-
IT café
Xpenology Téma Összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Magnat
veterán
válasz MADcat #14945 üzenetére
Nem arról beszélek, hanem a pluginen belül az első beállítás, h Load default settings for ... és ott felajánl szerver típusokat, én az Apache-linuxot választottam, de azzal nem volt jó ... viszont kipróbáltam úgy, h semmit sem választok ki és úgy megy
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
zex
aktív tag
Nem találom, de tuti volt már szó róla. Hogyan tudom a már meglévő pendrive tartalmát módosítanom (gub.cfg)? OSFMount-al ha jól látom csak a synoboot.img betallózásával azt tudom módosítani ami az -img tartalma. Nekem már a meglévő pendrive tartalmán kellene változtatni.
[ Szerkesztve ]
-
Magnat
veterán
válasz Essejó #14927 üzenetére
Igen, a routeren is ez a tartomány van beállítva, illetve minden eszközön... a router nem áll ellen, ha beállítod neki az adott tartományban lévő címet, a többit intézi magának... gyakorlati haszna hirtelen egy jut eszembe, ha mondjuk vpn-en szoktál belépni más hálózatokra, akkor egyszerűbb az élet, ha a két tartomány különbözik, más most nem jut eszembe, de attól még lehet
-
Geby
senior tag
válasz MADcat #14928 üzenetére
Mobilről nekem mostanában nem megy a vpn. Régebben Telekomról ment, Telenorról nem. Lehet változtattak valamin. Legegyszerűbben Telnettel lehet ránézni hogy nyitva van e a port és a szolgáltatás ott figyel e.
Nekem megy a Webdav. Netdrive2-vel sima helyi meghajtóként fel tudom csatolni a NAS mappáit. -
kgymac
őstag
válasz MADcat #14940 üzenetére
Synon tudod beállítani a portot, vpn-nél tcp-t vagy utp-t is, a routeren ugyanezt a portot kell átirányítani a nasra.
És már működik is a szerver. A port megváltoztatása javasolt, kevesebb próbálkozást fogsz tapasztalni, a kezdőket lerázza, ha nem default porton lóg a cuccod.
vpn kliensben pár dolgot be kell emelni, mobilon nekem tanusítványra panaszkodik, de átléphető.
Pc-n simán megeszi az openvpn konfigot.szerk: nekem mindkettő (webdav,vpn) megy kb egy éve.
Csak azért jó megírni, hogy a többiek okuljanak belőle. Legalábbis az, aki képes használni a keresőt.
Ha a segítséget kérő emberke csak azt írja, hogy megoldva, hajlamos az ember user errort látni[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz kgymac #14937 üzenetére
TC-hez webdav clinet letölt.
Telepíted (ha kell leírom azt is)
Majd azon belül felépíted a kapcsolatot, mint kb egy ftp szervert. A tanúsítványokat el kell fogadni.
3-4 oké után megjelenik a könyvtárfa.
Semmit nem változtattam a portokkal kapcsolatban. 5005 és 5006
Viszont nem vágom, hogy a sima win miért nem engedi.Egyetlen atombomba képes elrontani az egész napodat!
-
kgymac
őstag
válasz MADcat #14936 üzenetére
És mi volt a megoldás ? (a többiek okulására). Úgy emlékszem, a 40e feletti portot és https használatát gyugyo79 ajánlotta a syno topicban (kicsit régen, kb. éve olvastam végig a topicot).
Médialejátszó is tudja (s905x kodi-val) távolról a webdavos elérést.
Plusz az usernek kell hozzáférés az alkalmazásoknál a webdav-hoz.szerk:
vpn is megy, emelt portszámon, openvpn. Van opciója a lan hozzáféréshez, kódolás min aes 256bit, hitelesítés mins ha512. A portot itt is át kell irányítani, mint a webdavnál.
Mobilra (droid), távoli pc-re openvpn kliens is kell. Én a gyárit ajánlom.[ Szerkesztve ]
-
kgymac
őstag
válasz 08meszzi #14930 üzenetére
Syno webdav portot ajánlott megváltoztatni (>40000). Csak https-en érdemes használni, naplózást javasolt bekapcsolni.
Én a routeren tcp és udp-t is átirányítottam, rendben megy tc-vel.Kapcsolatot tesztelni lehet:
TC-vel megy ? (TC+webdav plugin)Win alá normális webdav kliens is ajánlott. netdrive v1 vagy v2 verzió. Próbaképpen volt fenn, de nem igazán tetszett (a v3 fizetős). Én leginkább másolok, arra a TC is tökéletes.
-
Laza...
addikt
Webdav stoppt working after DSM update to DSM V6, with the WebDav Application as an App.
Solution:
1. Stopp WebDav app (in packages app) and start it again, Firewall will promt for permission -> you should say OK to that.
2. You have to enable WEBDAV App permission for each user! Via Users->edit->permissions (or similar)Never give up!
-
MODERÁTOR
Ismét problémázni jöttem... bocsi
Most a webdav-val kínlódom...
A csomag letöltve, a portok megnyitva.
És semmi...Majd a vpn
portok megnyitva, csomag telepítve
És semmi...Egyre tudok már csak gondolni. Létezik, hogy a mobilnet miatt nem tudok távolról semmit kezdeni ezzel istenverte dsm-el??
Egyetlen atombomba képes elrontani az egész napodat!
-
Essejó
Topikgazda
válasz Magnat #14918 üzenetére
Lehet nem jól fogalmaztam, de akkor most.
A Routeren is ezek vannak és nem a teszem azt gyári: 192.168.0.x? Egyébként csak kérdem mi értelme a gyári lokális tartományt lecserélni? Annyi kiosztandó címe van otthon, vagy mondjuk szereti szívatni magát mert mondjuk a router stikában ellenáll?[ Szerkesztve ]
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
Topikgazda
válasz DJ. Ru$y #14922 üzenetére
És mivel szerkeszti meg?
A 6-os verzió óta a Windows nem látja a PD-re írt összes particiót, vagyis látni tán látja de megnyitni na az nem megy neki. Legalább is a W10 nek nem. Ezért van az hogy az OSF Mountal a kiírás előtt szerkesztjük az iso-t.Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
seger
addikt
Mit állítok be rosszul?
Eddig ha egy böngészőbe beírtam \\nasipcim, beadta a fhnév, jelszó ablakot. Beírtam és láttam a tartalmat.
Most nem tudom csak ha fájlkezelőbe írom be, csak onnan megy. Böngésző meg kidobja, a file nem található. Milyen pipát kell tenni és hova? Gondolom csak ennyi lenne.. -
DJ. Ru$y
félisten
Nem kell leállítani, ahhoz, hogy kivedd. Menet közben kiveszed, megszerkeszted, de csak a következő újraindításnál lépnek életbe a rajta lévő módosítások. DSM alól pedig maximum valamilyen konzolos témával tudod.
Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
zex
aktív tag
válasz Magnat #14918 üzenetére
Jah, kézzel konfigoltam be. Lehet, hogy nem épp a legmegszokottabb IP osztály, de nem gondolom, hogy ez okozna problémát.
Egyébként meg a szerver alaplapján van 2db LAN kártya, de csak egyiket látja a Synology. Lehet, hogy még én régen az USB-s kulcson tiltottam le... Nem emlékszem. Van arra lehetőség, hogy a Synology-ban szerkesszem a pendrive config-ját, vagy mindenképp le kell állítani, kivenni, és egy másik gépen tudom csak megtenni? (DSM 6.1.7-15284 Update 3)
-
kenand
veterán
válasz supercharley #14905 üzenetére
Ráadásul a SAS vezérlők sokat is fogyasztanak...
-
XuChi
addikt
Sziasztok.
Kérdésem az volna, hogy ha egy meglévő XPenology rendszer alól, kirántom az alaplapot, és a meglévő pendrive-ot és érintetlen HDD-ket, átrakom egy másik alaplapra, akkor futni fog a rendszer, mintha misem történt volna ? Van erre esély ?
B75TN lapról mennék át egy Q1900DC lapra.
-
fsdb
aktív tag
Előzőhöz.
DTS-nél ki is írta, hogy nem támogatott, csak sima vlc van a gépen.Az ön családjában szenved valaki elmebajban? Nem szenved senki! Mindenki élvezi!!!
-
fsdb
aktív tag
válasz MADcat #14907 üzenetére
Otthon próbáltam egy mkv-t semmi, most más szolgáltatón keresztül, https-el. Kisebb mkv elkezdte lejátszani. Atom 330 proci. Amivel otthon próbálkoztam az itt sem megy 720p mindkettő.
720p ac3 5.1 nem megy.
720p aac 5.1 megy.
Más tulajdonságot innen nem nagyon tudok nézni.Az ön családjában szenved valaki elmebajban? Nem szenved senki! Mindenki élvezi!!!
-
gyugyo79
addikt
válasz Magnat #14908 üzenetére
Én amit megpróbálnék akkor, hogy az adat partíciót fájlosan másolom pld.. Úgy a partíció mérete biztos marad (mármint a donor Syno teljes HDD-t kihasználó)....
+
A gpartednek van saját live "CD"-je amiről azt állítják támogatja a btrfs-t míg sok másikon található még régi és nem. Ezt is megnézheted, hogy ezzel megy e.0 tapasztalattal kb csak tippelgetni tudok én is és csak kibic vagyok
[ Szerkesztve ]
-
Magnat
veterán
válasz gyugyo79 #14886 üzenetére
Pont itt tartok most, virtualizáltam egy Gpartedet (illetve egy butított Debiant, amin Gparted fut) és azon megcsináltam a másolást (rendszer és adat), el is indul a rendszer az új diszkről, de az istennek sem tudom rávenni, h vegye észre, h van még szabad hely rajta ... ráadásul (nemtom van-e köze hozzá, h brtfs a partíció) Gparted alatt sem tudom átméretezni ... próbáltam azt is, h a maradék helyen egy külön partíciót hozok létre, de akár formázatlan, akár ext4, azt sem akarja észrevenni a rendszer. Holnap még kicsit játszok vele, igazából csak kamera szervernek használom, szóval nem pattintom fel az ereimet, ha végül nulláról kell felhúzni (van egy 214+-om a komolyabb adatoknak), szóval inkább a tudomány nevében kísérletezek
-
MODERÁTOR
Leírom a menetet. Mi az amit szeretnék. Vagyis mit csinálok.
Böngészőből belépek a DS-re.
Ott a fájlkezelőn és/vagy a Video station-ön keresztül, ha olyan filmet vagy videót töltök be ami nem .mp4, azt nem játsza le.
Betölt hátteret mindent, de csak "teker" középen a jel.Ez a bajom. Helyi hálón nem volt gond ezzel.
Egyetlen atombomba képes elrontani az egész napodat!
-
kgymac
őstag
válasz supercharley #14897 üzenetére
Csak ha támogatott. Ezek jobbára sas vezérlők, a sata-k sem olcsók.
Dsm 6.1 esetén erre indulnék. Van topic 6.2-re is. Érdemes ránézni a támogatott hw-kre is. Hogy melyik kernel modul kell, ubuntu live linux-szal behatárolható, lásd link.
Dell perc h200 vagy h310 it módra flashelve megy, gen7 ill. gen8 microserveren is használom (7-14e ebay), az alaplapi vagy letiltott vagy esxi adattára van rajta. A hátránya, hogy sas<->4x sata kábel kell hozzá (2-3e), 8 hdd-t tud kezelni. Meg egy 8x pcie slot-ra is szükség van.
Új hozzászólás Aktív témák
A Synology szervereinek a Quickconnect használatával történő visszaéléséről szóló hozzászólások vagy témák előzetes értesítés nélkül törlésre kerülnek!
A párosított generátorok (MAC és SN) linkek vagy eszközök is törlésre kerülnek!
A Surveillance Station feltörésére vonatkozó hozzászólások vagy témák és / vagy a feltört / SS hivatkozások létrehozása törlésre kerül előzetes értesítés nélkül.
- Egy újabb érdekes eset [Update HSZ-ben]
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Mi tartja még életben a vezetékes telefont?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Nothing: március 4
- Az európai gyógyszerügynökség otthagyta az X-et
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Jövedelem
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- World of Warcraft Mists of Pandaria Collector s edition
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Cégek számára kedvezmény! Irodai programok: Office, Word, Excel
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest