolom ki a határokat nem BIOS flash-el, viszont nem sokat mókoltam VGA 2400mhz, RAM 1000mhz, powerlimit 50 viszont magát a hardveres powerlimitet nem piszkáltam, ami 150W... +50% az 225W és az ezen a szinten simán lehet h jól kib3szott velem akkor. -
Mumee
őstag
SPPT még mindig. TDP limitet is feltoltam 350W-ra. Sőt a belső maximálisan felvehető áramerősséget is fel kellett tolni 170A-ről 180A-ra.
2280mhz körül ketyegett.Azonban már ígyis kellett már a rásegítés hűtésben.
Mondanám, hogy azért mert referencia, de az nem feltétlen igaz, hisz mint az sok teszter is mondta a referencia hűtés nem rossz, csak terhelés alatt elviselhetetlenül hangos mindennapi használatra, főleg 5k rpm-en.
A kártya végére lettem volna kíváncsi hogy mit bír, de az nem lett meg így végül.A RAM vége lett meg végül csak, de ugye az könnyebb, viszont feltételhez kötött.
Ha 75°C alatt marad a RAM hőmérséklet, akkor 990mhz még stabil benchmark alatt is, 80°C-nál 980mhz és innen drasztikusan romlik, 90°C-nál már 950mhz és akár már 91°C-nál is 940mhz.
A 940mhz viszont stabil 110°C-ig is.[ Szerkesztve ]
-
Mumee
őstag
Ezen a szinten mind1 milyen léghűtés, mint írtam a gyári blower is jól hűt csak rohadt hangosan, sőt ilyen teszthez jobb is mint bármelyik custom, mert a kártya szétszedése nélkül lehet kicsit rásegíteni a hűtésre 1-1 teszt erejéig, hisz 1 kis venti van a nagy frontplate-n, így majdnem az egész frontplate szabad 1 kis hasonló gyökér rásegítésre :
[link] -
Mumee
őstag
válasz flexxx2 #1935 üzenetére
Sima 5700-ból fölösleges a custom. Fan Curve-t átállítod és csendesen teszi a dolgát.
Ha a Fan Curve átállítása is fárasztó, akkor lehet a Mech mert nem tragikus a felépítése sima 5700-nak megteszi.
Ha pedig XT-t akarsz akkor normális custom, nem Mech. (Ehhez jön a személyes véleményem, hogy sem az XT nem éri meg a felárat sem pedig a custom)Ennél nem igazán lesz csendesebb egyik custom sem (Mondjuk ez a ventifordulat már underkill, játék közben hangosabb a procihűtő, hiába Noctua ): [link]
[ Szerkesztve ]
-
Mumee
őstag
válasz himpike #1944 üzenetére
Wattman a legegyszerübb, mivel ezt tartalmazza a VGA driver.
Windows asztalon jobb klikk és Radeon Settings/Gaming/Global Settings/Global Wattman .
Elég az is ha ott rányomsz az Auto Undervolt GPU-ra, 99%-ban az a fesz megfelelően stabil és kevesebb mint a gyári kellőképpen.#1949 Nem, a legtöbb boltban az nem jár, Alza aminél írják is ott jár.
[ Szerkesztve ]
-
Mumee
őstag
A böngészőben ki kell kapcsolni a "hardveres gyorsítást", amíg az októberi driverben ki nem javítják és kész is a webböngészős videózás elvileg.
Ami a hdmi-s hangot illeti nézd meg BIOS-ban, hogy a PCI-E interface ne auto-n legyen, hanem gen3-on.#1965 Véleményem szerint ez ügyben több tényező van, amit figyelembe lehet/kell venni.
1. Mindenképp kell az XT szintje, annál 6-7%-al kevesebb nem elég, mert ezt az 5700 OC szintet mindegyik tudja és halkan, custom nélkül is 110e-ért: [link]
2. Mennyire vagy hajlandó/képes egy szoftverrel(biztonságos) kitolni a sima 5700 limiteit, így kényelmesen lehet 5700XT szintjére OC-zni, így elég egy custom sima 5700 pl. Red Devil 135e-ért (vhogy az MSI Mech OC-t nem szívesen ajánlom, de 123e-ért ha a hang nem annyira zavar hajrá) [link]
3. Ha az első 2 opció nem jön szóba, akkor 5700XT-ből a Sapphire Nitro+ - Powercolor Red Devil, MSI Gaming X - Gigabyte Gaming OC - Asus Rog Strix, Sapphire Pulse jön szóba, a többit engedd el. (Nagyjából sorrendbe raktam, ahol - jel van az egyenlőséget jelent ) -
Mumee
őstag
Elvileg október közepén jön az új driver, amiben javítják a legtöbb ismert hibát.
Logikusan előbb látni kell, hogy ez mennyire sikerül, de az is igaz hogy így biztos nem marad hosszútávon.
Azért azt látni kell, hogy ez még mindig egy új termék új architektúra, nem Polaris/Vega, tehát kell pár hónap míg szoftveresen rendberakják a dolgokat és úgy fest, hogy október az az időpont.
Az meg alig 2-3hét. -
Mumee
őstag
Igazából ugyanazt a hütést teszik sima és XT alá is customoknál is és a hardver maga majdnem ugyanaz 5700 és XT esetén csak az 5700 órajelei szoftveresen le vannak tiltva és alacsonyra állítva, éppen ezért élettartamot se veszítesz mivel ha nem tuningolod csak max XT szintig, akkor az gyári órajel Navi esetén.
Amúgy a sima 5700 ref hűtés szoftveres unlock nélkül maxra húzva szerintem még elég a 70fpshez és a ref hűtés is elég hozzá halk müködéssel.
1850 vs 2034 mhz a difi ami mondjuk 80fps XT esetén az kb. 74fps simával, cserébe 110e és az is felhúzható XT szintre is szoftveres unlockal azonban akkor valamivel hangosabb lesz logikusan.#1980 Én is így gondolom.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Google Drive
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- iPhone topik
- Sorozatok
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Premier előzetesen a Chicken Police – Into the HIVE!
- Autós topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- nVidia Quadro RTX A4000 16Gb GDDR6 256bit
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- PALIT RTX 4080 16GB GDDR6X JetStream- Új, 2 év garancia - Eladó!
- NVIDIA RTX 3060 Ti Founders Edition 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- GIGABYTE RTX 2060 OC 6GB (GV-N2060WF2OC-6GD rev. 2.0)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest