Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
lafaty80
addikt
Azért ez sem fekete-fehér így. Lehet átesett + oltott ahol a 4 hónap nem biztos hogy ugyanaz, mint aki csak oltott volt. Ráadául az ellenanyag szint is számít, és az is eltérő emberenként. Ezért meg már tényleg jó lenne pl., ha rendszeresen lehetne méretni állambácsi finanszírozásával (ami igazából megint csak mi lennénk
)
-
Asbee
veterán
Megint utólag magyarázkodsz. Nem tudod értelmezni a statisztikát, majd csúsztatva ragadsz ki. Mire jó ez ? Az oltás működik, használ, hiába erőlködtök ellene. 100% os oltás meg nincs ilyen vírusra , tehát mindig lesz aki , 25-el meghal , kórházba kerül. Egy szaros boosteren megy a hiszti….
-
Az oltás nem bináris. Nem úgy működik, hogy október 3-án védett valaki, október 4-én meg már nem, mert lejárt a 4 hónap.
Mondjuk egy pfizer a második oltástól számított két héttől 95%-os védettséget ad a wuhani variáns ellen, onnantól számítva számítva ez fokozatosan csökken. Alfára kb. ugyanez. Deltára a védettség már alacsonyabb értékről indul, és onnan csökken fokozatosan, 6 hónap alatt akár 50%-ig. Ha ugyanezeket más oltásra nézed, mondjuk Janssen-re, akkor megint más százalékokat kapsz (Janssen kb. 65%-ról indul (egy adagnál), és onnan csökken.) És erre jönnek a boosterek, amik visszatornásszák a százalékokat, és onnantól eltérő ütemű csökkenés is elképzelhető (feltételezések szerint, mert nincs még rá tapasztalat.)
(Valójában még egy csomó más faktort is figyelembe kellene venni, pl. három- négyféle fajta védettséget szoktak figyelembe venni (fertőzés, kórház, intenzív, halál), ezekhez eltérő százalékok tartoznak. Figyelembe kellene venni az oltott életkorát (minél idősebb valaki, annál kisebbek a százalékok), a rasszt (különböző népcsoportoknál is feltételeznek eltérő hatékonyságot), testtömeget (soványaknál magasabbak a százalékok), stb.)
Szóval nem lehet ezt oltott vs. nem oltottra leszűkíteni, mert nagyon félrevisz.
De ha mégis arra akarod leszűkíteni, akkor a gyerek korcsoportot illik kihagyni (mert ők oltatlanul is elenyésző számban kerülnek kórházba), és ha őket kihagyod, akkor kb. kétszer annyi oltott van, mint oltatlan. Illetve a legpongyolább számítások során is külön szokták nézni az időseket (60-65 éven felülieket), mert ott meg nagyon sok a kórházba kerülés (oltott is és oltatlan is), és az idősek körében is más az oltottak és oltatlanok aránya (mondjuk 4 az 1-hez? 5 az 1-hez?).)
-
Ezekiell
veterán
Talán ha pontosan ideznel, és nem kiragadnal a szövegkornyezetbol, akkor elhinnem h érteni akarod, és nem gondolnám, hogy direkt csinálod.
A több mint hat hónapja második oltást kapott emberke számíthat oltatlannak már, azt mondtam. Nagy különbség. És a mierten is ha elgondolkoznal.. (alfa VS delta)
De még ők is sokkal jobb eséllyel futnak, mint a sima oltatlanok, azt is meg kellene érteni, ott van fentebb a pontos matek, csak számolni kell tudni kicsit.
-
Z.É.T.
őstag
Nem tudok finomabban fogalmazni, kérlek ne vedd sértésnek:
Aki ennyire nem érti, annak maximum olvasni szabadna a fórumot, még kérdezni sem nagyon, nemhogy véleményezni bármit.
Sajnálom.
Gondolom - bízom benne - van olyan, amit/amihez értesz, de ez nagyon nem olyan.(Laca meg sokszor simán troll és ezért nehéz eldönteni, hogy mikor van, hogy tényleg nem érti - a későbbi hozzászólására válasz ez)
-
Ezekiell
veterán
Tényleg hagyjuk, ha meg se próbálod megérteni a dolgot.
Oltások ellen bármilyen szempontból érvelni eleve veszett fejsze nyele már, tökéletesen egyértelmű ez már rég, de még a legkeményebb fejűeknek is az mostmár (kivéve a full aluspikás idiótáknak, dehát ők nem véletlen idióták).
-
Ezekiell
veterán
Nem értelmezés kérdése, mit értelmezel abban, hogy oltottként töredéke esélyed van bekerülni, mint nem oltottként?
Vagy már az is értelmezés kérdése, hogy melyik szám a nagyobb kettő közül? Igazi post-truth, valóban
Egészen furcsa megközelítés
Nem az. A tavaly előtti influenza oltásod véd pl az idei ellen? -
Ezekiell
veterán
Ez a matek már sokadjára kerül elő, és sokadjára nincs vele képben valaki, most éppen te
Kérdés: Ha az ország 100%-a beoltott, akkor az intenzíven fekvők hány 100%-a lenne beoltott?
Másrészt a >5-6 hónapja oltott embereket sajnos nyugodtan lehet nem oltottnak tekinteni
Túl gyors volt a 2. oltás mindenhol a nagy sietségben, ezért (is) kell a 3. oltás, ami remélhetőleg hosszabb védettséget ad.
-
-
Coyot
őstag
Nomeg ugye ahol kiszállnak a közös vakcinabeszerzésből, mégnagyobb téglával verve a mellüket, hogy megoldjuk a nemzeti gyárral - ami persze modern vakcinát nem fog tudni - és közben lapítanak mint szar a fűben mikor kiderül hogy már szeptemberben próbáltak visszalépni az EU-s beszerzésbe, meg ha jól rémlik végül vissza is vették az országot.
Ilyen magasfokú arcvesztésre nem az első eset már a járványkezelés során. Sajnos.
-
Asbee
veterán
Nem fog senki nyilvánosság elé állni, mert a politika onnantól kicsinálja. Nekem vannak infóim kórházakból, és nem xy-nak a testvérének, a haverjának az apjától. Sok középkorú oltatlan van bent, gépre is kerülnek közülük. Általánosságban kb 10 oltatlanra jut 1-2 oltott. És nem már csak nagyon idős, meg idős betegek foglalják a helyeket. Ez már rég bukott hit, főleg a deltával.
-
Asbee
veterán
Otthonokban többségben pfizerrel oltottak. Az idősek, betegek, oltással is egy kockázati csoport. Sokan olyanok halnak meg sajnos, akiknek a szíve már egy magas lázt sem bír ki.
A kormány sosem fog normálisan adatot szolgáltatni. Minden támadási felületet, keményen elkerülnek. -
Asbee
veterán
Máshol alapjaiban jobb az eü, ezért is halnak meg kevesebben több figyelem jut egy betegre. Nálunk ezért is hatványozottan fontos lenne a kötelező oltás. Az amúgy is romokban heverő eü, kevésbé lenne leterhelve, és aki kórházba , lélegeztetőre jut, nagyobb eséllyel élné túl.
Tehát nálunk kifejezetten érvényes az, hogy az oltatlanok miatt már az alapellátás is akadozik, lassan megszűnik és rontják önzőségükkel egy gépre jutott esélyeit.
Mindenről van adat, ha akarnak. Addig is a bent dolgozók információi alapján, oltatlanok nullázzák le teljesen az egészségügyet. -
-
-
Coyot
őstag
Én nem gondolnám hogy a nagy véleményformálókról hallgatni kellene, de nevezheted nevén is nem kell rébuszokba beszélni. A politika elkurta, nem kicsit, nagyon. És ezen szépíteni nem lehet. De ettől gödényfélék felelőssége nem lesz kevesebb, ahogy a politikai oldal felelőssége még annál is sokkal nagyobb. De erre van politika topic.
-
Coyot
őstag
Én nem beszéltem gödényről sem társairól. Arról beszélek mikor a főni meg a csicskák kiállnak és teleplakátolják az országot azzal, hogy:
- minden működik faszásan
- az oltás golyóállómellény
- minden oltatlan meghal
- csak az oltás ment meg minket maszk nem kell és ezzel a lendülettel rá pár hétre kötelező a maszklehetne még sorolni szerintem.
A pócs féle agyament fasságon csak cringelni lehet másra nem való. A szörnyű hogy nekem is van rokonom aki issza minden szavát gödénynek meg pócsnak. Ez eddig 1 halottat és 3 súlyos beteget rakott a közvetlen családomba.
-
BalanceR
addikt
Jogos, most kihagytam a felsorolásból, de ha visszaolvasol, vagy 5x már leírtam ugyan azt a csuhás woodstockról, az állatgyilkolósdi- kiállításról, meg az importromános békemenetről...
Az ilyen Gődényféléket meg azért nem szabad féllvállról venni, mert:
1. az 5-10.000 követő az inkább 35-40.000! (ha ennek csak a fele veszi komolyan a sületlenségeit, dezinformációit az 20K ami már azért látható szám.
2. nem csak azokhoz jutnak el a kuruzsló "orvosok" tanai, akik közvetlenül követik őket, mivel a követőik megosztják, újra felhasználják posztjaikat, így közvetve többszöröződik a tartalaom és az elérés.
3. már az is elég káros lenne, ha csak egy ilyen veszélyes hülye lenne, aki lebeszél a maszkról, az oltásról, a távolságtartásról, de nem egy van , nem 10 , de nem is csak 20.
Az utóbbi időben eléggé elszaporodtak, mert nincs semmi szankció ellenük, kisebb szekták, kommunák vezetői, önjelölt ezo-skizo-new age-es "életmódtanácsadók" (Bódis Csaba, Berezvai István, Hárosi Tibor...) nyomják ugyan azt , mert észrevették, hogy ezekben a csoportokban sok a könnyen befolyásolható egyszerű ember, akiket pár hangzatos szóval maguk felé tudnak terelni, szépen megveszik a könyvüket / gyógyteájukat, simán befizetnek "harmadik szemmel látás" képzésre... -
azért hivatkoznak erre, mert ezzel lehet nevetségessé tenni, akinek vannak oltás témában fenntartásai
most olvastam a telex cikkében hogy van aki lóféreghajtót szed covdira állítólag valami invermecin vagy micsoda
nem tudom hány iylen hülye lehet, de nyílvánvaló hogy azért hozzák fel ezeket, hogy aki bármiben is kételkedik, arra rá lehessen sütni a konteós címkét -
Ez egyértelmű szerintem lassan, ahogy a tendenciákat látjuk.
Kíváncsi vagyok, van-e valami összehasonlító táblázat, az eddigi verziók kapcsán. Hogy miben módosult a vírus.
Én azért néha elgondolkozok, hogy most épp az emberiség erodálódásának melyik fázisában járunk...
KöszBillgéc...a windowsvistát ahogy "művelt kollégám szokta mondani.
Nyugi, nem komolyan gondolom
ez a laza topic.
-
-
Olvasd el a hozzájáruló nyilatkozatodat, amit olvasás nélkül aláírsz, azé'...
Ha meghalsz, senkit nem tud a családod/hozzátartozód perelni, se az államot, se a vakcina gyártót, mert aláírtad...
Ha bármi gond van, akkor az lesz a doktor-doktorovics véleménye (tisztelet a kivételnek, aki kitöltötte és elküldte a lehetséges mellékhatásokat), hogy : azt nem tudja mi okozza, de tuti nem az oltás... Gratula és tényleg...
Csak itt a környékünkön legalább 1 tucat olyan emberkét ismerek, akik az oltás után produkáltak olyan tüneteket (súlyosakat), amik előtte nem volt ,meg az egész családfájukban nem volt. A legdurvább eset, hogy most talán újra tud beszélni, mert a beszédközpontját érintő sztrókot kapott 4 nappal az oltás után, persze az se az oltástól volt, hanem "valami" mástól... Hát persze.Az oltások mellékhatásai közel sem olyan kis számban fordulnak elő, mint ahogy elhitetik az emberekkel. természetesen van enyhébb, de van durva is.
Most sem, és korábban sem azt akartam sugalni, hogy ne menjen el senki oltásért, NEM...
Csak nem kellene az embereket hülyének nézni, és tisztességesen kellene tájékoztatni a vakcinák lehetséges mellékhatásairól, még akkor is, ha azok arányaiban nagyságrendekkel kisebbek, mint a Covid okozta lehetőségek, de korántsem annyira kicsik, mint amivel a jónépet etetik... -
FіkuszKukіsz
őstag
Nyilván ez túl sarkos kijelentés, de sajnos összefüggés van az oltási hajlandóság és az iskolai végzettség között.
A nem, az iskolázottság és a lakóhely is befolyásolja az oltakozási kedvet
-
FіkuszKukіsz
őstag
Azért tegyük már tisztába a dolgokat. Antivaxxerekről volt szó. A birkameneten lehettek oltatlanok is, de azt mondani, hogy mindegyik az volt eléggé megalapozatlan kijelentés lenne. A résztvevőket a politikai fanatizmus mozgatta, ami erősebbnek tűnik bármilyen vírusveszélyből fakadó félelemnél. A Compadre választáson meg tudtommal csak védettségi igazolvánnyal lehetett résztvenni. Ennek ellenére utána volt egy-két eset, de ha jól tudom azoknak sem lett komolyabb végkifejlete.
-
BalanceR
addikt
Valami nagyon félrement itt vagy szándékosan nem akarja senki sem látni, hogy mire gondoltam, amikor egy archeotípust hoztam fel, mint potenciális préda a Gödény / Toroczkai / Pócs... féle anyagi / politikai / hitvallási nyerészkedők számára....
Hagyjuk is...ON:
A környező országok (Szlovákia / Szlovénia / Osztrákok ... ) egyre inkább zárnak, egyre több korlátozást vezetnek be, mert tragikus az EÜ túlterheltsége, és a számok felfutása.
Kérdés, hogy mi megint mindenki után, (túl későn) fogunk lépni, vagy ez már teljesen elengedett téma lesz továbbra is, aki meghal, meghal? -
-
-
NeoPampalini
senior tag
Elsőre én is valahogy így jártam (amikor még nem az eeszt-ben ment a regisztráció), Ócsáról valahova Bp. II. kerületbe kellett volna mennem. Ezt az anomáliát csak részben magyarázza, hogy "háziorvosilag" még semmit nem kellett Ócsán intéznem, pedig minden igazolványom ide szól, szóval "valahol a rendszerben" még bőven lehetek II. kerületi lakos.
Aztán megnyitották az eeszt-t, így kb. két nap múlva már mentem is a dabasi kórházba, egy óra alatt megjártam oda-vissza.
De tényleg, még ez sem kellene, mert ha nincs olyan tumultus mint a "Pfizer-roham" idején, akkor éppen teljesen nyugodtan beeshetne az utcáról bárki bármelyik oltópontra, így most csak annyi történt, hogy egy adminisztratív lépést rátoltak az oltásra jelentkezőkre...
Kíváncsi leszek, hogy a jövő héten tudok-e intézni 3. oltást...
-
BalanceR
addikt
Én is így vagyok vele, akartam regelni, de a közeli kerületekben december 12-után volt csak szabad időpont.
Inkább megvárom a jövőhetet, és az oltási kampányhéten beugrok a legközelebbi pontra egy modernáért.
Megint az van, mint tavaly volt, hogy pont akkor a legbonyolultabb elérni a vakcinát, amikor a legnagyobb az átfertőzöttség, azok akik oltanak, hiányozhatnak a betegek mellől, ráadásul az oltóponton most aztán könnyű lesz fertőződni... -
BalanceR
addikt
A fidesszel nem a járványkezelése a legnagyobb probléma, de ez már poltopik téma....
Ami undorító, hogy egyes pártok, egyes emberek kihasználják a legostobábbakat saját érdekeik megvalósításához + azzal, hogy ezzel mit generálnak a társadalomba viszont nem törődnek. hétfőn lesz egy 30K teszt pozitív, 80K tesztre, két hét múlva meg jöhet az újabb szigorítás... -
joe979
aktív tag
-
Qtya123
őstag
"Mindenki nem hal meg, majd kialakul egy rezisztens népesség."
Én egy olyan statisztikára lennék kíváncsi (tudom, hiú ábránd, ennél sokkal általánosabb statisztikákat sem közölnek rendesen), hogy mennyi olyan oltatlan ember van, akik már korábban átestek a covid-on (enyhébb tünetekkel) és most újra megfertőződtek és kórházba is kerültek.
Egyre több olyan ember van a környezetemben, akik kórházba kerültek oltatlanként, fiatalok is többen, de egyetlen közös tulajdonságuk van, még nem estek át korábban a covidon. Viszont akárkit ismerek, aki oltatlan, de már volt covidos, azok egyelőre nem kapták el újra.
Az oltott ismerősökre ugyanez igaz, akármelyik oltott ismerősöm covid pozitív, azok kivétel nélkül nem estek át rajta korábban, míg azon oltottak, akik még az oltás előtt átestek, azok közül 2 kivételével mindenki átesett már rajta korábban. -
joe979
aktív tag
Igen, hideg levegőn míg beérkezik, áthűl eléggé a bőrfelülete is. Sosem mutatja ki a hőmérőzés sem. De márciusban melóban, végig teszteltek jó pár embert , sorra dőltek+ , és haza zavarni is alig lehetett őket, mert hát eu-s projekt van ... most már nem mindegy, nem b+ húzzál haza !
-
-
-
BalanceR
addikt
Elvileg igen, de gyakorlatoilag a maszk a hordozóból kijutó, és a beléd bejutó vírus mennyiségét is csökkenti, (feltéve hogy mindkettőtökön van. pisilős példa) ami azért kell, mert a delta sokkal durvább, mint az alpha volt.
Ráadásul magas átfertőzöttég mellett (ami most is van, és ami még nőni fog )nem tudhatod, egy nap hány emberből lélegzed be a virnyákot, lehet, hogy egy nap akár három-négy alkalommal is fertőződsz különböző emberektől, ha mindegyik nagyon szórja, hatalmas lesz a bejutó dózis, ami áttörhet a vakcina védelmén.
Amilyen tempóban terjed ez a szar, maszkhasználat mellett is el fogod kapni, csak a dózis lesz kisebb, ami örvendetes, a sejtes védelmet az is "triggereli", csak esetleg a tünetek lesznek enyhébbek, de ha szeretsz lázasan fetrengeni napokig , hajrá! -
-
-
Asbee
veterán
Nem érted miről van szó, és látszólag már szándékosan nem is akarod. Ismét megkérdezem, covid nélkül teljesen ugyanolyan az egészségügy mint egy covid hullám közepén? Engedd már el, ezt az alapjaiban is rosszat. Tudjuk jól senki nem vitta. Tudjuk jól hogy nyögvenyelős, hosszú várakozások alap vizsgálatokra is, romos épületek, kevés személyzet stb….. De erre jön rá ráadásként egy leterheltség a coviddal. Az hogy nem működne jobban mint covid alatt az szimplán hazugság. Ha nincs covid,
nincsenek bezárt osztályok, ágyfelszabadítások, alapellátás kb megszüntetése, rákszűrés megszüntetése, halasztható műtétet eltolása és stb és stb. Ezek mind vannak és voltak covid nélkül,
a maga bukdácsolásával. -
Asbee
veterán
Megint mellébeszélés.
Neked kellene kilépned a valóságba, egy covid osztályon végigmenned. Látszik hogy halvány lila
fingod nincs gyakorlatban az egészségügyről. Se covid alatt, se covid előtt. Hagyjuk is. De egy orvosnak, ápolónak, kórházi dolgozónak mostanában ezt ne nagyon add elő…. Meg nyílván, egyéni felelősség 0 sokaknál, az állam oldja meg. Hát az oltatlan is oldja meg, kezelje magát otthon 80-as szattal is. -
Asbee
veterán
Továbbra is mellébeszélsz, de nem tudod megválaszolni, kovidon kívül mikor voltak ilyen leállások a kórházakban. Nem a 30 ezer ágy miatt. Most nincs ilyen. Téjékozódj és a kérdésre próbálj válaszolni. Ha szerinted egy covid hullám idején ugyanolyan a kórházi ellátás mint covid nélkül, akkor vak vagy vagy szimplán hülye. Már bocsánat a jelzőért. Nem arról van szó alap esetben milyen, hanem hogy covid alatt csak sűrgős ellátás van lényegében, az oltatlanok miatt. Covid nélkül csak sürgős ellátás volt/van a kórházakban?
Covid nélkül egy mezei vállfájdalommal elküldhettek mr-re ? Még ha 10 hónapot is kellett várni….
-
Asbee
veterán
Sejtettem mellébeszélsz majd és nem a konkrét kérdésekre válaszolsz. Nem várólistákról volt szó, hanem konkrét működésről. Ha nem lenne covid vagy ennyi oltatlan, nem lenne ilyen szintű leállás. Ragozhatod ahogy akarod, de ez így van. És utána már más kérdés milyen állapotban van ezek nélkül.
-
Asbee
veterán
Tévesen mindig kihagyod azt, hogy ez egy elkerülhető plusz terhelés, az amúgy sem remekelő az egészségügynek. És ezen van a hangsúly. Ez oltással érhető el. Az oltatlanok miatt, megint lállnak majd osztályok, nincs rákszűrés, akadozik az alapellátás,
dolgozókat vezényelnek ide oda, tejesen kaotikus állapotok.
Válaszold meg kérlek, hogy mikor voltak ilyen leállások covid járványon kívül? Amikor nem tudtál kórházba menni ha fájt a térded, nem volt rákszűrés, komplett osztályok zártak be, nem műtöttek meg ami nem sos. Ilyenre mikor volt példa. Sajnálom, hogy nem alakult ki olyan elemi szint, hogy amikor azt mondom leterhelik az eü-t, az ezt jelenti. -
Mármint a 100+ezer HSZ elejére? Én egészen biztosan nem állítottam olyat, hogy fiatalok nem fertőződnek meg, sőt a legelejétől a sulizárás híve voltam (amit akkoriban csináltak is, Mo.-on időben, Nyugaton bár uaz volt az időpont, késve). Hogy az akkor aktuális nyunyókanéni az akkoriban nyomott maszktagadó propaganda mellé mit tolt még, őszintén nem érdekel, megvan a saját józan eszem és forrásaim.
-
Asbee
veterán
Van ami fekete és fehér. Tényekről beszélünk (oltás hatékonyság) nem csak úgy valamiről. Az hogy próbálsz mindig idekeverni valamit, amivel utána elmodhasd ezt, az már a te bajod. Attól még a tény az tény, a fekete fekete , a fehér fehér. Nyilván van olyan része a kovidnak, ami nem ennyire egyértelmű, de ismétlem oltásról van szó…..
-
"A vírus csak az idősekre veszélyes, maradjanak otthon a fiatalok dolgoznak a vírus éhen hal"
Ilyet én sehol se láttam/hogy a fiatalok meg se fertőződnének."Aztán jött, hogy minden oltás hatásos, de mégsem." - vicces, hogy pont mostanában derült ki, h a sino egy egész hasznos oltás, csak kell rá egy booster és azokban is szárnyakat kap, akikben nem találtak covid-antitesteket.
"A nyáron már legyőztük a vírust, de ez se jött be. " - noigen, a magyar kormánypropagandában én kb 5éves korom óta kételkedem
. Pedig az még igencsak más korszak volt - igaz, ez a mostani egyre több hasonlóságot mutat... Ez a tiszta propaganda-rész, szét kell választani a megfogadandó eü tanácsoktól.
-
Asbee
veterán
Oltásokról van szó, ne képzelj és tegyél megint hozzá olyan dolgokat, amiket nem mondtam és nem hangzott el. Te pedig az oltásokkal kapcsolatban folyamatosan kapaszkodsz feltételezésekbe, elrugaszkodott dolgokba. Minden oltás hatásos. Konkrétan nem igaz ez a kijelentésed, hogy nem. Csak ugye tartani kellett volna a megadott dokumentációkat. Pl Sinót 60 felett nem adunk. Az oltások működnek, hatékonyak. Jelenleg sokaknak kell egy 3-ik booster.
Általánosan a járvánnyal kapcsolatban mivel egy újdonság volt és mai napig tartogat meglepetéseket, sok felelőtlen kijelentés született elhamarkodottan. Ezt sosem vitattam. De ez valahol nem meglepő és sokszor politikai személy tett ilyeneket, vagy politika által befolyásolt szakember.
Ne haragudj, de néha úgy érzem egy óvodással próbálok kommunikálni, hogy ennyi idő után is ilyen alapvető dolgokat kell megmagyarázni.
Miben kell kételkedni pontosan? Mert ezt még mindig nem értem, pedig annyiszor elhangzik.... -
Asbee
veterán
Jajj Istenem...... Megpróbálom. A mutánsok nem 1-2 nap alatt alakulnak ki. Ahoz hosszan kell a gazdaszervezetben lennie a vírusnak. Pl ahogy kemósban volt valami 40 napig, úgy mutálódott. Szóval ez egyszerűen valóságtól elrugaszkodott túlzás, csúsztatás. Miért lenne erősebb mellékhatás? Mitől feltételezed ezt ? Na pont ez a kapaszkodni valamibe amit csinálsz.... Ráadásul 2 oltás + természetes átesés deltával, vagy akár már volt is átesés, nagyon erős jó védelmet ad, ahol nem indokolt a 3-ik oltás. Ilyenből pedig egyre több lesz, ahogy egyre több oltott átesik. Gondolom ebből érted mi következik és nem kell elmagyarázni.
-
Asbee
veterán
Ha már kijöttek volna módosított oltással nem kellene 4-6 havonta az 1.0 vuhanit lövetni. Ez viszont a gyártók töketlensége. Miért lennék én az első alanya? A technológia fix, ami bizonyított ennyi beadott adag után, az nem változik, ha egy mutánsra módosítanak. Ha még egy teljesen új oltás lenne akkor sem én vagyok az első, hiszen ottvannak a tesztelési fázisok. Egyre kevesebb szálba tudtok kapaszkodni, lassan fogadjátok el..... Mondom ezt úgy az oltáshalmozásnak én sem vagyok híve.
-
Asbee
veterán
Nyílván az ember semmit ne tegyen annak érdekében, hogy tovább rontsa ugye? Ez aztán a felelősségteljes gondolkodás. Az eünk szar volt covid előtt is ez tény. Egy német eü miért mozog közben határon a covid miatt ? Ahol a világ egyik legjobbja minden tekintetben ? Szóval ez csak terelés, és az egyéni felelősség hárítása. Az oltással nagyban növeled annak az esélyét ne terheld +ban az egészségügyet, ami nálunk alapjaiban is egyre rosszabb.
-
BalanceR
addikt
Ember! Akkor tolták a mentősök full hazmat suitban, amikor még egyáltalán nem vagy alig volt elérhető oltás, de minden teszthez őket rángatták ki. Napi 30-40 idegen lakásba, zárt térbe mászkáltak be oltatlanul, úgy, hogy alig tudtunk valamit a vírusról, mindezt egy pandémia közepén. Ha elkapják, és emiatt csak egy-két napra kiesnek a munkából, hatalmas csúszásokhoz vezetett volna...
Miben kellett volna menniük napi 40 címre fertőzés gyanús emberek közé menni tüllszoknyában? -
Kevés == megfogta a járványt. 0-ra nyilván akkor fogod meg, ha skynetes drónokkal mindenkit agyonlősz, aki kimerészkedik az utcára kenyérért.
Persze a reakció túlzott volt, a fő elemek, amik megfogták az első hullámot Mo.-on az a tömegrendezvények és iskolák időbeni zárása. Erről a nyugat lecsúszott, mert ott voltak az első európai gócok.
-
-
BalanceR
addikt
Még egyszer megkérdezem:
Ezeket a lépéseket ki pusholta? Hol? Milyen online/ offline csatornán?
Azt volt a téma indító itt, hogy "beszaratták" a világot... A maradj itthon kampány megvan, a csapból is az folyt, meg a maszk, meg a távolságtartás, de egy-két "Blikk rúzs" meg "Kiskegyed életmódtanács" rovaton kívül nem emlékszem, hogy ajánlották volna, hogy rohaszd az előszobában a friss árut... Sőt határozottan emlékszem hogy olyan cikkek voltak, ami pont azt mondták, hogy pl a kínából rendelt csomagoktól nem kell parázni, nem marad rajata vírus. -
törölt tag
vannak akik nem akarnak emlékezni mert azzal a mostani világképük sérülhetne (kérdéseket vethetne fel ami nem jó az egónak mert az egó nem szereti az ellentmondásokat )
És itt az egó nem mint pejoratív egoista kifejezést használtam hanem mint pszichológia értelemben hivatkoztam rá. (Általánosságban )
-
törölt tag
A legelején Szlávik meg a többi azt mondta hogy szerencsénk van mert a koronavirusok nagyon nehezen mutálódnak… akar 2-3-5év is lehet mire egy mutáció megjelenik… erre 1,5 év alatt már van vagy 4-6.
nem értem én ezt
akkor miért mondtak hogy szinte nagyon ritka a mutáció és az oltás jó lesz… erre ultra mutánsok tömkelege és 3-4 oltasrol beszélnek már -
FіkuszKukіsz
őstag
A poliovirus is mutálódik. The mutation rate in the virus is relatively high...
-
Ezekiell
veterán
Az a baj, hogy Te is egy határozott tagadással kezdted pedig semmiféle bizonyítékod nincs és másnak se. Csak nem..
De, van.
Bizony van.
Mondom van.
De tényleg, mondom hogy van.Ez nem az a terület, ahol vélemények ütközhetnek. A vírusok (MINDEN vírus) mutációja ismert tudományos folyamat és tény, ezt vitatni pusztán azok teszik, akik nem értenek hozzá.
-
Ezekiell
veterán
Lehet pont az oltottakhan mutálódik a legerősebben, igyekszik legyőzni az oltást.
Nem. A mutálódás véletlenszerű, nem tervszerű, nem megfontolt, nem gondolat eredménye. Ott történik a legtöbb, ahol a legtöbb vírus van. Ez pedig az oltatlanok csoportja, nem az oltottaké.
Tehát az oltáselkerülő variáció megjelenésére az oltatlanok csoportjában van magasan a legnagyobb esély. Természetesen nem csak ott van rá esély, de a vírusmennyiség miatt ott magasabb.
Új hozzászólás Aktív témák
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live
● atlo.team
● google mobility reports
● euro momo
● covid-19 projections
Egyéb hasznos tanácsok:
● bevásárlólista házi karanténhoz
● karanténnal kapcsolatos tudnivalók
● AZ oltás időpont módosítás
- Okos Otthon / Smart Home
- 3D nyomtatás
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Ukrajnai háború
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen alaplapot vegyek?
- OneSport OT07 - szevasztok, hollandok!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- További aktív témák...
- SEAGATE ST6000NM0034 6TB 7.2k SAS HDD, nettó 15747Ft + ÁFA, 1 év garancia
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- MSI RTX 4090 SUPRIM - 2.5 ÉV Garanciával!
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest