- 500 milliárd dollárnyi AI-szervert gyárt le az USA-ban az NVIDIA
- Gyengülő gazdasági kilátások, erősödő infláció: kevesebb okostelefont veszünk
- Az AMD készen áll, hogy elindítsa a chipgyártást a TSMC arizonai gyárában
- Elképesztő tervei vannak Grönlanddal a Szilícium-völgynek
- Emberek százait rúgta ki az Android- és Pixel-csapatból a Google
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gyengülő gazdasági kilátások, erősödő infláció: kevesebb okostelefont veszünk
- Linux kezdőknek
- Crypto Trade
- ArchiCAD és Artlantis topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mesterséges intelligencia topik
- OpenWRT topic
- Facebook és Messenger
- Manjaro Linux
-
IT café
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Orionk
senior tag
Sziasztok !
Köszi mindkettőtöknek a fáradozást ! Rendes tőletek !
Viszont sajnos nem értettük meg egymást. Ez lehet, hogy az én hibám is !
Egy ilyen keretet szeretnék csinálni :
http://s2.postimg.org/re739y2t5/ps_kep_01.jpgTehát, hogy a kép szélei előtt van egy vékony fehér csík és azután folytatódik a kép a saját széleinek a végéig. Azt hittem, hogy ebben a hozzászólásomban : (#22152) Orionk jól leírtam :
Ezért szeretnék valahogy a kép széleitől arányosan megfelelő távolságra befelé egy kijelölést csinálni, amire tudnék csinálni egy vékony vonal keretet, ami körbefut a képen és ez a vékony csík után még valamennyi pixel szélesség megmarad a kép valódi széléig.Ezt a fenti képen úgy csináltam, hogy :
M Marquee tool -> kijelöltem kézzel egy körülbelüli téglalap kijelölést, ami a képnek mind a 4 szélétől kb. 30 pixelre lehetett vissza. Tehát nem érte el a kijelölés a 4 szélét a képnek.
Ezután Select -> Modify -> Border és a felugró ablakban megadtam, hogy 10 pixel. Ekkor megjelent két kijelölés egymás mellett 10 pixelre egymástól.
Amíg tartott ez a kijelölés, addig nyomtam egy SHIFT+F5 öt és megadtam, hogy ez a kijelölés között fehér színű legyen a keret.Viszont ezzel az én módszeremmel az a baj, hogy nem pontos. A szemközti oldalaknál nem egyenlő távolságra van szélétől. Ugyanakkor a keret sarkainál nem szögletes a szög, nem derékszög, hanem íves. Valamint a színezés is olyan halványuló és nem éles.
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Politika
- Eredeti játékok OFF topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- LG LCD és LED TV-k
- Kerékpárosok, bringások ide!
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Tudományos Pandémia Klub
- További aktív témák...
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 3db Dell PowerEdge R730XD és 3db Netapp RS-1401 NAS
- Lenovo ThinkCentre M910q Mini PC / i7 7gen/8GB RAM/240GB M2 SSD/12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest