Új hozzászólás Aktív témák

  • AND1

    őstag

    válasz localhost #8851 üzenetére

    Köszi a helped, akkor szép sorjában tudnál ezekben segíteni?:

    Reggel a munkahelyemről írtam, szóval az nem mérvadó.
    Tehát az itthoni ip címem kintről: 94.199.179.104
    Azt nem értem, hogy tudom elérni pl a laptopomat távolról. Hisz ez csak a routerem címe. Ez látszik kintről, akkor végül is ez olyan mintha NAT-olva lenne, nem?

    Itt a net kapcsolatánál ezeket lehet beálltani:
    Gondolom ez lényegtelen, hisz pppoe kapcsolatom van, csak akkor lenne aktuális ha fix ip-s netem lenne.

    Akkor van ez:
    Domain név bármi lehetne. A default gateway az a router címe gondolom (192.168.1.1). Nem értem, hogy miért a másodlagos dns server íródott be? Egyébként az elsődlegesnek kéne ennek a cím, nem? A wins, meg régen confoltam dns server-t, nem emlékszem, hogy itt melyik ip játszik.

    Na ennél meg még mindig nem értem ezt az Upnp-t. Ezzel tudom összepárostani pl. ps3-at laptoppal? Olvastam, hogy érdemes tiltani ezt a funkciót, de mire tudnám kihasználni? NTP server?

    DynDNS: Tehát itt a regnél a routerem ip címét, ami a WAN címe (?) Kell megadni?
    Ezzel elérem távolról a wifi routerem és a saját gépem? De azt nem értem, hogy hogyan érem el a gépem? Illetve, az miért nem elég, hogy Hamachi ad egy ip címet és akkor arra rátudok rmd-vel jelentzeni bárhonnan. Miben különbözik ez a két módszer? Mert teljesen megvagyok most kavarva.

    A Port Trigger beállítás mire jó?

    Na ezt sem értem:
    Ez kell, hogy kitegyem netre? Akkor milyen ip kell ehhez?

    Az utolsó pedig:
    Itt mit érdemes szűrni, meg milyen speckó csomagokra gondol?

    Tudnál kicsit kiokítani? Remélem nem gond, sosem resteltem kérdezni, mert így lehet tanulni legtöbbet. Csak nekem új még ez a wifi dolog.

    Egy dolog van még, amit pl youtube stream közben érzékelek. Sima böngészés közben nem, az az pedig, hogy megkapom azt az üzit, hogy "korlátozott kapcsolat" és picivel később dobja a kapcsolatot a gép és router között. 1 perc után visszacsatlakozik, de 5 percenként megismétli. Erre van ötleted?

    Egy régi PH-s.

Új hozzászólás Aktív témák