- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- MinDig TV
- Milyen NAS-t vegyek?
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- ASUS routerek
- AliExpress tapasztalatok
- F-Secure termékek
- Chiptörvénnyel készül Trump elnökségére Dél-Korea
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
-
IT café
Az AliExpress használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
l_sanyi
csendes tag
válasz djsunstealer #66599 üzenetére
Igen, nekem is több csomagom pihen tizenx napja a vámon vagy utána valahol, valamelyuk sarokban. Azok meg amiket egy héttel később rendeltemfel, már rég megjöttek.
-
l_sanyi
csendes tag
Nekem is jött érrtesítés olyan csomagról amit tegnap rendeltem meg és épp kijött Kínában a szortírozóból. Vagy újítanak, vagy elb@sz@rintottak valamit az informatikai rendszerükben, esetleg ezért vannak a sorozatos csúszások is.
Ráadásul a mai levélben tegnapi szállítási határidőt jelöltek meg.[ Szerkesztve ]
-
l_sanyi
csendes tag
válasz fenergie84 #66841 üzenetére
Ahogy többen írták is, erős késésben vannak a szokásos átfutási időhöz képest.
A 05.02-án éppen vámon lévők megálltak és "Import customs clearance complete" státuszban ragadtak, a későbbi vámra került csomagok már elindultak. -
l_sanyi
csendes tag
válasz fenergie84 #66961 üzenetére
mááázlistaaa.
-
l_sanyi
csendes tag
válasz fenergie84 #66987 üzenetére
Nekem pl. még nem, de nem kell ezen annyit aggódni.
A hozzászólások alapján elég sok embernek áll a 05.02-es csomagja, lehet hogy egy konténer fizikailag vagy elektronikusan tévedt el. Majd visszatalál.
Volt már olyan (igaz nem EO), ami 5 hét pihi után megindult.[ Szerkesztve ]
-
l_sanyi
csendes tag
válasz teleahocipöm #67118 üzenetére
A webes felületen nem igazán enged nagyobb fájlokat (videót) feltölteni, de az applikációban nekem többször is hibátlanul feltolta, szerintem próbálkozz ott.
-
l_sanyi
csendes tag
válasz teleahocipöm #67123 üzenetére
Igen, ott is.
Van egy narancs pöttyben egy plusz jel a text box előtt, ha arra kattintasz akkor feljön négy lehetőség:
- Camera
- Photos
- Product
- Videos
Értelem szerűen neked a videó kell, ha erre kattintasz akkor a tároló hozzáfárás engedély megadása után ki tudod választani a fájlt.
A feltöltés nem lesz gyors, cserébe viszont lassú lesz. -
l_sanyi
csendes tag
Lehet hogy egyedi eset, mint a múltkor az Express One-s késés.
Nekem ma is jött az értesítés, mint tegnap:
Értesítjük, hogy csomagküldeményt adtak fel Önnek.
Küldemény adatai
Feladó: European Chinese Supply Chain Zrt.
Küldeményazonosító: PNLUC1052xxxx
Feladás dátuma: 2023.06.27.
Árufizetési összeg: 0 Ft -
l_sanyi
csendes tag
Az appban tudsz keresni, a főoldal tetején beírt keresés eredményeként (ha van olyan termék a kacatosban) nagy valószínűséggel meg fog jelenni a találati listában is, ahol a termék képe alatt feketével ki lesz írva hogy "3 from US 5.99"
Valószínűleg nem az első lesz, de jó eséllyel találni fogsz. A kapott eredmény érzékeny a keresőszavakra, de tapasztalatom szerint még a szavak sorrendje is befolyásolja az eredeményt.
-
l_sanyi
csendes tag
válasz laca223 #75211 üzenetére
Várni kell türelemmel, mást nem tehetsz.
Nekem ma érkezett az SMS hogy átvehetem azt ami március 1 óta pihengetett valahol kis hazánkban.
Az "Arrived at local delivery center" nem azt jelenti hogy a postán van.Delivery update
Arrived at local delivery center Mar 1, 4:47 PT
Received by local delivery company Mar 1, 4:45 PT
Customs clearance complete Feb 29, 8:19 PT[ Szerkesztve ]
-
l_sanyi
csendes tag
Még van remény hogy megkapd, nekem tavaly majdnem két hónapig állt egy csomag ebben a státuszban.
Le is mondtam róla, aztán egyszer csak megérkezett az SMS.Tudom nem újdonság amit írni fogok, csak a saját tapasztalatom:
Jelenleg elég nagy gebasz lehet valamelyik közbeiktatott logisztikai cégnél, mert már a sokadik Express One csomagom végezte refunddal, ilyen régebben sosem fordult elő.Az Ali szó nélkül elfogadta a 90 nap letelte után és utalták is vissza a pénzt. (Természetesen nem ECSCCA volt egyik sem)
Most is van néhány letelt 90 napos, amit automatikusan lezárt a rendszer, majd indítom is a refundot.Úgy általánosságban azt vettem észre az évi több száz csomag alapján hogy az első anomália a tavaly novemberi rendelések idején volt, ami folytatódott idén januárban és februárban. Az ekkor feladott rendelések nagy része ismét megállt valahol. Olyan mintha kicsi lenne a raktár és nem FIFO hanem LIFO szerint dolgoznának, magyarul nem férnek hozzá a régebbi konténerekhez. Hullámokban érkezik néhány régebbi csomag, aztán megint semmi.
Volt olyan hogy a megrendelt terméket két csomagban küldte az eladó, az egyik ideért néhány nap alatt, a másik már több mint egy hónapja áll valahol, gondolom két külön konténerbe kerültek.Már azt várom az Ali mikor szünteti be a magyar címekre kiszállítást a sok probléma és refund miatt.
[ Szerkesztve ]
-
l_sanyi
csendes tag
válasz ssj4vegita #75229 üzenetére
Csak ötlet,
ha Express One-os akkor a nyomkövetőjükben látható a súly is.
Talán azzal már tudsz valamit kezdeni vagy bizonyítani.
(https://tracking.expressone.hu)[ Szerkesztve ]
-
l_sanyi
csendes tag
válasz ssj4vegita #75235 üzenetére
Nekem ez új infó, eddig nem szórakozott az Ali ha volt csatolva kicsomagolós videó, csak az eladók játszották a hülyét.
-
l_sanyi
csendes tag
Csak érdekességként hátha látott már valaki ilyet.
A tracking egy induláskor létező EOne-os azonosítóról valamikor DGU010-re váltott egy bedöglött csomagnál.
Egyszerre két csomag is így járt...
Refundot egyből elfogadták egyébként, csak nem tudom milyen csudi technikai kód lehet ez.[ Szerkesztve ]
-
l_sanyi
csendes tag
A június 1-én rendelt 11 napos garantált kiszállítású kacatos cuccokat a szokásos EO kiszállítás helyett CK119162..NL azonosítóra tette. Ami holland és magyar posta lesz. Sikerült sokat rendelni ráadásul.
Öt napja áll is a sorting centerükben.
Más is járt így vagy csak engem kényeztetnek így? -
l_sanyi
csendes tag
Ez mind igaz, viszont ezek külön (6 rendelési számon) megrendelt tételek voltak, külön-külön egyik feltétel sem teljesült rájuk. Valamiért mégis egybe pakolták.
Nem is lényeg annyira, inkább csak arra voltam kíváncsi egyedi eset vagy tendencia lesz belőle.
Több száz esetből eddig egyszer sem csinált még ilyet.
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az AliExpress szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest