Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
legenda
válasz DanielK #22793 üzenetére
titkosítás volt rossz. WPA2-PSK TKIP mellett simán kapott ip-t is a nyomtató. Ezzel egy a problémám, az n-es szabványt ez nem támogatja. Így a routr visszavált g-re (max 54Mbps-re). - ezt nem nagyon értem?!?! egyrészt a router bgn mixed módban megy, tehát az n szabványos eszközök n szabványos átvitellel csatlakoznak fel, a g szabványos eszközök pedig g szabványos átvitellel, másrészt g szabvány alatt is adott a wpa2 titkosítás!
esetleg próbálj meg a nyomtató mac adress azonosítójához fix ip címet társítani a routeren, hátha...[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Avalion
csendes tag
válasz Soma01 #22797 üzenetére
Igen minden driver fent van+ugyanaz az op rendszer is ezrt is nem ertem, hogy mi lehet a gond (ap sem kapcsolodik ugyanez a gond probaltam mas net szolgaltatora kapcsolodni vele de ott is azt irja, hogy limitalva van a kapcsolat pedig azokra kellene, hogy kapcsolodjon ugyanez ha kartyan kersztul kapcsolodok a "masik" gepen de ha az elsovel amin megy a net az siman kapcsolodik)
-
DanielK
addikt
válasz Soma01 #22797 üzenetére
Ő...
Félreérthető voltam. A printer számítógép nélkül is felmegy a hálózatra. Ez történt a Linksys esetében is. Azt írta printer, hogy minden ok. Láttam is stb.
A TP-Linknél már nem ment fel, ahogy azt a 2. és 3. képen is látható. Egyszerűen hibát írt. De mivel nem megy fel netre, így gépről sem tudnám állítani... Szóval megvagyok lőve.
Már nem tudom, hogy mi lehet a gond a TP-Linkkel.Bocsi, de nem figyeltem, hogy nem nekem jött! Már annyira meg akarom oldani a problémát, hogy nem is figyelek. Két napja ezen zsibbadok. Még egyszer bocsesz.
[ Szerkesztve ]
-
DanielK
addikt
válasz Soma01 #22794 üzenetére
Ráment.
Valamit a routeren kéne állítani, mert a régi WRT160N-es Linksys routerre azonnal felcsatlakozott.
A TP-Linken is próbáltam mindent ugyanúgy beállítani, mint a Linksys-en. Még az ip átállítottam 192.168.1.1-re, 192.168.0.1-ről.
De akkor sem működik. Lassan kezdem feladni...
Itt azt lehet látni, hogy a linksys routerrel (minden auton van wpa2 personal aes titkosítással) hiba mentesen csatlakozik.
A 2. dokumentumban már az új tplink router van. Ugyanolyan beállításokkal, mint a linksys. De nem kap ip címet.
A 3.-ban meg a nyomtatón beállítottam manuális (a routeren is) ip címet. Így már kapja, de még mindig valamilyen gond van.Szerintetek?
-
Avalion
csendes tag
Hello! Egy olyan problemam lenne, hogy van egy internetes kapcsolatom ami hazon belul wifi segitsegevel megvan osztva. namarmost adva van egy wifi kartya az asztali gepbe csatlakozik. Ha viszont atrakom a kartyat egy masik gepbe akkor azt irja, hogy a kapcsolodasnal, hogy limitalva van a kapcsolat ugyanilyen problemam van az ap-vel is azzal sem tudok rakapcsolodni a halozatra! valakinek valami otlete? az ap tipusa wl-5460ap (firmware frissitve a legujjabra)
-
DanielK
addikt
válasz DanielK #22787 üzenetére
Még egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek.
A tettes megvan. A titkosítás volt rossz. WPA2-PSK TKIP mellett simán kapott ip-t is a nyomtató. Ezzel egy a problémám, az n-es szabványt ez nem támogatja. Így a routr visszavált g-re (max 54Mbps-re).
Ezt nem szeretném. Milyen megoldást tudtok, hogy működjön a nyomtató is és megmaradjak WPA/WPA2 titkosításnál?Egyébként kiderült, hogy van frimware frissítés hozzá, csak éppen ugye usb-n, amit meg nem adtak hozzá. Most vettem egyet sos, hogy nehogy úgy járjak mint tegnap este, mikor buszjegyet kellett volna nyomtatni.
[ Szerkesztve ]
-
DanielK
addikt
Ha nem megy, szerinted a tplink telefonos "segély" szolgálata tud majd segíteni?
A nyomtatón kevés beállítási lehetőség van, így őket nem hívnám, pláne hogy a linksysszel meg működött.
A régi routerem megvan még, lehet azzal megint összekötöm és megnézem, hogy milyen beállítás mellett sikerült csatlakoznom.
Megnézem a print servert is, mert lehet alapból be van kapcsolva, csak nem figyeltem.
Köszi! -
nemdan
senior tag
fuuu, hogy elaludtam Ennyit vissza se tudok olvasni
A google olyan , mint a nők... Be sem fejezted a mondatot , már találgat..
-
DanielK
addikt
Köszi!
Ha jól emlékszem az isolation kikapcsolva. És a wds is ki van kapcsolva. Akkor majd végig megyek a csatornákon.
A print server ki van kapcsolva jelenleg, mert az az usb-n rákötött nyomtatót jelenti, nem?Illetve így próbáltam:
SSID: értelemszerű (7 betű végig kicsivel)
Region: Hungary (de már próbáltam USA-val is, hátha)
Band: 2.4G
Mode: 11bgn mixed
Channel Width: Auto és 20MHz
Channel: Auto
Max Tx Rate: 450M / 20MHz-nél meg 216.7M
WDS ki
Security: disable - WPA/WPA2 auto/auto és WPA2-PSK/AES -
Soma01
veterán
válasz barack21 #22767 üzenetére
Még tervezési fázisban vagyok, csat tutira akarok menni.
1 szint van, ez egy nagy légterű raktár, de van 1 db fal mögött néhány iroda is benne. Az irodák egymás mellett vannak, szóval a raktár légterétől mindet csak 1 fal választja el (párhuzamosan vannak a raktár falával az irodák). Minden irodán külön ajtó és ablak is van a raktár felé. A raktárba tenném az extendert. És a raktár nagy ajtaja (ezen keresztül lehet bejutni az irodákhoz is) olyan, mint amit fentebb írtam, azon keresztül ellene bejönnie a jelnek a raktárba az extenderhez ami továbbítaná az irodákba, ahogy írtam. De maga a raktár fala sem valami vastag. Elég gagyinak tűnik.Szerk.
Ez lenne a környéken a 3. hálózat ha a raktárból nézem. Kint az AP-nál a 4.[ Szerkesztve ]
-
legenda
válasz DanielK #22784 üzenetére
a szimulátoros oldalt ismerem, linkeltem már többször is korábban, meg aztán nekem is volt tp-link routerem, illetve olyan is volt már a kezemben, amilyen most neked van!
a wifi esetén nem/sem sok olyan beállítás van, ami megkülönböztetné a 300-as routerektől, csak amit korábban is írtam, bár elvileg az sem befolyásolhatná...
ahol még tapasztaltam problémát - de ezt is írtam korábban -, az a megfelelő régió beállítása (alapban us, és csak 11 csatorna, itt legyen hungary, így 13 a beállítható csatona), próbáld végig mind a 13 csatornát, továbbá a 2.4g, de ez bgn mixed módban egyértelmű, és wds ki! ap isolation kikapcsolva? (wireless advanced)
a print server beállítását nézted?Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
-
DanielK
addikt
válasz Wind-Storm #22781 üzenetére
Most hogy mondod... Eddig csak AES és auto módban próbáltam, de lehet, hogy régen TKIP volt? Na majd ha hazaértem kipróbálom.
Szerintetek, ha ezzel felhívom a tp-link ügyfélszolgálatát, akkor tudnak segíteni?
Az epsont nem hívnám, mert a nyomtatón igen gyér a beállítási lehetőség. (csak ip, subnet mask és default gateaway állítható be manuálisan)
Ja és még egy infó, a nyomtató csak max 150Mbps sebességre képes, a router meg 450Mbps maxra van állítva.
(#22780) kali: ez a max tx rate mit tud? Mert 20MHz mellett csak 279,x tud a router. Ezt is nézegettem, de még nem állítottam át. Hagytam 450Mbps-en. Ez gond lehet, hogy a nyomtató meg csak 150Mbps-re képes?
[ Szerkesztve ]
-
-
DanielK
addikt
válasz atos19881101 #22776 üzenetére
mixed, mert van egy g-s laptop itthon. a titkosítás jó ötlet, bár próbáltam wpa2-psk és semmilyen titkosítással. esetleg a wep pel menne? Ha a semmilyen titkosítással nem megy, akkor a weppel sem fog, nem?
-
DanielK
addikt
válasz atos19881101 #22774 üzenetére
Minden auton volt úgy próbáltam, és utána azt is, hogy a band csak 2,4GHz (5GHz nem, mert azt nem bírja a nyomtató) és a channel width 20MHz (a másik a 40MHz, de az csak az autoval ment, külön nem állítottam be), de a channel akkor is auto volt.
[ Szerkesztve ]
-
DanielK
addikt
Sziasztok!
Megint jönnék egy kis segítségért. Tegnap este szerettem volna nyomtatni, de nem ment. Router cserén vagyok túl. Régen egy Linksys WRT160N-es routerem volt. A nyomtatóm WiFi-vel csatlakozott hozzá, Epson BX535WD. 1 hete nagyjából lecseréltem a routert egy gigabites TP-LINK TL-WR2543ND-re.
Ugyanazt a jelszó és SSD párost állítottam be, hogy minden eszköz lássa. Mindegyik látja és kap netet, egyszerűen a nyomtató nem tud csatlakozni valamiért.
Mindig azt kapom, hogy nem megfelelő ip cím került kiosztásra a nyomtatónak, vagy hogy nem kapott ip címet.
Próbáltam már nyílt nettel, alapértelmezett beállításokkal, manuális ip-vel, de valamiért akkor sem megy.
Szerintetek, hogy tudnám összehozni a nyomtatást?
Ideiglenesen megoldottam este az adhoc kapcsolattal, de ez nem megoldás...
Előre is nagyon köszönöm a válaszokat!Ja és UPC-s net, DHCP server a routeren. Még a régi router is megvan, ha esetleg azt be tudnám állítani a nyomtatónál, hogy vegye neki a netet és akkor ethernetttel ráküldöm, de jobb lenne wifivel megoldani, mint régen.
És az a szép, hogy ha nézem a router beállításait miközben fel akar csatlakozni a nyomtató, egy pillanatra megjelenik a dhcp kliensek között, de valamiért utána eltűnik és jön a fenti hibaüzenet.
Nagyon köszönöm!
-
And
veterán
válasz Wind-Storm #22770 üzenetére
Nagyjából egy félhullámú dipól nyereségét hozhatja, ami valóban 2 dBi körüli. De a hatásosságát valószínűleg befolyásolja a környezete is (például van-e alatta 'ellensúly', fémfelület, milyen magasan van elhelyezve). Ez az alaptípus, ennél kisebb nyereségű már csak a nyákon kialakított, fizikailag kisebb méretű antennák szoktak lenni.
-
tag
válasz Wind-Storm #22770 üzenetére
azt nem fogjátok halál pontosan megtudni And is meg mondta,meg én is azt tapasztaltam hogy nem pontos,mert ingázik...
Alkudozni,csak személyesen,korrekt kereteken belül,pénzel a kézben !!! Néha kötelező !!! Ha több mindent viszel,jár a kedvezmény !!!
-
Wind-Storm
őstag
válasz Claude Leon #22769 üzenetére
Ezeket tudom, csak kíváncsi vagyok a pontos nyereségi adatára
-
Claude Leon
senior tag
válasz Wind-Storm #22768 üzenetére
kb. 2
(ami nem annyit jelent, hogy gyenge, hanem azt, hogy nagy a szórása, erősen hasonló minden irányban.
ha ugyanilyen /vagyis nem ugyanilyen, mert sokkal hosszabb/ botantenna nagyobb "erősítésű", az jelentősen kisebb, a botra merőleges szögben koncentrálja a meglevő teljesítményt, ettől tűnik erősebbnek oldalirányból nézve, de a hegye felől pedig sokkal gyengébb lesz)[ Szerkesztve ]
-
tag
válasz Soma01 #22766 üzenetére
ha egy szintes a keco,max 3 fal az nagyon max
akkor szerintem müködne gyári antennával hány decibelt látsz abbol a "kapott" jelből ???ha nem jönne össze ez egy drasztikusabb megoldás
[ Szerkesztve ]
Alkudozni,csak személyesen,korrekt kereteken belül,pénzel a kézben !!! Néha kötelező !!! Ha több mindent viszel,jár a kedvezmény !!!
-
Soma01
veterán
válasz barack21 #22765 üzenetére
Nekem 50 méterről jönne egy külső AP-tól (TL-WA5210G) és egy Range Extender (TL-WA730RE) venné az adást és szórná a házban. Rálátás van 1 kétszárnyú fa és egy üveg (nem hőszigetelt) ajtón kell csak ármennie a jelnek.
Gondoltam kicserélem az antennát. Körsugárzó kell, nem szektor meg ilyesmi.[ Szerkesztve ]
-
tag
válasz Soma01 #22762 üzenetére
ki kell tapasztalnod,mivel nincs 2 egyforma terep,meg 3,vagy 4 meg végképp
ezért ki kell tapogatni,mink csak azt tudjuk mondani amire épp akarnám/akartam használni arra milyen volt...ezek a gyári routerre csavarhatós 8 dbi-s antennák nálam köbö 100 méteren belül ugyanilyen ellen oldali antennával tökéletesen át visz 135 megát
ha az isten faszára akarod szórni a netet...
ha van fix pont akkor ajánlott az irányított... nálam bevált amire én használomAlkudozni,csak személyesen,korrekt kereteken belül,pénzel a kézben !!! Néha kötelező !!! Ha több mindent viszel,jár a kedvezmény !!!
-
Soma01
veterán
Ez nem drága, de "márkás". Szerintem jó.
-
Soma01
veterán
válasz huliganboy #22760 üzenetére
Azért árulnak jó antennákat is...
-
huliganboy
addikt
Akkor az nagyon jó Szóval romlott a minőség ..... Akkor visszarakom a régi gyári antennáját aztán mozgathatom a routert....
Köszönöm szépen azért a segítséget...
Esetleg még megpróbálom egy javasolt antennás adapterrel....
-
And
veterán
válasz huliganboy #22756 üzenetére
"A helyzet minimálisat javult InSSIder szerint [..]"
Tehát akkor romlott ? Az inSSIDer által visszajelzett vételi térerősség-értékek ebben a nagyságrendben természetesen negatív értékek, így a -50..-55 dBm éppen 10..20 decibellel nagyobb, mint a -60...-70 dBm. Attól tartok, az a bizonyos "16 dBi-s" antenna szokás szerint kamu, főleg ha olcsó és maximum párszor 10 centis körsugárzó, a nyeresége ennél minimum 10 dBi-vel rosszabb.. -
huliganboy
addikt
válasz Claude Leon #22751 üzenetére
Szia!
Bocs hogy csak most csak melóban voltam és nem volt időm...
A tégla fal nem hiszem hogy rabichálós lenne de a fene se tudja, egyszerü közfal....
a 28-36-48 sebességet a következő ablakban figyelhető meg:
A router jelenleg 2-2,5m magasban van az adapter 1,80-2 m magasban.
Köszi
-
nemdan
senior tag
válasz huliganboy #22748 üzenetére
Legegyszerűbb ha lecseréled ezeket a fos beépitett antennás adaptereket külső antennásra! pl. TP-LINK WN722N vagy 422G..
Nem kerül többe, mint egy normális körsugárzó antenna, sőt talán még annyiba se.Szerintem ez megoldaná a problémádat, de addig is próbálasd helyezgetni a routert ahova csak tudod.A google olyan , mint a nők... Be sem fejezted a mondatot , már találgat..
-
Soma01
veterán
válasz huliganboy #22752 üzenetére
Bocs, az adaptert tényleg odaírtad.
Az antenna cserével semmit nem javult a helyzet? Úgy értem a távoli AP-nél sem (amire most már rálát)?
Próba képen helyezd már át a routert más helyekre, esetleg kicsit közelebb az adapterhez és nézd meg, hogy melyik fal a ludas. Esetleg tedd magasabbra az adaptert.
Ha jó volt és csak az áthelyezés miatt romlott le akkor a megoldás is ilyesmi lesz. Ha az antenna nem segített. Anno mikor én vettem egy nagyobb antennát, nekem sokat segített. -
huliganboy
addikt
válasz Soma01 #22750 üzenetére
Szia
Az adapternél mire vagy kiváncsi? Leírtam a típusát és a manuált ettől többet én se tudok de egy sima G adapter.
A routernek jelenleg ez lenne az optimális helye mivel egy kis móka miatt itt van rálátás egy AP re. Ez előtt az üvegteraszon volt de az AP elég gyenge jelet látott, ezért lett áthelyezve.
Igen a fekete sáv az a folyosó. A pcszoba felöli fal 10cm tégla míg a folyosó másik fala 30 cm szilikát.
Szóval a router felöl kezdve üveg+30cm fal+10cm fal s mindez 10-12 méteren belül.
A fehér vonalkák az ajtók.
Régi helye a routernek az üvegteraszon a mostani helyéhez legközelebbi sarok volt ahol a jel tökéletes és stabil volt.
Köszi
-
Claude Leon
senior tag
Az ingadozáson nem segít a fókuszálálás (erősebb antenna)
Ha a régi helyen stabil marad a korábbiaknak megfelelelően, akkor nem hardverhiba, viszont az ingadozás okát ki kellene deríteni.
Azt még a rádióhullám útjában szaladgáló emberek is okozhatják, az ellen a magassággal tehetsz valamennyit.Gyanús nekem a téglafal, lehet az rabichálós?
"A windows (XP) szerint: 28 - 36 - 48 között ugrál folyamatosan a jelszint." nem véletlenül linksebességet szándékoztál írni?
Ez esetben megpróbálhatod fixre (ebből a sorból hasracsapással pl. 18 Mbit, ebből 8-9 át is mehet stabil körülmények között), hogy ne szinkronizálgasson össze-vissza.
(kicsit off, de a wines driverek jellemzésére: http://hup.hu/node/41672) -
Soma01
veterán
Milyen az az adapter?
Ha visszateszed a routert, megint jó a vétel?
Narancssárga üvegteraszra nem tudod rakni a routert?
Mi az a fekete sáv a kék PC-s szoba felett? Folyosó? E szerint 2+1 fal van a routerig? Csökkentsd a falak számát a 2 eszköz között. Azaz vidd közelebb a routert.
A fehér vonalkák mik?
Hol volt a router ahol jó volt a vétel? -
huliganboy
addikt
Sziasztok
Adott egy kiépített hálózat melyben a router elhelyezésén kellett változtatnom....
Ettől kezdve az egyik gépen a jel szintje ingadozik folyamatosan akár hová is teszem az adaptert mely kb 2-3 m-es usb kábelen lóg..... Eddig egy skype videótelefonálás tökéletesen ment végbe most szinte folyamatosan szakadozik és a kép is pocsék... Próbáltam javítani a router adó-vevő teljesítményén egy 16dbi antennával de nem sokat veszek észre.....A windows (XP) szerint: 28 - 36 - 48 között ugrál folyamatosan a jelszint....
inSSIDer szerint : 60-65-69-70dbm és a 9-14 közötti csatornán is csak az én routerem van (más csatornákon van más router)
Router: TP-Link TL-WR541G / TL-WR541G Manual
Adapter: Tp-Link WN321G Manual
Infrastruktúra: HÁZ
Szeretném kérni a véleményeteket hogy hogyan tudnám növelni és állandósítani a sebességet.
Köszönöm szépen!
[ Szerkesztve ]
-
tigipuf
senior tag
válasz Wind-Storm #22744 üzenetére
Persze igazad van akkor már nincs De éppen a létrehozása amiről írkáltam,egy stabil kapcsolat a cél
"Ha jól viselkedik akkor gyuszi,ha rosszalkodik akkor Gyula."
-
tigipuf
senior tag
válasz nemdan #22745 üzenetére
Köszi,ez a lényeg,innentől menni fog De tényleg nem akartam bevásárolni ,mindenképpen fontos a stabil rálátás,(én csak tudom ,mert nálam csak wi-fi van és lesz is csak ),ha gond lesz a beállítással esetleg akkor majd jelentkezek
-
tigipuf
senior tag
válasz nemdan #22740 üzenetére
"TP-LINK WR 741ND lenne az adó oldalon,3 méter kábellel irányított panel antennával,"tehát lesz a router felől is antenna ,igaz nem kiugróan magas nyereségű,de szerintem az adott távon (200m) elég kell ,hogy legyen:[link].Köszönöm,hogy válaszoltál
[ Szerkesztve ]
-
jNk
senior tag
válasz powerup2 #22739 üzenetére
A stabil és nagy távolságú wifi kapcsolat alapja hogy a két antenna "lássa" egymást. A házak között, takarásban lehet neked 120cm átmérőjű parabola antennád, a link akkor sem lesz megbízható, ha lesz egyáltalán
Egyébként azokkal a grid antennákkal akár több kilóméteres hálózat is lehetséges, a kulcs a Line of Sight. -
powerup2
addikt
Az elterjedtebb gondolom a 2.4 GHz és ha olyat veszek ilyen grid antennába az tényleg olyan szuper hogy házak között is talál erősen jelet nagy távolságban is?
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
jNk
senior tag
válasz powerup2 #22735 üzenetére
Lehet vele csatlakozni, de csak 5GHz-es frekvenciát használó routerhez, mert az általad linkelt eszköz is az
Ugyan van belőle 2.4GHz-es változat is, én mégis inkább egy panel antennás eszközt javasolnék erre a célre, persze ha 5km-re van az a router akkor már grid és/vagy parabola antennás megoldásra lehet szükséged -
tigipuf
senior tag
Sziasztok!
wi-fi ügyben,(internet megosztás kb 200 m ügyében) volna kérdésem.
Egyik oldal kábelen vett internet,ezt szeretném átlőni az adott távolságra.
A problémám,hogy a kliens oldalon magas háztetők ,fák ,stb,nem megoldható a :pci kártya+antennakábel,kültéri antenna kombináció,mivel kb 20 méter antennakábel kellene.
AP kliensben gondolkozom tehát,ugye utp kábel gond nélkül vihető ilyen távra is,ha jól tudom.
Azt szeretném kérdezni,hogy egy TP-LINK WR 741ND lenne az adó oldalon,3 méter kábellel irányított panel antennával, a másik oldalon pedig ez a típusú
AP:[link]
Soha nem volt még ilyen rendszerrel dolgom az érdekelne legjobban,hogy ezek a kültéri AP-k mennyire stabilak routerrel való kapcsolatban,illetve,hogy történik a router és az AP kapcsolódása.
Vagy ezeket a kültéri kütyüket ugyanúgy webes felületen kell beállítani,mint a beltéri routereket?
Nagyon megköszönnék 1-2 javaslatot,elnézést ha kissé zavaros voltam,sürgős lenne a dolog nagyon.[ Szerkesztve ]
-
admin4911
tag
Sziasztok!
nem rég rábukkantam egy ilyen antenna féleségre:
[link](kertes házakban láttam leginkább)
arra lennék kíváncsi hogy ezekben a dobozokban mi szokott lenni?
-
powerup2
addikt
Tanácsot szeretnék kérni wifi vadász kérdésben ha pl nyáron megyek valahova és szeretnék neten fogni akkor ez az antenna megteszi ? olyan kapcsolatra gondolok hogy pl a router a lakásban van ahoz ezzel lehet csatlakozni a távolból?
http://www.wlan-ok.hu/product.php?productid=960&cat=0&page=1
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
csasaKKP
senior tag
Sziasztok! Van egy TP-Link TL-WR1043ND típusú routerem, és az aláírásomban szereplő telefon. Nem szeretik egymást, mert ezzel a routerrel nem akar néhány weboldal, a Facebook alkalmazásban a képek, a Youtube app betölteni. Nem frissül az időjárás widget sem. Más routerrel jól működik. Mi lehet a baja? A routeren az eredeti, legfrissebb firmware van, már agyon konfiguráltam, mégsem jó.
"Life isn't some cartoon musical where you sing a little song and all your insipid dreams magically come true! So let...it...go!"
-
Bogyó bá'
nagyúr
Köszi neked is és nemdan kollégának is a segítséget! Még körül járom egy kicsit a témát, de valószínűleg fizetésnap után benevezek a drágábbikra! 5-6 ezerrel drágább, de legalább "jövőálló".
szerk: ezt találtam a Lenovo E125 wlan-moduljáról: ThinkPad BGN (Realtek) 1x1 GN
[ Szerkesztve ]
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
legenda
válasz Bogyó bá' #22730 üzenetére
amennyiben 300-as, úgy biztos, hogy mimo képes, bár akkor is leher 2 * 2 vagy 3 * 3, ezt csak a wifi modul pontos típusa alapján lehetne megnézni!
mivel mimo képes a neti wifi modulja, így biztos, hogy valamennyivel jobb lesz a wifi hálózatod, ha a g szabványos router lecseréled egy n szabványos és mimo képes típusra!
több gigabit képes munkaállomás esetén, valóban jobb a gigabit képes router!Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Bogyó bá'
nagyúr
A "netbook" egy Lenovo Thinkpad Edge E125, és csak annyit tudok róla, hogy b/g/n-es, 300mbites sebességet tud. Jelenlegi 10 mbites kábelnetem van, ezt osztom egy ócska MSI b/g routerrel, de ha kimegyek a házból, max. 10m-re (1 vastag fal), akkor már csak 5-600kbites a net, szakadozik, ráadásul 100 körüli lesz a pingem is. A térerő ikon a kis gépen meg a legkisebbet mutatja...
szerk: mondjuk az nem volna hátrányos, ha úgyis routert kell vennem, akkor egyúttal az Ethernet hálózatom is gigabitessé válna, ha már úgyis minden gépen az...
[ Szerkesztve ]
-
legenda
válasz Bogyó bá' #22727 üzenetére
wifi szórás tekintetében nincs jelentős különbség a 800-as, 900-as és 1000-es széria között, esetleg csak akkor, ha a netbook 3 * 3 mimo képes modullal rendelkezik, mert akkor jobb a 3 antennás 900-as vagy 1000-es széria, mint a 2 antennás és 2 * 2 mimo képes 800-as szériás router!
amennyiben nem mimo képes, például lite-n wifi modul van a netiben, úgy inkább a 800-as széria! (antennák; 2 * 5 dBi kontra 3 * 3 dBi - de mimo képes wifi ellenoldal esetén ne számszerűsíts, mert a mimo javít a dolgon, ellensúlyozza a gyengébb antennákat, sőt!)[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
nemdan
senior tag
válasz Bogyó bá' #22727 üzenetére
Jól ad.Falon keresztül is ha géppel csatakozol nem telóval akkor 20-30 méter nem akadály neki.(kivéve ha nem 10db 50 centis betonfal ). Én rálátással 250 méterről simán neteztem vele laptoppal.
ja és mindene ugyanaz csak ez nem gigabit.
[ Szerkesztve ]
A google olyan , mint a nők... Be sem fejezted a mondatot , már találgat..
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz nemdan #22726 üzenetére
A 941ND mennyire jó adóteljesítményben? 1 vastag falon keresztül, 10-20-30 méterre mit tudhat (netbookkal)? Mert ez jóval olcsóbb, és elvileg a wifis része ugyanaz, csak az Ethernet lassabb...
-
geleati
tag
válasz nemdan #22716 üzenetére
Intel(R) WiFi Link 5100 AGN
Akkor ha minden igaz, akkor itt kellene nézelődnöm:
http://downloadcenter.intel.com/SearchResult.aspx?lang=eng&ProductFamily=Wireless+Networking&ProductLine=Intel%C2%AE+Centrino%C2%AE+Wi-Fi+Products&ProductProduct=Intel%C2%AE+WiFi+Link+5300+and+Intel%C2%AE+WiFi+Link+5100+products
Soha ne dobj vízbe alkálifémet!
-
Bogyó bá'
nagyúr
Urak!
Lehet, hogy nem teljesen ide tartozik, de hirtelen nem találtam alkalmasabb topicot.
Szóval a kérdés: milyen routert vegyek?
Keresem azt a legolcsóbb, de megbízható wireless routert, ami Etherneten 1000 Mbites, Wlan-on n-es (300Mbit), jó nagy térerőt biztosít (30 métert kéne átlőni, közte egy téglafallal), de semmilyen kunsztot nem kell tudnia: nem kell Linuxosnak lennie, nem kell torrent-kilenst futtatnia és nem kell hálózati meghajtónak sem csatlakoznia rá.Minden segítséget előre is köszönök!
Jelenlegi routerem egy öreg MSI, 100Mbites Ethernettel, G-s nagyon kis teljesítményű adórésszel (10méterről már csak 10-20% térerőt produkál, akadozik a net a másik szobából is, nem hogy a szomszédból)
-
explorer68
tag
válasz Wind-Storm #22700 üzenetére
Köszönöm! Most már képben vagyok az ügyben van egy kis rálátásom a témára. Üdv, exp
-
geleati
tag
válasz nemdan #22707 üzenetére
Hp compaq 6730s notebook, win7 os.
A Connectify beállításainál az Internet az ethernet kártya, a Share Over pedig a wifi, de pirossal írja, h "Wi-Fi Disabled".
Külön gombja is van, a Network Connections-nél pedig Enabled a wifi adapter.
[ Szerkesztve ]
-
geleati
tag
Sziasztok!
Olvasgattam a fórumokat, de erre a problémára még nem találtam választ: van egy notebook, és szeretném rajta használni a Connectify nevű programot. Ezzel a vezetékes netkapcsolatot szeretném megosztani 1-2 wifis eszközzel. A baj az, hogy ha az utp kábel be van dugva, akkor nem lehet bekapcsolni a wifit (és így azon keresztül megosztani az internetet). Erre tudtok valamilyen megoldást? Előre is köszönöm a válaszokat.
-
horush
addikt
Sziasztok, lenne egy kis problémám, s talán tudnátok segíteni
Szereztem egy laptopot, s amíg nincs rendes router, addig egy usb wifi megosztóról szeretnék netet csinálni.
Alkalmi kapcsolattal próbáltam megoldani, a wifi hálózat működésbe is lép, tudok rá csatlakozni a laptopról, s pingelni is.
De amint meg szeretném osztani az internetet, a következő hibát kapom: "Hiba történt az internetkapcsolat megosztásának engedélyezése közben. "(Hogyha megpróbálom a hálózat készítése közben, ott sem engedi, hanem a manuális beállítást javasolja).
Mi a teendő ebben az esetben?
Előre is köszönöm a válaszokat.
-
Soma01
veterán
válasz Wind-Storm #22700 üzenetére
Inkább 6-7, de akkor is fele annyi. Adapter inkább 3 mint 2. Az antenna meg 4. Ha új minden.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- Micro Four Thirds
- Facebook és Messenger
- World of Tanks - MMO
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Óvodások homokozója
- Boldog karácsonyt kíván a PROHARDVER!
- Asszociációs játék. :)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- 32GB 3600MHz hűtőbordás DDR4 kit (2x16GB)! Számlával, garanciával! ÁRON ALUL! BONTATLAN!
- GAINWARD GHOST RTX 4060 Ti eladó! RGB-s! Garanciával, számlával!
- Új Lenovo L0Q Gamer Tervező Laptop 15,6 -30% AMD Ryzen 7 8845HS 16/512 RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- ASUS TUF GAMING B760M-PLUS (DDR5) - Keveset futott - Garanciális
- NEXTLEVELRACING RACER Szimulátor állvány + Shifter mount
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest