Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
lo_jo
senior tag
Sajnos nem járható sehogy, bérlők vagyunk. Ahhoz, hogy értelmesen nézzen ki, minimum fúrni kéne, de a lakás nem túl régen lett felújítva. A tulaj lakott ott előtte, de ő nem home office-ozik, átlagos tartalomfogyasztásra megfelelet neki ez is, ami külön vicces, mert sehova nincs kihúzva egy UTP kábel sem, az 500-as netet pedig fizette úgy, hogy a lakásban nagyjából 25-45Mbit között mértem speedtesten. Mondjuk a digi is érdekes, hogy optikához adnak egy olyan eszközt, ami 1 porton tud gigabitet, 1 porton tud 100Mbitet, a wifi meg az éppen használható kategória, de messze a szolgáltatás kihasználásától. A mostani Telekom legalább adott egy olyan Sagemcom HGW-t, ami a 2 szobás panelre elég, konyhától erkélyig mindenhol tökéletesen használható még videóhívásra is.
Tudom, hogy a lakás közepére egy értelmes AP/router lenne a legjobb megodás, de sajnos tényleg nem opció. Azért gondoltam én is inkább a mesht a körülményekhez képest a legjobbnak, mert így tudok az eszközök közvetlen egymásra látásához legközelebb kerülni. Oda tudom rakni a távolabbi szoba ajtajához közel a második egységet, ahonnan a gépbe már mehet egy Cat5E vagy Cat6 kábel (~3,5-4m a fal tövében, kanapé mögött elvezetve, még takróléc sem kell). Ami még opció lehet, hogy az első egység esetleg nem az ONT mellett lakna a gipszkarton mögött, hanem az előszobai szekrényen, így a villamossági doboz ajtaja résnyire nyitva maradna, ott menne az UTP+táp, persze nem rászorítva.
Másik előnynek gondoltam a meshnél, hogy a második egységre csatlakozna vezeték nélkül a PS5, így ha épp valami nagyobb letöltés vagy nagyobb bitrátájú 4k stream (YT, Netflix, stb) menne, akkor nem zavarná annyira az első egységre csatlakozó, épp videóhívást intéző páromat, de nem hinném, hogy ennyi eszköznél ez probléma lenne, úgysem megy egyszerre 9-en nagy forgalom.
Új hozzászólás Aktív témák
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
- HP EliteBook 840 G6 Fémházas Tartós Laptop 14" -70% i5-8365U 4Mag 16GB 512GB SSD FHD IPS
- Eladó JURA ENA 5 Svájci Kávéfőző gép
- AOC CU34G2X 34" 144Hz 21:9, ivelt Gaming monitor, monitorváltás miatt eladó!!
- Logitech G Pro X Superlight + Corepad Skatez PRO & Soft Grips
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest