Új hozzászólás Aktív témák

  • Mr K

    senior tag

    válasz Fred23 #115235 üzenetére

    Briteknél most ez van, amit szeretnél. Náluk kb. négy hónapja folyamatosan tetőzik a járvány (sokkal magasabb átoltottság mellett), ami heti kb. 250 és 300 ezer közötti pozitív tesztet jelent, heti ezer halottat, és azt, hogy kb. a lakosság 1-2%-a folyamatosan beteg (plusz a karanténosok). Az egészségügynek ez náluk egy folyamatos 25%-os terheltséget jelent, ami első ránézésre nem sok, csakhogy, ez a 25% eddig nem volt betervezve, azaz ennyivel kevesebb energia marad az egyéb kezelésekre, azaz ott is egyre hosszabbak a várólisták (közelítik a milliós nagyságrendet). Szóval kórházakat kellene bővíteni, ami pénz. És arról se feledkezzünk meg, hogy egy covidos kórházi kezelésének költsége kb. négyszerese az átlagnak. Plusz a rengeteg táppénz. 1-2%-nyi munkaerő folyamatosan nem termel, illetve szövődmények vagy long covid miatt végleg kiesik a munkából. Plusz a tesztelés költségei is tetemesek (napi 1 millió tesztet végeznek.)

    Biztos, hogy akarjuk mi ezt? Nem lenne olcsóbb mégis inkább megszabadulni valahogy a járványtól? (A britek kb. 65 millióan vannak, ha valaki arányítani szeretne.)

    [ Szerkesztve ]

    ''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

Új hozzászólás Aktív témák