Hirdetés
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
ballington
addikt
válasz
Core2duo6600 #32138 üzenetére
hát most nem küzdök akkor vele, megvárom az új alaplapot, aztán akkor megpróbálom úgy, hogy felrakom előbb az xp-t, majd a vista-t úgy, hogy egyik se legyen kiiktatva telepítés alatt. Aztán majd meglátjuk.
Egyébként van olyanom, de nekem az a megoldás nem tetszik. -
ballington
addikt
hola!
van 2 vinyóm, az egyiken vista (primary), a másikon xp
min a két rendszert úgy telepítettem fel, hogy telepítés alatt kiszedtem a másik vinyót.
azt akarom elérni, hogy megjelenjen egy menü, amiből ki tudom választani hogy melyik op induljon. azt el is értem, hogy megjelenjen az easyBCD-vel, azonban amikor xp-t választom, újraindul a gép.
így néz ki az easyBCD:
There are a total of 2 entries listed in the Vista Bootloader.
Bootloader Timeout: 10 seconds.
Default OS: Microsoft Windows VistaEntry #1
Name: Microsoft Windows Vista
BCD ID: {current}
Drive: C:\
Bootloader Path: \Windows\system32\winload.exe
Windows Directory: \WindowsEntry #2
Name: Microsoft Windows XP
BCD ID: {c1d26ba4-302b-11de-88e2-0016e6df2d7a}
Drive: G:\
Bootloader Path: \NTLDR
ahol G: a vista alatt az xp-s partíció.
hol lehet a hiba? -
ballington
addikt
oops, akkor elnéztem a dolgokat...
amúgy nekem sose voltak gondok a dvd-vel, ha cseréltem vadi új alaplapot...lsd. most adataimnál...
amúgy most lehet cserélek, mert szarakodik rajta az usb...az egerek eléggé érdekesen működnek vele
mod: hoppá, most olvasom vissza, hogy usb-s a dvd? ezzel nincs tapasztalatom, mert nekem ide-s, régebbi fajta -
ballington
addikt
válasz
Core2duo6600 #32024 üzenetére
feltettem a microsoft oldaláról a dx9-es runtime-ból a legfrissebbet, de nem fogadta el.
más téma:
van 2 vinyó, az egyiken vista (primary) a másikon xp (secondary). úgy akarom telepíteni, hogy megjelenjen az op-választó menü a post képernyőt követően. Milyen sorrendben kell telepíteni az op-okat, illetve ki kell-e iktatni a telepítés során az egyik vinyót?
alapból a vista-t akarom használni, de kell néha az xp is. -
ballington
addikt
hola!
acad2010-et akarok telepíteni, és kell neki directx runtime.
fenn van a vista sp1, nomeg feltettem a legújabb directx runtime-t de nem ismeri fel.
hol lehet megnézni, hogy melyik directx van fenn?
illetve még az a kérdésem, hogy befolyásolja-e az, hogy külön nem tettem fel az alaplapi driver-t meg semmit, mert vista telepítése után egyből lett net meg hangis, így nem foglalkoztam vele. -
ballington
addikt
szal az van, hogy néha kidobja, h nem csatlakoztatható egy usb eszköz.
nemtom mi lehet, a vinyók jól működnek, a nyomtatók normálisan működnek, az egér műkszik -
ballington
addikt
http://winportal.net/?id=29
ezt érdemes elvégezni vista telepítésekor is? ha igen, így kell-e megcsinálni?
mondjuk a környezet bizonyára más lenne -
ballington
addikt
kezd elegem lenni a vista-ból...most meg a daemon tools nem töltődik be
tegnap jó volt, de ma nem. hiába indítom el manuálisan, cseszik elindulni. lehet visszatérek xp-re. egyre több minden van a rovásán: nero, windows defender, most meg ez. -
ballington
addikt
-
ballington
addikt
sziasztok!
feltettem a KIS 7-est, és hogy ne legyen fenn annyi védelmi szarság, letiltottam a defender-t.
azóta minden egyes induláskor előjön az alábbi ablak:mit tudok csinálni ez ellen?
-
ballington
addikt
-
ballington
addikt
mitől van az, hogy nem reagál a NOD, ha a system tray-en az ikonján 2x ráklikkelek?
mellesleg elég idegesítő, hogy ha elő akarom hívni a nem aktív ikonokat a S.T-n akkor egy darabig nem csinál semmit, aztán felpörög (vagy mit csinál) a másik winyó és csak akkor terjeszti ki teljes rea másik, hogy nemtom leszedni a nero7-est...érdekes, mert félig feltelepült, de a vége felé behallt a Windows Installer valami hibára hivatkozva (ilyen hobakód) aztán befuccsolt a telepítő. idegesítő, mert se le, se javítani nemtom, se egy újabb nero-t nem rak fel, mert ez fenn van...és a Sajátgép-ben is ott a Megosztási Mappák mellett e Nero Scout
ha ezzel nemtok semmit csinálni, tudtok valami helyettesítő software-t a nero helyett? ingyenes is jó, csak néha iso-t írnék ki, meg zenei cd-t csinálnék vele, meg mp3-as dvd-t vagy cd-t...a vista beépített írója nekem nem vált be, elég lassú, mire először áthelyezi, aztán meg megírja, mintha 2x írnám meg.
-
-
ballington
addikt
hy!
van 1 gondom...fel akartam rakni a Nero 7-et, de telepítés közben a Windows telepítő leállt.
azóta fenn van a nero scout (nemtom mennyire műkszik), de a Nero többi komponense nincs fenn.
ha le akarom szedni, a következő ablakok jelennek meg rendre:nem is tudom leszedni, fel akartam rakni 1 másik nero-t, de rinyál, hogy szedjem le ami fenn van.
5leteket szívesen várom.
-
ballington
addikt
hello!
van egy olyan fura dolog, hogy 1 hete mikor elindítom a vista-t, akkor a hálózatot jó 1 perc után találja meg, a nod32 is tök lassan indul. a net nem lassú, megy szépen.
uez a dolog xp alatt is, bár ott nem nod van, hanem avg.
mi lehet a gond? -
ballington
addikt
hello
xp alatt volt mindig egy ikon a system tray-en, amikor pen-drivet csatlakoztattam a pc-hez, amire ha rákattintottam, el tudtam távolítani az USB device-t.
viszont xp alatt nincs ilyen. ilyenkor nem baj, ha natúr lehúzom a pd-t?
vagy nyomjak egy "kiadást" a meghajtóján? -
ballington
addikt
válasz
rétisün #4554 üzenetére
ok...de már mindegy, felraktam frissen az este mind2-őt
mellesleg a fixbbot-t próbáltam, az nem segített, hiányzó NTLDR-t írt, a fixmbr-t meg nem mertem, mert nem tudtam mit csinál, mert írta, hogy lehet hogy nem lesznek használhatók a partíciók bla, bla, bla.
szal újraraktam mindet, így most van menü is, bár az, hogy az xp elindul-e most így vele, azt még nem néztem. -
ballington
addikt
megcsináltam a boot.ini-t, de nem jó.
hiányzó ntldr-t ír, amikor rámegyek, hogy az xp-t indítsa.
most tényleg az a kérdés, hogy ha elindítom az xp telepítőt, és csinálok egy fixboot-ot, akkor vajon hazavágja-E a vista indítóját. -
ballington
addikt
ez úgy volt, hogy eredetileg van egy sata-m, ezen van a vista c, d, e meghajtókkal, és volt mellette egy pata g, h meghjatókkal.
xp telepítése után változott a helyzet, ugyanis: c (sata c-je), d (pata 1. part.), e, f (sata 2. és 3. part.), majd a végén a g-vel a pata 2. partja.
amikor újraraktam a vistat, maradt az utsó állapot, ezt állítottam vissza az eredetire.
az xp-t a második állapot d-jére raktam, tehát most visszaállítva a g-n. a kérdés, hogy melyikre rakjam a boot.ini-t.
na ez egy kicsit kacifánots lett -
-
ballington
addikt
-
ballington
addikt
szevasztok!
van egy kérdésem, de előtte az előzmények, tömören:
vista mellé xp-t felrak másik vinyóra, xp felmegy, de nincs op rendszer választó. OK, fórumokat nézni, látni, hogy xp telepítő hazavágja vista boot rendszerét, de javítható. OK, vista dvd-je be, javítás. probléma megoldva, vista elindul, majd újraindít. ekkor HOPPÁ: aktiváló kulcs nem érvényes. JÓ, beletörődve reinstall format c:-vel, felmegy. megcsinálom boot managerrel pro-val az oprendszer választót...újraindít, xp-t kiválaszt, kiír h nem indítható. ekkor bevillan: c-n volt a boot.ini
a kérdés: ha javítom az xp-t egy fixboot-al, akkor az belekavar a vistának? nem akarom, hogy megint újra keljen telepíteni a vista-t. vagy elég, ha csinálok egy boot.ini-t a c:-re. -
ballington
addikt
hy mindenkinek!
hogyan tudom fixálni egy programhoz tartozó cpu affinitást? ha egyáltalán lehet?
szóval hogy ne keljen minden egyes indításnál beállítani. -
ballington
addikt
hy
1. néha baromira kerreg a vinyóm, nemtom mitől. a "megbízhatóság és teljesítmény figyelő"-ben gondolom meg lehet nézni, hogy mitől.... a lemez fülön mit nézzek meg: az olvasási, vagy az írási sebességet?2. továbbra sem tudom, mitől van az, hogy bárhol jelölöm is ki a zenéket, akkor a helyi menüben nem találom a foobar-os parancsokat. a jelenség akkor jelentkezik, ha több mint 15 fájlt jelölök ki
3. nemtom mitől van, hogy rtcw: Enemy territory alatt egy két dolgot máshogy jelenít meg, mint xp alatt.
...nomeg nagyon visszaesik az fps vista az xp-hez képest, holott a vidikarinak simán kellene vinnie
észrevételeket, 5leteket előre is
-
ballington
addikt
válasz
ballington #2784 üzenetére
up!
-
ballington
addikt
na egy anomália:
foobar-t telepítettem fel, ezt akarom használni alapértelmezett mp3 lejátszónak.
namost az a gond, hogy ha egy fájl van kijelölve, akkor a helyi menük közt szerepel az hogy Lejátszás foobar-al. de ha már többet jelölök ki, akkor csak a media player szerepel ott
egy kicsit helyesbítem a dolgot, mert 15 fájlt kijelölve még működik, de ha már 16 fájlt, akkor nem -
ballington
addikt
vista alatt hol tárolja a thunderbird az üzeneteket default?
és hol tudom a windows mail-ben átállítani a mappák helyét? -
ballington
addikt
na fent van a Vista, eddig semmi gondom...
nézegettem a gadgeteket, egy olyan kérdésem van, hogy hogyan lehet uninstallálni az elején letöltött, majd eltávolított gadget/widgeteket. -
ballington
addikt
hy all!
ma asszem felrakom a vista h premiumot, a kérdésem, hogy elég-e neki a 18 GB.
-
ballington
addikt
sztem itt megpróbálhatod a pack nélkül, mint az xp-nél:
divx - elég egy light verzió bőven, hacsak nem akarsz konvergálni - (esetleg xvid), ac3, meg a feliratokhoz egy kis kodek (pl vobsub)...esetleg érdemes feltenni a G-Spot-t, ami mutatja, milyen codec kell az adott filmhez.
mikor anno próbáltam a vistát, nekem is csak ezek voltak fenn. -
ballington
addikt
válasz
ballington #2609 üzenetére
UP !
ja és a telepítésnél (ha Ultimate-t lenne nálam) akkor ki tudom iktatni egyes dolgokat hogy ne telepítse...ugye? -
ballington
addikt
hello
hogyan működik a regisztráció, ha oem verziót veszek meg egy boltban?
thunderbird-s leveleimet át tudom vinni a windows mail-be?
Új hozzászólás Aktív témák
•Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
•Tilos az OFF!
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Android / Server / Mail / stb.
- Játékkulcs BAZÁR! STEAM/ORIGIN/BATTLE.NET/PS5/XBOX/EPIC/GOG/EA/UPLAY
- Expressz kézbesítés 5 percen belül e-mailben!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- FIGYELEM - Megjelent az Office 2024 - Bevezető áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest