- Mikrotik routerek
- Facebook és Messenger
- Windows 10
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Ezentúl Indiában készülnek majd az USA-ban árusított Apple iPhone-ok
- ASUS routerek
- Milyen routert?
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Linksys WRT54G/GL/GS router
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
-
IT café
Az AliExpress használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
peestike
senior tag
a 07.20-án nekilódult Express One által kézbesített csomagom a mai napon megérkezett, jó időt futott. a fedő cimkét nem sikerült leszednem, így nem derült ki, hogy mi van alatta, de nem is lényeges.
-
válasz
mályva #53846 üzenetére
Ez a nevük:
Automatikus postai vámkezelés
Automatikus postai vámkezelés IOSS alkalmazásával
Megbízásos postai vámkezelés
2004 óta az Európai Unió területén belüli vásárlásokra nincs vámkezelés, nincs vám., ezért postai vámkezelés sincs, így díjazás sem.
Áfa fizetés az van.
Az AliExpress egy online piactér különböző országokban lévő eladóknak. -
válasz
mályva #53844 üzenetére
Majd három naponta írom és már neked is írtam már többször, szóval nem értem a kérdésed.
Ha a küldemény postai elektronikus adatainál az indulási ország (origin) Hollandia, akkor az EU-n belüli küldeménynek veszik.
Viszont ha Kína van írva akkor Hollandia mint tranzitország lesz és így a küldemény az már harmadik országból érkező kategória lesz és vonatkozik rá az áfa fizetés. -
mályva
aktív tag
Tőlem miért nem kértek postai kezelési díjat sem? Juli 1 utáni rendelés..csak áfát fizettem alin. LT..NL holland.
-
lacoka55
tag
nekem 3 csomagomnál egy 21 Júl 2021 A bejövő küldemény átvétele a kicserélőben
10 Jún 202100:47Linehaul Arrival Liege, Belgium
20 Jún 202114:30Linehaul Arrival Duisburg mind UH----BE -
bl4ze
veterán
Ez durván leállt, befézezett,,,,, UHxxxxxxBE:
08 Jul 2021 01:58 Linehaul Arrival Liege, Belgium
02 Jul 2021 11:06 Accepted by carrier -
Voice24
őstag
Hali!
Vajon mi lehet az oka, hogy egy belga postás csomagom július 15. óta Liege-ben csücsül? Röhej, hogy Kínából Belgiumba hamarabb odaér, mint a belgáktól hozzánk... -
Express One oldalán, azt javaslom mert a kézbesítés napján látod folyamatosan hogy hol tart a futár, ha nem kapnak telefonszámot akkor nem tudnak értesíteni.
07.10-én vásároltam 12-én kezdték szállítani és 22-én kaptam meg. -
TeeJay
félisten
válasz
duni84 #53831 üzenetére
Köszi így fogom ezentúl csinálni. Már a 3. csomagra fizettem 800+ áfát amikor egyik sem volt 2dollárnál nagyobb értékű és 400+ áfával meg kellett volna úsznom.
Oké 1200 veszteség ért eddig csak sok cuccot rendeltünk és havonta több ezer összejön majd ebből ha a posta így fog lehúzni pluszban -
duni84
aktív tag
válasz
TeeJay #53816 üzenetére
a kézbesítőnek azt kell mondani, hogy "helyezze letétbe a címed szerinti postán, mert most nincs nálad pénz". még véletlenül se mondd, hogy "nem kell", mert akkor visszaküldik. így 2 hétre letétbe kerül, aztán az info vonalon/panasz bejelentőn keresztül meg tudod szerezni a kódot a csomaghoz és befizetni a 400 + akármennyit.
ugyanez legyen a szöveg akkor is, ha véletlenül jóval nagyobb áfát számolnak ki, mint amennyi lenne (pl 800 ft helyett 80.000 ft).
-
válasz
laskr99 #53826 üzenetére
Én úgy látom hogy neked semmit nem kell fizetni.
Ha te sem hiszed el hogy ez egy teljesen tiszta EU-n belüli vásárlás volt, ahol a törvény szerint kifizetted az áfát és a Magyar Postának csak a csomagot kellene kiszállítania a címedre, akkor az már elég nagy baj.
Én feljelenteném őket a NAV nyomozóhatóságnál és végig vinnék egy panasz folyamatot a törvénytelen eljárás miatt. -
laskr99
addikt
Ha beküldök minden adatot amit kérnek, az alis áfás számlával együtt, akkor van rá esély hogy csak a 300 forintot kelljen fizetni? Annyit nem akarok vele foglalkozni, és elég SOS lett volna a cucc amit a posta így baromira megoldott..
+a héten tudom csak átvenni, jövő héttől munka van
-
válasz
laskr99 #53820 üzenetére
Ne foglalkozz vele hogy még nem jött meg, akkor küld be annál a menüpontnál
Vámkezelendő küldeményhez tartozó dokumentumpótlás
Az értesítő üzenetben kért, pótolandó dokumentum(ok) feltöltése.
De 14:45-kor készült valami, amihez nekik kezükbe kellett venni a küldeményt, szóval most nem áll meg aza dolog hogy nincs értesítéshez információ, mert ez már ne automatikus dolog.
De ez mint írtam ez egy jogtalan vámolás, adatkérés.
Egy plusz dokumentumban mellékelhetnéd azt hogy miért is törvénytelen amit csinálnak, ez bárhonna is nézzük EU-s beszerzés és küldemény és kérni bizonyítékot arra hogy ez mi alapján vámolandó, hiszen nem harmadik országból történő beszerzés.
Udvariasan megemlíteném azt is hogy az AliExpress egy online piactér, nem egy kínai webshop, vannak EU-s eladók, raktárak is ahol már az adott ország és az EU-s szabályok alapján nem importált termékeket, így nem vámolandóakat adnak, árusítanak áfás áron. -
válasz
TeeJay #53814 üzenetére
Nem tudom már többször leírni, a küldemény azonosítóhoz tartozó elektronikus adatokat dolgozza fel a vámolási programjuk, ha ott nincs, vagy nem tudja azonosítani jól a telefonszámot vagy az e-mail címet akkor nem lesz fizetési üzenet.
Akkor még van az is hogy nem mindig jól működik az üzenőrendszer.
Nem nézegeti senki a küldemény cím adatait, a vonalkód van leolvasva és az alapján a vámos program el kezd dolgozni mert megérkezett az előrejelzett küldemény és csinálja a számolást.Az hogy igaz az hogy nincs, vagy van elérhetőség az adatok közt, azt mindenkinek saját magának kell kikérni, ellenőriztetni amikor panaszt tesz. Sajnos nincs tudomásom arról hogy ennek eleget tesznek-e, mert ugye 30 napos vizsgálódásuk van és a legtöbb esetben még ez nem járt le, ha július 1-től számoljuk az időt.
A küldeményen lévő adatokkal csak a helyi postán foglalkoznak, amikor kézbesítésre előkészítik és ha olyan akkor az olvasható adatokra küldenek értesítőt, feltéve ha látszik és értelmezhető.
Egy dolgot lehet tenni, ha nem kapsz értesítőt, azt hogy a 48 órán belül az ügyfélszolgálaton keresztül megszerezni a kódot és ha van lehetőség az online kifizetésre akkor kifizeted. De Mivel péntek 16:00 és hétfő 08:00 közt nincs elérhetőségük ez már adja a holt időt.
Meg kell reklamálni, mert egyenlőre nincs értelmes hozzáállás a részükről.Az amit mostanában is tapasztalunk és egyszerűen nem hajlandóak megérteni hogy jogtalan, hogy EU-s raktárból, EU-s szállítású küldeményt amelynél az EU-n belüli áfa (nem import) is megvan fizetve és vámolás alá vonnak,az egyértelműen többszörös törvénysértés.
Megsértik az EU-s HÉA és vám rendeleteket, megsértik a a magyar Vám törvényt és Áfa törvényt, amit csinálnak az költségvetési csalás bűncselekmény.
1. EU-n belül nincs vámeljárás.
2. EU-n belül nincsenek feljogosítva áfa beszedésre.
3. EU-n belül nincs dupla áfa fizetés.
4. Visszaélnek a törvényben kapott felhatalmazásukkal és kiterjesztik olyan esetekre amelyhez semmi közük sincs.
Szóval a NAV nyomozóinak lenne dolguk, mert ez egyértelműen az nyomozati jogkörük.No ez az igazi probléma. Az értesítési móka valójában csak technikai hiba, amit az informatikai emberik képtelenek megoldani. Mert még mindig téveszmékben élnek, nem hivatal, hanem egy szolgáltató, akinek az ügyfeleket szigorúan tilos megkárosítani.
A gőg, a butaság, a hozzá nem értés keveréke nem eredményez tisztességes piaci magatartást. -
TeeJay
félisten
Aliexpress csomagok még bőven júniusban lettek rendelve
a csomagon is rajta van a telefonszám, aliexpress-en is megadva
csomag beérkezik és csenget a postás 800 forint + áfát fizettem ma is egy 0,8USD értékű cuccra holott ha kaptam volna SMS-t akkor azonnal fizetem online és 400+ áfával megúszomEz így nyílt lehúzás duplán
-
barry26
csendes tag
Sziasztok, volt ma egy csomag a postaládában. Egy üres átlátszó fólia az adataimmal, nem volt semmi sem a csomagban. Nem is vártam csomagot, a papíron az áll hogy T-shirt meg 4.77 USD. Van ötlet hogy ez mi lehet?
-
válasz
Andralin #53809 üzenetére
Mivel ezt látható a kínaiaknál is hogy megérkezett ekkor jön az hogy hamarosan megkapod. Hiába érkezne meg Magyarországra, itt is elveszhet. és nem kézbesítik neked.
Itt is az helyzet, már rég kézbesíteni kellett volna. Majd rendezze le a szállítójával az elvesztést a vevőnek ahhoz nincs köze, de pénzt azt adja vissza.
De ha belefér a postaládába azért előfordulhat hogy onnan lopták el. -
-
Andralin
aktív tag
Június elején még azt írtátok többen is, hogy ezeknél a Salamonos nyomkövetéseknél valószínű kamu bejegyzés az ilyesmi, hogy Mo.-ra érkezett. Pl: [link]
A nyomkövetés azóra se változott, tehát gondolom továbbra is igaz lehet, hogy ezek kamu bejegyzések. Akkor nyomom neki a Reject-et.
-
Bajzath
csendes tag
Sziasztok !
Előkészítettem egy rendelést 3955 ft( US $13.51) értékben ,
Aliexpress 27 %áfa + 1065 ft (US $3.64). - végösszeghez hozzáadták
Magyar posta + 399 ft
Az " új rend" (rendetlenség) szerint akkor jól számoltam a plusz kiadásokat ? (ingyenes szállítás kínából)
A posta majd fog értesíteni ? Online fizessem be vagy átvételkor a 399ft költséget ? Köszönöm -
mályva
aktív tag
Hát srácok nem tudok ti hogy vagytok vele, de nekem nagyon jó híreim vannak és meg akarok mindenkit nyugtatni aki eddig izgult..
Fizettem alin áfát.. Kb 70 ezer forint lett áfával mindennel együtt amennyiért vettem.
LT..NL. kihozták minden nélkül házhoz, még csak postai díjat sem kellett fizetnem! És nagyon hamar. Juli 1 után vettem, gond nem volt vele. Semmit nem kellett csinálnom simán fizettem egy alis áfát.
-
lacoka55
tag
köszi
ez az eladó elég szarul csomagolta be az aksikat [kép] 2x 10 db így nem lehetett volna küldeni a csomagra sem azt írta ami benne volt én is vásároltam tőle előbbször jót küldött másodszorra már nem felelt meg a leírásnak kis kapacitású átcsomagolt nem eredeti ha rákattintok most a vásárlási linkre az oldal nem található üzenet van megkerestem a boltját ott már nem forgalmazza ezt a terméket -
válasz
lacoka55 #53803 üzenetére
1. Dispute a PayPalon visszaküldéses probléma megoldás, ekkor majd az elaadótól egy pontos visszaküldési címet kell szerezni, mert nem biztos hogy a címkén lévő címre kell visszaküldeni.
Speciális csomagolással veszik át általában az akksikat, leírva a Posta oldalán.
A legolcsóbb ha e-postakönyvet használsz 51 g-tól 500 g-ig 2345+1555+690 = 4590 Ft, 501 g-tól 2000 g-ig 10430 Ft2. Ha aktiválta a visszaküldés költségtérítést azután a vásárláshoz tartozóan igénylés és 9300 Ft-ig megtérítik.
Bővebben a PayPal Összefoglalóban. -
laskr99
addikt
Nyilatkozat automatikus postai vámkezelésű küldeményhez is gondolom kinyomtatni, kitölteni és lefotózva elég beküldeni nekik. Ez van a 8. pontnál. https://posta.hu/vam/felulvizsgalati_kerelmek_benyujtasa Ide küldjem akkor a dolgot és ne a doku pótláshoz?
-
lacoka55
tag
Sziasztok
Barátom vásárolt az alin 20 db aksit még az áfázás előtt de rossz minőséget kapott vitát indított vissza akarta kérni a termék árának egy részét de a kereskedő nagyon keveset fizetett volna vissza ezért úgy döntött lehet hogy még korán hogy vissza küldené a terméket ebben kérne segítséget
1 a visszaküldés menete tudja e visszaküldeni csomag [kép] és hogyan mennyibe kerülhet ?
a csomagon a termék név ár és súly nem stímmel a barátom nem egy gyakorlott vásárló
2 hogyan tudná visszakapni a vissza küldés árát PayPal-al vásárolt vagy kérhetné a teljes összeg visszafizetését esetleg visszaküldés nélkül kb 36 dollár
köszönöm -
válasz
laskr99 #53801 üzenetére
Csatold a fizetési igazolást, a nyomkövetést és ahogy a 8. pontbál van írva.
Most beszéltem velük és megkértem az ügyintézőt hogy ő is jelezze (újból) az illetékesek felé hogy hibás az EU-s küldemények feldolgozása, lehet hogy kell nekik töb idő hogy rájöjjenek, de az IOSS-os problémát is megcsinálták.
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az AliExpress szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Mikrotik routerek
- Lightyear - befektetési app
- iPhone topik
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- ASUS ROG Ally
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- További aktív témák...
- ÁÁÁ NE NÉZD MEG! A szórakozás, és a multitasking csúcsa, Lenovo Yoga 9i //3 OLED Modell Ajánló//
- UF Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1360P 16/1TB Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Xbox Series X 1TB - 2 kontroller + 3 játék szabadon választható
- RYZEN 7 5700X / 32GB RAM / 1TB SSD / RX 6700 XT 12GB / 750W Gold Full Modular - AMD GAMER PC
- Intel i3-9100 - 24GB RAM - Samsung 980 500GB - be quite! Pure Base 500 + 1000W Táp - MSi Z390-A PRO
- Új FULL HD webkamera + Számla
- Azonnal elérhető, raktáron lévő HPE Aruba switch-ek
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R3 2200G 8GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Zalman T6 Zalman 500W
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest