Új hozzászólás Aktív témák

  • freeknight

    őstag

    válasz attiati #1257 üzenetére

    Erre csak elméletek vannak. Ugye a vírus viszonylag korán már 2 törzsre vált szét. Az egyik elmélet szerint, aki pl elkapja S törzset, kiheveri, az attól még nem lesz védett az L törzs ellen. Ez logikusnak is tűnik (ld influenza), de ez eléggé éket verhet a vakcina fejlesztésben.
    Aztán vannak azok az elméletek is, hogy a szervezet nem győzi le teljesen a betegséget, az szunnyadva megmarad a tüdőszövetekbe tokosodva, és később bármikor támadhat. Ez eléggé rémisztő lehetőség, remélem nem igaz.
    Aztán ott van az agresszív mutáció képességének elmélete. Ugye a legtöbbször nem folyamatosan zajlik le a betegség, hanem néha jobban érzi magát a beteg, aztán visszaesik. Ez ugye jelentheti azt is, hogy bár a szervezet sikeresen felveszi a harcot a betegséggel, de már egy szervezeten belül is változik, mutálódik annyit a vírus, hogy pl az antitestek nem ismerik fel. Ez sem túl szimpatikus lehetőség.
    Az biztos, hogy az újra lebetegedő emberek nem egy jó fejlemény, bár Kínán kívül még csak egyetlen esetben találkoztak ezzel.

Új hozzászólás Aktív témák