Új hozzászólás Aktív témák

  • proci985

    MODERÁTOR

    LOGOUT blog (1)

    válasz Parci #43286 üzenetére

    gyors osszefoglalo: svedeknel a tisztifoorvosnak megfelelo Anders Tegnell es a teruleten levo tudosok probaljak kitalalni, hogy mi a jobb:
    - svedeknel lehet tavolsagot tartani es az emberek ezt betartjak, ld a kep
    - maszknal alapvetoen az FFP2/3 maszk ami ved, de az is csak par oraig. a mutosmaszk akkor ved ha te vagy beteg, mas ellen nem. a ruhamaszk vedelmi funkciojarol megoszlanak a velemenyek
    - tavasszal nem lehetett maszkot kapni. honapokig. ami maszk volt, arra pedig az egeszsegugyben volt szukseg
    - a maszk nem megfelelo hasznalat mellett hamis biztonsagerzetet ad. avagy lehet kozelebb menni ugy is, hogy valaki piszkalja kivul a maszkjat, vagy nem huzza az orrara. a hamis biztonsagerzet nem jo, mert ugy kevesbe mukodik a tavolsagtartas.
    - ez a dontes folyamatosan fent van, tehat adott esetben eljohet az a pont, hogy megiscsak bevezettetik ha szukseg lesz ra. gyakorlatilag treatmenteket is tesztelnek egyesevel a svedek latni, hogy ebben a kornyezetben mi hatekony, es mi az ami tobb (jarulekos) kart okoz vagy kivitelezhetetlen.

    mivel a maszk kellett az egeszsegugybe, es a nem rendeltetesszeruen hasznalt vagy nem megfelelo maszk adott esetben tobbet art, mint hasznal, ezert a svedeknel sose lett maszk hasznalat. viszont, meg egyszer, ahol nem lehet megkerulni, hogy kozel menj, ott adott esetben muanyag pajszmaszkot (visor magyar neve nem tudom mi) hasznalnak. nekem is bent az irodaban. termeszetesen szemelyre szolo, megfelelo tisztitasi ponttal.

    Don't dream it, be it. // Lagom amount.

Új hozzászólás Aktív témák