- Proxmox VE
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hobbbyt
őstag
válasz xabolcsy #350 üzenetére
Hmm.. aggódva olvasom a soraid. Én egy S10-ről váltok, és alapvetően a kompakt telók között keresgéltem, de csak nem találtam olyan kompakt telót ami valamiben ne lett volna visszalépés az S10-hez, a visszalépés tényét pedig nem bírta bevenni a gyomrom, szóval Torrente szavaival élve, ha meg kell baszódni -a tepsi telefonokkal- akkor meg kell baszódni és rendeltem egy x14u-t. Nem tudom, sose volt még ekkora tepsim.. S10 előtt S6 volt..
10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem.
-
Hobbbyt
őstag
válasz VanAzAPénz #353 üzenetére
Tegnap sikerült kézbe kapnom a sajátom, én fehéret vettem. Hát elég vegyesek az érzéseim. Alapvetően "muszájból" vettem, mert már untam, hogy fél éve azon rágódok, hogy mit vegyek. Le akartam zárni a témát. Maga a telefon szerintem baromi szép, nagyon össze van rakva, bár a hozzá adott műanyag tok eléggé.. khm. fő erénye, hogy van.
Azóta nyomogatom, ez a Hyper UI akarom mondani OS kicsit furcsa így ~10 évnyi samsungozás után, de a hellyel közzel sikerült olyanná tennem mint ahogy szeretném (arra még nem jöttem rá, hogy hogyan lehet mappákat létrehozni a főképernyő alsó ikonsorában) Elégg sok furcsaság van amúgy benne, ami így logikailag nem áll össze. De a kamera pl bitang jó, azzal nagyon eléegdett vagyok. Gcinagy. Ezt még szoknom kell, ezt szabályosan érzem a zsebemen, hogy húzza a nadrágot..10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem.
-
Karavik
veterán
Végre kint az EEA frissítés. Én már fel is tettem:
Xiaomi Watch S3 + Xiaomi 14 12+512GB [Android 15 Global EU HyperOS 1.1.4.0.VNCEUXM]
-
pulyka jocó
senior tag
Megjött a márciusi security patch + vele együtt a Kereső, hasonlóan mint más márkákon.
Frissítés után alapértelmezetté teszi a főképernyőn a keresőt, de kikapcsolható (Beállítások - Kezdőképernyő - Húzza lefelé az ujját a kezdőképernyőn) -
VanAzAPénz
tag
Én is tavaly óta "szenvedek" , vettem idén S23 Ultrát, de se a kamera nem győzött meg, a mérete pedig szintén.,
Az S-pen nekem fenomenális volt. Azóta tanulva a méretéből olyan telefont keresek ami "kicsi", jelenleg 6'44 -s telóm van és már az is gatyából kijövős néha .
Az Ultránál sajnos pont a kamerasziget miatt lett kilőve, és ahogy nézem manapság az összes teló ilyen szigettel jön . -
xabolcsy
aktív tag
válasz pulyka jocó #359 üzenetére
Köszi
Pont ezt akartam feltenni kérdésben, hol lehet kikapcsolni -
user26
senior tag
válasz pulyka jocó #363 üzenetére
Üdv!
Az új EEA -ba a régi vezérlőpanel visszatért?Xiaomi fan I 12T Pro I OnePlus 12
-
bepe79
addikt
válasz pulyka jocó #365 üzenetére
Nem tudom miért kell kiszedni a hyper os-ben a régi megjelenésű control panelt. Sok embernél olvasom, hogy mindenki vissza akarja állítgatni a régire, és nálam is majdhogynem dealbreaker az új teló választásnál ha nincs benne a régi típusú.
Xiaomi Poco F5 12/256 5G Black | Must have games for Android:CSR2,Oddworld:Stranger's Wrath,Dark Meadow:The Pact,Hearthstone,Fallout:Shelter,Starfront:Collision,Life is Strange,Six-Guns,Horn
-
Terentius
őstag
Nekem is megérkezett feketében a Xiaomi 14. Eddig tetszik. Taiwani romot érdemes feltenni rá hívásrögzítés miatt vagy hagyjam inkább? Ami fontos, hogy frissüljön és tudjak vele fizetni.
OnePlus 12 16/512
-
-
osonte
őstag
válasz Terentius #372 üzenetére
Sajnos leírást/linket nem találtam, de hátha valaki tud. Változott a Bootloader nyitása HyperOS miatt. Én már fejből csinálom, de csak akkor ha látom, így "virtuálisan" nehezen tudom pontosan leírni.
A lényeg, hogy Xiaomi Community appban lehet elkezdeni a Bootloader nyitást: [link] .
