Hirdetés
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Lenne két kérdésem:
Friss Windows Vistara (RTM) fel lehet telepíteni a SP2-t közvetlenül, vagy előtte mindenképpen kell a SP1?
A SP-k telepítői siekeres telepítés után letörlik a telepítő fájlokat? Arra gondolok, mint pl XP-n az IE8 a telepítésekor kicsomagolja magát valahova, feltelepül, majd ha végzett törli a kicsomagolt telepítőt, ezt megteszik a Vista SP-k is?Kerestem a topikban, de nem találtam.
szerk: Még két kérdésem is van: Vlite-tal lehet SP1-t és SP2-t Vista telepítőbe integrálni? Ha igen, akkor az jó is lesz, nem fogja a vLite elrontani a Vistat?
-
szumoo
senior tag
Sziasztok.
Kérnék egy kis segítséget.
Tegnap nagyon felhúzott a win7 és gondoltam felrakom a vistát, mert még soha nem próbáltam. Gondoltam, hogy nem lesz egyszerű a vége, mert olyan frankó vga-m van, ami csak a dvi-on ad képet. Miután vége a telepítésnek és az első indítás következik, akkor frankón csak a clone képet látom és nem tudok semmit csinálni. Igaz tegnap este 10 perc idétlenkedés hatására sikerült áthúznom a feladatkezelőt
, de sokra nem mentem ezzel sem.
Az lenne a kérdésem, hogy van olyan bill. kombináció, amivel tudnám állítani a képet?
Win 7 alatt ezt a windows gomb + P kombóval sikerült megoldanom.
Előre is köszönöm a segítséget! -
DjPremier
aktív tag
Most teljesen más kékhalál jött elö bootolásnál
-
pete_21
addikt
válasz
DjPremier #32693 üzenetére
Valahova lementi igen, azt most pontosan nem tudom megmondani, hogy hova teszi ezeket a fájlokat. TEMP mappán belül valahova... Nekem amikor volt kékhalál, akkor következő indulásnál kíírta, hogy gáz volt, és hogy hova tette a hibajelentő-fájlokat.
Az önmagában teljesen jó, ha integrált SP-es Vista van. Csak félő, hogy valami házilag buheráltat töltöttél le, és amiatt vannak ezek az "érdekessségek".
Ui.: Menj bele a Rendszer tulajdonságaiba, és ott az Indítás és helyreállítás. Azon belül az Automatikus újraindítás elől vedd ki a pipát. Így már elvileg nem fog újraindulni BSOD esetén, és akkor meg tudod nézni a hibát...
Ha nem megy, akkor ha van rá lehetőséged, egy 100%-os forrásból származó SP1-es Vista, aztán majd ráteszed az SP2-t. -
PuMa_
tag
Estét, nem tudja valaki, hogy mi ez a "Windows Vista Gamer Nvidia Edition" komplett rendszer vagy kiegészítő, mire jó?
Előre is köszi. -
csizmia
csendes tag
válasz
|kisbandi| #32685 üzenetére
Köszöntem!
-
|kisbandi|
tag
válasz
csizmia #32684 üzenetére
Ha többet akarsz állítgatni, nézz szét itt:
Sajátgépen jobb egér -> Tulajdonságok -> Speciális rendszerbeállítások -> Teljesítmény beállításai -> Vizuális hatásokszerk.: az Aerot az Ablak színe és megjelenése alatt tudod részletesebben állítani a Vezérlőpult -> Személyre szabás alatt.
-
-
|kisbandi|
tag
A Windows tetszőleges számú alkalommal aktiválható, az újraaktiválás azonban a Windows beszerzésének módjától függ.
Ha a Windows Vista rendszert kiskereskedelmi forrásból (dobozban) szerezte be, az aktiválást az első öt alkalommal az interneten keresztül végezheti el. Az ezt követő aktiválásokat már telefonon kell elvégeznie.
Ha a Windows Vista rendszerre már a számítógépre telepítve tett szert, az újratelepítést követően nincs szükség további aktiválási lépésekre, kivéve, ha a számítógépen lényeges hardvermódosításokat végeztek.
forrás (+ további infók az aktiválással kapcsolatban): Microsoft
-
sziasztok!
afelől érdeklődnék ,hogy egy Vistát (szoftver kulcsot) hányszor tudok aktiválni?
-
|kisbandi|
tag
válasz
#62853120 #32647 üzenetére
Nézz szét a google találatai között, hátha találsz valami használható infót, amivel elkerülheted az egész rendszer újratelepítését...
-
DjPremier
aktív tag
Miért dolgozik a vinyo bootolás után?
-
csizmia
csendes tag
válasz
Csabee. #32670 üzenetére
Hát akkor úgy látszik hogy csak az én gépem produkál ilyen hihetetlen dolgokat.
Eredeti updatelt Kaspersky antivirus riasztott be amikor letöltöttem. riskware trojan.generic ez van írva a neutralizedhez.
Más. Valamit csináltam én nem tudom mit de nagyon pöpecek lettek tőle az előugró képernyők. Átlátszó a fejléc és nem úgy egybe ugrik be hanem ilyen dizájnosan kinagyítja magát. Plz ha valaki tudja konkrétan hol lehet ezt állítani mondja el mert nemsokára veszek egy rendszervinyót és az új rendszeren is azt akarom hogy ilyen legyen.
-
csizmia
csendes tag
válasz
Csabee. #32668 üzenetére
Hát ezt nehezen tudnám neked megmondani mert csak egyszer lehet aktiválni.
Ja és mivel friss élményem van figyelmeztetek mindenkit hogy a google earth free progit le ne töltse a hivatalos oldalról mert vírus van benne. Ráadásul olyan szintű hogy újraindította a gépemet.
-
Chrys_
addikt
Valaki erre valamit?
-
csizmia
csendes tag
válasz
Core2duo6600 #32661 üzenetére
Aktiválásnál nem enged tovább. csak az alsó tálcán felvillanik egy pillanatra a már emlitett üzi. Alkalmazás formájában mint mondjuk ez az oldal is csak ide most az van írva ugye hogy "RIOS: Hozzászólás ír..." és folyamatosan a tálcán van, az meg csak egy pillanatra villanik be amikor aktiválni szeretnék és az van rá írva amit már írtam.
Szal magyarul egy ilyen tálcaüzenettel blokkolja az aktiválásnál hogy tovább menjek.A tálca jobb alsó részén lévő "HU" is villanik egyet röviden meg a rendszer ablak is amikor megnyomom az aktiválás most-ot és ha kulcs módosítását nyomom ugyanez történik.Ez amúgy azért borzasztóan idegesítő mert most mindent pengén felraktam megcsináltam a tuningot stb.. Zsír a rendszer. Csak egész egyszerűen nem enged aktiválni.
-
DjPremier
aktív tag
(#32660) DjPremier
A win update ajánlotta fel ezt neked ?Mármint micsodát?
Bootolás után miért tekeri a vinyot?
On Sun 2009.05.17. 23:01:29 your computer crashed
This was likely caused by the following module: mountmgr.sys
Bugcheck code: 0x1000008E (0xC0000005, 0x0, 0x80399494, 0x0)
Error: KERNEL_MODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED_M
file path: C:\Windows\system32\drivers\mountmgr.sys
product: Microsoft® Windows® Operating System
company: Microsoft Corporation
description: Mount Point Manager
The crash took place in a standard Microsoft module. Likely the culprit is another driver on your system which cannot be identified.1 crash dumps have been found and analyzed. Note that it's not always possible to state with certainty whether a reported driver is really responsible for crashing your system or that the root cause is in another module. Nonetheless it's suggested you look for updates for the products that these drivers belong to and regularly visit Windows update or enable automatic updates for Windows. In case a piece of malfunctioning hardware is causing trouble, a search with Google on the bug check errors together with the model name and brand of your computer may help you investigate this further.
-
Core2duo6600
veterán
válasz
jenei92 #32606 üzenetére
Így első pillanatra a wifi dolgát nem találja
(#32615) Criton
Még 1 jó darabig.(#32628) csizmia
Többször végig kell kergetni a frissitéseken.
Van, hogy meghibban, különösen ha agyonterhelt a szerver(#32631) Antonio
Felhasználóként sorban álló Windows ... sajnos több nem látszik a szövegből
a leírás hozzá pedig ez: Hibajelentésre és megoldások keresésére alkalmazott fájlok
System recovery re szolgál, vagyis ha elszurtad a rendszert, akkor egy korábbira vissza tudod tenni, márha jól értelmezem a magyar szöveget.
ja meg van egy ilyen is hogy hibernálási fájl karbantartása ez is majdnem 2GB, ha ezt törlöm akkor többet nem lehet hibernálást használni?
Így van, ebbe menti a ram tartalmát.(#32637) Juli2003
Core AVC a barátod, ez kell , hogy a HD tartalmakat, x264 decodolni tudja a rendszer.
Hogy a media center alá beépül - e azt nem tudom.
Ha a kártya nem rendelkezik MCE minősítéssel, akkor kinszenvedve fogod tudni használni.(#32640) Chrys_
Van, sok értelme nincsen, legalábbis a jelenlegi formájában. Csak az ingyenes adásokról beszélek, de van.És így lehet az Autononia tv ét ingyen fogni.
(#32647) hmisi00
Elérkezett az idő a reinstallra, vagy ,műszaki hibás a géped, vagy beszedtél valami férget.(#32649) hmisi00
Nem neked írta.(#32652) hmisi00
Ezzel a hibernáló file od lett visszakapcsolva a rammal megegyező file, alap esetben a c: gyökerén.e most az előbb kiírta a Vista, hogy a Windows intéző leállt, aztán újraindította magát, és a tálcám is visszajött, szal lehet h ez megoldás volt.
Biztosan nem, mert ez nem szabályos, elszállt a progi annyit jelent.
Tökéletes hardveren, és tökéletes szoftver esetében ez nem fordulhat elő.
De mint tudjuk semmi sem tökéletes.(#32657) csizmia
Regisztrálni, vagy aktiválni, mert a 2 nem ugyanaz.(#32660) DjPremier
A win update ajánlotta fel ezt neked ? -
DjPremier
aktív tag
Stét.Felraktam a Vista SP2 x86 ultimate-et,daemon tools amiota fent van ha a sajátgépre klikkelek nem nagy ablakban nyilik meg hanem kicsiben,az ikonok elrendezése is sorban van nem ahogy állitottam.Ezt miért csinálja? Elötte jo volt.Tudtok olyan oldalt ahol trükkök vannak és esetleg Vista-ra programok? Köszi
-
aram01
nagyúr
sziasztok bin végzödésü filét mivel tudok megnyitni(vistám van)
-
csizmia
csendes tag
Hali! Van egy olyan hatalmas problémám, hogy regisztrálni szeretnék egy 64 bites magyar vistát. Sajátgép jobklikk tulajdonságok és ugye ott alul lehetne elvileg regisztrálni. Ráklikkelek erre nem megy tovább mint szokott hanem az alsó tálcán kiugrik egy pillanatra valami azt el is tűnik. Annyit lehet olvasni hogy "rarldr titl" szal ez villanik fel mindig amikor aktiválást kezdeményezek. Hogy tudnám ezt kikerülni? Egyáltalán mi ez?
-
Dark KillerX
addikt
Most próbáltam az Advanced Vista Optimizer 2009-et és elég sokféle karbantartást végzett a gépen.
Van e vkinek tapasztalata ezzel a programmal.
Válaszokat köszönöm előre is.
-
Matthewsz
aktív tag
válasz
|kisbandi| #32648 üzenetére
működik, köszi szépen!
-
törölt tag
válasz
|kisbandi| #32650 üzenetére
Köszi, megvan, és minek kéne történnie??
akkor a powercfg az az én problémámra megoldás???
Mertha nem is, akkor azt hozzáteszem, hogy beírtam, látszólag nem történt semmi, szóval kiléptem, de most az előbb kiírta a Vista, hogy a Windows intéző leállt, aztán újraindította magát, és a tálcám is visszajött, szal lehet h ez megoldás volt. -
Gabás
addikt
válasz
|kisbandi| #32650 üzenetére
sztem inkább ne keresse, mert nem neki válaszoltál az előbb
-
törölt tag
válasz
|kisbandi| #32648 üzenetére
még nagyon nem ismerem a vistámat, ezt hol tehetem meg?
-
törölt tag
Ma jelentkeztek először még reggel ezek a problémáim.
1. A Windows indításakor hibaüzenet: Windows gazdafolyamat (Rundll32) működése leállt.
2. A szintén az indítás után nem sokkal: SFF Storage CHelper működése leállt.
Mind a kettőre felkínálja, hogy megoldás keresése az interneten és leállítás, vagy leállítás. És foggalmam sincs, hogy ezek micsodákjah és a tálca valamiért a klasszikus módra vált, de a start menü maradt a Vistás Windows embléme..
-
Matthewsz
aktív tag
nem tudjátok hol tudnám elővarázsolni a hibernálást?
olvasgattam már utána sokat, de hibrid alvás sincs tehát... valami driver hiány lehet az oka vagy mi?
tehát én nem kikapcsolni szeretném a hibernálást hanem be. -
Juli2003
csendes tag
válasz
Csabee. #32636 üzenetére
Sziasztok.
Van egy Pinnacle pctv hybrid pro kártyám ami kb. 2 héttel ezelöttig ment rendesen tudtam fogni a DVB-T csatornákat, de akkor kénytelen voltam újra telepíteni a rendszerem, és azóta nem sikerül beállítani. A H.264 akkor még engedélyezve volt most viszont nincs. Nem tudom mit csináltam rosszul. Lehet hogy valamilyen codec kellene?
Akkor winxp volt, most telepítettem xp-t és vistát is, de egyik alatt sem működik?
A szoftver ugyan az. -
Juli2003
csendes tag
Sziasztok.
TV tunerekhez ért valaki, ebben a fórumban? Szerintem szoftveres a gondom. Tudom a fórum címe más, de hátha valaki tud segíteni, mert a saját topicban senki nem válaszol. -
zsozso1
tag
Sziasztok!
Az lenne a gondom hogy nem tudom leállítani a gépet csak a vista áll le de a ventik pörögnek és csak a bekapcsoló gomb nyomva tartásával tudom lekapcsolni a gépet.
Az energiagazdálkodásban átállítottam mindent de semmi. Esetleg valaki tudja a megoldást?
Előre is köszi. -
Antonio
senior tag
Sziasztok,
a következő kérdésem lenne vistához:
lemezkarbantartót használom, megvizsgálta HDD-t és a listában szerepel egy ilyen hogy
Felhasználóként sorban álló Windows ... sajnos több nem látszik a szövegből
a leírás hozzá pedig ez: Hibajelentésre és megoldások keresésére alkalmazott fájlokkérdés mi is ez illetve a lényeg törölhetem-e?! ugyanis 6.22 GB helyet foglal ami elég jelentős (160GB a HDD-m, lenovo R500)
ja meg van egy ilyen is hogy hibernálási fájl karbantartása ez is majdnem 2GB, ha ezt törlöm akkor többet nem lehet hibernálást használni?
köszönöm
-
Chrys_
addikt
Vista64-m van, angolon hagytam, Aero fut. A gondom az, hogy elhelyeztem az asztalon néhány nem telepítős programnak shortcut-okat, a beállításkor még minden okés volt velük (a prg-k orig. sc-képei), de talán egy desktop-refresh vag egy restart után az ikonok eltűntek (default sc-kép maradt). Ha megnézem az ikonok útvonalát, ott minden rendben, újra kiválasztom őket, de mégsem jelennek meg az asztalon, maradnak a default-shortcut képek. Ezt hogy lehet helyrehozni?
-
gyiku
nagyúr
a superfetch mitol all le, es indul ujra? friss telepites
-
csizmia
csendes tag
Köszi! Kipróbálom. Sőt végülis úgy raktam fel másodikra. Csak azt a netről töltöttem és azt nem értem ha az sp1 et felismerte a win. update hogy már van a gépen akkor ezt miért nem.
Most végülis mindent felrakott csak azt az egyet nem engedtem neki. Akkor engedjem meg vagy rejtsem el. Szerintem nem lehet frisebb mint amit mocrosoft oldaláról töltöttem.
-
Csabee.
nagyúr
válasz
kovaripeti #32626 üzenetére
szívesen
-
Csabee.
nagyúr
válasz
kovaripeti #32623 üzenetére
Rákattintasz bal oldalt a szürka panelre és lesz egy olyan hogy bezárás, az oldalsávot meg jobb alul az óra mellett kell lenni egy ikonnak jobb klikk rá és oldalsáv megjelenítése, illetve több infot találsz itt: [link]
-
kovaripeti
aktív tag
válasz
kovaripeti #32623 üzenetére
Na balról eltüntettem, jobbra kellene visszahozni a minialkalmazásokat. De hogy is?
-
kovaripeti
aktív tag
Sziasztok.
Egy kis segítség kellene. Nem tudom, hogy csináltam, da az asztalon bal oldalon kirakta sorba a programok mappában levő összes parancsikont, a jobb oldalon meg eltünt a min ialkalmazások (talán ez a neve).
Hogy tudnám balról eltüntetni, jobbra meg visszahozni?
Köszönöm.
Kép róla itt: http://kepfeltoltes.hu/090516/Magical_Snap_-_2009.05.16_17.39_-_001_www.kepfeltoltes.hu_.png -
csizmia
csendes tag
Hali! Nézegettem a keresőt de konkrét megoldást nem találtam igy hirtelen. Vettem egy Vista hun 64 bit progit. Amikor megnyomom az updatet mindent frankón felrak kivéve:
Microsoft .NET-keretrendszer 3.5 Service Pack 1 és a .NET-keretrendszer 3.5 termékcsalád frissítése (KB951847) x64
Szóval ezt nem hajlandó feltenni. Hibaüziből se sokat tudtam kiokoskodni. Most azt csináltam mivelhogy service pack nélküli a cucc update nélkül letöltöttem az sp. 1-et felraktam és külön letöltöttem ezt a 3.5-ös cuccot azt is felraktam fel is ment. Viszont most update után hát nem ott látom a fontos frissítések között amiket fel akar rakni. Ki is vettem a frissítések közül mert már előre látom hogy nem fogja tudni normálisan felrakni.
Segitsen valaki PLz. Mit csinálok rosszul és mit kéne tennem. Vagy nem baj ha nem updatelem azt le mert már elvileg fennt van a gépen... Köszi előre is.
-
A Win7-et Képfájlból, kiírás nélkül fel lehet rakni ( frissíteni ) Vista alól?
-
Criton
veterán
Vistának meddig fog tartani a támogatottsága ha a Win7 megjelenik ?
-
jenei92
senior tag
Tiszteletem!
Haverom gépe EZT a hiba üzenetet dobálja ki..
amikor betölt a Windows tud valaki ez ellen valamit.
Köszöntem -
localhost
Közösségépítő
válasz
Sickboy25 #32601 üzenetére
Kérlek értsd már meg, hogy odaírtam a kép alá!! == UTÓLAG, UTÓLAG!!!! Az én hozzászólásom UTÁN!!! (magát a képet is UTÓLAG tetted be!)
Jah és még VMI ezek a rövidítések a magyar szlengben léteznek azóta mióta az sms-t kitalálták! == ettől még erősen akaratgyenge és IQ-hiányos használni!
És ne oktass,mert nem is ismersz! == Te sem! Felejts el!
-
Csabee.
nagyúr
peace
bármilyen Gadgetet raksz be az sem jelenik meg normálisan? árfolyam vagy időjárás stb?
hm?
-
Sickboy25
addikt
válasz
localhost #32600 üzenetére
Kérlek értsd már meg ,hogy odaírtam a kép alá!!
Ennél többet mit kellett volna még odaírnom?Tudod mit hagyjuk a fenébe ,már nem is érdekel!!Nem szeretek vitázni már az eőbb is bocsánatot kértem azóta lovagolsz ezen!!SAJNÁLOM
Jah és még VMI ezek a rövidítések a magyar szlengben léteznek azóta mióta az sms-t kitalálták!Tudod minél rövidebb és tömörebb!És ne oktass,mert nem is ismersz!
Új hozzászólás Aktív témák
•Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
•Tilos az OFF!
- Le Mans Ultimate
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Windows 11
- További aktív témák...
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Xiaomi Poco M6 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Samsung Galaxy J4+ 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest