- Proxmox VE
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
-
IT café
A ZIDOO médialejátszó topik célja, hogy segítsük egymást
a minél jobb moziélmény elérésére
és a problémák megoldására.
Feltöltés folyamatban.
Ötleteket és segítséget Pü-ben várok.
Zidoo is not streaming player.
AZ új PRO boxok már
rendelkeznek
DRM L1
támogatással.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beni2360
Topikgazda
válasz mike784 #1900 üzenetére
[link]
Igen ott keresd meg és letőlthető és penre kiírva megkeresed a zdmc-ben.
esetleg itt keresgélj.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Lorantz24
csendes tag
Sziasztok!
Lenne pár kérdésem, remélem megoldhatóak:
1. Nagyon fogalmatlan vagyok sajnos a hálózati megosztásban. Meg tudom azt oldani valahogy, hogy a zidoo x9s-re csatlakoztatott hdd-t megosztom, hogy hozzáférjek számítógépről is?
2. Be lehet azt állítani, hogy a lejátszó automatikusan érzékelje ha 3d tartalmat kap? (Zdmc - külső lejátszó)
3. Volt egy kis problémám, állítgattam zdmc-ben a külső lejátszást és valahogy beragadt. Ha a külső lejátszót választom ki, akkor is a belsőt indítja. Ezt vészmegoldásként áthidaltam a kodis külső lejátszó beállítással (XML manuális), ami azért nem tökéletes. Találkoztatok már ilyen hibával? Megoldható, hogy visszacsináljam újratelepítés nélkül?
Köszi a segítséget! -
Beni2360
Topikgazda
válasz Lorantz24 #1906 üzenetére
Szia, megpróbálok válaszolni!
1: IGEN a hálózatban fogod látni vagyis erre a megoldásra van az OPENWRT. Ott az usb vinyók láthatók. Ugyan úgy média tározhatók mint pl a nason levő anyag. Én most kapcsoltam rá egy USB 3.0 házat de nem szereti a gép ezt a portot ár kellett tennem az USB 2.0 csatiba és ott minden okés. Ezt már többen jelezték az angol fórumon is, tudnak a hibáról.
2: IGEN Ha 3D anyagot indítsz akkor automatikusan észleli a külső és ha ISO akkor azonnal vált, ha osztott ott már kódolástól függő. Van aminél átvált van aminél felez és neked kell a menü gombnál levő menüben bekapcsolni. A TV is hasonló képen reagál is-is.
3: Próbáld meg letölteni ugyan azt penre írni és rátelepíteni hátha kijavítja amit elbabráltál. Erre más ötletem nincs.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
Topikgazda
-
Beni2360
Topikgazda
válasz Lorantz24 #1908 üzenetére
Ezeknél a felezett filmeknél amelyiknél nem vált át ott a KODI sem a LE nem vált. Ott is manuálisan kell váltani. Tehát nem rendszerhiba.
[ Szerkesztve ]
-
Lorantz24
csendes tag
válasz Beni2360 #1910 üzenetére
Rendben, köszönöm, akkor nem keresgélem tovább.
A zdmc újratelepítése megoldotta a problémámat, azt is köszi!
Már csak az openwrt-vel bajlódók, az valahogy csak nem akar összejönni. Nincs valami nagyon amatőröknek való leírás ehhez?
Ha megpróbálok rácsatlakozni gépről, jelszót kér, de semmit se fogad el... -
Beni2360
Topikgazda
válasz Lorantz24 #1911 üzenetére
Én is 1 hete csatlakoztam rá, de majd holnap utána nézek és írok róla. Most már megyek aludni.
-
tomp
félisten
válasz Lorantz24 #1911 üzenetére
Első belépésnél az OpenWrt jelszó mezőjébe NE írj be semmit. Csak lépj be. Ez után úgyis írni fogja felül, hogy állíts be jelszót.
Jelszó beállítás után Nas Service->Samba
A "Shared Directories" táblázat mutatja a boxra kötött usb (X9S/X10 esetén sata is) háttértárolókat.
Ha itt látjuk a háttértárakat akkor irány a Windows sajátgépe, vagy számítógépe vagy ez a gépe.(ugye nehogymá' ugyan úgy hívják a különböző kiadásokban...)
Hálózati meghajtó hozzáadása
Írjuk be a box ip címét a képen látható formátumban illetve a háttértár nevét.
Ha megvan akkor ott lesz a többi meghajtó alatt/felett a box háttértára is. Ez után teljes értékű meghajtó lesz a windows alatt. -
Beni2360
Topikgazda
(P)Én is köszönöm a kisegítésedet.(/P)
De nekem valahogy nem volt ilyen komplikált egyszerűbb volt és a hálózati megosztásnál megjelent a hdd.
[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
Topikgazda
-
tomp
félisten
válasz Beni2360 #1917 üzenetére
Nálam a kézileg hozzáadott meghajtók olyanok mintha közvetlenül a géphez lennének kötve. Ha a usb 2.0-ra kötöm a boxon akkor a gépen annak megfelelő max sebességen megy. 25-29MB/s. Ha usb 3.0-n van akkor pedig kb 120MB/s.
Lehet a hálózati helyek hozzáférésen keresztül más protokollt használ a windows. -
mike784
tag
Sziasztok!
Arra nincs valami megoldás, hogy a Zdmc-ben, a médiatárba automatikusan belekerüljön a frissen letöltött film?
Több száz film van a Nas-on és csak úgy jelenik meg az új film ha rányomok a frissítésre de ez az esetemben akár 10 perc is lehet. Ezt minden letöltés után el kell játszanom? -
blakey
titán
válasz mike784 #1919 üzenetére
Médiatár beállításainál beállítható, hogy minden indulásnál indexeljen. Kodit kéne megismerni, olvasgatni a témában, rengeteg funkciót tud.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Beni2360
Topikgazda
Ez mind igaz de akkor is 10 percig fog várni míg meg lesz neki.
Én úgy csinálom, hogy azt a filmet ami bekerült újonnan egyesével vizsgáltatom meg. Igaz macerásabb de 1 perc alatt megvan. Sajnos olyan nincs, hogy az újak frissítése.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
blakey
titán
válasz Beni2360 #1921 üzenetére
Hol 10 perc? 1 perc, ha neled 10 perc akkor k@ki van nálad. Nálam kb. 4500 sorozatrész van, kb. 400 film és 30e zeneszám (ez ritkán frissül), a filmek sorozatok indexelése pillanatok alatt megvan a Qnap NAS-ról, nagyjából 1 percen belül.
[ Szerkesztve ]
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz mike784 #1923 üzenetére
Mi 5 perc 50 új tartalom indexelése vagy 5 darabé? Az előbbi okés lehet, de az sem annyi, az utóbbi nagyon nem. Gigabites hálón, a NAS és az eszköz közötti írás/olvasás 90-110MB/s és 4-5 film valamint 5-10 sorozatrész indexelése maximum 1 perc, de már az is sok, nem mérem, mert ahogy elindítom az új tartalom keresését majd belépnék a könyvtárba máris megjelennek az új tartalmak, borítókkal, stb.
-
-
Beni2360
Topikgazda
Mint olvasom meg kaptad a választ a 10 percre, mivel nem én írtam csak idéztem az esetet.
Nálam nincs gond most bekapcsoltam és tényleg gyorsan végig megy az ellenőrzés.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Antonio
senior tag
válasz Antonio #1869 üzenetére
Megjött korábban a második x9s
De ez se akar menni (se kép se hang, csak sötét kép)
azt hittem valamit elmókoltam a rendszerben visszaraktam Himediat az látható. tehát zidoo a ludas
basszus most 2 sz@rt fogtam ki egymás után? ezt nem hiszem el ...valami ötlet?
ha csak nyomok egy sima resetet akkor után mi lesz? vagy annak csak úgy van árt elme ha paralel töltök is FW-t? rá?
el vagyok keseredve és mérges is vagyok
Samsung 65KS8000, Denon AVR-X2400H, White Heco Music Style 500 front, Heco MS Center, Heco MS 200F Satellite, Sub: Dynavoice T12, Zidoo X9S, Synology DS216+II, Dell precision 4800
-
Beni2360
Topikgazda
válasz Antonio #1931 üzenetére
Hát ez nem semmi pech.
El indul? áram van benne? világit a led? esetleg táphiba?
Egy reset nem árthat szerintem csináld simán ha nem jó akkor fogpiszkálós módszerrel.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Antonio
senior tag
zidoo oldalán [link]
Press the reset key on the box then plug on the power. wait about 15sec,unloosen the reset button. and it will enter the recovery interface. de ha most sincs kép akkor factory reset alatt/után mi a biztosíték hogy lesz?
na mindegy csinálom ennél sz@rabb már úgy se lehet nem?
még kicsit várok hátha valaki mond okosatSamsung 65KS8000, Denon AVR-X2400H, White Heco Music Style 500 front, Heco MS Center, Heco MS 200F Satellite, Sub: Dynavoice T12, Zidoo X9S, Synology DS216+II, Dell precision 4800
-
tomp
félisten
Esetleg próbáltad a másik HDMI portot?
Nem vicc. Komolyan. Amikor elvittem a kollégámhoz a boxot, szépen összekötötte, bekapcsolta és se kép se hang. Több percig ott anyáztunk, hogy mivan. Aztán kérdem, hogy biztosan a hdmi out van bekötve? Hát kiderült, hogy a bemenetre dugta. -
Antonio
senior tag
válasz Antonio #1933 üzenetére
csináltam resetet fogpiszkálóval benyom, miközben készülék bekapcs, vártam kb 15 sec -et de ugyanúgy nincs kép
Samsung 65KS8000, Denon AVR-X2400H, White Heco Music Style 500 front, Heco MS Center, Heco MS 200F Satellite, Sub: Dynavoice T12, Zidoo X9S, Synology DS216+II, Dell precision 4800
-
Beni2360
Topikgazda
válasz Antonio #1935 üzenetére
miközben készülék bekapcs? vagy áram alá helyezted?
és egy kicsit több időt neki.[ Szerkesztve ]
-
Antonio
senior tag
óóóóóóóóó áááááááááááááistenem tényleg ez volt a baj ... pedig 2x is megnéztem hogy jó helyre dugtam
csak fordítva gondolkodtam, persze ... mert innen ki kell menni az adatnak és nem befel ... jaj de égőna jó megnyugodtam
köszi
-
Beni2360
Topikgazda
válasz Antonio #1937 üzenetére
Na végre valami jó hír.
Én is felveszem az olvasó szemüveget amikor dugok.
Én még az elmúlt 11 hónap alatt ki sem próbáltam a bemenetet.[ Szerkesztve ]
-
tomp
félisten
válasz Beni2360 #1939 üzenetére
Én is felveszem az olvasó szemüveget amikor dugok
hááát ööööÉn az 1.3beta verzióig használtam aktívan a bemenetet. Addig a verzióig lehetett módosított HDMI In appot használni. 1.4-tól kezdve viszont durván átszabták a bemenet kezelését. Már nem elég a felvételi appot megbuherálni. Kernel szinten kellene módosítani így aztán vége lett a HDCP mentes megoldásnak. De lehet veszek majd egy 2-3ezres hdmi splittert. Ez leveszi a hdcp jelet és anélkül küldi tovább.
-
Beni2360
Topikgazda
Én is felveszem az olvasó szemüveget amikor dugok - hát van aki olyan kicsi lapos menő ellem lámpát vesz az esti lyuk megtalálására. Olvastam az Eby topikban.
Most akkor hiába való az a bemenet? mert ugye olvastuk kimenetnek nem jó.
Gondoltam rádugom a dvb-c boxot, hogy tudjak tv műsort felvenni.
HDCP mentes megoldás - az meg mi a fene? Tudom közel a 70-hez lehet tanulni még, vagyis kell.
Na megyek durmolni.[ Szerkesztve ]
-
tomp
félisten
válasz Beni2360 #1941 üzenetére
Hát na. Fejlámpával kell az esti lyukat keresni.
Nem hiábavaló a bemenet. HDCP mentes jelet gond nélkül rögzít. Ha az a dvb-c box szolgáltató mentes akkor működhet a dolog. De ha szolgáltatós akkor nem fog menni. Nekem a upc-s dvb-c boxal nem megy.
HDCP: másolásvédelem. Ha a kábelen a hdcp jel/adat is van akkor a felvevő eszköz meg fogja tagadni a felvételt mert látja, hogy érkezik a kábelen a másolásvédelem információja. Több verziója is van ugyan úgy mint a hdmi szabványból. Magának a kijelzőnek/tv-nek/projektotnak is tudnia kell a hdcp-t. Különben nem jelenítené meg a képet.
Szolgáltatós boxok a jogdíjak miatt alkalmaznak másolásvédelmet.
A játék konzolok alapból hdcp mentesen üzemelnek. De ha beraksz egy BD filmet vagy elindítod a netflixet, rögtön átvált hdcp üzemmódra.
Kapható különféle hdmi splitter azaz elosztó. Ezek fogadják a hdcp-s jelez viszont már anélkül küldik tovább. -
mike784
tag
Tud valaki segíteni, hogy miért nem tudom frissíteni az x8-at? Átmásolja de bootolás után leáll és marad a régi verzió, akartam gyári visszaállítást csinálni de az is leállt hibával. Egy ilyen bejegyzést találtam ezzel kapcsolatban de ott sincs érdemi válasz. Ugyan ezt a hibát írja nálam is. Gyárit szedtem le a Zidoo oldaláról, több verzióval és pendrive-val is próbálkoztam.
[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
Topikgazda
Na ez részletes leírás volt köszi.
Akkor van egy IPT boxom ami szerintem nem fog menni.
Van egy DIGI box ami nem kódolt adás ad, az e szerint fog menni.
Most ez a hdmi splitter melyikre gondolsz?
Megtaláltam én balga.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
Topikgazda
válasz mike784 #1946 üzenetére
Tőlsd le az 1.4.4 és újból az 1.4.6
Előbb a 1.4.4 és ha fel megy akkor a 1.4.6 talán így fog majd menni.
Az angol linken februártól jött szept a válasz érdekes.
nemsokára jön a teljesen új fw.
Más ötletem nincsBéni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
TIT
veterán
Sziasztok!
Most ne mtalálom,hogy ki váltott medi8er 800-ról sidoo-ra,arra lennék kiváncsi tényleg rosszabb volt-e a képe a medi8ernek.
Van-e valami nyűgje az X8-nak pl.hang-vagy képakadás,de ahogy olvasom hirtelen nincs.
Amazon.de-n sok az 1 és 2 csillagos értékelés,csak nem tudok németül,annyira meg nem lehet rossz.
Valaki próbálta pc-vel összevetni a képminőséget?
Jobb ennek a képe?filmnézésre gondolok ill.a hdr fhd tv-n gondolom lényegtelen,mivel a tv ne mis hdr képes és csak fhd.
Új hozzászólás Aktív témák
Tomp fórumlakókn összefoglalója miként készítsünk Dolby Vision videót a ZIDOO X szériás lejátszóhoz.
Egy cikk egyik fórumtársuntól a
ZIDOO UHD200 lejátszóról.
Hang rendszer
oldaláról.
- Autós topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- World of Tanks - MMO
- Elülsőtápos E-ATX toronyházakkal jelentkezett a Geometric Future
- Call of Duty: Black Ops 6
- Motoros topic
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat