Új hozzászólás Aktív témák

  • Rive

    veterán

    válasz ban77di #19309 üzenetére

    A való életbeli tapasztalatok nálunk pilótát igazolják

    Sajnos a legkevésbé se, és ebben ~ ugyanannyira mindegy, mit írt meg, mint az, hogy mennyire próbál egy zárt, szuperegészséges katonai csoportból általánosítani a teljes lakosságra.

    Magyarországon a 'korlátozásokat' a sporadikus terjedés időszaka alatt rendelték el, a járvány berobbanása előtt.
    Külföldi példák alapján tudjuk, hogy ezen szintű korlátozások az R0 értéket ~ egy környéki szintig képesek levinni. Azaz: itthon a járvány megrekedt a sporadikus terjedés állapotában.
    Ha R0>1, akkor szép lassan felfut, ha R0< 1, akkor szép lassan leáll.

    A (szerencsére) ritka hazai példák alapján egyelőre nem látszik jelentős különbség a járvány viselkedésében a külföldhöz képest. Idősotthonokat ugyanúgy legyaláz pillanatok alatt, de ezen a csoporton kívül is képes bárkit durván megkínozni (bár viszonylag ritkán öl).

    Szóval ha pillanatnyilag nincs különbség => nincs semmi ok azt feltételezni, hogy R0 elengedése esetén nálunk ne pontosan ugyanaz jönne, mint az olaszoknál, angoloknál, amcsiknál vagy spanyoloknál.

    Az R0 egy környéki értéke eléggé problémás. Egyrészt szabad teret enged a klf. alaptalan agymenéseknek, lásd Pilóta & co. Másrészt azt is jelenti, hogy nincs igazi tér lazításoknak: ilyen körülmények között az egész kalapács&tánc dolog halott ügy.

    /// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

Új hozzászólás Aktív témák