Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
"Egy 11 napos csecsemőt ápolnak az isztambuli Sancaktepe Prof. Dr. Feriha Öz Sürgősségi Kórház intenzív osztályán. A kisfiú négy nappal a születése után került be a kórházba, ahol Törökország egyik legjobban felszerelt sürgősségi osztálya működik." [link]
-
-
syberia
veterán
válasz
Stanlee #69394 üzenetére
Úgy gondolom hogy mindenkinél a haszon/kockázat viszonyát érdemes megvizsgálni. Még igen keveset tudunk az új típusú vakcinák hosszabb távú hatásairól. Remélhetőleg nem lesznek.
(#69395): EUA engedélyt kaptak a vakcinák. Tehát indokolt az óvatosság szvsz.
-
Stanlee
őstag
válasz
syberia #69389 üzenetére
Koszonom. Amikor influenza elleni vedooltast kaptam, akkor utana 2-3 napig szarul voltam. Lehet, hogy a koronavirus elleni oltastol is 2 napig agyban fekvo beteg leszek, vagy nem tudom a karom mozgatni. A masik opcio, hogy megfertozodom es korhazba kerulok, esetleg meghalok. Inkabb valasztom az oltast mellekhatasokkal.
-
válasz
Stanlee #69391 üzenetére
F.sza, ezekután értékelje mindenki úgy az utazási
szivatásokatkorlátozásokat, ahogy akarja, vicc az egész február óta.
#69392: oltják, ja, de nem hinném, h a 80as papa lesz terhes
(=oltanak ott fiatalt is). Kérdés, h van-e bármi maradandó nyavaja, mint anno a nakrolepszia.
-
Stanlee
őstag
válasz
t72killer #69388 üzenetére
Talan egy spiegel cikkeben volt egy nemet virologus, attol kerdeztek, hogy mi a helyzet a nemeteknel a reszletes virus(mutacio) elemzessel? Nemes egyszeruseggel mondta, hogy itt nem koltenek ra olyan sok penzt, igy nem igazan lehet tudni, hogy mi a helyzet.
Nem lepett meg, itt a digitalizaciora sem koltenek kellokeppen. A legutolso amit olvastam arrol, hogy miert nem tudjak szeles korben megmondani, hogy hol fertozodik a nep, annak az oka, hogy amikor megy a helyi hatosagtol a statisztika a nagy orszagos adatbazisba, a szoftverbe meg nem lett belekodolva, hogy velelmezhetoen hol fertozodott meg a delikvens. A hely ott van ennek az adatnak, csak nem lehet kivalasztani semmit
-
-
syberia
veterán
-
válasz
lacafaca #69366 üzenetére
Nem zárok ki semmilyen mocsokságot a jelen agyonpolitizált helyzetben, viszont nagy számokból sok ilyennek kellene majd előkerülni, mindet nem tudják eltüntetni, ahogy a nakrolepsziás eseteket se tudták a szőnyeg alá söpörni 2009/10ben.
#69387: nna, erre is nagy tételben fogadtam volna
. Belgiumból meg aztán mindenféle ereszcsatornán át elterjed egész €urópában.
-
Stanlee
őstag
Corona-Variante seit Monaten in Belgien – Warum schlug niemand Alarm?
A Welt cikke szerint mar honapokkal ezelott jelen volt a belgaknal ez a virusvariacio, ami az angoloknal kiverte a biztositekot. A cikkben idezett virologus nincs igazan megijedve. Viszont ami itt is jol latszik, hogy a nem jol megvalasztott kommunikacio (nem tudjuk kordaban tartani) igencsak rossz hatassal lehet a helyzet megitelesere.
-
Wn2tl
aktív tag
-
Ringman
nagyúr
26 után viszont fájdalommentesebb lenne egy nagyobb lezárás, amúgy is kb a fű se nő 01.04-ig egy csomó ágazatban.
-
Nimda
addikt
válasz
Floyd80 #69379 üzenetére
Ezek csak látszat intézkedések, sok hasznuk nincs. Ahogy az olyan idősávnak sincs, ami nem véd senkit sem, mint a legutóbbi. Ünnepek előtt nem tudom min csodálkoznak. Aztán meg "jófejségből" feloldják a tilalmat, mintha ez könnyítene a helyzeten, kemény 1 napra. A zsúfoltságot csak hosszabb nyitvatartással lehetne mérsékelni, de ünnepek előtt ez sem segítene.
-
Teherforgalmi állapotok az angliai komkikötőkben és a csalagútnál: [lihttps://www.youtube.com/watch?v=yZoEPfwBQlonk]
És ez december 19-i videó, szerintem ennek a 10-20-szorosa lehet most ott a sor. Azt mondjuk nehéz értelmezni, hogy a teherforgalmat miért kell korlátozni (igen, olvastam, hogy a csak árúval rakott forgalmat engedik). Ezek a kamionok éltetik javarészt a szigetországot és az unió gazdasága számára is fontos az angliai termékek érkezése.
szerk: Úgy néz ki a teherforgalmi korlátozást feloldják/feloldották: [link]
-
Csatravi
senior tag
Ha így folytatjuk akkor év végére eléri a koronavírusban elhunytak száma a 10000-s számot.
-
válasz
Cartevo #69359 üzenetére
Szerintem nem a bőrszín itt a lényeg, hanem a társadalmi elhelyezkedés. Annó is a szegényebb rétegekből került ki náluk a több fertőzött és súlyos megbetegedés. Sokuk nem tud fizetni a gyógyszerekért, vitaminokért, nincs egészségbiztosítása, nem mer kórházba menni, mert nem tudja kifizetni. Usa-ban élő ismerősünk is írt erről a jelenségről. Ezen kívül az életmódjuk, a munkavégzésük miatt is jobban ki vannak téve a járványnak: Az amerikai feketéket aránytalanul jobban fenyegeti a koronavírus
-
Coyot
őstag
válasz
daneel_hu #69371 üzenetére
Gyerekdoki megtudta, azonnal vittük őket be a rendelőbe tesztre... kíváncsi vagyok én is amúgy ez a 4. napom gyereknek 5. én reménykedem - bár nem minden esetben okozza ezeket a speckó tüneteket.
lacafaca
Menj a konteó topicba légyszi. Ott is nagyon fognak örülni a hülyeségeidnek. -
Ringman
nagyúr
-
-
lacafaca
addikt
közben halkan megjegyezném, hogy a kishölgy létezésének eltűntetése éppen folyamatban van, lassan minden közösségi adatlapja elérhetetlen és a család többi tagjára is kiterjedt a hatóságok figyelme ezügyben, pár nap és szerintem soha nem is létezett státuszba lép...érdekesen telt a tegnapi nap...kíváncsian várom a további fejleményeket az ügyben, hogyan fogják elmismásolni a tényeket
-
-
válasz
Micsurin #69357 üzenetére
1. A sok kontaktos dolgozó réteg, akik szeretnék a kevés kontaktos szülőknek, nagyszülőknek hazavinni a vírust, azok most zöld lámpát kaptak.
2.
Akik mondjuk lexarom módjára gondolkodtak, azok ezután is úgy fognak, akik meg próbálnak defenzívek lenni, azok ettől nem fognak változtatni a viselkedésükön. -
Cartevo
őstag
Vajon az amcsik miért a feketéket oltják először? Hátha mellékhatások lépnek fel?
-
válasz
lacafaca #69350 üzenetére
Hát ha a vírus terjedni akar, azt megteszi akkor is, ha haza kell érned a szeretteidtől 20 órára. Így legalább a szentestét viszonylag normálisan együtt tölthetik a családok. Szükség van most erre, hiszen ez az év mentálisan nagyon megviselte az embereket. Szerintem.
-
Micsurin
nagyúr
válasz
lacafaca #69351 üzenetére
Nem de mielőtt elmegy a kis család a nagy családhoz igazán vehetnének egy szett antigént tesztet.
Ismerősök is vannak akiknek össze kell járniuk a szülőkkel ápolás vagy étel/bevásárlás áthordás miatt, két napot dekkolnak otthon vasárnap teszt aztán mennek csak át. Nem sok... de legalább valami.
-
MuMa012
tag
Meg Angliából sem fogadunk repülőgépeket. Ez legalább racionális és a nyugatiakat követő lépés.
-
lacafaca
addikt
válasz
radi8tor #69348 üzenetére
ugye azt te sem gondolod komolyan, hogy a nagy karácsonyi szeretetcunamiban a népek szájkosárban meg gumikesztyűben fognak letargiában ünnepelni...
(teszem hozzá, ez pl az én családomat absz. nem érinti, 24.-e mindig is itthon zajlott mindenféle vendégsereg nélkül és most sem lesz másképpen... 25-26 hálistennek nem jön senki és mi sem megyünk öregékhez, biztos ami...
)
-
Csókolom
tag
-
Coyot
őstag
Megkaptuk az oviból a kariajit, időszerű... Nekem kapar a torkom mint az állat, nincs hangom feleség szintén, ovis gyerek nem alszik a köhögéstől 3 éjszaka, van egy mégkisebb is ő ma kezdett el köhögni. Legalább mostmár biztos hogy nem megyünk sehova karácsonyozni, de remélem nem korona. Ami aggasztó, hogy sok gyermek van így most és szülők is.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Meg is jelent a cikk: december 24 éjjel
Felfüggesztik a kijárási tilalmat szenteste -
Stanlee
őstag
válasz
t72killer #69335 üzenetére
En jelen pillanatban ezt ugy kepzelem el, mint a tunetmentes pozitivokat. Tehat oltott vagy, megfertozodol, nem veszed eszre, mert a szervezeted leveri a virust szinte rogton, de attol meg ha mondjuk PCR-ra elkuldenek az lehet pozitiv.
Mivel a tarsadalomban vegyesen lesznek oltottak es nem oltottak, a hotspotokban oltott pozitivkent benne lehetsz a statisztikaban. Erre milyen valaszt ad majd a politika, jarvanyugy? Sok jora nem szamitok, mert ahogy a politikus, ugy a normal plebs is egyszeru valaszt (pl. pozitiv fertozottszam tobb kevesebb, mint x fo) akar mindenre.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Kijárási korlátozás felfüggesztésre került karácsony idejére. Max 10 fő gyülekezhet (ebbe nem számít bele a 14 év alatti gyerek).
-
-
Stanlee
őstag
Az oltas nem azt jelenti, hogy nem fertozodol meg, hanem azt, hogy a virus ami a szervezetedbe bekerul nem fog olyan merteku megbetegedest okozni, mintha az immunrednszeredet felkeszuletlenul erte volna a fertozes. Tehat oltas ellenere is lehetsz majd covid19 pozitiv, csak nem fog megbetegiteni a virus.
Ezert is lesz nagy kihivas a politika, media, tarsadalom reszerol, hogy ne a fertozesszamra fokuszaljunk majd a jovoben, hanem arra, hogy milyen a dinamikaja a betegszamoknak, korhazban apoltaknak, intenziven levoknek, vagy a halottaknak. Ha ezt folytatjuk, hogy a pozitivra teszteltek szamanak a buvoleteben elunk, akkor evekig nem lesz valtozas a lezarasokban, mert oltas ellenere is lehetsz pozitiv.
Ez olyan szintugras, amit nem biztos, hogy sikerul majd lekommunikalni, mert mar nem csak egyetlen szam lesz a meghatarozo.
-
Csatravi
senior tag
-
Rive
veterán
válasz
Jablocskov #69327 üzenetére
..Ezzel a hozzáállással, nálunk kvázi soha nem lesz vége a járványnak....
Amennyire el van szaporítva a dolog egyelőre semmi szelekciós nyomás 'enyhe' változatok felé, viszont az agresszívebb verziók príma előnyt élveznek és túlszaporodják a többit. Ez így csak durvulni fog, nem szelídülni.
Persze, ha minden más lehetőség kifogy, akkor majd talán 'nyugaton' is fontolóra veszik a legkézenfekvőbb megoldást és végre rágyúrnak a kiirtására
-
-
Nimda
addikt
válasz
Jablocskov #69327 üzenetére
majd az oltóanyag tömeges megérkezését követően
Azért ez sem valami pozitív hozzáállás. A kérdés, hogy mire gondolt pontosan. Ha egy évig még mindenféle korlátozások lesznek, az nem túl jó előjel. Ha csak a készültség marad fent, korlátozások nélkül, abba talán nem rokkan bele a gazdaság, sem a nép. Mindezt mondom úgy, hogy a második negyedévig, vélhetően a lakosság fele már be lesz oltva. Ha egy harmadik hullámról van szó, akkor nagy a baj, de akkor meg mi ellen véd a vakcina?
-
Nem is kell megfejtés, a türelmetlen meg tanuljon 1 kis türelmet - ha már akkor nem tanítottak neki a szülei, amikor kellett vna (1-5éves életkor). Persze tudom, "demokráciákban" ez utópia.
#69305: ha jól rémlik, több ezer variáns van már, valahogy ez nagyon népszerű lett szabályalkotóéknál. A +70% r0 se egy világvége szám, amikor 100+%-ot szórnak az alapváltozatra publikált értékek.
Még egy dolog merült fel bennem: annyira nem könnyű mezei teszthez jutni sehol sem+nem egy kényelmes procedúra. Honnan a frászból van reprezentatív RNS-boncolási infó(!!) azokból az országokból, akik most "tisztának" minősítve saját magukat, határokat zárnak le? Hány ilyen részletes mintaelemzést csinálnak vajon egy nem letérdelt-szétlopott EÜ-s Német v Franciao.-ban?
-
Nagymelák
senior tag
Az oroszok valahogy mindig eltudják érni, hogy a bizalom a kutatásaikkal szemben fel se merüljön a világban.
-
Alex91
félisten
[link] , Orban szerint meg 1 ev...
-
Na az angoloknak reszeltek ahogy nézem: Nagy-Britanniát épp elszigetelik Január 1-től pedig majd a brexit dobja rá az utolsó lapát földet a gazdaságukra.
-
iguana
őstag
válasz
#22743424 #69300 üzenetére
nem tudsz mit csinálni, folyamatosan ezt csinálja.
mint egy rontom-botom gyerek, akire századszorra szóltak már, hogy viselkedjen, ne csinálja ezt, ne csinálja azt, de ő azért sem. minél inkább szóvá teszik a viselkedését, a kéretlen, anyós-szerű falra mászós "tanácsait", véleményeit ő annál jobban élvezi a ráirányuló figyelmet és hogy végre foglalkoznak vele.mondanám, hogy troll, de minden jel szerint ez a nyomorult/sikertelen/boldogtalan életének a kivetülése, ha neki ez a fénypont, a kiteljesedés és ezzel próbál kompenzálni.minden vágya, hogy foglalkozzanak vele és reagáljanak rá: ha nem jön meg a kellő visszacsatolás számára, akkor ezt a figyelmet kikényszeríti és kiprovokálja.
szóval ez van. másokat idegesít és irritál a toxikus, közösség romboló viselkedésével, míg ő maga lubickol ebben és mókásnak és menőnek tartja magát.
tényleg marad a prémium vagy próbálsz automatikusan áttekerni a spam-jein. igen, nem könnyű (már csak azért sem, mert kérlelhetetlenül rengeteget ír),
de úgy kell vele lenni, mint a járda közepén lévő kutyaszar kupaccal: méla undorral, csendben át kell lépni felette.
(ez azért "egy picit" erős/Parci/)
[ Módosította: Parci ]
-
Csatravi
senior tag
2 141 új fertőzött
7097 kórházban ápolt
517 lélegeztetőn
183 elhunyt
8282 össz elhunytak száma -
-
Stanlee
őstag
válasz
t72killer #69289 üzenetére
A del-afrikai valtozat ami szeptember ota ismert az nem okozott ekkora panikot, pedig az is jobban terjed a fiatalok kozott. Engem ami jobban zavar, hogy most egy ujabb szint lett bevezetve a kommunikacioba, az uj varians, amire hivatkozva le/bezarasokat lehet rahuzni.
-
lacafaca
addikt
válasz
MrSealRD #69296 üzenetére
amúgy a postánál is van lehetőség háznál föladni, ki fog menni érte a futárjuk, ha kirendeled
cybermanus ezzel neked egyeltalán nem kellene foglalkoznod (én már itt vagyok a topiknyitás óta bebe....na ez mi, ha nem gyerekes
), akkor marad az ignor gomb
Új hozzászólás Aktív témák
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info