- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vámfélelmek közepette próbálhatták ki a Nintendo-rajongók a Switch 2-t
- PHP programozás
- Fedora Linux
- Windows 11
- OpenMediaVault
- Brave
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux programok topic - (Milyen program, ami..? Linux verzió)
- Sweet.tv - internetes TV
-
IT café
WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
TAKÍÍ
tag
Megpróbálok tömör lenni:
Adva van 2 db régi gép meg egy Laptop. Régen mindegyik simán kábellal volt Routerhoz kötve. Router tönkre ment vettünk Új TP Link Wifis routert és lett wifi. Rájöttünk a laptopn van Wifi. Örültünk, de a wifi sajnos nem mindig jó . Néha megszakad azt újra vissza jön. pici a lakás 60 négyzet méter és a boltos szerint simán elég lesz ide ez , De nem. Az én szobámba még jó de a mellettem lévőben nem. A gond, hogy a lakás két legtávolabbi pontja ez tulajdonképpen, aminek az egyik végén a router majd betonfal, majd 1 méter széles beépített szekrény és végül a laptop. Ja ez kb olyan 10--15 méret távolság lehet.
Aztán most jött a nagy ötletem vegyünk valami Repeatert.Valami ilyesmire gondoltam: http://www.conrad.hu/conrad.php?name=Products&pid=989931
A szobában úgyis ott fekszik parlagon az utp net kábel.. Gondoltam egyik végét be kötöm a routerba és a másikat ebbe a kis eszközbe és voálá lett net a szobában. Az egyedüli ami nem tetszik az a horribilis ár: több mint kétszerese az eredeti Routernak.
.Úgy hogy ez bukó
láttam még más "extendereket" de azok is 10 ezrek. Hát akkor már egyszerűbb lenne még egy ilyen routert venni a szobába és a probléma megoldva. (csak be lehet kötni a hálózatba)Más ötlet USB adapter. Na ez az ami nem kéne mert tudtommal ez egyben egy "vevő egység is". Na de nekem van már ugye a Laptopba egy "beépített wifi vevőegységem" . Tehát egy ilyet venni 4-5000 ért megint fölöslegesnek találom. DE
És itt jött az én nagy ötletem(ami valszeg nem nagy ötlet max a spanyolviaszt találom fel): az "USb s antenna". Kéne egy olyan kütyü aminek az egyik vége USb s a másik végére meg antennát rakhatok. és ne legyen benne vevőegység. a cél az lenne Usb be bedugom és rácsatlakozna a belső wifi egységre. A végén pedig az antenna erősítené a jelet.
Az elv az lenne ha nem tudok venni erősebb Routert és nem éri meg venni extendert meg Repeateret.
Akkora a belső wifi "wifis jelfogó képességét" javítsam egy picit a a Laptopnak egy antennával..
Ez csak nem lenne olyan drága, hiszen a vevő egységet kihagynám belőle. Túl nagy antenna se kéne hozzá..Ráadásula net 2-3 méterrel arrébb már totál jó. Szerintem csak lenne értelme annak az antennának.Létezik ilyen??? Van értelme???
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- PlayStation 5
- Kerékpárosok, bringások ide!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vámfélelmek közepette próbálhatták ki a Nintendo-rajongók a Switch 2-t
- HTPC (házimozi PC) topik
- EA Sports WRC '23
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- LG K61 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M hibátlan működéssel
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest