- Synology NAS
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mikrotik routerek
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Bitcoin topic
- Crypto Trade
- Seed szerver topic
- Segíti a Xiaomi a rendőrség munkáját a halálos EV-baleset után
-
IT café
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tankönyv szerint mi a helyes eljárás?
16(/32)-bites HDR kép -> resize (Bicubic resample) -> dithering (8 bitre)
16(/32)-bites HDR kép -> dithering (8 bitre) -> resize (Bicubic resample)Én előbbit éreztem helyesnek és nem hittem, hogy nagyító nélkül is látható az eltérés, de kipróbáltam egy képen és eléggé különböznek (minden mást ugyan úgy csináltam és szinte 1:1 lineáris módban ment a tone mapping, nem bűvészkedtem, csak kicsit vágtam le a hisztogram alját, mert az 1EV-s lépcsőkből a gyorsabb záridős expozíció sem ütötte meg a szenzor alját és kontrasztosabb képet szerettem volna, így a legsötétebb szürkét 0 feketéhez illesztettem, de nem vágtam olyan tartományt, ahol volt információ...).
Az második módszerrel sokkal élesebb lett a kép.
Most még azon gondolkozom, hogy HDR módban nem enged választani a resize algoritmusok közül a CS6 (csak Essential, nem Extended), csak Bilinear és Bicubic Automatic algoritmust. Ami így gyanús nekem, hogy azért vannak kiszürkítve a preset Bicubic-ok, mert nem is tud Bicubic-ot HDR képen és az Auto mód Bilinear-t eredményez, míg a 8 bites képet már Bicubic-al méretezi át és ezért lesz élesebb.
Vagy ez, vagy igazából a homályos kép a "valódi" és a 8 tone mapping utáni átméretezés kreál hamis részleteket. PNG-be mentve a fileméret is nagyobb az élesebb képnél.
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Nintendo Switch
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Synology NAS
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- EAFC 25
- Tőzsde és gazdaság
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- World of Warcraft Burning Crusade Collector's edition bontatlan
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Android / Server / Mail / stb.
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Játékkulcs BAZÁR! STEAM/ORIGIN/BATTLE.NET / PS5/XBOX/EPIC/GOG/EA/UPLAY
- Dell Optiplex MT/SFF/Mini 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB AIO Enigma XL Seasonic 650W
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070Ti 8GB CM CMP 510 Seasonic 750W
- BESZÁMÍTÁS! Asus X570 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB FRACTAL DESIGN Meshify 2 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest