Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Az AliExpress használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
lacibacsi
addikt
25 $-os apróságot rendeltem. Fizetésnél a 27% AFA-t is kifizettem. Free post, 30-40 nap szállítással. A csomag kapott egy NL-es csomagszámot. 13 nap után (!) ExpressOne házhoz hozta (!) és nem kellett semmit sem fizetnem érte (!). A csomagon átragasztott címke, de az alsón is és a felsőn is jól látható csingcsang jelekkel.
Ilyen is van...Az öregséget onnantól kell számítani, amikor a punci már büdösebb a munkánál.
-
lacibacsi
addikt
Sziasztok!
Valaki meg tudná mondani, hogy miért kellett 2060 forintot fizetnem ezért a tételért?
Már július 1 előtt az országban volt, de tudom, hogy ez nem feltétel. Viszont 15 dollárra, hogy jön ki a fenti összeg?
Megjegyzés: nem kaptam sms-t, csak papíron dobták be az értesítőt és a postán fizethettem ki[ Szerkesztve ]
Az öregséget onnantól kell számítani, amikor a punci már büdösebb a munkánál.
-
lacibacsi
addikt
Július 1.előtti időkről egyetlen egy csomagom maradt,amit nem kaptam meg.
Tegnap a postás bedobott egy papír alapú értesítőt, hogy a postán átvehetem a csomagom, 2060 Ft befizetése ellenében...
A rendelés egy 3500 Ft nagyságrendű terméket tartalmaz, külön nevesített postaköltség nem tartozott hozzá. Csomagszám 'NL' végű és a nyomkövetés szerint még június 26-án megérkezett Magyarországra.Kérdéseim:
- Miért papír alapú értesítést kaptam? Már hónapok óta sms szokott jönni.
- Miért nem kaptam sms-t, vagy e-mail-t arról, hogy megjött a csomagom?
- És leginkább: hogy a fenébe jön ki ez az összeg? Mondjuk nem tudom, hogy van-e és mekkora összeg írva a csomagra, de sosem volt jellemző a kínai feladókra, hogy magasabb összeget írjanak rá, mint amennyibe kerül. Valahogy kicsit soknak érzem a 2060 forint pluszt...Az öregséget onnantól kell számítani, amikor a punci már büdösebb a munkánál.
-
lacibacsi
addikt
A jövőt jósolni nyilván nem egyszerű, de vajon mi a helyzet azokkal a tételekkel, ami után az Ali felszámítja a 27% ÁFA-t (dollárban), de a fizetéskori és a vámkezelési időpont között a dollár árfolyama változik? Meg kell fizetnem az árfolyamkülönbséget és/vagy visszakapom azt (ha visszajár)?
Egyáltalán. Mennyire lehetek nyugodt, hogy az Aliexpress eleget fog tenni az IOSS-ben vállalt kötelezettségének és nem fogják rajtam itthon újra behajtani az ÁFA-t?
És mégegy: Ha az Ali-nak megfizetem az ÁFA-t, akkor a Posta felszámolhatja még a maga jutalékát (vagy bármit)?
Bocsánat ha olyat kérdeztem, amiről már volt szó, de egyértelmű választ nem találtam...
-
lacibacsi
addikt
válasz szabi__memo #39395 üzenetére
Jajj!
-
lacibacsi
addikt
Üdv!
Ha volt mostanában a kérdés, akkor bocs, nem találtam...
Működik már a Kína-Magyarország légihíd?
Volt pár január-februári rendelésem, amit nem kaptam meg időben, illetve azóta már tudom, hogy egyáltalán nem kaptam meg. A refound-ra csont nélkül vissza is utalták a vételárat... Nem akarom feleslegesen fárasztani magam, a bankom és a Ali-t sem, ezért kérdezem:
Rendelhetek? Jönnek már rendesen az áruk?
Köszi!
-
lacibacsi
addikt
Sziasztok!
Vásároltam egy terméket, amit 25-45 napos szállítási határidővel kínáltak. A termék nem érkezett meg, a nyomkövetési szám "természetesen" fals. A bolt árukínálata erősen lecsökkent (amit én vásároltam már nincs is a kínálatban). Olyan, mint valami haldokló webshop...
Öt nappal a lejárati idő előtt vitát nyitottam, kérve a teljes visszatérítést, mivel nem érkezett meg a termék. Erre ma reggel ezt az üzenetet kaptam:
"Please be patient,there some days till the appointed time . we hope you can get the item soon and we have done everything we can. but customs always create troubles, which causes delays in delivery. I believe you can understand. If you have not received the product at the appointed time, the system will return your money. However, we will appreciate if you contact us when you receive the item."
Az üzenet szövegét értem, csak azt nem tudom, hogy ilyenkor mit "szokás" kattintani: Elfogadom, vagy Elutasítom? Ha elutasítom, akkor megy tovább a refund folyamat?
Köszönöm!
-
lacibacsi
addikt
Sziasztok! Ez ugye azt jelenti, hogy az Ali nekem adott igazat és visszatérítik a vételárat?
"The dispute (order id: 825243429***** ) has been closed today and we have made a mediation.
Result:
Your claim is accepted.
Final resolution: Full Refund (no need to return goods)"Köszi!
-
lacibacsi
addikt
Sziasztok! Problémám van egy pár dolláros csomaggal. Konkrétan: silányabb, kinézetre is más minőséget kaptam, mint ami a terméklapon fényképekkel be volt mutatna. Helyettesítő termékről nem esett szó, tehát azt gondolom, hogy az járt volna, amit látok. Amit viszont kaptam, az nem kell, nem tudom/akarom használni.
Gondoltam, hogy nyitok egy vitát, de elbizonytalanodtam, hogy megéri-e. A "refund only" opcióval nem tudok mit kezdeni, mert a részleges megtérítéssel nem megyek semmire, hiszen ezért a termékért nulla dollár is felesleges kiadás. A "return goods" esetében viszont vállalnom kell a termék visszaküldését, ha jól gondolom. ez utóbbi viszont anyagilag nem éri meg, mert a szállítási költséget vagy visszatérítik vagy nem...
Öt dollárért megéri egyáltalán vesződni a vitával? Vagy zárjam rövidre és adjak nekik a lehető legrosszabb értékelést, oszt jónapot? Ti mit tennétek?
[ Szerkesztve ]
-
lacibacsi
addikt
Ma vettem egy biszbaszt... 20,13 USD. A bank levont 5.521 forintot, ami 275,76 forintos árfolyamot jelent. Ez még kisebb is mint az MNB árfolyam... Egyéb költség sohasem rakódik a fizetésekhez, utólagos árfolyamelszámolásom nincs. Nem tudom, hogy miért ennyi, vagy hogy neked miért nem ennyi, de nekem jó ez így.
-
lacibacsi
addikt
Néhány hete érdeklődtem itt és kaptam segítséget egy fényképező vásárlása kapcsán. Nyilván nem lehet általánosítani az én esetemből, de azért elárulom, hogy a kb. 42 dolláros masina úgy jött meg, hogy még csak fel sem bontották, sőt, szerintem nem is járt a vámon, így természetesen ÁFA-t sem kellet fizetnem utána. Hallelujah!
-
lacibacsi
addikt
Sziasztok!
Kisebbik gyermekemnek szeretnék egy ilyen fényképezőt vásárolni.
Szerintetek átcsúszik, vagy ez már ÁFA köteles lesz? Gyakorlati tapasztalatok?
-
-
lacibacsi
addikt
Köszönöm srácok a válaszokat!
[ Szerkesztve ]
-
lacibacsi
addikt
Sziasztok!
Vettem egy 6 dolláros telefontokot. A mai napig nem jött meg, a csomagszám fake, keresők nem találják.
8-án lejár a Buyer Protection. Pár napja érdeklődtem az eladónál privátban, de nem válaszolt.Szerintetek mikor érdemes vitát nyitni? Akár most is, vagy várjam meg az utolsó napot?
Ha nem jön meg a termék, akkor kérhetek teljes refundot, ugye?
-
lacibacsi
addikt
Bár többször le lett írva, de azért megkérdezem (biztos, ami biztos)...
Szeretnék rendelni egy 3D nyomtatót. Az ára 250$, az eladó DHL-lel küldi.
Mennyi vám, ÁFA és kezelési/egyéb költség rakódik rá, ha feltételezzük, hogy a fináncok megnézi?
Köszönöm!
-
lacibacsi
addikt
Sziasztok!
Rendeltem egy óccó bicikli hátsó lámpát. Rendben meg is jött, minden rendben van vele. Szerettem volna megcsinálni az értékelést, de egészen egyszerűen eltűnt az My orders listáról a cucc! Nem mondtam le, nem kezdtem vitát, nem raktam a töröltek közé. Ennek ellenére nem találom sehol. Normális dolog ez? Előfordulhat, hogy valami csak úgy eltűnik?
-
lacibacsi
addikt
"Nemrég írtam..."
Bocsánat, ha nem vagyok teljesen naprakész az olvasással. De most már ezt is tudom.
A nyomkövetéssel kapcsolatban... A trackitonline-t szoktam nézni, de elkövettem egy nagy hibát: eddig nem jelöltem be a célországot, hagytam automatán. Azt gondoltam, hogy jó így, mert több esetben is jelezte a magyarországi pontokat. De most már látom, hogy muszáj kiválasztani, mert egyébként csak részleges infót kap(hat)ok.
"Jönnek ezek."
Na igen, az egyik határozottan, de a másik vajon hol pihenhet május 10-e óta...?Köszönöm a segítséged!
-
lacibacsi
addikt
Sziasztok!
Két problémás(nak látszó) ügyem van.
Az egyik:
Május elsején adtam le egy aprócska rendelést. A mai napig még nem érkezett meg. Még 12 nap protection-öm van. Írtam az eladónak két napja, hogy mi lehet a gond, mert a nyomkövetés szerint már 10-én a repülőtéren volt a csomagom, de nem válaszolnak? (Ha valaki ebből lát valamit, akkor a nyomkövetési szám: MS02854696XSG)A másik (ugyanaz, csak pepitában):
Ezt május 10-én rendeltem, van tehát még időm, de azért próbaképp ráírtam az eladóra, hogy minden rendben van-e, de nem válaszolt. Ha minden rendben zajlik, akkor előfordul, hogy le se tojják a kérdezőt? (a csomagszám itt MS03640829XSG)Főleg az első esetben érdekelne, hogy hány nappal a védelem lejárta előtt kell/érdemes vitát kezdeményezni? Vagy hagyhatom az utolsó napra is (hátha addig megjön a cucc)?
Ja, és még egy kérdés. Amikor értékelem az adásvételt, akkor általában az Order status-nál megjelenik, hogy "Finished". Azonban van olyan, ahol "Fund processing" jelenik meg és nem is tudok vele mit kezdeni. Az első vásárlásaim április elején voltak, de még azok között is van egy, ami ebben a státuszban van, holott igazoltam és teljesen pozitívan értékeltem az adásvételt... Rendben van ez így?
Köszönöm.
-
lacibacsi
addikt
Sziasztok!
Rendeltem különböző vetőmagokat. Két hét alatt meg is jöttek, szépen feliratozva, vetési tudnivalókkal, ajándék maggal. Adtam is csupa ötcsillagos értékelést.
Azonban most (3 héttel később) már javában csíráznak a magok és bizony azt már most lehet látni, hogy némelyiknek köze sincs ahhoz a növényhez, aminek adták. Ilyenkor lehet még valamit (eredményesen) kezdeményezni az eladó vagy az Ali felé, vagy immár veszett fejsze nyele a történet? Mondjuk nem vág földhöz az a pár dollár, de azért szégyelljék magukat, irgum-burgum.
-
-
lacibacsi
addikt
-
lacibacsi
addikt
Sziasztok!
Az normális, ha nem kapok e-mail üzenetet a fizetés sikerességéről? Az első kilenc rendelésemnél külön-külön kaptam (szinte azonnal) e-mailt, "Your order xxxxxxxxxxxxx has been paid successfully" szöveggel. Ma vásároltam három terméket (három különböző eladótól), Alipay-en fizettem, a számlámról azonnal le is vonták (sms megjött), de e-mail üzenet nem érkezett! Kell izgulnom?
[ Szerkesztve ]
-
lacibacsi
addikt
Minden eladótól itt kérek bocsánatot! Rosszul fogalmaztam az imént...
Viszont: "Vannak olyan weboldalak ahol kamu nyomkövetési információt lehet gyártani." Én az általatok javasolt trackitonline.org oldalon kerestem rá. Most akkor ez az oldal sem megbízható?
-
lacibacsi
addikt
A múltkor kérdeztem tőletek egy csomaggal kapcsolatban, ami a nyomkövető szerint már megjött, csak éppen a posta nem tud róla... Nos. Vannak csodák. Tényleg megjött, de hogy miért ültek rajta a helyi postahivatalban, azt nem tudom... A lényeg: 8-án rendeltem és 13-án tényleg az országba érkeztették. Három nappal később érkezett a helyi postára és végül 22-én hozta ki a postás.
Több ilyen kis 1-3 dolláros csomagot rendeltem teszt jelleggel. Úgy látszik, hogy azért vannak gyors és becsületes eladók, mert három is megérkezett 8-a óta...
-
lacibacsi
addikt
És hazudtam... Már szombaton megérkezett papíron a postára. Lehet, hogy tényleg átverés, mert 45-60 napot ír szállításra az eladó. Ez így nagyon gyors lenne... Gondolom, hogy azért a vita indítással még várhatok, elvégre a 60 nap még nagyon messze van.
-
lacibacsi
addikt
Na de egy kamu tracking szám hogyan vezethet a városom főpostájához? Ki írja, vagy hogyan képződnek a nyomkövetés pontjai? Oda nem folyamatosan jelentenek az egyes állomások (posta, repülőtér, vám, hazai posta, stb.)?
-
lacibacsi
addikt
Sziasztok! Meglepő módon két hét alatt megérkezett egy apró biszb@sz rendelésem. Vagyis a nyomkövető rendszer szerint két napja érkeztették a lakóhelyem szerint illetékes postahivatalban. De tegnap nem hozta a postás és tegnap este amikor hazafelé személyesen érdeklődtem, hogy vajon van-e valami csomagom, akkor nem találtak semmit. Ez hogy lehet? Tutira nem ÁFA- vagy vámköteles, mert csak egy 2 dolláros kulcstartó van benne (próbavásárlás ).
-
lacibacsi
addikt
"Ha nem CN a vége"
Minden megrendelésem egy 14 számjegyű kódot kapott. Csak számok.
Fizetés után 1-2 napra jöttek ilyen e-mailek, hogy "Yout order 12345678901234 has been shipped", stb... De ebben a levélben csak ez a 14 számos kód van. Lehet, hogy át vagyok verve?
-
lacibacsi
addikt
Köszönöm mindenkinek! Alipay-re regisztráltam. Sikerült fizetnem. Az "egyben fizetés"-sel azért volt gondom, mert a Chrome valamiért nem jelenítette meg a jelölő négyzeteket. Firefox-ba belépve már megvilágosodtam!
-
lacibacsi
addikt
Köszönöm a válaszokat. Ha paranoiásnak tűnök, az azért van, mert egy kicsit lehet, hogy az vagyok. Bocsánat!
(#10322) V/: Nekem még egy 2003-ban nyitott közös számlám van az OTP-nél, ahhoz pedig nem csatolható webkártya. A "miért nem cserélem le egy jobb csomagra?" kérdésre viszont hosszú lenne a válaszom, de legyen elég annyi, hogy az most nem opció... (sajnos)
A végén még egy kérdés: Amikor a kosarat összeraktam, volt egy lehetőség, hogy egyben fizethetek. Azt a folyamatot megszakítottam (a korábbi kérdéseim miatt), most viszont már csak egyesével (eladónként) tudok fizetni. Van valami mód, hogy egyben mehessen az utalás? Gondolom, hogy többletköltséget nem jelent egyenként utalni, de ha több tétel van, akkor macera...
[ Szerkesztve ]
-
lacibacsi
addikt
Sziasztok!
Nézegettem az aliexpress-t és több dolog is van, amit meg szeretnék rendelni. Óvatos vásárló vagyok, ezért először tájékozódni szeretnék, így találtam erre a fórumra. egyelőre a fizetéssel kapcsolatban lenne kérdésem. (Visszaolvastam sok-sok hozzászólást,de csak jobban összekuszálódtak a dolgok). Szóval...
Mennyire biztonságos a kártyás fizetési felület? Nekem olyan bankszámlám van (OTP) amihez nem kapcsolható webkártya. Megadhatom (meg merjem adni) a kártyám adatait? Egy magyarországi fizetésnél, amikor valamelyik nagy bank oldalán keresztül fizetek nem aggódok, de hát Kína azért messze van...
Másik lehetőség a WebMoney, de arról meg szinte csak rosszat olvasok (itt a PH-n is)... PayPal egyáltalán nem játszik?
Bonus kérdés: Ha veszek mondjuk egy egérpadot 1,5 $-ért, akkor azt valóban postaköltség nélkül elküldik a részemre? Nem nekem fáj, de hol éri ez meg az eladónak?
Köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az AliExpress szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Filmvilág
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vác és környéke adok-veszek beszélgetek
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- OTP Bank topic
- Telekom mobilszolgáltatások
- PlayStation 5
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- További aktív témák...
- Dell Latitude E5530 laptop (15,6FHD/i5-G3/8GB/500HDD/MagyarVilágítós)
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP 630 laptop (15,6/i3-G2/4GB/500HDD/Magyar/Windows7)
- GAMER Ryzen 5 3600 / RX 6600 XT 8GB / 16GB DDR4 / 512GB NVME / Beszámítás / Garancia
- Dell Latitude 3490 laptop (14/i3-G7/8GB/128SSD/AkkuX)
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest