Új hozzászólás Aktív témák

  • daneel_hu

    addikt

    válasz t72killer #50024 üzenetére

    "KKV-k: ezeknek mekkora része mezőgazdász-termelő, autószerelő, csomagoló, szállító és egyéb, civil tömegekkel max érintőlegesen találkozó cégforma? Múltorában voltam pl gumisnál: én állok be a kocsival a megfelelő helyre, majd az egyébként nyitott oldalú, magas légterű műhelyben átballagok a kasszához, ahol plexiablakon keresztül bonyolítjuk a bizniszt."

    Édesmindegy, hogy nekünk mi a véleményünk erről.
    A KKV-k olyan arányban működnek a gazdaságban ahogy éppen az igény kialakul. (a tevékenységre)
    Ha karantén van X évig + ikszedik ipari forradalom, akkor a kkv-k is igazodni fognak ehhez.
    Te viszont olyan vízióban gondolkodsz amely egyik pillanatról a másikra megváltoztatná a gazdaság szerkezetét. Ez nem működik, óriási bedőlések és munkanélküliség lenne - az állam is csődbe menne.

    Átképeztetnéd Böske nénit informatikusnak vagy valami hasonló szakmára. Egyébként ennyi informatikus nem is kellene. (most ezt képletesen tessék érteni)

    Kijárási korlátozás esetén szerinted mi a francból él az autószerelő? :D
    Mindenkire hirtelen rászakad tengernyi szabadidő, és az éves kötelezőt akkor fogja letudni. :D
    Van két srác a teniszcsapatunkban, egyiknek autószerelő műhelye van, a másiknak takarítóscége. Utóbbi csődbement (a multik bezárták irodáikat), az autószerelő pedig bezárt 2 hónapra, elküldött X embert.
    Ez történik a szolgáltatószektorral ha nincs ember az utcán.

    Maga a kijárási korlátozás állítja le a gazdaságot. Leírtam fentebb, hogy mely szektorokat teszi nullára azonnal. Ez egyszer elment tavasszal, de a második zárásnál nagyságrendileg többen fognak tönkremenni. (szerintem)

    Mellesleg a nagy gazdasági válság és a VH-k idején sem volt olyan, hogy állami szinten leállították volna a gazdaságot. Egyébként még a magyar kormány is azt kommunikálta, hogy leállítjuk majd újraindítjuk a gazdaságot. (tavasszal). Mert tisztában voltak azzal, mit jelent ha az emberek nem lesznek az utcán és az iskolák/bölcsik/ovik is bezárnak.

    Meg lehet persze húzni megint amit tavasszal, de előbb-utóbb hatalmas lesz a munkanélküliség.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák