Hirdetés
-
IT café
A ZIDOO médialejátszó topik célja, hogy segítsük egymást
a minél jobb moziélmény elérésére
és a problémák megoldására.
Feltöltés folyamatban.
Ötleteket és segítséget Pü-ben várok.
Zidoo is not streaming player.
AZ új PRO boxok már
rendelkeznek
DRM L1
támogatással.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gabesz87
veterán
Mailben megérdeklődtem ma, hogy mi a helyzet a rendelésemmel, a rendelési szám alapján utánanéztek, és mára, 7-re van kiírva a kézbesítés, tehát remélhetőleg holnap megkapom.
eladó: Asus TUF Gaming K3 mechanikus bill.
-
Beni2360
Topikgazda
válasz Gabesz87 #901 üzenetére
Ilyet még nem pipáltam az elmúlt 10 év alatt, hogy a Kínai megtudja mondani, hogy 07.-re van van kiírva a kézbesítés. Bármilyen futárral is küldi. Na de erre kíváncsi leszek. nekem Német honból jött egy csomagom és a DHL expressz az tudta , hogy mikor pakolták a kamionba és reggel mikorra ér a telepre és mondta, hogy fél 8-kor a kocsira pakolták. De 11h és csengetett a futár. Várom a fejleményeket.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Gabesz87
veterán
válasz Beni2360 #902 üzenetére
Na megkérdeztem ma is, hogy mi van már, mert tegnap sem kaptam meg - írták tegnapelőtt, hogy szóljak, ha másnap sem jön meg. És mint kiderült a mostani levelükből, az Amazon Warehouse-ból küldik De ők sem tudnak tenni semmit 10 napos becsült kézbesítési időn belül. Hogy utána mi van azt nem tudom. Szóval várjak még....mondjuk a 10 nap (ha a hétvégéket nem számolom) pont ma jár le.
-
Beni2360
Topikgazda
válasz Gabesz87 #903 üzenetére
Hát igen ha az Amazonon keresztül kapod akkor lehet gyors és lassú meg TN nélküli szállítás.
Pihikéljél és reméljük a jövő héten megkapod.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
tomp
félisten
Zidoo X7
Rockchip RK3328
Android 7.1. Az UI-t megnézve Android TV.
Furcsán nem írják a 23.976/24p-s lejátszást... -
Leiurus
csendes tag
Van egy Zidoo x9s-em, ami elég rendszeresen fagyogat. Megáll a film és semmi reakció. Nálatok milyen gyakran fordul ez elő? USB3-as vinyó van rákötve. 1.4.4-es firmware van a gépen.
[ Szerkesztve ]
-
embe
nagyúr
válasz headhunter #907 üzenetére
Apropó ZDMC. Nincs valami frissített verzió?
Yamaha RX-A4A 8K erősítő eladó: https://n9.cl/ba3pe
-
gg72
veterán
Ma próbálgatom az új X8-at, feltettem a legújabb FW-t, eddig nagyjából minden OK, viszont az miért van, hogy HD-hangformátumú anyagok lejátszásakor (saját lejátszóval), ha megnyomom az OK-t, hogy pl. megnézzem a film időtartamát, vagy megállítsam a képet, a HDMI hangkimeneten pukkanások, hangos zaj/sisteréges hallatszódik, ezek csak akkor szűnnek meg, ha beletekerek a filmbe. A ZDMC-vel való lejátszásnál mindez nem jelentkezik.
-
gg72
veterán
Nálam meg van (Yamaha RX-V3900), ráadásul most már ZDMC-nél is jelentkezik... Elég sok amlogic-os lejátszóm volt, de ilyet még nem tapasztaltam, baromira zavaró, mert ahogy megállítom a filmet (pause) és újra el akarom indítani, baromi hangos zaj hallatszik csak, Ha ilyenkor belepörgetek, akkor utána jó lesz.
[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
Topikgazda
Nálam is hasonló gondok vannak. Elveszíti a hang jelét és pause után újból rákapcsolódik és ekkor van a sistergés. Én a hr-nél nyomtam meg az audió direct gombot és akkor elmúlt a zaj. De csak a dts-HD hangnál
Most is van a hang elvesztés a sima Do.Di.-nál is de nincs zaj kísérete csak kevés kb 2 mp. csend. Én sem értem.
A ZDMC-nél is csinálja nálam is.
-------------------------
(#912) embe a ZIDOO-n csak a ZDMC-ben lehet állítani de mivel átvált ár nem tudjuk.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
gg72
veterán
válasz Beni2360 #913 üzenetére
Ez annyiból "jó hír", hogy nem vagyok egyedül, így lehetne írni a Zidoo-nak, hátha javítják. Amúgy nálam is ugyanaz a helyzet és csak DTS HD hangnál, TrueHD-val még nem próbáltam.
Sok beállítás a hangra vonatkozóan nincs a Zidoo menüjében, amin változtatni tudnék.
Másik két dolog:
- ZDMC alatt hogyan lehet elővarázsolni, hogy felismerje a win-es gépem SMB megosztásait? Mert nem látja, csak a NAS-om NFS megosztott mappáit. Az alap file explorer látja, csak a ZDMC nem.
- Magyar menünyelv nincs? Mert azt is hiába választom ki, ugyanúgy angol minden.
Ettől a 2,5 dologtól (a magyar nyelv hiánya különösebben nem zavar) eltekintva tetszik a lejátszó, a képminősége is remek. -
Beni2360
Topikgazda
Állítólag már jelezték de ha megy az angol kérlek írd te is meg nekik. Most várjuk a frissítést remélem orvosolva lesz.
Magyar menünyelv nincs? Mert azt is hiába választom ki, ugyanúgy angol minden. - Miben nem változik magyarra?
Nekem csak a saját lejátszójában marad angol nyelv. ZDMC 99% magyar.
A win? megosztást nem használom mer csak egy 240 GB SSD-m van és az marad a laptopnak úgy mint az asztalin is. Ami rövid anyag kell azt átmásolom a TC-ben.
De ha lesz egy kis időm megnézem mi a helyzet a megosztással, voltak a win 10-nél problémák. Erről az s905 topikban is olvashatsz.
Utolsó mondatoddal egyet értek 100%-ban.
-----------------
embe ott minden a megszokott módon ahogyan az a LE-n van.[ Szerkesztve ]
-
gg72
veterán
válasz Beni2360 #916 üzenetére
A ZDMC megy magyarul, az nem gond, maga az alap rendszer angol, habár van lehetőség nyelvváltásra az opciók között, de ez semmit sem ér. De mondom, ez nem zavar különösebben.
Sajnos nekem kellene az SMB elérés Win-es gépről, mert ott van egy csomó dolgom. De ez sem olyan hatalmas gond, mert az alap Zidoo-s file explorer felismeri a megosztott mappákat, csak ZDMC alól nem láthatóak, így az ottani médiatárból sem elérhetőek. Amúgy másnak is van hasonló problémája [link]. S905 és S905X boxokkal LE alól soha nem volt ilyen gondom.
Nem valami jó az angolom, de jeleztem ezt a két dolgot a hivatalos fórumban: [link]
-
Beni2360
Topikgazda
Na most bekapcsoltam és az UPnP eszköznél tudtam csak hozzá adni a ZDMC-ben. SMB-nél nekem sem látta. De itt nincsen film info.
-----
na meg van a hiba. megy az smb-n is csak a win mappánál kell az engedélyekkel variálni.
Otthoni csoportot felvenni és engedélyezni.[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
Topikgazda
-
LógaGéza
addikt
Ha a beállításoknál a hangkimenet módja RAW-ra van állítva, akkor jön elő ez. LPCM-re állítva nincs ilyen, csak az meg ugye nem a legjobb opció mindenkinek. Én pl még csak sztereóban tudok filmezni, úgyhogy nekem mondjuk megfelel.
mcmike
Én egy két hete beletekertem egy filmbe, hogy belenézzek, majd eszembe jutott a problémád, felírtam, hogy állítottam le, hogy majd meglesem. Ma belenéztem, és ugyanonnan folytatta, ahonnan anno felírtam.
Jól emlékszem, hogy te is Linux alapú szerverről nézed a filmeket? Ha igen, akkor egysmb.conf
-ot elküldenél? Akár PÜben is jöhet.[ Szerkesztve ]
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
cujo69
tag
Nekem meg néha azt csinálja(x8)hogy filmnézés közben, felugrik magától a menü...
-
gg72
veterán
válasz Beni2360 #921 üzenetére
Hát nekem 1X sem sikerült előhozom az SMB megosztást ZMDC alól...
LógaGéza: Azért szerintem manapság az elvárható lenne egy médialejátszótól, hogy a HD-hangokat normálisan vigye át, ez a hiba nagyon idegesítő, mert azért az elég sűrűn előfordul, hogy megállítom a filmet nézés közben pár perce a "pause"-val, ilyenkor ha nem figyelek és nagy hangerőn megy a film, a keletkező sustorgás/zaj olyan erős, hogy szétszakítja a dobhártyám, a hangfalaimról nem is beszélve, hogy azoknak mennyire tesz jót ez...
Július 7-ig van lehetőségem visszaküldeni az amazonnak, ha addig ezek a hibák nem kerülnek javításra, számomra felejtős lesz sajnos az X8...
-
Gabesz87
veterán
Öröm ezekről a hang problémákról olvasgatni. A végén még visszasirom az Asus HDP-R1 lejatszomat 😀
Remélem jövő héten végre megkapom a lejátszót és ki tudom próbálni én is.[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
Topikgazda
válasz LógaGéza #922 üzenetére
Most át állítottam a quick settingnél a hangot - LPCM Multi-Chanel-re és nincs a kihagyás sem a zaj.
csak a kérdés milyen hangot kapunk?Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
LógaGéza
addikt
válasz Beni2360 #927 üzenetére
Az LPCM egy tömörítetlen hangformátum, vagyis nem szabadna nagyon másnak lennie, mint az eredeti. Szerintem 8 csatornáig nem kéne bajnak lennie... Azt meg nem tudom, hogy ATMOS/DTS:X hogyan viszonyul hozzá.
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
gg72
veterán
válasz Beni2360 #927 üzenetére
Nekem ezzel a beálítással (LPCM Multi-Chanel) csak sima 2 csatornát ad ki, vagyis elvileg ez egy újabb bug, semmilyen Multi-Chanel nincs...
Ugye nem mondjátok, hogy ebben a topikban csak én használnám az X8-at HD-s házimozi erősítőre kötve és csak számomra lenne releváns az, hogy rendben legyenek a többcsatornás HD-hangok?! -
LógaGéza
addikt
Nem hiszem, hogy csak te használod, de én pl nem
Mondjuk most tesztelgetem, és jó lenne ha lenne egy erősítőm, ami visszajelzi mi van... Lehet kipakolok a nappaliba, ott próbálgatom.Most nézem, ha ZDMC beépített lejátszójával használom úgy, hogy RAW módban van a rendszer beállításainál, viszont a ZDMC-ben engedélyezem a Passthrough módot, és IEC-re állítom a kimenetet (mind a két helyen), úgy se pattog, csak filmindításnál egyet, gondolom mikor váltja a kimenetet.
[ Szerkesztve ]
-
embe
nagyúr
Viszont most nem akar a CEC működni. Semmi nem lett elállítva. A tévé távkapcsolójával tudom az erősítőt hangosítani, viszont nem tudok a Zidoo-ban navigálni.
Nektek a CEC funkció mire van állítva? HDMi verzió mire?Yamaha RX-A4A 8K erősítő eladó: https://n9.cl/ba3pe
-
LógaGéza
addikt
HDMI verzió mindegy, megy mindegyiken. Az Advanced Settingsnél, ami a gyári Android beállításokat hozza be, ott próbáld be-ki kapcsolni, hátha.
gg72
Melyik újra gondolsz? Az utolsó Jarvis alapút (16-os) használom."Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
tomp
félisten
Nálam a CEC menüben csak maga a CEC aktív. Mindenféle további módja ki van kapcsolva. Azaz ne kapcsoljon be a tv-vel együtt vagy ne kapcsoljon ki a tv-vel együtt. Melyik fw verzió van fent? Ha 1.4.4 akkor ismert hiba. Készül a javítás.
Nálam 1.3 béta van fent. Számomra bugmentesebb mint az 1.4.4. -
embe
nagyúr
A ZDMC-nek nincs a 17.1-től újabb változata?
Yamaha RX-A4A 8K erősítő eladó: https://n9.cl/ba3pe
-
marcellp
csendes tag
Ismét üdv! Továbbra is elégedett vagyok X8 készülékkel, de lehet, hogy ráváltok majd X9S-re. Úgy tűnik a Zidoo áruházból extra költséget nem kell fizetni.
Elvileg X9S jobb mint az hamarosan megjelenő X7 készüléké.... -
Beni2360
Topikgazda
válasz marcellp #942 üzenetére
Semmi értelme váltani ha a többlet szolgáltatást nem használod ki. Szoftverileg egyformák.
HDD tárolás
E-SATA csatlakozás
Meg apróságok.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Gabesz87
veterán
Na végre megjött az X8. Frissült is rögtön, viszont valamiért nem tudtam magyarra állítani. Első beállításnál, ahol rögtön a nyelvet kérdezi, a more opciónál kikerestem a magyart, de hiába nyomkodtam az OK-t, semmi nem történt. Miután végig zongoráztam az első beállításokat, és frissített, a beállításokban megpróbáltam magyarra állítani, és érdekes módon a magyar volt kipipálva, de mégsem magyar. Angollal is elvagyok, csak nem értem miért nem állítja magyarra.
-
embe
nagyúr
Sziasztok!
Hogyan kell downgradelni az X-at?
FAT32-re formázott penre kicsomagolni a a romot, majd a reset gomb lenyomása mellett bekapcsolni?Yamaha RX-A4A 8K erősítő eladó: https://n9.cl/ba3pe
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tomp fórumlakókn összefoglalója miként készítsünk Dolby Vision videót a ZIDOO X szériás lejátszóhoz.
Egy cikk egyik fórumtársuntól a
ZIDOO UHD200 lejátszóról.
Hang rendszer
oldaláról.
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen