Új hozzászólás Aktív témák

  • nemurea

    aktív tag

    Ma végre-valahára befejeztem a neverending story-t, hogy összeházasítsam ugyanazon a PC-n az XPEnology-t és egy teljes értékű operációs rendszert, ez utóbbit magán a boot pendrive-on úgy, hogy az el is érje az XPEnology által formázott HDD-n tárolt adatokat... Erre azért volt szükségem, mert a PC eredetileg média PC, ráadásul fizikailag a nappaliban lévő tévé alatt van, azzal van összekötve (nem LAN-on, hanem RGB-kimeneten, mivel 'régimódi' tévéről van szó). Így nemcsak a családban található összes 'okos' eszközön lehet lejátszani a NAS tartalmát, hanem magán a nappali tévéjén is. Ja, nem virtualizációval (ESXi) működik, hanem külön boot-ol.

    Ha véletlen rajtam kívül bárki más hasonló cipőben jár, és szintén hobbi-linuxos szinten van, nagyon szívesen összeszedem a főbb lépéseket (a buktatókat legfeljebb megemlítem, mert nem egyenes, hanem elég cikkcakkos volt az út :K ).

    Aztán majd egyszer a végtelen történet folytatódni fog (ha már neverending :DD ) Giorgio módszerével, ld. Debian alapú szerver+média PC egyben... De ez most jó így.

Új hozzászólás Aktív témák