Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Az AliExpress használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jahno
veterán
válasz CSAVI38 #57251 üzenetére
Engem most megint nem hívott fel a futár (elég nagy csomag lenne, inkább ne menjen vissza) szóval gyorsan írtam az ügyfélszolgálatnak, hogy esetleg állandó címmódosítást vagy telefonszámot hozzá lehetne-e párosítani a címemhez, de azt mondják, hogy nem, mert csomagonként elektronikusan kezelik.
Aztán nálam meg néha nem adja ki :-/
-
Topikgazda
válasz CSAVI38 #57220 üzenetére
Összefoglaló 8. pont szerint tudsz eljárni.
8. Reklamáció módja ha az IOSS kezelésű (kereskedő szedi be az áfát) küldeménynél a Magyar Posta újból felszámolja az áfát
Többször leírtam hogy azok a kifogások amit neked is mondtak csak mellébeszélés, hazugság.
1. Az AliExpress törvényesen vonta le az áfát és mivel övék az elsődleges "jog" tőlük nem követelheted vissza. Ők a holland adóhivatalon keresztül elküldték a NAV-nak az áfát, már náluk is lehet. Itt a Magyar Posta az aki jogtalanul szedte be és december 20-ig ráadásul náluk van nem is utalják a NAV-hoz.
Július 1 óta működik a rendszer legfeljebb a kezdetekben fordulhatott elő (max 1 hét) hogy az elektronikus adatok a vásárlásról nem biztos hogy megjöttek, EU-s törvényi áfa szabályozás amit "vállalt" az AliExpress olyan nincs hogy nem küldik, hiszen még a számlán is meg van különböztetve hogy HU vásárlóhoz kapcsolt az áfa.
Szóval a jogtalanul kért áfa a Postától kérendő vissza.2. Mi történik? Rossz a feldolgozó programjuk. Ha megcsinálja a vámolást a postai szállítási elektronikus adat alapján és nem az elektronikus vám-árúnyilatkozat alapján, nem várja össze a kettőt, akkor törvénytelenül dolgozik a Magyar Posta, ugyanis így nem szabad vámoltatni, nem szabad az áfát beszedni. Ha hiányzik vagy vár rá vagy bekéri tőled, ha már nem az AliExpresstől kérné.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz CSAVI38 #44643 üzenetére
Az összes web-es eladási helyen és a fogyasztóvédelmi szabályok szerint is a teljes ár visszatérítés bármi is az oka visszaküldés és atz eladó kézhezvétele után jár vissza. Ami lényeges hogy a visszaszállítási költséget ki fizeti. Az alp elv az hogy ha vveő gondolja meg magát akkor ő, ha hibás akkor meg a kereskedő. Itt sajnos soha nem volt olyan a magyar vásárlóknak hogy kötelezően fizetnie kell hibás teljesítés esetén az eladónak. Önként vállalhatja csak. Ez folyamatosan élő és fájdalmas probléma nekünk.
Sajnos még azt sem értük el hogy a PayPal fizetési mód legyen nekünk is, nem úgy mint pl. a németeknek mert akkor legalább 12 alkalommal meg lenn térítve a visszaküldés költsége. -
fairi
addikt
-
Topikgazda
válasz CSAVI38 #44638 üzenetére
500 g-ig 3485 Ft, 501-2000 g-ig meg 8860 Ft-al számolj postaköltséget. Így lehet hogy jobb lenne a 12 $ elfogadni és úgy megigazítani a kábelt hogy ne feszüljön. De abban tökéletesen igazad van hogy ez eléggé gyatra, de gondolom az árában is megmutatkozik. Az ilyen kábeles csatlakozású utángyártottakkal általában mindig van minőségi probléma.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz CSAVI38 #20736 üzenetére
Ha nem érkezett meg, akkor nem tudhatod hogy hibás. Logikusan gondolkozva.
Az eladó meg azért nem reagál valószínűleg, mert amíg te nem igazolod le a megérkezést ő addig nem kapja meg a pénzét az Aliexpress-től.
Az oka annak hogy nem jelezted vissza meg az, hogy.....???
Azután még van 15 napod a dispute indításra, az hogy nem jó, az meg azonnal kiderült. A garanciás problémák meg kívül esnek az Aliexpress jogkörén.[ Szerkesztve ]
-
Bogyi007
veterán
válasz CSAVI38 #11499 üzenetére
Hasonlóan jártam csak én kettő távirányítót rendeltem Xbox One konzolhoz, az elsőt megkaptam és tökéletesen működött is amiről írtam is 5 csillagos értékelést. Majd két napra rá megjött a másik is, na ez viszont hulladék lett, nem működött így nyitottam róla vitát valamint egy értékelést is írtam 2 csillaggal, erre az eladó reagált s azt kérte hogy zárjam azt s majd Paypal-on küldi a 3 dollárt amit kértem összeget. Gondoltam oké mivel az első termék jó volt és az eladónak jók voltak a korábbi értékelései is.
Aztán miután eltelt 5 nap és semmi reakció nem történt, s így módosítottam a második értékelést amiben leírtam hogy az eladó mit kért tőlem privátban s az első rendelésnél nyitottam egy vitát amiben leírtam a történteket, hivatkoztam a második rendelésre, minden beszélgetést az eladóval elmentettem és csatoltam txt és jpeg formátumban a vitához és mellékeltem videót is a hibáról.
Erre 2 nap után reagált az eladó amiben leírta higy sajnálja a történteket és hogy elfogadja a vitát s a kompenzációs kérésemet (ekkor már teljes összeget kértem 5.76 dollárt).
Az Aliexpress által ennek nyoma is van igy várom a pénzemet.Xbox GT: Hun Bogyi007; PSN ID: Bogyi007 - TCL 55C735 és 55C645 tévékhez is felhasználható beállítások: https://youtu.be/IgyOiQz8Fzo?si=Zv-LkNcsh7JQ7fE9 valamint https://youtu.be/8nBzpLA-sZw?si=QNRPJ4k8yxtFdzUi
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az AliExpress szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Dell Latitude E5530 laptop (15,6FHD/i5-G3/8GB/500HDD/MagyarVilágítós)
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP 630 laptop (15,6/i3-G2/4GB/500HDD/Magyar/Windows7)
- GAMER Ryzen 5 3600 / RX 6600 XT 8GB / 16GB DDR4 / 512GB NVME / Beszámítás / Garancia
- Dell Latitude 3490 laptop (14/i3-G7/8GB/128SSD/AkkuX)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest