-
IT café
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz
Totheground #15599 üzenetére
Megerősítem, a preview piszok lassú lett 10.9-en.
(#15597) koma106: Az előzőbe elfelejtettem beleírni, hogy nálam 10.9-en van ez. 10.8 alatt nem volt ilyen gondom.
[ Szerkesztve ]
-
Totheground
addikt
Mostanában vettem észre, hogy ha 1-2 hétig nem indítom újra a gépet, piszokmód belassul a preview és a stack-ek megnyitása. Pedig mind rendszer, mind videómemória van szabadon és a proci is kb 0-n jár. Más is tapasztalja?
-
koma106
senior tag
iMac 2011 mid ML
Alvásból felébresztve a gépet a trackpad néha lefagy. Ilyenkor meg kell bontani a kapcsolatot, ami eltart kb. fél percig (addig strandlabdázig), majd újra csatlakoztatni. A BT billenytűzettel nincs ilyen problémám. Mi okozhatja? -
nagy különbség van (érezhető) a 1600 mhz és a 1333 mhz ram között?
A laptopomból áttettem a minibe a 8 giga 1333-ast a gyári 4 gigás1600-as helyére. Ég és föld. Csak az érdekelne, hogy idővel cseréjem-e le 1600-ra -
Hujikolp
őstag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, hogy körülbelül ma mit érhet egy Power Macintosh 9500? 150 MHz-es változat. Wiki hozzá.
Csak a PC, semmi tartozéka nincs hozzá és jelenleg nem tudom, hogy működőképes-e.[ Szerkesztve ]
-
Totheground
addikt
-
Ragnar95
félisten
válasz
sweet122 #15587 üzenetére
Mondjuk a Mavericks pont ezen javított, ML alatt nekem is gyakran elfogyott a 4GB, de mióta fent van a Mavericks, a Safari töredékét használja az eddiginek RAMból, úgyhogy azóta egyszer sem volt memóriagondom, pedig semmit nem változtattam a felhasználási szokásaimon, csak azonos felhasználás mellett ennyivel memóriakímélőbb a Mavericks...
-
TheMarci
addikt
-
sweet122
tag
válasz
Csabee. #15583 üzenetére
A Safari elég szépen zabálja a memóriát. Próbáld ki: netezz addig, amíg meg nem telik a memória, majd lépj ki teljesen a Safariból. Rögtön felszabadul 2GB kb, a többi pedig a rendszeré, azzal sok mindent nem tudsz kezdeni.. Sajnos a 4GB már elég kevés a legalapvetőbb dolgokra is.
-
Csabee.
nagyúr
A free memory program kiírja hogy pl 120MB szabad memória áll rendelkezésre..
Amikor felszabadítja a program a memóriát, akkor 2gb szabadot ír. Szépen működik is a rendszer. Azonban egy idő után belassul, ismételten ránézek a memória állapotra, és megint látom hogy pár mb szabad memória van.. -
Csabee.
nagyúr
OSX Mavericks-en miért van az hogy állandóan elfogy a memória? Appstore-ból leszedtem egy programot amivel lehet üríteni a memóriát, de állandóan megtellik.. Nem hiszem hogy ez megfelelő működés..
4GB ram van a gépben. Ti találkoztatok már ilyennel? Mi lehet az ok? -
madgie
titán
Nagyon amatőr kérdésem lenne: az iPhone-ről hogy töltöm le a videókat? Mert a fotók az iPhoto-val sitty-sutty ott vannak, de a videók is kellenének
-
Bigmester
újonc
sziasztok.
valaki tudna esetleg segíteni nekem. Takarítok a Mac en és a terminal kéri a kódot, de elfelejtettem.
próbáltam a szokásos kódjaimat, de nem megy.köszi mindenkinek
-
válasz
hengelhof #15572 üzenetére
Kicsit utánanéztem. Át kell állítani az orendszer nyelvét angolra. Az újraindítás után már volt update az iWork-re. Le is futott, bár nem látom a 'Purchases' fül alatt. Látszólag teljes verzió. Honnan lehetne biztosra megtudni?
Más. Paralells Desktop mizéria.
A Windows 7-et valami oknál fogva nem hajlandó feltenni. USB-ről telepíteném. Az USB-t felismeri, elkezdi a telepítést, majd ezzel az üzenettel sokkol állandóan:
Teszteltem az pen-drive-ot PC-n. Tökéletesen működik. Próbáltam a Parallels-t Win8-al is, azzal nincs gond, de azt nem akarom feltenni, mert utálom.
Van valami ötletetek? Próbáljam meg egy másik PEN -drive-al?Most kipróbálom a Boot Champ / Paralells verziót.
[ Szerkesztve ]
-
sweet122
tag
Az megvolt, meg akkor, amikor beszereltem. Most mar ott tart, hogy a MacBookbol kiszedett winchester sem indul el kulso winchesterkent, raadasul lefagyott a Mavericks telepitesenel. Jelenleg szurke kepernyonel megall es nincs reakcio. Persze egy bolt sincs most nyitva, ahol tudnek venni olyan csavarhuzot, amivel ki tudom venni az SSD-t..
-
sweet122
tag
Hello!
Sajnos megint itt. Régebben már volt gondom a 2011-es Mac Minibe épített SSD meghajtón lévő ML-lel. Akkor végülis az lett a vége, hogy szervizben kötött ki, mert le kellett törölnöm mindent róla és nem engedte az újratelepítést. Az iSamuraiban volt a gép, ahol a srácnak is alig akart felmenni a Mavericks, de mivel barátnőm ment el a gépért, így bővebb infót nem kaptam. Hazaérve minden rendben ment egy ideig, de volt 1-2 fagyás, ahogy régebben is. Ez gyakorlatilag az egész rendszert lefagyasztja, a színes forgó az forog, de semmire nem reagál, ezért hátul kell kinyomnom a POWER gombbal. Most egyfolytában ezt csinálta, gyakorlatilag 10 percet nem tudtam eltölteni semmivel, mert lefagyott.
Három dolog jutott eszembe, ami előidézheti:1. Az SSD hibás. (Ezt tartom a legvalószínűbbnek)
2. A RAM hibás. Nem tudom, csak egy gondolat. Lehet annak nem ilyenek a jelei.
3. Túlmelegszik, és ezért kapcsol ki. Ez is csak egy tipp. Levettem az alját és furcsán forró volt a RAM és a ventilátor is. Lehet ez a normális..
Az előbb már odáig jutott, hogy szürke képernyőnél nem jutott tovább. Most egy MacBookból kivett, 10.7.5-ös rendszerrel megy a gép, külső winchesterről. Eddig így oké(10perc tapasztalat alapján).
Szerintetek is az �SSD lehet a baj? Mert akkor kiveszem és megválok tőle, maximum belerakom a MacBookból kiszedett vinyót és azt frissítem Mavericks-re. Lassú lesz, de legalább biztos. Esetleg valami egészen más? Létezik valamilyen ingyenes program, ami megmutatja, ha baj van a lemezzel? A Lemezkezelőben futtattam ellenőrzést, de nem írt hibát.
Köszönöm előre is a válaszokat!
-
válasz
tDr1v3r #15568 üzenetére
Értem. Mondjuk mindenki új gépről beszélt. Én nem emlékszem olyanra, hogy az új oprendszernek is fent kell lennie. Biztosan az apró betűs részben volt.
Feltettem a linken megadott verziót. Indításkor kiírja, hogy van update, de mikor megnyitja az Appstore-t azt írja, hogy nincs. Nekem semmi sem jön össze.
[ Szerkesztve ]
-
Most az iWork ingyenes lett, vagy nem? Feltettem a 10.9-et, de nekem fizetősnek látszik.
-
TheMarci
addikt
válasz
hengelhof #15559 üzenetére
http://store.apple.com/hu-smb/product/D6377ZM/A/os-x-mountain-lion-consumer-single
Letöltöd, disk utilityben csinálsz egy telepítőt egy pendrivera, és telepítheted is.
[ Szerkesztve ]
-
B.attila
tag
nincs valakinek egy eladó magic mouse
??[ Szerkesztve ]
-
powerup2
addikt
Mac mini frissités mikorra várható ? vagy a mini is esetleg henger alakú lesz mint a mac pro aztán azért kell várni ?
-
kcs73
aktív tag
Tudtok ajánlani valami normális képnézegetőt?
A megtekintővel nem boldogulok!
Nem nyitja meg a képeket,azt írja,hogy nincs hozzá jogosultságom! Már tiszta idegbeteg vagyok! Lehet viszaválltok windows-ra!!! -
koma106
senior tag
válasz
(Darkwood) #15537 üzenetére
lépj ki a Chrome-ból
-
Ear001
addikt
válasz
n.andras74 #15535 üzenetére
Nem ez volt a gond, hanem az, hogy a költözésben valahogy elvesztek az infók. Levelek, mappák megvoltak, két account is, de a többi nem.
-
B.attila
tag
Helló
hol kell beállitani hogy “ALVÁSBOL FELÉBRESZTVE” NE KÉRJEN JESZÓT ?
-
(Darkwood)
őstag
Hali!
Egy olyan kérdésem volna, hogy azt miért csinálja az iMac-em (2011 mid), hogy az "Alvás" funkció csak 25-30 mp után valósul meg? Néha csinál olyat, hogy valamiféle szöveg bevillan, de lehetetlen elolvasni olyan gyors.
-
nauro
aktív tag
Sziasztok!
Vezetékes Apple billentyűzetem állandóan beragad az enter, megőrülök tőle programozás közbenValami ötlet? Még csak olyan részt sem látok rajta, ahol szétszedhetném..
-
madgie
titán
válasz
n.andras74 #15524 üzenetére
Konkrétan erősebb és stabilabb jelet ad a 2012-es Minim, mint a Linksys EA2700 routerem.
-
n.andras74
aktív tag
Ma kipróbáltam, hogy milyen a Mac mini wifi ruter helyett. Nagyon tetszik, gyors, stabil …legalább egy kütyüvel kevesebb.
-
Ear001
addikt
Van valami módja annak, hogy a levelezésmet átköltöztessem egy másik gépre/felhasználóhoz, de NE Time Machine-nal?
-
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz
Ragnar95 #15514 üzenetére
Szkennelésre van egy Fujitsu ScanSnap-em, másolni meg szinte sosem szoktam, így a multifunkciós készülékek nekem teljesen feleslegesek.
Igazából az egész nyomtató mizériám onnan indult, hogy kifogyott a toner a jó öreg Konica Minolta printeremben, és annyiba kerül bele egy új toner, mint egy olcsóbb Wi-Fi-s nyomtató. Ezért kezdtem el új nyomtató vásárlásán törpölni a toner helyett, bármilyen konzumerista, nem környezettudatos dolog is.
-
Ragnar95
félisten
válasz
bLaCkDoGoNe #15513 üzenetére
Így már érthető mindkét dolog
Valóban jobb a lézer, ez tény és való, de mivel én elég keveset nyomtatok (havi 10-20oldal max), viszont scannelni, fénymásolni viszonylag sokat, illetve néha jól jön a színes, így az anyagi érdekek győztek nálam -
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz
Ragnar95 #15511 üzenetére
Volt HP nyomtatóm, több is, mindegyikben elhalt a papírbeszedő rész egy idő után, azóta kerülöm őket.
A lézert pedig egyszerűen jobban szeretem, a korábbi nyomtatóim tintásak voltak, és nagyon utáltam pl. azt, hogy ha nedvesség érte a nyomtatott anyagot, akkor pacásodott (meg a "szőrös" írásképet, ez nyilván fejlődött azóta).
(#15510) Fr3eWar: Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
twine
veterán
Srácok,,nem tudom érdekel e valakit,,,de én vettem ma egy Parallels 9-et
5 darab volt a srácnak,,mostanra ha jól tudom 2 maradt...
(én tőle vettem a Mac mini-t is)
Nincs abból hasznom, hogy "reklámozom" csak gondoltam ennyiért megéri a Parallels,,nekem legalábbis megérte -
Ragnar95
félisten
válasz
bLaCkDoGoNe #15504 üzenetére
Mi a gond a HP-val
Ha esetleg mégis megfelelne, akkor itt van egy, ami biztos,h AirPrint kompatibilis és alig drágább a Samsungnál.
Amúgy csak kíváncsiságból, miért kell lézer? Otthoni felhasználásra sokkal olcsóbb a tintasugaras és főleg fekete-fehérben minőségileg is simán tudja ugyanazt, mint egy olcsó lézer, viszont ennyiért sokkal többet tud (én 25-ért vettem a HP 5525-öt, ami tintasugaras, de cserébe színes, tud scannelni, fénymásolni, wifis, AirPrint kompatibilis, érintős és nyomtatni is 3Ft/lap árért lehet vele fekete-fehérben).
Nem meggyőzni akarlak,h mindenképp HP-t v tintasugarasat vegyél, csak tényleg érdekel,h mi velük a problémád -
Fr3eWar
őstag
válasz
bLaCkDoGoNe #15504 üzenetére
Attól függ mennyit szánsz rá.
Brother HL 5450DN (60 körül asszem csak sima ethetnettel)
Brother HL 5470DN (80 körül wifi is jár)ezek monokróm lézerek és mint a nevük is mondja duplex egységesek.
[ Szerkesztve ]
-
goldnarmz
aktív tag
Sziasztok! Találtam egy nagyon jó oldalt, ami tele van számomra remek internetes rádiókkal. Betettem iTunes-ba itt, a melóhelyemen egy Win-es gépen. Be vagyok lépve az AppleID-mel. Ezek a rádiók meg fognak jelenni este otthon a macbookomon? Match előfizetésem nincs, ha ez lényeges. Elnézést a tudatlanságért, sosem használtam iTunes-t...
-
twine
veterán
Sziasztok!
Két dolgot szeretnék kérdezni:
Parallels "alól", hogy lehet a legegyszerűbben, és "legtisztábban" eltávolítani egy "telpített" oprendszert,,,
Illetve hogyan lehet azt megoldani, hogy két felhasználó(nekem illetve a feleségemnek is saját felhasználói fiókja van) is tudja használni a parallels alá telepített Windowst!
Bár most nem ülök otthon a gép előtt, de úgy rémlik ,hogy a parallelst a feleségem fiókja alól nem értem el!
Ha nagyon láma kérdések,elnézést kérek,,,de nekem ezek a lépések még nem teljesen tiszták...
Egyszer már töröltem egy windowst,,,de valami "agyament" módon mappákat stb törölgettem....nem hiszem hogy nincs ennek kulturáltabb megoldása,,,,biztos hogy van,,csak tudatlan vagyok hozzá
Köszönettel a segítségért...[ Szerkesztve ]
-
M@trixfan
addikt
Úgy néz ki Transission folyatja a memóriát Mavericks alatt a mostani 2.82-es verzióval. Fórumon azt írták, hogy főleg akkor figyelhető meg ha az ablaka is nyitva van és nem csak a dokkban fut. Alig futott program és észrevettem, hogy egyre csak nő a "Compressed" rész a memóriában, majd swap is keletkezett már idővel. Ha kiléptem belőle egyértelműen azonnal visszaesett a memória terheltsége. Szóval amíg nem jön frissítés érdemes néha újraindítani a Transmission klienst.
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Szeretnék egy új nyomtatót venni, tudna valaki ajánlani egy olyan mono lézernyomtatót, ami tud AirPrintet és nem a HP gyártja?
Találtam egy Samsungot (M2022W), amiről az oldalak fele azt írja, hogy tud AirPrintet, a másik fele pedig azt írja, hogy nem tud. Ilyenje van esetleg valakinek?
Új hozzászólás Aktív témák
- DDR5 GAMER PC! - AMD Ryzen 5 7600 - RX 6800 16GB - 16GB DDR5 - 500GB Nvme SSD - 700W 80+
- Mid gamer pc! Ryzen 5 5600GT/RTX 3070/32GB Ram/1TB SSD/Be quiet 700W/B450
- GAMER PC - RX 6800 16GB - i5 12400F - 16GB DDR4 - 500GB Nvme SSD - 700W 80+
- MID Gamer PC-m eladó! RTX 3070/I7-9700K/32GB RAM 3600mhz RGB/Thermaltake 750w/Asus Rog Z390/1TB SSD
- ÚJ! ASUS AM5 Gamer PC - B650M-K - AMD Ryzen 7 7700X - RTX 4060 Ti - 2TB SSD - TUF Gaming GT501