Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
DS39
nagyúr
szerintem maga a vírusveszély valós, bár eddig úgy tűnik nem akkora probléma nálunk, mint számítottak rá. de ha sehol semelyik ország nem korlátozna, (óv)intézkedne, vajon akkor mi lenne?
a gazdaság megrogyasztása még egy dolog, egy-két helyre így majd bekerülhetnek a kormányközeli vállalkozók, ahol eddig nem volt szerepük. ezt még adom, de az átlag melós nyomorba taszításán mit nyer a kormányunk?
-
Ezekiell
veterán
Jójó, de kik vannak hatalmon? Ha ennyire hülye vagyok, akkor kérlek taníts. Mondd el nekünk, idiótáknak, hogy kik is vannak tulajdonképpen hatalmon, és hol.
És még egyszer: gondolom ez világszintű összhatalom, hisz mindenhol bedőltek a "vírusparának". Tehát mi ez a globális világhatalom, és kik vannak benne?
Ja, és némi bizonyíték se ártana
-
válasz
csiga8 #22295 üzenetére
"De a grafikon tényleg jó. "
Nem kell sokat ragozni az adott napokon/hetekben meghalt emberek számát egy időtengely felett... Hacsak nem egy kisbolygóbecsapódás vagy az alienek kezdték el nyesni a népet és az egész covid19 csak fedősztori, akkor elég 1értelmű a kép.
#22297: kb 2 év múlva lesz erre érdemi válasz: ha a járvány után jelentősen csökken a halálozás, az azt jelenti, h túlnyomó többségében olyanok haltak, akiknek <2évük volt hátra.
-
Ezekiell
veterán
-
csiga8
senior tag
válasz
Ezekiell #22291 üzenetére
Látom a szövegértéseddel van egy kis gond.
(Jó ez a grafikon, majd ha otthon leszek, keresek neked másikat.)Tehát a halálozások száma ( idős korú, beteg) és az elhunytak állapota miatti túlzott hiszti a probléma. És akkor próbálom még egyszer lassan írni, hogy megértsd, mi van a grafikon mögött. Az elhunytak, akik betegek, gyógyszeresen, pengeélen életben tartottak, javarészt azok haltak meg. Utolsó csepp volt a pohárba. És addig? Addig senkit sem érdekeltek.
Most meg hirtelen igen.Másrészt majd év végén nézzünk egy átlagot, hogy mennyivel lett több.
De a grafikon tényleg jó.
-
-
-
Ezekiell
veterán
válasz
csiga8 #22286 üzenetére
Minden tény és adat ellened szól. De kérlek, csinálj még hülyét magadból. Amúgy próbáld meg ezt értelmezni, és utána told a "ez csak influenza" hülyeségedet:
https://www.euromomo.eu/graphs-and-maps(#22290) csiga8: nézd meg a kurva grafikonokat a rohadt nagy kiugró halálozásokkal, 15-64ben is hatalmas kiugrás van, de tényleg csak az öregek halnak meg, mi?
-
csiga8
senior tag
New York majd annyi lélekszámú, mint Mo.
Össz számot nézz adott időszakban. Az év első 3-4 hónapjában összesen hányan haltak meg évente. Akik most hirtelen meghaltak, sok közülük közel járt a vírus nélkül is a véghez. Minden évben tél végén, tavasszal.
Azt szeretném végre megértetni, hogy bőven nem annyira kiugró, vagy szörnyű a helyzet, mint ahogyan be van állítva.
Másrészt leginkább idős emberekről van szó. Tetszik, nem teszik, egyszer mindenkinek lejár az ideje. Mint mondtam, sajnálom, nem örülök egyetlen halálnak sem, csak azért gondolkozzunk józanul. Azt a józan határt léptük át nagyon. Ráadásul - szerintem - (sok) mindent rosszul csináltunk.
-
válasz
csiga8 #22273 üzenetére
Csak egy dolog influenza? Még nem lehet kimutatni a halálozások számában a megugrást? Akkor ez mi?
Segítek... New Yorkban kétszer annyian haltak meg március második két hetében, mind szeptember 11en...
Azóta még meg háromszor ennyien... Csak hogy láss valódi statisztikát...
De volt már itt amerikai, olasz, spanyol, francia, német grafikon is, hogy jelentősen több halott van a korabbi évek hasonló időszakához képest...
-
csiga8
senior tag
válasz
nobela #22280 üzenetére
Érdekes dolgokról tudsz. Ugye nem baj, ha nem veszlek a hiteles hírforrások közé?
Tudod, amikor egy vitában elindul irányomba a személyeskedés, az mindig azért van, mert nincs konkrét, tény adat a másik fél igazának igazolására.
No, most pont megtetted. köszönöm, hogy elismerted igazam.
-
-
ncc1701
veterán
válasz
Ricardo #22252 üzenetére
Semmiféle versenysport nem egészséges, egyrészt azért, amit írtál, másrészt, mert aki az élen van, az mind teli van cuccal. Mindenki, aki vb-n, olimpián indul, az mind kokszol, versenyszámtól, helyezéstől független. És ez ugye minden, csak nem egészséges, ami elég ironikus, lévén a sportnak az egészségről is kellene szólnia.
-
nobela
senior tag
válasz
csiga8 #22262 üzenetére
"Sajnálom aki elveszti életét, de nem emiatt hal meg"
Ja, kivéve persze aki k*rvára emiatt hal meg. Mert sok ilyen is van.
Sajnos konkrét esetről is tudok, alapvetően egészséges, életerős ember. Élhetett volna még 20 évet. És most már dobozban van.
Szóval vagy fogalmad sincs a dologról, vagy egyszerűen csak egy elképesztő s*ggfej vagy.
-
ncc1701
veterán
válasz
Ricardo #22238 üzenetére
Ez elég szélsőséges példa, de hozhatnád példának eddie hall-t, vagy thort is, aki 200kg, és 501kg-ot próbál meg felhúzni majd május 2-án. A 180cm/110kg az ránézésre nem egy húb@zmeg kategória, vagy csak megszoktam magam. Bár tény, h az átlag ember szerintem gyenge nyikhaj. Mielött megszólnál, h buzi gyúós, ezzel a testsúllyal egy trekking bicóval 2h50perc alatt tekerem a 80km-t szar úton, balcsi kör megvan 8 óra alatt. Iron man-en azért nem indulok mert fusson a tököm se, de az úszás, és a bicaj része sima lenne.
-
válasz
csiga8 #22268 üzenetére
Ha linkelnél bármilyen hivatalos számot, sokat segítene. A világon (7.8Mrd ember) 3-650e halottja van az influenzának évente, európában (750M ember) max 72ezer. Ennyire sz.r lenne a magyar eü, hogy lakosságarányban 6-8x-os lenne az influenzás halálozás, mint a világ, ill Európa (!=EU) átlag?
-
csiga8
senior tag
válasz
Ricardo #22274 üzenetére
Attól azért több.
Egyébként igen, rendszeresen járok orvosokhoz, mert inzulinos cukorbeteg vagyok, túl vagyok egy infarktuson és van 2 stent a szívemben ( ischemiás szívbetegség).
De nem innen mondom azt amit. Mindegy is. Majd rájön aki rájön. Meg lesz aki nem.
Bár most a koronahiszti miatt minden kontroll csak emailben/telefonon megy.
-
Ezekiell
veterán
válasz
csiga8 #22262 üzenetére
De jó neked, hogy pontosan tudod, mennyi áldozat lett volna, és hogy hogy működött volna nálunk a svéd modell, meg hogy egyátalán működik-e a svéd modell közép-hosszú távon. Irigyellek. Mondjuk sztem sok kutató/járványszakember is irigyel, menjél hozzájuk segíteni a nagy tudásoddal.
"fél lábbal a sírba lógó" - remélem anyád soha nem lesz "fél lábbal sírba lógó", de ha igen, akkor gondolom belelököd. És csak "fél lábbal a sírba lógók" haltak meg, ugye?
-
csiga8
senior tag
válasz
Ricardo #22266 üzenetére
Mennyi?
Januártól április végéig több évre visszamenőleg nézd meg hányan haltak meg az adott időszakban. Mennyi a változás és az mekkora populációra érvényes. Nem mindegy egy 300 milliós térségben, vagy egy 10 milliósban.
A médiahiszti miatt megfélemlített tömegre való reakciók ezek. Ha nem látod-hallod a médiában, nem is tudsz róla. Mint ahogy sok mindenről nem tudunk, vagy csak nehezen.
-
Kékes525
félisten
válasz
#22743424 #22264 üzenetére
Szerintem nem, mert akkor mi ez a hír: [A Magyar Orvosok Szövetségének korábbi felmérése szerint több mint hatezer szakorvos és rezidens hagyhatja el jövőre az országot, ha a következő hónapokban nem dolgoznak ki olyan életpályamodellt, amely itthon tartaná őket]Bocs, most látom régi a cikk.
-
szabonagyur
félisten
válasz
t72killer #22180 üzenetére
Én is erre a válaszra gondoltam... marad minden mint előtte.
(#22181) radi8tor: szerintem nem csak itt ilyen, hiszen mennyi ovi, iskola van ahova a szülő beviszi a beteg gyerekeket.
(#22184) DS39 : továbbra is ahogy sokan írták már most is csak a szülők egy része korlátozza, hogy kivel is találkozzon a gyerek, egy jelentős része most is megy mindenhova és nem 1-1 emberrel találkozik
-
Ricardo
titán
válasz
csiga8 #22262 üzenetére
Amerikában mennyi áldozat van? Mennyi lenne ha nem zárnak le? Igaz késve tették, de zártak. Zárás nélkül a szoksorosa lenne.
Szerinted miért zárt azországok nagy része? Biztos senkinek nem jutott eszébe mi lenne ha nem tenné. Gondolom osztottak szoroztak, és mégis zártak. Mind hülyék ugye?
-
csiga8
senior tag
válasz
Ezekiell #22257 üzenetére
Köszi. " a hozzád hasonló "ugyanmár, túl van ez fújva, hol vannak a halottak százezrei he??"
Honnan is ismerjük egymást? Merthogy én az elejétől fogva ezt mondtam amit most.
Szerintem írtam ide is egy-egy hsz-t korábban. ( ugyanilyen felfogásban) De bizti én magam is csak magamhoz hasonló vagyok.Tessék levenni a szemellenzőt. Nem rajtam van.
-
csiga8
senior tag
válasz
Ricardo #22258 üzenetére
Igen, kb 2300 halott van. Akik idősek, akut betegek, nagy részükkel egy tüdőgyulladás is végzett volna.
Magyarországon minden nap átlag 4,5 ember lesz öngyilkos. Minden nap meghal 340-370 ember. Ha hagyják kifutni a vírust, (pl Svéd) nálunk is max 2000 körüli lenne az áldozat, de szerintem annyi sem.
Sajnálom aki elveszti életét, de nem emiatt hal meg. Egy pohárban ez a vírus volt az utolsó csepp. A pohár többi részével mi van?
Több tízezer ( akár százezer) munkanélküli, azok családjával mi van? A sok száz milliárd Ft költséggel mi van?
Feláldozzunk sok tízezer élő életét a fél lábbal a sírba lógó kétezer életért? Annak a kétezernek most lett hirtelen fontos az élete, amikor az utolsó cseppről van szó? Előtte mennyit költöttünk rájuk? Ja, hogy semennyit. Értem. Biztos én vagyok rossz matekból.
-
-
-
A 44/2020 (III.11.) Korm. rendeletben gyakorlatilag már megtiltották - többek között - az egészségügyi dolgozók külföldre utazását. A rendeleti kormányzás keretében ezt tovább módosíthatják, szigoríthatják..
'... 11) A magyar emberek védelme érdekében, valamint az egészségügy, a honvédelem, a rendvédelem, a közigazgatás működésének biztosítására nem utazhatnak külföldre (vagy csak az ágazati miniszter külön engedélyével tehetik azt) az egészségügyi dolgozók, a hivatásos, szerződéses állományú katonák, a tényleges katonai szolgálatot teljesítő önkéntes tartalékos katonák, a honvédelmi alkalmazottak, a rendvédelmi hivatásos állomány, a rendvédelmi dolgozók, az adóhatóság alkalmazottjai, és a kormánytisztviselők...." -
pjen
félisten
Milyen jó is ha valaki hatalmat kap.Most olvastam.Egy polgármester alkohol tilalmat rendelt el egy faluban.Most minden alkesz átmegy a szomszéd faluba és viszi a vírust.
-
csiga8
senior tag
Igazából a hiszti az unalmas már.
A szemellenzőt a lovakon azért alkalmazzák, mert a lovak csak azt látják, amit nekik én hagyok, vagy engedek. Nem csak a lovaknál működik...
Légy oly kedves ne csak függvényeket (önmagában) értelmezni, hanem értelmezd azt is, hogy mi mibe kerül.
Értelmezd, hogy eddig több halált okozó betegségek esetén miért nem költünk egy fillért sem. A részinformációkkal lehet a valós információt ferdíteni. A függvények tökéletesen alkalmasak rá.Mit nyerünk és veszítünk. Mik a VALÓS veszteségek? Mik lennének, ha másképp gondolkodnánk?
Légy oly kedves informálódj, mert nem minden ország gondolkodik így. Lásd Japán, Svéd, Dél-Korea ( részleges intézkedések). És működik...
-
Ricardo
titán
válasz
S e t h #22249 üzenetére
Arra hoztam példát, hogy az estrém túlsúly semmiképp sem jó. 105 kiló? ha nem 160 magas vagy akkor az nem extrém.
tartom azt a véleményem, hogy a sport hobbi szinten egészséges. A versenysport nem igazán. az emberi szervezet nem arra van kitalálva, hogy hosszabb távon ilyen szinten igénybe vegyék. a Testépítésre visszatérve. nekem senki nem mondja, hogy az elszállt testépítőkre ránézve az jut eszébe hogy az egészséges.
-
andor80
senior tag
válasz
vzsryl #22204 üzenetére
Én is levontam iszonyat veszélyes és gyilkos kor a korona .Mindenki nagyon vigyázzon magára és szeretteire.Te mag menjél nyaralni fürödni olaszba lombardiába éld az életed maszk médiahiszti nélkül hiszen ez csak egy digitális hack vírus....Meg amúgy is lapos a föld lecsúszik róla...
-
Érdekes videó az audi gyárról, a leállításról és újraindulásról: https://www.youtube.com/watch?v=uMomVN6JbBg&feature=emb_title&fbclid=IwAR2pUCJ-Vinf_F0M1hWQ76ecMbSKt0UtWy0LRy9O_nb4Jy6rW3u4qr8uikw
Ezek szerint a német kereskedések is nyitnak már.
-
S e t h
nagyúr
válasz
Ricardo #22238 üzenetére
Ez most komoly, hogy a testépítés elleni példának Bob Sappet hozod fel aki van vagy 160-170 kiló?
Kevésbé szélsőséges példa nem volt, ami miatt meg is lehetett volna ijedni?Én 105 kiló vagyok, tegnap 100 kilométert tekertem, most meg mennék gyúrni, de kicsit elbizonytalanítottál.
-
Kékes525
félisten
-
Ricardo
titán
válasz
ncc1701 #22213 üzenetére
Amíg egy "egészséges" szinten van addig nem. A Testépítőknél például szerintem már nem feltétlenül. Az túl nagy izomtömeg is túlsúly a szívnek, igaz más jellegű. Nem zsírosodnak a szervek, cserébe sokkal nagyobb felületet kell telepumpálni vérrel a szívnek. Az a sok izom tele hajszálerekkel, bizony többlet munkára készteti a szívet. Nem vagyok szakember, de ebbe egyszer valahol belefutottam., és van benne logika.
Példának elég megnézni Bob Sap meccseit, amerikai foci hátvéd, aki ellátogatott pár K1 meccsre. Az első menet vközepétől nyitott szájjal kapkodja a levegőt, mert a test növekedésével az orrlukai nem nőttek. A megemelkedett oxigénszint igény miatt ami a terheléssel jár egyszerűen nem jut annyi oxigén a szerveztetébe amennyi kellene, ezért nyitott szájjal kapkodja a levegőt.
Ezeket látva elképzelek nála egy akkut oxigén hiányos helyzetet, amit egy ilyen vírus okoz, és nem vagyok bene biztos, hogy jól jönne ki belőle. Tehát sport ide vagy oda, nem árt egy normális arányszámon belül maradni ami a testömeget illeti, legyen zsír vagy izom.
-
csiga8
senior tag
válasz
ncc1701 #22214 üzenetére
Elnézést, ezek szerint félreértelmeztem a topik címét. Ha jól értelek a koronahiszti cím jobban illene...
Nem aggódom, nem vagyok egyik topiknak sem függője, de feltételeztem, hogy egy IT fórum topikjában több a "kocka", a jobban ( széleslátókörűbben) informált, akiknek logikai gondolkodó kézszégük átlag feletti, józan ésszel a földön járnak. Ezek szerint ismét tévedtem...
Bár kollokviumon és szigorlaton is pótvizsgáztam matekból ( anno), de annyira azért nem vagyok szar matekból, hogy néhány számadatot ne tudjak összehasonlítani, illetve a mögöttes tartalmat értelmezni.
Persze nem a "fősodratú" és hangulatkeltő ( sokszor inkább hazudozó) firkászoktól informálódom.
Ajánlom másoknak is....
-
Kékes525
félisten
válasz
Ajándékok #22225 üzenetére
Igaz, mert a felnőttkori elhízással "csak" a zsírsejteken belüli zsírraktárak növekednek, aminek fenntartása nagyon kicsi energiát igényel, míg az izomsejtek és az izomrostoké sokkal többet. Pláne, ha az az izom munkát végez.
"Az izmos ember szíve van jobban terhelve vagy a hájasé?"
A hájasé, mert nagyobb a perifériás ellenállás, ezért nagyobb munka hárul a szívre. Másrészt az elhízott emberek többsége edzetlen.
-
Kékes525
félisten
válasz
Depression #22216 üzenetére
Pillanatnyilag az 500 ezer van odaígérve. Megvárják a járvány végét, mert akkor kevesebbet kell kifizetni a elhalálozások miatt.
-
törölt tag
válasz
Ajándékok #22225 üzenetére
Viszont az ösztrogén valamelyest védelmet nyújt, a testzsír pedig termeli azt, tehát elképzelhető olyan egyensúlyi helyzet, amikor optimális a kockázat és előnyök aránya.
https://www.dailykos.com/stories/2020/3/29/1932348/-Estrogen-a-possible-hedge-against-COVID-19
https://www.sciencealert.com/geneticist-explains-why-more-men-are-dying-from-covid-19-than-women -
pjen
félisten
válasz
#22743424 #22222 üzenetére
Külön kormányzati felhatalmazás nélkül azonban szankciót nem rendelhetnek a polgármesterek a szabályhoz – bár például Siófokon 50 ezer forintos bírsággal fenyegetnek –, a fővárosban azonban a helyi rendeletben is szerepel, hogy a szabálysértők május 3-ig nem számíthatnak szankcióra. A főpolgármester talán ezért is kért levélben együttműködést a kereskedelmi központok vezetőitől, a nagyobb kereskedelmi láncoktól és a taxitársaságoktól.Tehát max csak ajánlhatja.
-
törölt tag
Mert nálad azt jelenti ha nem büntetnek érte akkor már nem kötelező?
azt is leszögezi: aki nem tartja be a szabályokat, azt legfeljebb figyelmeztetni lehet, más büntetéstől nem kell tartania. A szakértő szerint kormányrendelet nélkül a főpolgármesternek jogilag nincs is arra felhatalmazása, hogy saját területükön előírja a boltoknak vevőik ellenőrzését. A főváros máshogy gondolja.
Koronavírus-világjárvány
Már kétmilliónál jár a koronavírussal megfertőzöttek száma a világon, több mint százezren vesztették életüket a betegség miatt, a gazdasági hatások pedig felbecsülhetetlenek. Igyekszünk mindenről tájékoztatni olvasóinkat, tartson velünk, olvassa cikksorozatunkat.
Karácsony Gergely kedden közölte, hogy a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) járataivatal is, mely azt írta:
a maszkviselés előírásakor mindenekelőtt a budapestiek önkéntes jogkövetésére építenek és külön szankciórendszert sem terveznek alkotni.
„A budapestiek eddig is bizonyították, hogy értik és követik a járványveszély csökkentéséhez szükséges korlátozó szabályokat” – tették hozzá. -
Alex91
félisten
válasz
Depression #22216 üzenetére
Elkezdtek mar sporolni, az oktatasban is...
-
Kékes525
félisten
válasz
ncc1701 #22213 üzenetére
Persze, ez egy átlag emberre méretezett. Másrészt a testzsír-százalék is számít.
20-39 év között: 8%-ig sovány, 9-20% egészséges, 21-25% túlsúlyos, 25% fölött elhízott
40-59 év között: 11%-ig sovány, 12-22% egészséges, 23-28% túlsúlyos, 28% fölött elhízott
60 év fölött: 13%-ig sovány, 14-25% egészséges, 26-30% túlsúlyos, 31% fölött elhízott -
csiga8
senior tag
válasz
bigdady #22206 üzenetére
Tízszeresnél sem. MINDEN ÉVBEN meghal kb 4-5 ezer ember CSAK MAGYARORSZÁGON influenza szövődményeiben. / senkit nem érdekel/
Ha jól számolom ez majdnem húszszoros, és még cikk se nagyon van róla.
És még mindig sokan hisznek/bedőlnek a koronahisztinek. A vírus maga a MÉDIA.
-
Alex91
félisten
válasz
Ricardo #22170 üzenetére
A nyarra volt a szabadsag, meg az idos nagyszulo, meg valamennyi ugyelet az oviban... Most meg szabi ment ezerrel, mert otthon maradtunk, nagyszulot vedeni kell a virus miatt, es most meg a felugyelet sem tudom hogyan jatszik, szeptembertol (ha ugy lesz) iskolas lesz...
-
Kékes525
félisten
válasz
Top cat #22202 üzenetére
30-35 fölötti testtömegindex az extrém elhízott, mármint ezt értenek alatta a COVID-19 kapcsán. 25 fölött van az elhízott. Amúgy nem hivatalos kategória az extrém elhízás.
25 – 29,99
túlsúlyos
30 – 34,99
I. fokú elhízás
35 – 39,99
II. fokú elhízás
≥ 40
III. fokú (súlyos) elhízás -
vzsryl
nagyúr
Egy újabb példa arra, hogy a média fújja nagyobbra a lufit, mint kéne:
Napok óta úgy jelent meg ez a kiemelt hír, hogy közölték a fertőzöttek számát is. De mivel már egyre jobban csökkent az a szám, ezért most csak a halottak számát írták ki, mert annak nagyobb súlya van.
Mindenki vonja le a következtetését a dologból, én megtettem. -
Rage47
veterán
a szenilitás mióta függ össze a coviddal? írtak ilyen alapbetegséget is
-
Top cat
addikt
Mindenkinek. Az extrém elhízás nem konkrét adat. Van akinek a 120Kg is az.
Új hozzászólás Aktív témák
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live
● atlo.team
● google mobility reports
● euro momo
● covid-19 projections
Egyéb hasznos tanácsok:
● bevásárlólista házi karanténhoz
● karanténnal kapcsolatos tudnivalók
● AZ oltás időpont módosítás
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Canon EOS DSLR topic
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- PlayStation 4
- Van még bőr a Realme 14 képén
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Eredeti játékok OFF topik
- Milyen notebookot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest