Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
E.Kaufmann
veterán
válasz Mr. Teddy #30627 üzenetére
Hát a Wifi roaming nekem is homály, két SSID-vel szokott működni, de megszakad közben a net, viszont legalább müxik (mondjuk azért két háló "határvonalán" necces). Meg a Conrad-ban láttam Wifi range boostert, de nincs konkrét tapasztalatom hogy érdemes összehozni.
Ha nem nagyon mozgolódnak házon belül a géppel, hanem reggel leülnek, max átmennek egy másik helyre értekezletre, de nem futkosnak a géppel a kezükben videót nézve online, akkor a két SSID jó. Ha több kell akkor passz erre én is kíváncsi vagyok hogy lehet megoldani, pláne anélkül hogy megszakadnának a folyamatban lévő kapcsolatok.Réges régen hallottam ilyet hogy WDS üzemmód,de utánna kellene nézni.
[ Szerkesztve ]
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
E.Kaufmann
veterán
válasz Mr. Teddy #30624 üzenetére
Nem tudom, lehet hogy elszurtál valamit, de már tapasztaltam, hogy szeretik minden ok nélkül eldobni a PPPoE vonalat a TP-Link routerek. Valamint ez a hol megy - hol nem is gyanús. Amúgy meg még a mai gazdasági helyzetben se olyan nagy tétel egy elhullott TP-link.
Mondjuk nem tudom miért jó hogy nincsennek külön SSID-n, de annak nem kéne hogy hatással legyen az ADSL-re (persze ha emiatt a közös SSID miatt berág a TP-link-en a WLAN-ért felelős szoftver rendszer, lehet elzabálja a memóriát vagy a prociidőt a PPPoE kapcsolatért felelős modultól, de csak hasraütés), viszont nem tudom hogy a WLAN kliensek mit szólnak ehhez, én külön SSID-re raknám.
[ Szerkesztve ]
-
E.Kaufmann
veterán
válasz Mr. Teddy #30598 üzenetére
firmware frissítés, elég sok TP-link cumóhoz (de D-link-hez is) van már OpenWRT és DD-WRT firmware, mondjuk a wifi része lehet roszabb lesz, de összességében stabilabb lesz a cumó és többmindent fog tudni.
Saját felelőségre.[ Szerkesztve ]
-
jNk
senior tag
válasz Mr. Teddy #19490 üzenetére
Nincs nagyon árnyékolt helyen a gép/wifi kártya antennája ? Lehet hogy nagyon régi típusú a kártyád ami csak a B szabványt ismeri, az meg nagyon jó esetben tud 4-5 mbit/s-et.
Ha mindenképp pci kártyát akarsz akkor a TP-Link WN751ND vagy a WN851ND jó választás lehet. -
Claude Leon
senior tag
válasz Mr. Teddy #19490 üzenetére
Arra már gondoltál, hogy az antennája egy eléggé árnyékos helyen volna?
(fém gépház és fal közé szorítva, ha a szokásos pc elhelyezést veszem alapul, nembeszélve, hogy ha leülsz a géped elé, a legnagyobb akadályt képezed a jelentős víztartalékaiddal)Persze egy 3 antennás valamivel stabilabban játszhatna, mivel van miből válogasson, de talán elég, ha csak 1m antennakábellel keresel magasabb fekvésű, rálátásos helyet.
Új hozzászólás Aktív témák
- NOTHING Ear B171 TWS fehér Új!
- Eladó Asus Tuf FA507NV - RTX 4060 - AMD Ryzen 5 7535HS - 32GB
- Új Bontatlan Apple Studio Display 27 5K Retina Thunderbolt Azonnal Átvehető Deák Térnél.
- Openswim pro fejhallgatót keresek
- Modolt, prémium vezeték nélküli billentyűzet, választható switch - Keychron Q2 MAX ISO
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest