Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
XBOX ONE TOPIK
Xbox Support elérhetőségei:
Telefon: +3680018590 (magyar) (H-P)
Web: Xbox Support (angol chat)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
félisten
válasz draco31 #240652 üzenetére
Téma volt korábban, hogy a szabványostól (500GB, 1TB, 2TB) eltérő méretű (960GB, stb.) lemezeket nem jól ismeri fel a gép telepítője, és kisebbre formázza (960GB -> 500GB).
Ezt a Reddit postot találtam a témában, ami nem biztos, hogy hiteles, de egy próbát megérhet. Ugyanakkor nem tudom, hogy a benne említett XBOX HDD Master script mennyire megbízható (iFixit-en is említik)?
Egyébként meg az EaseUS leírásból leesett, hogy klónozni is lehet a konzolmeghajtókat, és eszembe jutott, hogy Macrium Reflect-el klónozás után egy nagyobb célmeghajtó esetében ki is lehet terjeszteni a meghajtó formázott, "szabad területét" (shrink/extend). Talán így is működhet, bár nem volt lehetőségem kipróbálni.
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
csuvicsuva
addikt
válasz draco31 #240652 üzenetére
A technika ördöge. Seriesnél legalább csak egy bővítőkártya lehetőség van belső tárhely növelésre, igaz az minimum kétszer (háromszor?) annyiba kerül, mint az egyéb külsőnek használhatók.
Bár én Gigabittel robogok, de ami Series only és 100 GB-nál nagyobb, azt inkább átmásolom a külső HDD-re. SSD csak a pécében van, de az csak 128 (120) GB, úgyhogy az pont elég a rendszernek. Néha gondolkodtam, hogy kéne egy nagyobb, de ott egyre kevesebbet játszok.
"Nincsen más, csak a hit és a dac / A tiéd csak az marad, amit másoknak adsz"
-
-
csuvicsuva
addikt
-
-
addikt
válasz draco31 #240632 üzenetére
Nekem 1TBos és 2TBos WD Blue SATA SSD is remekül működött benne. Mondjuk azokat klónoztam, a 2TBos megfelelő partíciójét pedig értelemszerűen átméreteztem utána.
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
-
Guitar14
senior tag
válasz draco31 #240429 üzenetére
Kitartást.
Lehet igaz amit ott mondanak, de szerencsés esetben a videó alapján sikerül megformáznod, hogy azt ne az Xbox csinálja és a probléma megoldódik.
Amúgy redditen is a Samsungot előzményezik mert az garantáltan jó lesz. (de nem csodálom, hogy nem azt vettél mert azt már tényleg nem érné meg)Stick around. I'm full of bad ideas. - Isaac Clarke | Xbox:GuitarXIV | PS:guitarxiv
-
Guitar14
senior tag
válasz draco31 #240427 üzenetére
Hát akkor ez a viszonylag egyszerű csere most egy szenvedős hibakereséssé vált. (mennyire el lehet baxni az időt pár aprósággal mert valami nem jó, nem igaz? )
Találtam egy videót, hogy hogyan tudod particionálni a PC-vel és utána már csak 1-2 lépés van Xbox-on amivel már csak a rendszert telepíted: [link]
Ezt a videót redditen láttam ahol az illetőnek ugyanez volt a gondja mint neked de írták azt is hogy nem jellemző ez azért. (pl. írták az Adata SSD szokta ezt produkálni)Stick around. I'm full of bad ideas. - Isaac Clarke | Xbox:GuitarXIV | PS:guitarxiv
-
Guitar14
senior tag
válasz draco31 #240423 üzenetére
Igen nagy a szórás. Nekem két FAT-em van, mindkettő szereti a routert mindkét frekin és unokatesómnak a One X-je is otthon rendben teszi a dolgát.
Ahogy írtam itt a fórumba sok írás volt róla, valakinek sose volt baja, valakinek meg semmivel se ment kb. Úgyhogy örülni kell annak, hogy 5 GHz-re legalább felmegy és stabil.Stick around. I'm full of bad ideas. - Isaac Clarke | Xbox:GuitarXIV | PS:guitarxiv
-
Guitar14
senior tag
válasz draco31 #240420 üzenetére
Sajnos ötletem sincs miért csak ennyit lát.
WiFi jellemző probléma, nagyon válogatós az Xbox Wifi modulja, volt aki annyit szenvedett vele itt a topikban, hogy végül kábellel oldotta meg. Nagyon sok "ledobja/nem csatlakozik a wifire" hsz volt itt pár éve a topikban és megoldás nincs nagyon csak a kábel/másik router.
Stick around. I'm full of bad ideas. - Isaac Clarke | Xbox:GuitarXIV | PS:guitarxiv
-
Guitar14
senior tag
válasz draco31 #240418 üzenetére
Érdekes, mintha rosszul lett volna lepartícionálva az Xbox telepítésekor. (nem gyanúsítok, csak úgy tűnik)
Csak azért gondolom mert 500 Gigás volt feltételezem a gép eredetileg mivel az én One-om is 500 gigás és 365 gigát lát.
Ha mindent megpóbáltál akkor éredmes lenne letörölni Windows alatt az összes partíciót a HDD ről. (nem tudom ezt csináltad-e telepítés előtt)
Sosem telepítettem még Xboxot újra, nem lehet, hogy telepítéskor valami el lett nézve?
De lehet másnak majd lesz jobb ötlete.[ Szerkesztve ]
Stick around. I'm full of bad ideas. - Isaac Clarke | Xbox:GuitarXIV | PS:guitarxiv
-
draco31
veterán
válasz draco31 #240416 üzenetére
Meg volt a közben a beszerelés, és a telepítés. Viszont csak 380Gb-ot lát a terrás meghajtóból.
Most elindítottam egy rendszer visszaállítást, hátha így rendben lesz.ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
Guitar14
senior tag
válasz draco31 #240413 üzenetére
Nem, az OSU1 kell csak One S-re. (az megy One S-re, All digitalra, One X-re, Series S-re és Series X-re.
OSU2-3 az "Eredeti Xbox One"-hoz kell csak (Xbox One FAT)Tehát azt a szekciót nézd csak ahová az "Összes Xbox konzol" van írva.
-
Guitar14
senior tag
válasz draco31 #240410 üzenetére
Szuper, lehet akár egy kontaktos SATA csati is. Ha megint összeomlik akkor tényleg érdemes szétszedni és a HDD-t sentinellel megnézni + a sata kábelt és a csatlakozót is megpucolni ha a HD senti jókat mond róla, bónuszba akkor mehet már egy általános gépbelső portalanítás és önszorgalmú pasztázás is ha már gyakorlott vagy benne.
-
parandroid
félisten
válasz draco31 #240405 üzenetére
Egy csomó minden gyorsabb lenne, de egy 1TB SSD majdnem annyiba kerül, amennyit a One S ér. Én erre ennyit biztosan nem költenék, akkor inkább csere Series S-re, abban alapból SSD van, meg az egész platform gyorsabb, szebb, modernebb.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
Guitar14
senior tag
Játék válogatja az SSD gyorsulást. Sajnos nem az a helyzet mint egy PC esetén, hogy 100- és 300%-os gyorsulások elérhetőek.
Xbox One esetében kb 10-20%-al javul a sebesség amiért szerintem nem éri meg SSD-t venni, szétszerelni a gépet és újratelepíteni.
De így hogy halott a HDD és van már olyan olcsón 480-as SSD is amennyiért egy 2.5-ös 500 Gigás HDD így megérné upgradelni SSD-re. Később a konzol ára is jobb lesz.Stick around. I'm full of bad ideas. - Isaac Clarke | Xbox:GuitarXIV | PS:guitarxiv
-
Ps hdd-t igen, de abban nem vagyok biztos, hogy xbox hdd-t látja e. Valószínűleg igen.
Egyébként a belső ssd előnye inkább a játékoknál jön elő, a rendszer nem igazán gyorsabb tőle. Ezért szoktuk javasolni a külső ssd-t. Nálam a one x-re van csatlakoztatva egy tb külső ssd. Vannak olyan játékok, amiknél szembetűnő a javulás. Pl gta 5, forza Horizon 4-5, Red Dead Redemption 2, Cyberpunk, stb. Kérdés, hogy megéri e, vagy inkább egy kis pénzt rááldozva venni egy series s-t.Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!
-
-
Guitar14
senior tag
válasz draco31 #240399 üzenetére
Igen vagy halott HDD vagy sérült rendszerfájlok. Utóbbit itt olvasd el hogy lehet talán megmenteni (végén): Electronicshub
Ha a HDD halott azt otthon is meg lehet csinálni simán ha van hozzá csavarhúzód (T10) és neki mertek állni:
Itt, hogy hogyan lehet az új HDD-t telepítésre felkészíteni: Consoletherapy
Szétszereléshez és a cseréhez itt találsz útmutatót: iFixit[ Szerkesztve ]
-
-
negyven2
veterán
válasz draco31 #239802 üzenetére
Minden alkalmazás van rá, és elvileg azon a One S All Digital-on, még a 4K felbontás is elérhető (HDR10+Dolby Vision).
Én ezeket használom egy One X-en...
- Amazon Prime Video: Nincs vele gond (nem fagyott még nekem), csak annyi, hogy valamiért nem valós média lejátszó. Vagyis lejátszás közben kikapcsolja a kontrollert (ha azon keresztül szeretnéd használni akkor ez gond és ilyenkor érdemes összekötni a konzolt és a kontrollert egy USB kábellel).
- Netflix: nincs semmi gond.
- Apple TV+: szintén gond nélkül működik.
- Disney+: alapvetően nincs gond vele, de már futottam bele olyanba, hogy nem akarta automatikusan elindítani egy sorozat következő részét (vagy csak sima fekete képernyő, vagy fekete képernyőn, végtelen karikázás. Illetve néha az is előfordult nálam, hogy az angol szinkron eltűnt és német volt helyette, de ez egy ki-be lépés után helyreállt.
- HBO Max: Erre azt írom, hogy most (kopp-kopp) működik. De sajnos ezzel van a legtöbb gond (de ez szinte minden platformra igaz). Xbox-on részben az a gond, mint a Prime Video esetén (kikapcsol a kontroller egy idő után), de sajnos mellette még van más gond is. Nagyon sokan panaszkodnak most, hogy az Október elején érkezett frissítés után kb. 240p/12fps-el mennek a videók... már ha nem omlik össze az alkalmazás. Nekem is csinálta ezt, de nekem egy rendszer újrarakás után megjavult. Igaz a képminőség néha még most is vacak, de általában csak az első 5-10 mp-ben.
“I mean it’s one banana, Michael, what could it cost, 10 dollars?”
-
-
peet137
tag
válasz draco31 #239516 üzenetére
Úgy fest ez megoldotta a problémát. Kb 1,5 órát játszott vele a gyerek, probléma nem volt. Úgyhogy következő lépés, hogy a gyári ventit oldom meg ilyenre, hosszabb madzaggal. Ez meg megmarad tesztelni másnak, ha kell.
Ha a boxon kikapcsolom az instant on - t, akkor az USB-ről is elveszi az áramot? Akkor nem kellene mindig ki-be dugiszálni...[ Szerkesztve ]
-
peet137
tag
válasz draco31 #239423 üzenetére
Én is csak alisat találtam 3k-ért. Annyit meger a cucc, csak soká ér ide. Viszont találtam döglött kinectet, azt még megnézem, mert közel van és ha jó a venti, akkor azt elhozom alkatrésznek. A 4 centis venti amúgy nem gond, van több mobilrack itthon, amit évtizedek óta nem használtam, mindben olyan van, de azt nem lehet szabályozni.
-
Harapos
csendes tag
válasz draco31 #216391 üzenetére
Igaz kezdő vagyok az xbox témában de egy elektronikában igen jártas barátom elmondta,hogy az akkumlátor elemek 1,2 v-os kapacotásúak, gyengébbek mint a sima elemek. Ezért nem.javasoltak, hamarabb merülnek le. Azért a kontroller rezeg is meg világít az xbox jel is, szóbal szlapálja is az energiát.
Harapos
-
nagyúr
-
Micsurin
nagyúr
válasz draco31 #207402 üzenetére
Hagyom egy 4-5 percet dashon, hogy kicsit visszább hűljön aztán konti X hosszan, fel, A. Már éjjel is reflexből megy van, hogy ha későig kockulok akkor tv off, ágyba be, ébresztő be, betakarozóm majd kontival kikapcsolom és mehet a kontroller az éjjelire.
Elég részletes?
Mod .: Jah, hatékony a hűtés de tettétek a kezetek a venti fölé egy 3-4 óra AC Odyssey után oda mondjuk? Jobb az a hő kint mint bent...
[ Szerkesztve ]
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
-
l.skywalker
Topikgazda
válasz draco31 #196775 üzenetére
Igen, mert 360-as játékokat a régi marketplace-n lehet megvenni. Oda át fog "dobni" még a konzolon is. Én szinte mindig PC-n böngészőben vagy mobilon vásárolok, de valszeg ott is megnyitja neked a konzolos EDGE-t és azzal nyitja meg a marketplace-t.
Egyszerűbb, ha PC rámész a direkt linkre ami az összefoglaló GwG részében van.
Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. A félelem a kis halál, mely teljes megsemmisüléshez vezet. Szembenézek félelmemmel.
-
Madoc
veterán
válasz draco31 #196378 üzenetére
Az nem kar hanem kontroller! Bármilyen 3.5 mm-es jack fejest beledughatsz, csak a lábkiosztásra kell figyelni (CTIA legyen). Nem kell állítani semmit.
Dad by day, gamer by night. Jelenlegi konzoljaim: Xbox Series X, Xbox One X - Playstation 5 Standard- Nintendo Switch
-
Deck
titán
válasz draco31 #194701 üzenetére
Ez igen, nagyon jól csinálod! Fő a hatékonyság!
Én is pont így csinálom. (Összesen eddig vettem. 1 hangfalat, 2 db Samsung 512GB SSD-t, 2 kontrollert, 1 játékot ajandékba (bl3), 1 éves ps+.)
De persze folyamatosan kutatok, hátha van ott még valami.. (ezek közül egyiket se terveztem, hogy vennék)
Nagybátyám győzködöm, hogy cserélje le a régi xboxát egy one-ra. De nem akarja..PS5
-
válasz draco31 #194485 üzenetére
Ha az instant on-t választod, akkor letölti szépen amit kell. Játékokat, frissítéseket is. Így viszont többet fogyaszt, és ha használsz külső hdd-t, akkor azt is kapcsolgathatja. Én így használom, mert jártam már úgy, hogy végre volt időm játszani, és akkor töltött egy 10 gigás frissítést a játékhoz...
Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!
-
Új hozzászólás Aktív témák
Tiltott minden olyan javaslat, tanács, utalás (illetve ezek kérése), ami a digitális disztribútorok által megszabott szabályok, határok, korlátozások kikerülésére irányul. A teljesség igénye nélkül értendőek ez alatt a VPN-es trükközések, hamis vásárlási adatok megadása és társaik.
Nem tiltott ugyanakkor a régió- és egyéb korlátos leárazások, promóciók, akciók stb. ismertetése, az azokról szóló diskurzus, ha ez nem társul a fentebb említett dolgokkal. Valamint nem tiltott a VPN szó leírása, ha valaki azt kifejezetten tiltó vagy figyelmeztető szándékkal írja le
(pl.: a VPN tilos!)
"Utazásos vásárlással" kapcsolatban az irányadó [link]
Röviden és tömören: nem érdekel senkit, hogy kijátszik-e valaki ilyen-olyan szabályokat, de itt erről semmilyen formában ne essen szó!
● tilos a warez!
● az OFF topic a baráti beszélgetéshez erre
● olvasd el a téma összefoglalót!
utoljára frissítve: 2018.02.19 l.skywalker
- SSD kibeszélő
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- PlayStation 5
- Autós topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság