Hirdetés
-
IT café
A ZIDOO médialejátszó topik célja, hogy segítsük egymást
a minél jobb moziélmény elérésére
és a problémák megoldására.
Feltöltés folyamatban.
Ötleteket és segítséget Pü-ben várok.
Zidoo is not streaming player.
AZ új PRO boxok már
rendelkeznek
DRM L1
támogatással.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomp
félisten
Nem nagyon akar kijönni X8-ra az 1.2.12-es fw. Van egy érzésem, hogy mi az 1.2.13-at kapjuk meg...
-
Beni2360
Topikgazda
Én ezt évekkel ezelőtt így csináltam amíg nem volt NAS-om és a tv lejátszóját használtam ami nem kezelte a külső feliratokat.
Ironikusan kérdeztem mivel ez több ideig tart mint a film mellé betallózott feliratot megkeresni, mint ahogy fentebb fórumtársunk említette.
Na de mindegy azért köszi. -
tomp
félisten
válasz
Beni2360 #496 üzenetére
NAS-hoz hozzáférsz pc-ről mint hálózati meghajtó. Betallózod a programba belerakod a feliratot majd megadod, hogy hová kerüljön a feliratos mkv. Akár a meglévő mellé is mehet. Ez után a felirat nélkülit törli az ember. Ezek után már benne van az mkv fájlban a felirat amit a lejátszó program megjelenít.
-
LógaGéza
veterán
Ha sorozatot darálok, van hogy lemegy 14 rész is naponta átlagban. Ha mindegyikhez így hozzárakosgatom a feliratot, meg is őrülnék...
Ráadásul mivel hozzányúlok az MKV-hez, a seed se tud menni vissza, tárhelyem meg így sincs sosem elég, na és akkor mi lenne ha mindent duplán kéne tárolnom... -
mcmike
őstag
válasz
LógaGéza #491 üzenetére
Nem rossz ötlet, lehet ma est ki is próbálom. Köszi a tippet!
@tomp: na ezt pont nem fogom csinálni, ennél még a beállítás is gyorsabb.
@galbi1972: köszi az infót, akkor ezek szerint elképzelhető hogy a köv fw verzióban javítva lesz.
@Beni2360: tallózás alatt én csak annyit értettem, hogy a film lejátszás alatti menüből beállítom hogy external subtitle. SMB share-ről játszok le mindent.
-
Beni2360
Topikgazda
Hát a lassulásra és akadozásra nincs válaszom mivel nálam nem fordul elő. max 1x egy nagy film alatt egy pillanatra, de ez más.
A felirat betallózása meg gondolom nem NAS-ról való lejátszásnál tudod. USB az új fw már megy.
Ha olyan sorozatot töltök le amihez nem talál jó fi-t akkor azt letöltve a gyökér mappában létrehozott felirat mappába másolom és onnan már betallózható.
(erre lehetne egy beállítás hogy external subtitle first) a jó öreg KODI-ban sincs ilyen lehetőség.
Semmi sem tökéletes én úgy vagyok vele, hogy ezek nem olyan nagy munkák, hogy ne lehessen filmnézés előtt megcsinálni. Inkád az idegesítő, hogy a saját lejátszója kevesebb feliratot talál mint a KODI.
Na várjuk az úl fw-t talán már fent van mert ott már holnap van. -
mcmike
őstag
válasz
Beni2360 #484 üzenetére
Nekem a film mellett vannak mindíg a felirat fileok, és ki is tudom tallózni őket onnan. Csak az zavar egy kicsit, hogy mindíg manuálisan kell megtenni (erre lehetne egy beállítás hogy external subtitle first), illetve hogy egyszer az Auto beállítás a jó a feliratokhoz, egyszer pedig a Western European. Érdekes, hogy a DUNE-nél ezzel egyszer sem volt gond.
-
mcmike
őstag
válasz
Beni2360 #484 üzenetére
Sziasztok,
1. Sajnos a sejtésem beigazolódott...
2. Kisebb helyesbítés: bizonyos videók esetében tapasztalok lassulást.
Leginkább sorozatoknál van hogy 45 perc alatt kétszer háromszor rövidebb ideig (10mp pl.) akadozva játszik le, de nem mindegyik sorozatra igaz.@tomp:
Szerintem a performanciával nincs gond. 1Gb kábelen csatlakozik a TP-Link routerbe. Ugyanezen router szolgáltatja OpenWRT Linux alapokon az SMB share-t egy külső házas 3.5" 2TB HDD-ről. Simán lejátszom a BD25 és BD50 tartalamakat is akadás nélkül, de akadt bőven 3GB alatti mkv tartalom ami viszont igen. Talán csak kodek probléma lesz... -
tomp
félisten
válasz
Beni2360 #482 üzenetére
Nálam 2,4GHz-en lehetetlen akadozás nélkül lejátszani bármit. Talán egy 720p-s film átmegy. De fullhd már nem.
mcmike
Amikor akadozott a film, a vinyó nem dolgozott keményen? Amikor én 4k filmet nézek a laptopról de épp akkor kezdi el a Plex frissíteni a médiabázist akkor a film elkezd akadozni. De ez azért van mert a 4k-s film egy külső vinyóról megy ami habár usb 3.0-s de 2.0-ra van kötve. -
Beni2360
Topikgazda
1-re: nem tudod beállítani. csak a 'beépített" fi-t jeleníti meg elérhetőnek.
Kérdésem honnan tallózód be a Fi? mert nekem a film mellől nem tudom csak ha a gyökér mappába átmásolom, vagy most már usb-ről is lehetséges. NAS-ról a film mellöl nem megy.
2-ra: laggol, mondjuk 10-15 másodperc erejéig,- na ezt bővebben mert én semmi gondot eddig nem észleltem.
Állítólag holnap jön egy frissítés. -
mcmike
őstag
Sziasztok,
2-3 hete én is boldog tulaja vagyok egy X8-asnak, ami egy Dune HD-TV102W-t nyugalmazott. Amiket eddig nem bírtam megoldani, és tippeket várnék:
1. nem tudom / nem találom hol / hogyan lehet beállítani hogy az external subtitle legyen a default (minden filmnél és sorozatnál manuálisan kell mindíg kiválasztanom)
2. egy pár filmnél / sorozatnál csinálja azt hogy kb. 10-15 percenként laggol, mondjuk 10-15 másodperc erejéig, aztán megjavul
3. nem jegyezte meg (bookmark) a legutolsó állást a filmeknél, amiket egy SMB share-ről nyitok meg -> ezt egyelőre úgy néz ki megoldottam ma, mert másik user jogosultságot állítottam be aminek írási joga is van és egyelőre jónak tűnikElőre is köszi a segítséget / ötleteket!
-
Beni2360
Topikgazda
Nálam csak 2,4GHz wifi van 5 MBit és elég lefoglalt amint néztem, hiába tettem át más csatornára. De nem gond mivel állandóan lan kábelen lóg, csak tegnap valami végett átkapcsoltam és nem kapcsoltam vissza. Aztán lehetett anyag hiba is. De mint az erősítőn láttam eldobálta a jelet tehát inkább szakadási gondok voltak.
-
tomp
félisten
-
Beni2360
Topikgazda
válasz
Bugatti63 #478 üzenetére
Te vagy a második aki panaszkodik de ő ebben a hsz-ben (#440) cujo69 megtalálta a megoldást.
--------------------------------
Más:
Nálam inkább az zavart, hogy külső feliratot a nasra letöltve nem tudtam betallózni csak a saját gyökérben lehetett keresni, de most már usb is van lehetőség betallózásra, ezen volna mit javítani. Meg dőlt betűs részek nem jók és nincs félkövér és fekete keret a betűknél. Nálam nem tartja meg a Fi. pozícióját ha lejjebb viszem pl a -20 pontra.
Wifi: Tegnap átkapcsoltam valamiért a wifire és a lant meg ki. Este kb 2 H filmnézés után elkezdett szaggatni pedig 80 cm-re van a modemtől. valószínű melegedés vagy nem tudom, hogy mi lehetett a proci 68 fokos volt. -
Bugatti63
csendes tag
Két napja ismerkedek egy X9S-el. Eddig pozitív a véleményem róla, egyet kivéve, hogy a feliratot nem jeleníti meg. Ki van pipálva a felirat látja is, de nem jeleníti meg. Mit csinálok rosszul.
-
tomp
félisten
válasz
tomtrial #474 üzenetére
Nálad a megnövekedett terhelést nem bírta a táp. Nálam a minimális terhelést.
Ilyen típusú táp van a 3db usb 3.0-s hubomhoz is csak azok 5V/2A.
Szerintem szimplán gyártás során valami félrement amit későn vettek észre. De addigra már több elektronikai gyártóhoz is megérkeztek a tápok.
Ma este írok az amazonon keresztül a ZidooDirect EU-nak.1.2.12-ben nincs javítva a hdmi felvétel során max 4GB bug. Nekem csak ez az 1 gondom van. Remegett a kép->javítva. Annyira nem zavaró status bar->most ezt is javították. (nem látszik) Már csak a fájlméret hibát kell fixálni.
-
-
tomp
félisten
Rendszeres visszakapcsoláshoz: amikor visszakapcsolt mindig 0-ról indult az üzemidő. Standby állapotból visszatérve is. Táp csere óta NEM kapcsol vissza és amikor én magam kapcsolom be standby állapotból az üzemidő NEM 0-ról indul hanem a kikapcsolva töltött idővel növekszik. Azaz most már kijelenthető, hogy azért kapcsolt állandóan be mert a táp eldobta a feszültséget és amiatt bootolt be.
-
-
Dzsur
tag
Végre működik a youtube rendesen 1.2.12-n(x9s)!
-
marcellp
csendes tag
Következő X8 frissítés (v1.2.12) 2 nap múlva... érdeklődtem Zidoo kapcsolattal.
-
djpundro
aktív tag
Hogy most megvettem a Samsung UBD-K8500 lejatszot ,bebizonyosodott sajnos a minöseg különbseg a Kinai meg a markas termekek között .Mivel nagyot csalodtam a Zidoo x9s ben is plane a 905 ösökben ezrt kelett egy mas iranyt valasztanom .
Na szoval WLAN ,azt hiszem volt valahol a forumon szo ,hogy miert nem megy jol es szaggatnak a filmek ?!
Hat most megmondhatom egy markas cucc peldaul Samsung UBD-K8500 nem hogy a 1080P es filmeket viszi folyekonyan ,hanem meg UHD ba is Streamelni birja az Amazon Video filmeket es nem 5ghz Wlan on hanem az egyszerübb 2,4 GHZ ön! .Nagyon meglepödtem .
Hiaba volt 2 nagy antenna a Zidoon is nem birt semmit sem akadasmentessen vinni WLAN on!
Kinai az csak kinai marad ,meg a MINIX U1 hiaba egyes nagyokosok amit annyira dicsösitenek ,az ilyenek csak szivassak az embereket !Samsungon nincsen semmi antenna es megis folyekonyan megy minden wlan on keresztül .
A lenyeg hogy ha valamit veszek ne csak mondjak hazudjonak ,hanem müködjön is tökeletesen.
Termeszetessen azert a Zidoot sajnalom ,mert szep kepminösege volt es hogy ne szavamon fogjatok a Samung meg nem biztos hogy vegleges mivel egy HTPC ben nagyon gondolkodom meg .
-
tomp
félisten
válasz
Beni2360 #462 üzenetére
Ma ez nekem is megfordult a fejemben. Meghallgattam a tápját amikor villog és "kattog". Nem hangosan. Csak az üzemszerű ciripelési hangerővel. Rögtön átdugtam a modem tápját és azzal ki-be kapcsolgattam a boxot. Egyszer se villogott. Most egy régi külső merevlemez dokkoló tápját raktam be. Eddig ezzel se tudtam villogásra bírni. Pedig ki-be kapcsoltam kb. 20x. Egyszer teljesen áramtalanítottam mert a táp kábelét rendeztem el. Visszadugva bootolt rögtön.
Egy alkalommal amikor villogott hiába húztam ki a boxról a dugót majd vissza, villogott tovább. Rádugtam a modem tápját és rögtön "boot" "hello".
Már azt sem tartom kizártnak, hogy ha valóban a táp miatt villog akkor a rendszeres bekapcsolás is amiatt van. Azaz eldobja a feszt. a táp egy pillanatra és emiatt bootol be. -
tomp
félisten
Miközben X9S-re kijött az 1.2.12 és az 1.2.6-ot készülök felrakni X8-ra mert ma újra behalt. Pedig többször kikapcsoltam és többször is rendben bekapcsolt (
). Most viszont a bekapcsolás helyett (fél óra elteltével) heves villogásba kezdett.
Videót is csináltam a jelenségről. Írok a zidoo fórumon is, hogy ez most bug vagy hardver hiba e. Remélem érteni fogják a majdnem 0 angol tudásomat.
videó -
tomp
félisten
-
Beni2360
Topikgazda
Hát végig olvastam a pályafutásod amit itt leírtál és amit evvel a boxal csináltál, nem semmi volt. Pedig egy nappal később kaptad kézhez mint én. Érdemes lenne kigyűjtaned és el olvasni. Szerintem ez szoftver hiba lesz. Kelenne egy eredeti rendszer lementést valakitől kérni mielőtt belekja és azt felrakni.
Vagy most írni a zidoo-nak hátha ők tudnak valami segítséget nyújtani.
Új hozzászólás Aktív témák
Tomp fórumlakókn összefoglalója miként készítsünk Dolby Vision videót a ZIDOO X szériás lejátszóhoz.
Egy cikk egyik fórumtársuntól a
ZIDOO UHD200 lejátszóról.
Hang rendszer
oldaláról.
- Milyen okostelefont vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Interactive Brokers társalgó
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Vicces képek
- Blu-ray lemez tapasztalatok
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 4070 Super 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Újszerű Asus TUF Gaming FX707VI - 17.3" 2.5K 240Hz - i7-13620H - 32GB - 1TB - RTX 4070 - 3 év gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest