Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Az AliExpress használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Topikgazda
válasz lacibacsi #53364 üzenetére
Ott alul 15 $ van és gondolom az azzal számoltak mert az elektronikus adatoknál is az szerepelt. De ez július 1 utáni vásárlás volt, fizettél már áfát? Ha igen akkor reklamáld meg, hiszen van számlád hogy nem annyit fizettél.
Egyébként az SA-nál meg 499/899 Ft a kezelési díjuk és hozzá az áfa összege, 15 $ az 4390 Ft, az áfa 1185 Ft a kettő együtt 2084 Ft-ra jönne ki.
Egyébként 10 db (Qty) bottle ring 1,5 $/db áron van az 1. sorban, az 15 $ szóval ez annyi.
[ Szerkesztve ]
-
Jahno
veterán
válasz lacibacsi #53018 üzenetére
"Miért papír alapú értesítést kaptam? Már hónapok óta sms szokott jönni."
Nekem 2020 áprilisa óta jön rendszeresen SMS, de ezzel párhuzamosan még ugyanúgy kapok papír értesítőket mind a három fajtából. Elmúlt 2 hétben is érkezett a két fajta nyomtatott papír alapú és jöttek SMSek is.
"Miért nem kaptam sms-t, vagy e-mail-t arról, hogy megjött a csomagom?"
Ezt sokan kérdezzük, műszaki hiba vagy állapott...
Összeg ugye valószínű az ÁFA+800 forint lesz.
Felét meg néha csak találgatjuk. Csomag értékét nézd meg, reklamáj a postánál, és ha felfelé olvasol kb. 2 hete erről a zűrzavarról szól a csoport :-/
-
Topikgazda
válasz lacibacsi #52360 üzenetére
Meg lett már tárgyalva ez is.
Eleget tesz, de téged nem érint a mikéntje.
Az árfolyamváltozás sem érdekes ezeknél ahol az Áfát-t a VAT-ot kifizetted.
Egyébként meg a vámolás napján érvényes adott hónapra vonatkozó árfolyammal számolnak áfát ahol nem fizeted ki előre.
A küldeménynél jelezve van, és érvényes IOSS azonosítójuk akkor te a számládal is tudod igazolni, de 150 € alatt ez is automatikus.
Az Összefoglalóban ott a posta díjjegyzéke a tételek tartalma egyértelműen leírva.
7. Az AliExpressen megvásárolt termékek vámkezelési szabályai[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz lacibacsi #39394 üzenetére
Van légihíd már hetek óta. Áruhiány van és nagyon lelassulva a szállítás, de akár 120 napos szállítási védelmi időt is biztosítanak. Az árak és szállítási költségek emelkedtek és ha forintról fizetsz a $ árfolyam nagyon rossz. Megnövekedtek a "téves" szállítások is.
-
Topikgazda
válasz lacibacsi #19699 üzenetére
Segítség az Összefoglalóban: AliExpress probléma kezelés, dispute indítás
Fent, középen:
Az AliExpress használatával kapcsolatos információk.
Összefoglaló kinyitása ▼De jó lett volna tudni, hogy ezt a seller (Seller's proposal) küldte vagy az AliExpress?
[ Szerkesztve ]
-
-
Topikgazda
válasz lacibacsi #12560 üzenetére
A zárolás ami most történt az más árfolyammal van és a tényleges levonás pedig úgy ahogy idéztem, megint más lesz. Mivel csak holnap fogja utalni a legalább 24 órás zárolás után.
Te vagy az ügyfele a FHB-nak, ha nem hiszel az Üzletszabályzatukban szereplő szövegnek, ám legyen. Nem kitaláltam, ők írták.
Magánvéleményem: az egyik legrosszabb kondíciókkal működő bank egyébként.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz lacibacsi #12555 üzenetére
Akkor ez neked újdonság lesz, mert évek óta nem úgy számolja.
FHB szerződési feltételek: A Bank a Tranzakció elszámolási devizanemben megadott összegét az elszámolás napján érvényes, Hirdetményben meghatározott árfolyamán váltja át a Bankkártyához tartozó bankszámla devizanemére.
A Bank ezt az összeget a kártyatársaságtól a Bankhoz való beérkezés napját megelőző banki napon érvényes banki számlakonverziós eladási árfolyamon átszámítja forintra (HUF).Mai FHB elszámolási árfolyam:
€ 314,03 Ft
$ 279,15 Ft
£ 369,76 FtMNB
€ 310,26 Ft
$ 276,18 Ft
£ 364,86 FtÉs mondjuk nekem az Erste elszámolási árfolyam:
€ 310.73 Ft
$ 275.94 Ft
£ 365.01 Ft
Sajnos van jobb árfolyam, de az nem az FHB-jé.[ Szerkesztve ]
-
Vertigo18
addikt
válasz lacibacsi #11598 üzenetére
Én sem vagyok szakértő, de pont nemrégiben volt egy ilyen ellenőrzés, mely során a legolcsóbb, leggagyibb, "100 Ft-os" napszemüvegeket is bevizsgálták a legdrágább Polaroid szintű napszemüvegekkel egyetemben.
Meglepő lett az eredmény!
Vásárolnék M.A.G.U.S. kiadványokat! Pm me!
-
-
Topikgazda
válasz lacibacsi #11289 üzenetére
Azonban van olyan, ahol "Fund processing" jelenik meg és nem is tudok vele mit kezdeni.
Nemrég írtam, van ami beragad és nem tudod törölni. Előbb-utóbb javítják ezt a hibát.MS03640829XSG hagyd az utolsó napra.
De nekem ilyesmi bejegyzésre 28.05.2016 14:54 Import (Megérkezett a célországba) volt és 31-én hozta a postás.
Neked ez van: 09.06.2016 23:20 Import (Megérkezett a célországba)MS02854696XSG
Ez meg így lenne:
17.05.2016 23:59 Megérkezett a Reptérre Singapore
25.05.2016 02:30 Arrival at Singapore
Neked:
10.05.2016 23:59 Megérkezett a Reptérre SingaporeJönnek ezek.
[ Szerkesztve ]
-
kirkri
addikt
válasz lacibacsi #10701 üzenetére
Izgulni ezért biztosan nem kell. Lépj be az oldalon és nézd meg a rendeléseidnél a státuszát a mai vásárlásaidnak. Akkor van csak probléma, ha azt mutatja, hogy fizetésre vár, minden egyéb esetben beérkezett a pénz, csak valamiért az email maradt el.
[ Szerkesztve ]
21 éve a Prohardveren! ™
-
Topikgazda
válasz lacibacsi #10627 üzenetére
Nem egészen értjük egymást.
Kaptál egy nyomkövetési számot a mi nem a postai rendszerhez tartozik.
trackitonline.org egy általános nyomkövetési szám kereső, ez nem csak a postai adatbázisokban keres.
Ahol talál információt azt megmutatja.
Amit írtam, az olyan oldal, ami készít nyomkövetési információt egy valamilyen adatbázisba, amit ez a kereső -trackitonline- megtalálhat és te azt hiszed hogy valódi adatokat kapsz.
Ezzel akkor lesz gondod, ha egy meg nem érkezett termék esetén reklamálsz, az eladó az Ali felé azt igazolja, hogy átvetted, de te nem tudsz igazolást kérni a helyi postától hogy még sem, mert a postai adatbázisban nincs nyoma, így információ sem róla. -
Topikgazda
válasz lacibacsi #10616 üzenetére
A szállítási idő hossza, az hogy a csomag elveszik-e vagy nem, az hogy a vámosok visszafordítják vagy sokáig ügyintézik stb. azokhoz az eladónak semmi köze, nem ettől lesz jó vagy rossz eladó.
De visszatérve a csomagodra, a nyomkövetési információk nem voltak igaziak, mert az a szám amit megadtál, nem postai nyomkövetési szám, nem került bele a nemzetközi adatbázisba.
Ahogy olvasható is a Magyar Posta oldalán: Az alábbi azonosítóhoz nem található csomaginformáció: YT1609916214415891
Ha nem tudja a Magyar Posta követni, könyvelni akkor nem is kérhető rajtuk számon, az hogy az eladónak van "nyomkövetési" lehetősége, nem jelent semmit. Nem alapoznák rá semmit az ilyen számokra.
Vannak olyan weboldalak ahol kamu nyomkövetési információt lehet gyártani. -
Melack
veterán
válasz lacibacsi #10616 üzenetére
Ha általánosítani szeretnénk, akkor inkább normális eladók vannak Alin, mint nem. Nekem is volt csomagom, ami 5-10 nap alatt ideért, volt, amelyik a teljes 60 napot kivárta. A hazai posta útvesztőjében meg nem szeretnék elmerülni, lehet sose jövök ki onnan
Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs
-
Topikgazda
válasz lacibacsi #10537 üzenetére
Ha nem futár cég, hanem kínai, hong kongi postát irt az eladó, akkor ez egy kicsit valótlan és ez biztosan nem postás szám, ilyet a Magyar Posta nem könyvel, így nem is kerülhet be a postai adatbázisba. 40-50 nap lesz kb.
És hazudtam... Nem, te leírtad amit láttál, csak annyi. -
Topikgazda
válasz lacibacsi #10534 üzenetére
Nincs jelentési "kötelezettség" A nemzetközi posta szövetség adatbázisába a nemzetközi ajánlott küldeményeket a csatlakozott országok postái könyvelik, a vámolási információkat is ők írják, más nem kezeli. De hogy pontosan abban az időben írják-e be amikor pont aktuális, arra nincs garancia.
De egyébként kaphatsz úgyis kamuszámot, hogy az nem a te csomagodé, ebben az évben már kétszer akartak ilyennel átvágni.
Annyi megjegyzés nyomkövetési témában kért segítség esetén csökkenhet a hsz-k száma ha a szám is megosztásra kerülne[ Szerkesztve ]
-
-
kirkri
addikt
válasz lacibacsi #10432 üzenetére
Ha csak számok szerepelnek benne, (és postai csomag, nem futárszolgálat) akkor azt nem fogod tudni sehol követni.
Azonban nem lehet, hogy te csak az order number-t nézed? A TN nem szerepel az értesítő emailben, azt az Aliexpress weboldalon a My orders menőben, a rendelt termék mellett található View Detail-re nyomva találod meg.
[ Szerkesztve ]
21 éve a Prohardveren! ™
-
Topikgazda
válasz lacibacsi #10323 üzenetére
A fizetési kosár úgy működik, hogy bal szélen van egy kocka jelölő gomb ami egyszerre kijelöli az összest, vagy mindegyiket külön-külön bejelölöd és akkor egyben vonja le.
Ha olyan is van köztük ami vámeljárás alá eshet, akkor nem célszerű egybe venni, mert beszokták kérni a banki kártyás fizetés igazolását és nem mindegy, hogy 28 $ azért az tételért, vagy 80 $ a 8 db-ért olvasható, akkor magyarázkodni kell. -
Topikgazda
válasz lacibacsi #10319 üzenetére
Interneten nincs olyan hogy Kína messzebb van, a fénysebesség miatt nem számottevő a távolság 100-ad mp-ről beszélünk.
Egy védett, zárt csatornán továbbítják a kártya adatokat, ugyanaz mint ha itthon vásárolsz, de nem tudják a terminálról ellopni az adatokat, ezért biztonságosabb, mint az itthoni vásárlás. Tévhit az amit gondolsz.Egy kínai nagybank kliensén keresztül fizetsz valójában, a Visa vagy Mastercard kártyakibocsájtók és bankod védelme alatt. Ennél több védelem nem is létezik. Mivel nemzetközi pénzforgalom, komolyabb a rendszer, mint nálunk több banké.
Nem kell paranoiásnak lenni.
A múlt évben legnagyobb kártyacsalás Magyarországon egy vidéki panzió kártyatermináljáról lelopott adatokkal történt, le is bukott.Nincs Paypal, de ha lenne is az alapvető "félelmeden" nem változtatna semmit. Webmoney sincs.
Évek óta kártyával fizetek náluk, minden rendben volt.Az ingyenes szállítás igaz, értéktől függetlenül.
A Kínai állam úgy is támogatja az exportot, hogy nagyobb mennyiségű küldemény feladása (100-500 db) után kifizeti a postaköltséget vagy átalányt fizet, nem az érték, hanem a mennyiség a döntő amit felad az eladó. Ezért nem is szívesen csomagolják egybe a termékeket.Nekem olyan bankszámlám van (OTP) amihez nem kapcsolható webkártya Net kártya eddig kérhető volt az OTP összes csomagjához, még a múlt héten is.
[ Szerkesztve ]
-
PhilBrick
őstag
válasz lacibacsi #10319 üzenetére
Igazából semmi olyat nem tudunk neked írni, ami már ne lenne ötvenszer leírva a topikban:
- A kártyás fizetés pont annyira biztonságos, mintha magyar bank oldalát használnád. Visszaolvastál, de csakazértis rákérdezel a PayPal-ra...
- A másfél dolláros egérpad ingyenpostával természetesen nem éri meg nekik, de ott nagyban és optimistán gondolkodnak. (többet veszel, később is visszatérsz)
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az AliExpress szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Dell Latitude E5530 laptop (15,6FHD/i5-G3/8GB/500HDD/MagyarVilágítós)
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP 630 laptop (15,6/i3-G2/4GB/500HDD/Magyar/Windows7)
- GAMER Ryzen 5 3600 / RX 6600 XT 8GB / 16GB DDR4 / 512GB NVME / Beszámítás / Garancia
- Dell Latitude 3490 laptop (14/i3-G7/8GB/128SSD/AkkuX)
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest