Új hozzászólás Aktív témák

  • ,

    addikt

    válasz Qtya123 #122202 üzenetére

    Folyt.köv.
    Én mindig nagyon könnyen elkaptam minden betegséget. 0-20 éves korom között voltak 2 hetes ágyban fekvéssel járó betegségeim is, 41C fok körüli lázzal, tüdőgyulladással, stb. Ahány influenzaszezon volt az évben, annyiszor kaptam el én is. Bármi más egyéb járvány volt, alap, hogy volt benne részem, semmi nem maradt ki nekem. Volt olyan szintű herpeszem is, hogy kb 1 hónapig iskolába sem tudtam menni, enni se nagyon tudtam, beszélni se, inni csak szívószállal, stb. (Emlékszek, gyerekorvostól hazafele pont szembetalálkoztunk az osztályfőnökömmel, de nem tudtam köszönni sem neki. Anyám rám szólt, ezért köszöntem, a szám körüli seb meg azonnal repedt is szét.)

    20-30 éves korom között már annyiban változott a helyzet, hogy ha már ágyban fekvő beteg nem is igazán lettem, de még mindig elkaptam szinte mindent, de nagyon gyorsan gyógyultam is, szóval ez már emberes volt.

    30-45 éves korom közötti időszakban viszont változás állt be. Lázas 1 alkalommal voltam összesen, a legutolsó covid-fertőzésem alatt (3-szor kaptam el összesen, abból csak a legutolsó volt ütős számomra, de mindhárom esetben 1-2 nap alatt teljesen túl voltam rajta). Beteg ebben a 15 évben gyakorlatilag nem voltam, egyedül csak a 3 covid-fertőzés az, ami betegségnek nevezhető, bár abból is csak a legutolsó esetében voltam tényleg beteg mondjuk 1 nap erejéig, de abban az 1 napban is amint a hidegrázós időszakot követő izzadós szakasz jött, máris nyomtam a fekvőtámaszt. Meg persze a vitaminokat "ezerrel".
    Voltak persze "elkapásaim" ebben az időszakban is, de villámgyorsan gyógyultam, gyakorlatilag 1 nap alatt. Szerintem már túl gyorsan is. Érdekes (számomra érdekes) dolgok is történtek velem, pl. volt, hogy az ágy sarkánál tricepszeztem, lecsúszott a kezem, és az ágy sarka végigszántotta az egész felkaromat. Szó szerint a bőrben lett egy vájat, mintha eke szántotta volna végig. Ez volt mondjuk reggel, este mentem zuhanyozni, óvatosan nyúltam oda a kezemmel, de már nem volt meg a sérülés/seb! Holott előtte egy több mm-es mély vájat volt ott! Ilyen gyors, sérülés miatti bőrgyógyulásom fiatalabb koromban garantáltan nem volt soha.

    ***A leírásomban szereplő 30 éves kor valójában nem 30 volt, de fogalmam sincs, hogy mennnyi. 29? 26? Passz, de valahol 25-30 éves korom között. Akkoriban kezdtem el súlyzózni/fekvőtámaszozni, vitaminokat szedni, meg azóta nem iszok hideget sem. Hogy a 3 dolog közül mi az, ami tényleg számított, azt nem tudom, de a mandulámmal onnantól kezdve semmi gond, azóta nincs se mandulagyulladás, se torokfájás, se semmi olyan betegség, ami ágynak döntene, vagy akár 1 napnál tovább tartana. Na meg azóta éjjel-nappal fűtött helyiségben is vagyok, ami szerintem szintén nem elhanyagolható szempont.

Új hozzászólás Aktív témák