Új hozzászólás Aktív témák

  • Floyd80

    addikt

    válasz snecy20 #6158 üzenetére

    Van ilyen az MT-ben: 51. §

    https://net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=a1200001.tv

    "A munkáltató köteles a munkavállalónak azt a költségét megtéríteni, amely a munkaviszony teljesítésével indokoltan merült fel."

    --------------------

    Akik szerint örüljünk, hogy van munkánk, ne ugráljunk, persze most ez fontos, meg hogy ne öljünk meg másokat, de ennyit azért hozzátennék, mert a jövőben a távmunka azért kicsit fel lesz értékelve, főleg ha vírusos évek elé nézhetünk, lásd mai Jordán Ferenc interjút.

    A távmunka részben szabályozott terület (Mt 196.§), de főleg hiányos. Ide tartozik ez a ktgtérítéses dolog is, de a jövőre nézve ezt is sűrgősen változtatni kellene. Nagyon kevés helyen látni, hogy ezeket pl. munkaszerződésbe berakták volna, pedig a HO-t engedi a munkáltató. Munkaidő, rendelkezésre állás, munkahelyi vs. otthoni baleset stb., nem tudod milyen jogok illetnek meg otthon, hogy pl. a munkáltató ellenőrizheti hol dolgozol otthon. :)

    A költségekhez, cégnél benn vagy, ott is van rezsiktg/fő, ezt a béreknél szépen számításba is veszik, hogy mennyibe kerül az ottléted, ezt most a nyakadba kapod otthon többletfogyasztásban. Nyilván most mindkét fél vészhelyzetben van, de ahogy egy cég képes filléreken szórakozni, úgy ezek a plusz költségek is jogosan merülhetnek fel a munkavállaló részéről.

    Oké, hogy kapsz laptopot, telefont, 4G-s netet, azt dolgozzál, de a körülményeket már te biztosítod hozzá. Kapsz íróasztalt, ergon. széket stb., külön szobát? Szenvedjek a telefonon adott nettel, miközben itthon 500GB-s van, meleg lesz, klímahasználat, stb.

    Mondjuk egy ügyvéd aki a lakásából dolgozik, tőle is elvárja a NAV, hogy az ügyvédi tev. körében felmerült költségeit elválassza a magánszemélyestől, akkor van rezsimegosztás stb.

    Ez sok adminisztrációval járna persze, de egy átalány jellegű havi fix térítést el tudnék képzelni.

    Természetesen respect mindekinek, akiknek ez nem is opció vagy hogy egyáltalán ezzel foglalkozzanak. :R

    "Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

Új hozzászólás Aktív témák