Új hozzászólás Aktív témák

  • Z.É.T.

    őstag

    válasz Citroware #119792 üzenetére

    Mivel valamelyest ismerem a média működését, abból indulok ki, hogy valós, amit írsz.
    De leírom akkor, hogy mi miatt érzek némi kételyt.
    (korábban dolgoztam közszereplőnek és közszereplőkkel is, illetve televíziós produkcióban, van rálátásom zenészekre, színészekre, politikusokra is, barátom pedig filmesekkel dolgozik "száz éve")

    Ha valakit megkeresnek egy olyan sztorival, amiben tuti kamu van, az borzasztó veszélyes, azaz drága mulatság is lehet. Elég, ha xy környezetében van valaki, aki a konkurenciának (szintén akár jó pénzért) elmondja, hogy a történet kamu. Családtag, haver, szomszéd, zöldséges, nővérke a kórházból, akárki. Főleg egy ilyen ügyben, amire konteós és oltástálib oldalon is rengetegen ki vannak élezve. Ebben bőven benne van egy nagyobbacska botrány lehetősége is.

    Pontosan tudom, hogy van olyan zenész, aki nagyon felépített egy brand-et és még a családtagjaival is baromira szigorú titoktartási szerződést (nyilatkozatot, megállapodást) kötött, nem is szivárgott ki onnan soha semmi, pedig bőven lenne minek kiszivárogni.
    Nagypolitikában egészen végletesen védik a "seggüket", ott máshogy működnek a dolgok.

    Ettől függetlenül mondom, simán el tudom képzelni, csak nem látom benne a biznisz vs kockázatot reálisnak. Sokkal inkább tudok olyat elképzelni, hogy xy lap előre leszerződne valakivel, hogy ha bármilyen "izgalmas" covidos sztorija lesz, akkor először, vagy kizárólag nekik nyilatkozzon. Ez mondhatni bevett szokás.

    Ezt most nem is erre az esetre és nem kifejezetten neked írom, de akinek sosem volt köze a médiához, ők többnyire nagyon máshogy képzelik a működését, ugyanez igaz nagybefektetőkre, mamutcégek (világcég) vezetőire, stb.
    Marhára nem tisztességes a kapitalizmus működése sem, stb. De sokszor ebből indulnak el a konteók. No meg abból, hogy sokan hiszik el, hogy vannak a gonoszak és vannak hősök, akik ellenük dolgoznak bátran, lebuktatják őket, pedig sok esetben csak annyi történik, hogy utóbbinak sokkal kisebb a kanala, de ő is akar a kondérból merni néhány kanállal. (meg persze vannak pszichózisos fazonok is, de őket azért a többség könnyen felismeri)

    Elkalandoztam, bocs, a lényeg, hogy oké, lehet, de amennyit leírtál, abból nem túl életszerű és kerek a történet.

Új hozzászólás Aktív témák