Után a fejlesztői menüben (wifi kikapcsolva) mobilinterneten kell szintén elindítani a BL nyitást.
Itt lehet Windows-ra letölteni az appot a BL nyitáshoz: [link] . Általában egy hetet kell várni, addig nem szabad a sim kártyát kivenni.
A romot itt lehet letölteni: [link] . Kétszer kell kicsomagolni!
Ezzel pedig lehet rá lehet flashelni a telefonra: [link] . Gyári kábelt használj.Jóval részletesebben le lehetne írni, de alapnak így ennyi jutott eszembe. Amennyiben belekezdesz és kérdés van, kérdezz rám PM-ben, úgy könnyebben segítek, ha mondod mi van éppen előtted.
Honor 200 Pro
-
Pacee87
aktív tag
Sziasztok!
Nem magamnak, de szemezgetek ezzel a készülékkel (is), az lenne a kérdésem, hogy valaki esetleg olvasott arról, hogy ezt a kamera párásodásos történetet orvosolták-e egy későbbi gyártási szériában? Illetve Xiaomi telefonoknál rendszeresen elő szokott jönni a közelségérzékelős téma. Ezzel most hogy állnak a kínaiak? Nekem személy szerint nem volt még telefonom a Xiaomi-tól, de másnak már ajánlottam és elégedetten használja, bár én a hangminőséggel nem vagyok elégedett, amikor beszélek vele, de ez lehet, hogy valamilyen user error, mert neki még nemigen volt olyan telefonja, amin rendesen értettem volna amit mond...
Esetleg más érdekesség, ha valaki Galaxy S8-ról váltana?
Illetve honnan szabad/nem szabad beszerezni Xiaomi telefont? (Csak számlás magyar beszerzési forrás játszik)
Köszi előre is! -
-
osonte
őstag
Mehet a "clean all and lock", de csak akkor ha a gyártói oldalról töltöd le a romot, amit linkeltem az gyártói oldal. Amikor nem gyártói oldalról töltök le, de megbízható helynek tűnik, akkor szoktam csak nyitva hagyni a bootloadert "clean all"-al és ha működik a rendszer, akkor újra flashelem "clean all and lock"-al, de Neked mehet egyből az. Tudsz amúgy Driver-t installálni a MiFlash-ben, nyomj rá nyugodtan. Amúgy a Mi Unlock-nál is ha bejelentkezel utána a fogaskerékre kattintva tudod a középső menüben telepíteni a Driver-t. Ezen a két helyen elég, én mást nem csináltam.
Amennyiben valahol elakadsz, akkor írd meg, úgy könnyebb segíteni, akár PM-ben. Amennyiben csináltál már ilyet, akkor semmi extra nem lesz, de ha nem és egy régi leírást találsz lépésről-lépésre akkor az kb nem igazán változott, az elejét a Xiaomi Community appot leszámítva.Honor 200 Pro
-
osonte
őstag
Szia!
Újonnan teszteltem, 200 kép után hidegben nem párásodott, 600 képnél elkezdett párásodni és 800 képnél bepárásodott (nem életszerű 600-800 kép pár perc alatt). Szerintem már ennyire sem párásodik, mivel lassan kiszárad belőle az akkuragasztódóból kicsapódó melléktermék, ami a párásodást okozza. Szóval nálam ez nem próbléma alapból, főleg ha egy hosszú útra a szélvédőre teszem nyáron, akkor a minimális pára is kiszárad, illetve gondolom másoknál is. Valakinek meg sosem volt vele gondja. Közelségérzékelő tökéletes. A hangminőség is tökéletes, ez az egyetlen telefon amivel tudok stabilan HD minőségben beszélni (iPhone 15 Pro Max, Honor Magic5 Pro csúcstelefonok is elvéreztek, Vodafone gyenge térerő miatt...). Én a Yetteltől vettem feltöltőkártyás csomagban, hűságidő nélkül, nincs havidíj a kártyát nem használom, telefon gyári független és hivatalos garancia van rá, nem sufni gsm, így 350990 Ft.
Honor 200 Pro
-
Styleair
aktív tag
Nekem eddig tetszik. Egy hete ismerkedek vele.
Itt hogy lehet zárolni (lakat) alkalmazást, hogy mikor task váltóban x - el lelövök mindent, akkor a lakatoltakat ne zárja be?Xiaomi 14 / ex Xiaomi Mi 9 SE
-
xact
tag
válasz Styleair #384 üzenetére
Sziasztok!
Szemezgetek ezzel a telefonnal és lennének kérdéseim a gyakorlottakhoz .
-A párásodás ahogy látom még mindíg probléma, valóban megoldás a SIM tálca ki és..... (a többi variációt ismerem)?
-ROMolgatás nélkül van megoldás a SOT-ra illetve dupla kopp nyit/zár ha jól láttam működik ugye?
-Játékra nem használom, úgy gondolom 2 nap kijöhet ugye?
-Töltésnél ha nem akarom kihasználni a 90W-t ha jól láttam van 1 opció miszerint ki/be kapcsolható, ilyenkor mennyivel tölt?
-GPS-sel nincs gond?
-Vezetéknélküli gyári töltővel mondjuk Nilkin tokkal vagy mással ami nem gyári kijön az 50W körüli töltés?
Köszönöm szépen. -
osonte
őstag
Azt nem tudom megerősíteni, hogy sok a baj vele. Saját tapasztalatom, hogy számomra és amire használom ugyanannyira hibátlan és szeretem, mint az elődje a sima 13-as (amikor megjelent akkor azt is megvettem, azóta a feleségem használja). Nekem végleges telefon lett ebben az évben biztos, pedig sokat cserélgettem mostanában.
Amennyiben ez a három telefon a kiszemelt, ezekkel nincs egy ligában a sima 14-es, ezekkel szemben az Ultra van egy szinten. Amennyiben a kamera fontos, akkor nem is kérdés a Honor Magic6 Pro, amely a DXOMARK első helyezete (persze arról lehet vitatkozni mennyire független teszt, de van itt mobilfotós topik is, ott tudsz nézelődni képeket), nekem a Magic5 Pro volt és nagyon jó kamerája volt. Amennyiben a rendszert nézem, akkor OP12-is volt, annak a rendszer a legnagyobb előnye és az akku, este 8-kor levettem a töltőről és keveset nyomkodtam, reggel még mindig 100%-on volt, stabil 2 napot bírt, kamera is jó volt, talán a Honornál kicsit gyengébb, de a Xiaomi 14-nél jobb. Samsungot nem szeretem, nekem a rendszere már túl sok, illetve szemkímélésben nem a legjobb (pontosabban a legrosszabb, de aki nem érzékeny rá, annak mindegy). Ennek ellenére az S24U legalább sík kijelzős, mint telefon jó lehet és a kamerák is jobbak szintén az X14-nél, nem tudom ott a banánosodás (homályos banánszerű foltok) a főkamerán érinti -e azt a szériát. A lényeg az X14-hez képest mindhárom telefon jobb kamerával van szerelve, illetve kijelzőben is nagyobbak. Ennek ellenére a Xiaominak sem rossz a kamerája, csak az általad említettek még jobbak.
Honor 200 Pro
-
xact
tag
Köszönöm válaszodat .
Mindegyik tetszene, jelenleg is OP-m van és maradnék is mellette de sok bajom van a "némító csúszkával" meg akksi stb.. és az újnál már ívelt a kiejlző és az nálam sajnos zavaró tényező, valamint lapát a készülék.
S24U flat de szintén nagy, Honor lenne még a nagy befutó , sokáig a Magic 5 Pro-t néztrem, de ezek mind íveletek és nagyok. Emiatt is agyaltam a 14-n, mert végre nem féltégla, nem ívelt.....Nem is a kamera minősége inkább az hogy felültem annak hogy párásodik a kamera és olvastam hogy valaki hiába szárította ki, mégis előjött. Meg ugye hogy hajlamos a túlmelegedésre. Persze azok bencheknél meg játékoknál jöttek elő, egyikkel sem élek, de mégis zavar a gondolat.
Hogy-hogy nem maradtak meg ezek a készülékek (Honor/OP)? -
osonte
őstag
A szemem miatt, nagyon érzékeny vagyok a PWM villogásra. 4-5 hónap alatt volt vagy 10 telefon, de egyedül a Honor Magic5 Pro és a Xiaomi 14 (itt a legjobb a DC dimming) nem bántotta a szemem. A Honornál zavart az ívelt kijelző és a kamera annyira nehéz (cserébe jó is), hogy ha középen vagy lejjebb fogtam a telefont egyszerűen ki akart fordulni a kezemből. Az OP12-ben is van szemkímélő mód, amit le is videóztam, hogy amikor bekapcsolom durvábban villog a kijelző, mint anélkül... Annak jó a súlyelosztása, meg minden, csak szintén ívelt, meg bántotta a szemem. Az S24U nem volt, de az sem kis telefon, talán a legnehezebb. Azzal már nem is próbálkoztam, azok bántották legjobban a szemem S20-S23 sorozatig. Amúgy érdekes a Galaxy A52s, A71, A72 meg szemkímélő volt régen és szerettem is őket.
Ezért én engedtem a kamera iránti elvárásaimból, bár szerintem nem rossz, csak nem a legjobb az X14 (nekem amúgy az iPhone 15PM tetszett a legjobban kamerában, főleg videóban).
Meleg akkor volt a telefon, amikor először belaktam, de akkor sem bántóan, azóta langyos max. Lehet valakinek beragad valami app és akkor melegszik jobban. Sajnos tökéletes telefon nincs, nekem az X14 adta a legelfogadhatóbb kompromisszumot, hangsúlyozom, hogy nekem és másnak meg lehet más a megoldás.Honor 200 Pro
-
xact
tag
Köszi a korrekt választ.
Én is nézegetm a PWM-t , mert az én optikámat is cseszteti .
De érdekes amit írtál, mert ahogy én olvastam ebben is kompromisszumos a X14, mert ott csak 480 hz a PWM, a Honorok ebből a szempontból eléggé adnak a szem éppségére, mert ott pl a Magic 5 Pro-nak valami brutál 2160 hz-e van .
Nekem a Magic széria nagyon tetszene, főleg a TOF miatt is, de ahogy te is írtad nagy/nehéz/ és ívelt. Abban én is egyet értek hogy nincs tökéletes, valahol meg kell alkudni. Ha a szívemere teszem a kezemet akkor Honor, de ha ésszel gondolkozom akkor X14 vagy valami hasonló méretű/tulajdonságú telefon ami nem sűrűn van mostanában.
Volt S23U-m, de hamar megszabadultam tőle, kamera egyáltalán nem hozta a vártat (nagy dög telefon) az akksi az abszolút pozitív volt, majdnem 3-m napot voltam el az én szokásaimmal , meg az S-pen..... , de az is olyan hogy az elején Wow, majd pár alkalom után már csak azért vettem elő hogy ha már van. De összeségében csalódás volt a telefon, vagyis én többre számítottam.[ Szerkesztve ]
-
osonte
őstag
A PWM tesztekkel vigyázz, csak a saját szemednek hidd el, hogy valami nem bántja a szemed. Sajnos nem csak a Hz számít, hanem amplitudó, feszültség és kitudja mi van még ami befolyásolja az eredményt. Reddit-en olvastam, hogy a 4000 Hz körüli Honor Magic6 Pro is bántotta valakinek a szemét és vissza kellett küldenie. Van ellenpélda, a Galaxy A52s 240Hz körüli volt és bármennyit tudtam a kijelzőt nézni.
Nekem a mostani új telefonok közül a Xiaomi 14 vált be egyedül, bekapcsolt villodzásmentes módban. A Notebookcheck tesztje szerint ebben a módban csak a 120Hz-es képfrissítést tudják mérni, ami természetes.Honor 200 Pro
-
xact
tag
Köszi az infót, így még nehezebb lesz mert sajnos a közelemben pont nem tudom kipróbálni egyik telót sem. Mondjuk nem vagyok az a kapkodós féle, már fél éve tervezgetem a cserét. Majd igyekszem szemrevételezni, bár bemutató termben sem biztos hogy észre fogom venni, inkább este felé lenne értelme.
-
xact
tag
Dehogyis , eddig sem tudtam jobban vagy kevsébé hogy melyik mellett döntenék .
Én is úgy vagyok vele hogy ott a 14 nap mint elállás.
Amit tudok hogy a hibái ellenére még mindíg a 14 lenne az igényeimnek megfelelő telefon.
Ezek amik fontosak : Jó akksi, Telefotós optikai zoom, QI, flat screen és nem tégla méret, ja meg ha van rá applikálva valami fólia az jó. A fentebb felsoroltaknál általában legalább 2 dolog nem felelne meg, ez a teló állt a legközelebb.
Volt elképzelés az S23/S24 is, de ott nincs töltő/fólia/tok (utóbbi nem fontos) , meg szeretnék 1 éven belüli telót így S23 kiesett, 24 meg az Exynos miatt. Ja meg a töltési sebeségük lassú nekem.[ Szerkesztve ]
-
Styleair
aktív tag
Én nem tudok minden kérdésedre válaszolni.
Két hete van meg, de nem nyomkodtam szét ezalatt.
Nekem pára bajom eddig nem volt, de nem is lövök 200 képet sorozatban. Szeretek fotózni ezért is vettem ezt a telót.
Eddig elégedett vagyok a képekkel, mindennel.
Most jön majd több napos túra, ahol sok fotó fog készülni.
Dupla koppal nyit, GPS-el eddig nem volt gond (Waze, Locus).
Én átlag júzer vagyok, nem úgy nézem, mint egy tesztelő. Így teljesen jó teló. Én nem beszéllek rá, se le róla.Xiaomi 14 / ex Xiaomi Mi 9 SE
-
barackle
tag
Nekem is még csak 1 hete van meg, egy 5,5 éves Mi8-at váltott. Nagyon sokáig kerestem az utódját, mert a Mi8 a (számomra) nagy méretétől eltekintve tökéletes volt. Ez alatt az egy hét alatt megszerettem a 14-est is, de azért (nekem) kompromisszumos. Pl hiányzik a notification led, de ez már egyik új telefonban sincs gyakorlatilag, meg a nova launcher, de ez meg hyperos "hiba". Viszont ebben a méretben nincs értelmes választék, Samu-t nem akartam, így maradt a Xiaomi 14.
Amúgy szerintem egy nagyon jó telefon, a mérete nekem pont kézre áll. Melegedés nálam is csak az első beüzemeléskor volt érezhető, azóta nem, de nem is nyúzom, nem játszok rajta. Kamera párásodást még nem teszteltem, de direktbe nem is akarom előidézni.
Duplakopp-ra zárás azt hiszem csak a zárképernyőn van, ha ki van nyitva a telefon, arra nem találtam opciót, hogy duplakoppal ki lehessen kapcsolni a kijelzőt. Én erre egy gyári "lock" widget-et használok.
Viszont nekem az akku egy kicsit csalódás, de lehet valami user error, még keresem, hogy miért merül (szerintem) gyorsabban, mint kellene. Egy éjszaka alatt simán 7-8%-ot is merül, kb ugyanolyan felhasználói beállítások mellett, mint ahogy a Mi8-at használtam, ami fénykorában max 2-3%-ot evett meg (pedig még az akku is kisebb benne). Nekem kb 5 óra SOT jön ki böngészéssel, viberezéssel, emailezéssel, minimális facebook használattal, az idő 95%-ban wifi használattal. Ez nálam kb 1,5 napos használatot fed le, de az 1 hét még nem túl nagy mintavételi időszak.
Másnál milyen éjszakai fogyasztások jönnek ki? Azt kipróbáltam, hogy kikapcsolom az AOD-t, de érdemben nem befolyásolta az akkuidőt (a Mi8-nál borzasztóan ette az akkut az AOD-t, ott nem is használtam, de volt legalább notification led).
-
Vikooo
addikt
1 napig volt meg a telefon, visszakuldtem mert a HyperOS valami tragédia.
Mindegy adtam neki egy esélyt, inkább maradok a gyári Android vonalon és még fotoban is jobb Pixel 8 -nal.Amúgy a HW nagyon jó, kompakt, gyors, jó kamerák (különösen a tele mutat nagyon jól makró módban) bárcsak lenne vanilla droiddal...
-
xact
tag
válasz Styleair #395 üzenetére
Szia!
Köszi a választ, én is átlag user vagyok. Úgy képzeld el hogy napi 30-60 percet nézem max a kijelzőt melóban, onnantól már nem nagyon használom. Ha az arányokat nézem, akkor telefonálás olyan 70%, egyéb alkalmazésok használata amaradék, 0 játék.
Fotók napi szintem olyan 1-5 között mozognak, videó havi 1-2 . De úgy vagyok vele, ha kell akkor álljon rendelkezésre. -
xact
tag
válasz barackle #396 üzenetére
Szia!
A jelenlegi teló, (Oneplus Nord) éjszak, úgy hogy airplane módban van merül 8-10%-t.
Volt rá példa hogy feltöltöttem 88%-ra este 9-kor, majd reggel 5:50-kor ránéztem és 77%-n volt , WTF??
Szóval nekem az akksi az egyik fontos tényező, tudom hogy ha jó akksis telefont akarnék , akkor fele ennyiért is tudnék olyat ami 2-3 napot elmene min, de az meg kellene a fenének .
Nálam a Wifi és a GPS is megy non-stop, bár próbálok most ezen változtatni/tesztelni. Tegnap megvettem a Tasker nevű alkalmazást, valamit adbappcontro-l eltávolítottam amit tudtam. Utóbbit 1 hete csináltam, sok minden nem változott. Mondjuk jó dolognak tartom a Taskert, de amit neyerek vele annak egy részét el is viszi, néztem hogy rendesen fogyasztja az is az akksit .
Új hozzászólás Aktív témák
- Sorozatok
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Premier előzetesen a Chicken Police – Into the HIVE!
- Autós topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- World of Tanks - MMO
- Elülsőtápos E-ATX toronyházakkal jelentkezett a Geometric Future
- Call of Duty: Black Ops 6
- Motoros topic
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest