Hirdetés
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
joshua7
veterán
Új vinyót akarok venni. Idáig egyértelmű volt, h XP megy föl. De most elgondolkoztam. Lenne értelme Vista x64 sp1-nek Xp 32bit sp3 ellenében? 4gb ramom van, az XP 3.5-et lát belőle. Ez a negatívum mellette. Vista 64 ellen meg a játékteljesítmény szól. A gépen a játékok futtatása a legmegterhelőbb feladat, bár nem játszom sokat, sőt...
Vélemények? -
opr
nagyúr
válasz
Morden24 #22797 üzenetére
smplayer-t használok
már nagyon régóta mplayer/smplayer párti vagyok, mert ezt leszedem, bill-ről irányítom, ha kell valamit, xp alatt nagyon keveset evett, ráadásul még nem láttam olyan filmet, amit nem játszott le (pl. még letöltés alatti filmeket is vígan elkezdi játszani, ezt se sok másik tudja)."Ha nem használsz valamit, nem táraz."
Akkor mi a frászt táraz 1,6gbyte-ban?Firefox, winamp, msn, smplayer, openoffice, kb ennyit használtam az elmúlt egy hónapban... Ha log-ostól, temp-estől, cache-estől mindenestől letárazza, akkor sincs 1,5gbyte...
Nah mindegy, előbb-utóbb úgyis hegesztek rá egy xp-t, csak legyen időm...
A gugli-s tippet meg thx, nem tudtam, hogy angolul superfetch, magyarul meg nem dobott értelmes találatot
-
Morden24
nagyúr
viszont ha filmet nézek, akkor azt nem pakolja be a memóba, hanem 26mbyte-onként (annyi marad szabadon) olvasgatja be a vinyóról
Milyen programmal nézel te filmet? Ennek nagyon nem így kéne működnie.
Nekem a desktopon általában 5-15Mb van szabadon, és kurvára nem 5Mb-nként olvassa be a 7 gigás mkv-kat
1. lehet-e olyat csinálni, hogy aszondom neki, hogy max 256mvyte-ot használjon fel gyorsítótárnak, illetve hogy megmondhatom-e neki valahogy, hogy milyen programokat legyen szíves tárazni (msn, firefox, openoffice), és a többit ne pakolgassa nekem sehova
A.) Nem
B.) Persze. Azt táraz, amit használsz. Ha nem használsz valamit, nem táraz. Egyébként nem tudom, lehet, hogy registry-szinten lehet editálni valamit, de igazából ezt én kétlem.2. Ha az '1.' pontban megaszondott dolog nem megoldható, akkor hol kell kikapcsolni? Kezd nagyon idegesíteni, hogy van egy erős gépem, amit a vista-nak hála netezésen kívül semmire nem tudok érdemben használni
Keress rá gugliban a "turn superfetch off", és megoldod. Egyébként még egyszer mondom, fos a lejátszó, amit használsz, mert ez nem így működik, ahogyan te elmondtad.
-
opr
nagyúr
Üdv.
Egy viszonylag szokványos kérdést szeretnék feltenni:
Van egy laptopom, amin egy naccerű vista van. Ahogy azt illik, gyorsítótárazgatja a memót ezerrel. (2gbyte-ból úgy 1,6-ot) Ezzel nem lenne alapból nagy baj, viszont ha filmet nézek, akkor azt nem pakolja be a memóba, hanem 26mbyte-onként (annyi marad szabadon) olvasgatja be a vinyóról, pedig már átállítottam a prioritást is magasra, meg minden...
Sok gondolkozás után arra a konklúzióra jutottam, hogy nagyívben lefosom, ha 5mp-vel tovább tölt be a firefox (játszani nem szoktam, főleg netezek meg filmezek), kikapcsolom a gyorsítótárazást. Két kérdésem lenne:
1. lehet-e olyat csinálni, hogy aszondom neki, hogy max 256mvyte-ot használjon fel gyorsítótárnak, illetve hogy megmondhatom-e neki valahogy, hogy milyen programokat legyen szíves tárazni (msn, firefox, openoffice), és a többit ne pakolgassa nekem sehova
2. Ha az '1.' pontban megaszondott dolog nem megoldható, akkor hol kell kikapcsolni? Kezd nagyon idegesíteni, hogy van egy erős gépem, amit a vista-nak hála netezésen kívül semmire nem tudok érdemben használniElőre is thx!
-
fradi81
veterán
Én is erre gondolok vagy a lemezzel lehet valami nemtom de nem tetszik, amúgy egy pioneer 212d. néha felpörög 10-20 mp-re aztán fél óra szünet.
-
Criton
veterán
b@szki, most látom hogy ingyen letudtam volna tölteni a Vistát
( msdn-egyetem )
-
AMD Power
titán
Ez a Microsoft Silverlight ez micsoda?
-
fradi81
veterán
válasz
Core2duo6600 #22781 üzenetére
Ez most épp ez: Microsoft Windows Vista SP1 x64 HUN MSDN DVD
elvileg ez egy nem buherált változat, lehet az előzőek is elindultak volna ha várok egy órát. Már 29% sztem este 6-ra kész lesz. -
Core2duo6600
veterán
válasz
Criton #22773 üzenetére
Mi a száma ennek a drivernek ?
Hétfőn tettem fel egy vistat és semmi gondom nem volt.
Ugyanúgy kellett mint máskor(#22775) Pribi
Nem is fogja elfogadni, az oem maitt, most vagy megveszed magyarul, angolul, vagy ahogy akarod, vagy crackeled(#22776) nepszter1
Ha Gereral PNP -t ír rá, akkor rendben van.(#22777) harylmu
Ezt passzolom, nekem mindig emlékszik, de van egy tppem használj Totalcommandert, és akkor úgy is lényegtelen, hogy milyen a mappanézet.(#22780) GML
Ultimate esetében a Winupdateről(#22779) fradi81
Ez most éppen melyik változat amit telepítesz ?
Amit én linkeltem ? -
fradi81
veterán
több mint egy órája megy a vista telepítő, 20%-nál tart kicsit lassú nem?
-
Froclee
őstag
Másik kérdésem meg az lenne, hogy miért van az hogy a vista a mappanézeti beállításaim szinte minden második alkalommal elfelejti...? Már r0h@dt idegesítő
-
nepszter1
addikt
hy !
az miért van hogy a vista nem ismeri fel a monitort amikor 1.nek felraktam akkor felismerte... cdje természetesen nincs meg a monitornak.. -
Pribi
senior tag
Sziasztok!
Egy Németországban vett laptopra tettem, amihez járt egy német vista, fel magyar vistát. Az eredeti termékkulcsot elfogadta, de aktiválni nem tudom. Mi lehet a baj? Telefonálnom kell az ügyfélszolgálatra?
Köszi: Pribi
-
Gyusz
őstag
válasz
Vistaboy #22760 üzenetére
Ezt találtam az egyik topikban:
"Mondjuk ilyenkor lenne jó, ha elolvasnátok a külön letölthető Release Notes PDF file-t, mivel abban világosan le van írva, hogy ez a "helyes" működés Vista 64bit alatt, KATT!Mikor ezt kiírta, csak kattints arra, hogy rendben feltette a driver-t (nem emlékszem fejből, hogy mi a konkrtét szöveg, de az alsó az) és indíts újra a rendszert.
"
-
-
peterm711
aktív tag
sziasztok!
azt szeretném kérdezni hogy létezik e olyan vista, ami tud kezelni 6 GB ramot. csak mert jóáron sikerült beszereznem, és nem akarok eszetlenül viszta telepítésbe fogni ( gondolok én 32-bit, 64-bit, premium, basic, melyik a megfelelő, ha egyáltalán létezik olyan). ja és hogy felfogom tudni használni, vagy válljak e meg tőlük. előre kösz a segitséget
-
logaritmus
tag
válasz
logaritmus #22764 üzenetére
A mod lejárt!
A frissités megtörtént, köszönöm a tippet majd elválik h ez volt e a hiba.
-
Richter36
őstag
válasz
logaritmus #22761 üzenetére
Frissítsd a hálózatikártya driverét.
-
válasz
logaritmus #22761 üzenetére
nem olvastam végig, de ha megnézed, lehet kapsz választ a kérdésedre itt
elvileg valami a hálókari körül nem stimm... -
logaritmus
tag
Amióta Vista x64 Sp1 van fent folyamatosan a gép fogja magát és kékhalállal ujraindul és a szokásos szöveg mellet irja a ndis.sys és a dumping physical memory mellett elkezd számolni mikor 100-hoz ér ujraindul.
Vmi megoldás vmi driver ütközés lehet?
-
Vistaboy
veterán
Valaki megmondaná nekem, hogy mi a rákért nem akar települni a legújabb WHQL-es Nvidia meghajtó? Akármit csinálok, szöszmötöl percekig, végül bejön a PhysX meghajtó telepítője, leokézom, de nem csinál semmit, kiírja, hogy a rendszer nem változott.
Hibás lenne a telepítő? Az Oprendszerem 64-bites Vista Ultimate.
-
Froclee
őstag
Csáó.
A Pista miért nem enged az egyik progimnak "Valós idejű" prioritást adni? Azt írja hogy "Hozzáférés megtagadva".
Felh. fiók felügyelete kikapcsolva. Természetesen adminisztrátorként vagyok a szóban forgó progiban (Foobar2000).
-
-
Wajk
addikt
Most az egyik havernál voltam és egy 6800GT szóval annyira nem rossz videókártyája van, de a felbontásnál 1024x768-nál nem lehet feljebb venni. LCD-je van, 1280x1024 kellene...
Legújabb driver fennt, Aero megy, élményidex 5 körül ha jól emléxem.
-
GML
őstag
Helló!
A kérdésem egyszeű. eddig xp alatt használtam a gépemet ébresztőként. shedule, wpl. és már szólt is a zene.
a viszta alatt is menne, csak sehogy sem megy úgy, hogy vagy be kell, hogy jelentkezze, vagy pedig csak a taskmanaggerrel tudom kilőni a WPL-t előre is köszi a bármilyen megoldást. (akár progi is).
THX -
shteer
titán
került új drive a gépembe oprendszernek, a régiről szeretném leírtani a régit
a d-n volt egy xp, az e-n egy vista - ezt a 2 partíciót szeretném egyesíteni is, csak adat lenne rajta tárolva
az e-t formáztam, a d-t nem engedimit kell csinálnom?
-
Morden24
nagyúr
Nem lehet. Próbáltam természetesen. Mire paste-olnám vagy drop-olnám, már file not found van.
Túl gyors a dolog. Kéne egy 1000RPM-es vinyó
Viccet félretéve, sorry. Megpróbáltam belemászni a file-ba, de értelmeset úgy nem hoztam ki belőle. Szerintem mondom, az a gondja, hogy HP-m van, nem Ulti.
nepszter1: Berakod startup-ba.
-
nepszter1
addikt
na szoval azt hogy lehet megcsinálni hogy egy program automatikusan induljon el amikor a vista is
?
-
Criton
veterán
szerencsére probléma nélkül sikerült aktiválni a Vistát az új lappal
-
Wajk
addikt
Valaki ebben nem tudna segíteni? Gyors nettel 5 perc alatt segítene
-
Morden24
nagyúr
Notin persze más a helyzet (bár most vettem egy Acer-t, a maga 320Gb-os merevlemezével hááát, hogy is mondjam... szóval itt sem zavar a méret
).
Amúgy a Vistának a dir-méret tökmindegy, max a futó process-ek szabadíthatnak fel valós erőforrást. Tökmindegy, hogy 500 mega, vagy 50Giga driver van alatta, ha úgysem használja őket (mert ugye ezek passzívak egészen addig, ameddig be nem dugsz valamit).
-
Morden24
nagyúr
Jaja, így már azért mindjárt más
Amúgy vLite-al csupán annyi a baj, hogy mint MS-en kívüli fejlesztés 1. technikailag nem legális eljárás, ami bizonyos környezetben ugye egyből mindenre alkalmatlanná teszi 2. nincsen a két fél között kommunikáció, így ki tudja, hogy a későbbiekben milyen "bugok" kerülhetnek felszínre.
Amúgy teljesen érthető az igény az egyedi telepítőkészletekre, bár megmondom őszintén, 1,1Gb-ért én manapság már a lomtár ürítését is lusta vagyok megnyomni
-
Wajk
addikt
válasz
Morden24 #22736 üzenetére
bocsi én az összes alatt az összes feleslegest értettem, mondom, hogy gondolkozva próbáltam, pl, lankari drivert egyet sem szedtem ki, mert azt kitudja, de vidkarinál tudom, hogy a 3-ból lesz valamelyik VIA-SIS stb cuccok tuti nem lesznek nekem, de úgyis megvan az eredeti is amúgy
-
Csorbi
addikt
válasz
Core2duo6600 #22731 üzenetére
Köszi a feltevést, írtam hogy legális
-
Morden24
nagyúr
Az más.
Olyan gond lehet, hogy rengeteg eszköz van, amihez nem te szedegeted le a drivert, hanem a Win telepítés közben felkonfigurálja a sajátjait. Ha mindent kipucolsz, ott érdekes dolgok történhetnek.
úgy értettem, hogy ami biztos nem kell
Azért ez mindjárt nem "az összes". Elismerheted, hogy most te fogalmaztál igencsak félreérthetően
-
Köszi mindenkinek!
-
Wajk
addikt
válasz
Core2duo6600 #22731 üzenetére
öhm, azért nem vagyok a mindent 1MB-ért embereke, és teszteltem is már a művem, eddig ok.
Amúgy csak az összes drivert, az összes nyelvet kivéve magyar és a TabletPC támogatást meg a hangvezérlést szedtem ki. 1.1GB-al kevesebb az image, és ezek nekem nem kellenek.
szóval azért annyira mélyen nem nyúlkálok bele
-
Core2duo6600
veterán
válasz
LLKobe #22705 üzenetére
Felesleges a router + beépített, néha valami spy ware elleni scan, és nem kell több
(#22716) amdkiller
Dreamscane mpeg 1 mepg 2 , és windows media formátumokat kezel.(#22718) Csorbi
HA crackelt, akkor valszeg ezért nem megy.
Ha nem ajánlja fel, hogy aktiváld, akkor reinstall(#22725) Wajk
Ha lehet mellözd a vlite ot, mert sok öröm nem lesz benne, ha valami olyasmit szedsz ki ami kellene.(#22726) SP!T
Igen, mert nekem is felsimerte a 7900 gtx et, de nem volt rendes 3 D támogatás, játszani nem lehetett. -
A Vista mindent felismert a gépemben! Ám vga és chipset drivert fel kéne ettől független raknom? (nForce 570 SLI, X1900XTX)
-
Wajk
addikt
Sajnos most a munkahelyemen nincs Vista, de a vLite-al bűvészkedek.
Annyi segítség kellene, hogy itt van a magyar nyelv cucc az SP1-es Vista-hoz, de exe-ben. Ha elindítjuk Vista alatt, akkor maga mellé csomagol ki egy .cab-ot, talán lp.cab-ot.
Ha valakinek lenne 5 perce megtenné, hogy letölti az exe-t. és mellőle az lp.cab-ot feltölti valahová? baromi hálás lennék.
Vagy ha valaki tudna adni egy linket hozzá az is jó lenne (Sp1-hez, az annál régebbi az nem jó)
Előre is köszi
-
twine
veterán
válasz
amdkiller #22716 üzenetére
Az Ultimate HD videókat kezel háttérnek! a legyegyszerűbb ha saját videót akarsz berakni háttérnek, hogy az ULtimate saját video szerkesztőjével,megvágod a videót amit be akarsz rakni majd Hd minőségben elmented WMV formátumba...tuti kezeli háttérnek!
A másik, ha nem ragaszkodsz a saját videóhoz, akkor van egy program az Ultimate-hez ami ingyenes(az Ultimate-et használóknak) a Stardock honlapján:
DeskScapes
Ezt letöltöd, és innen leszeded a neked tetsző .Dream kiterjesztésű mozgó hátteret! (van ott minden féle fajta, tuti találsz neked tetszőt)
Üdv
Twine
Ja igen,,és valóban "erős többmagos sokmemós gép" kell hozzá hogy ne érezd hogy fut...mert egyébként folyamatos procizabálást produkál mind a beépitett, mind pedig a Deskscapes... -
Morden24
nagyúr
válasz
TazLeacher #22720 üzenetére
Én úgy tudom, hogy ezt csak akkor lehet megtenni, ha kilövöd az UAC/Windefender kombót (ilyenkor ugye szimplán nincsen, ami figyelmeztetne). Amúgy általában az ilyen felugráló ketyerékből, ha van újabb, Vista-kompatibilis változat (asszem Rivatuner-nél is ez volt a szitu), az már nem ugrál fel.
Na persze gondolom alapban adminiszrátor módban telepítetted, ugye? Mert az sem ártalmas. De ha csipog a cucc, akkor asszem csipogni is fog.
-
TazLeacher
nagyúr
Megodható, hogy egy autómatikusan induló program, amely "Engedélyt kér", ezt valamilyen formában minig autómatikusan megkapja, és ne úgy indítson a win, hogy egyből előugrik az a hülye ablak?
-
Csorbi
addikt
Sziasztok,
Tegnapig tökéletesen működött a legális Vista Business-em, majd ma bekapcsoláskor fekete képenyő fogad, rajta hibaüzenet, hogy változások történtek a szolgátatások között, valószínűleg nem fog tökéletesen működni a rendszer, és a Vista nem tudta leellenőrizni az eredetiséget (tehát nem azt mondja hogy nem eredeti, csak nem tudja leellenőrizni), és ezért kattintsak ide meg ide. Eljutok egy oldalra, ahol szépen leírja hogy a parancssorból futtatva állítsam le a szolgáltatásoknál az eredetiségellenőrző szolgáltatást, és indítsam el ismét. De hogy a fenébe, mikor nincs se tálca, se start gomb, se az égadta világon semmi, bezzeg az üzenetben a linkre kattintva feljön a böngésző, de azon kívül semmi, tehát a parancssor sem érhető el. Ha bezárom a hibaüzenetet, akkor pedig visszadob a bejelentkező képernyőre. Csökkentett módot próbáltam, úgy elindul ahogy azt illik, de úgy nem engedi a szolgáltatást leállítani.
Valaki találkozott már ilyennel, ötlet?
-
Morden24
nagyúr
válasz
amdkiller #22716 üzenetére
Mivel rövid úton agyvérzést kapnék, ha mozogna a hátterem, ezért sosem kerestem ilyesmit, de keress valami 3rd party softver után. Etesd Guglit a "moving wallpaper/background, Vista, slideshow" hasonló szavakkal, aztán majd csak találsz valamit.
MOV file-t kurva biztos, hogy nem
Igazság szerint nem tudom, hogy kell dream-et használni, mert nekem Home Premiumom van, abban meg nincsen DS. Szóval ebben nem tudok segíteni, de biztos le van írva, pl. a help-jében. -
amdkiller
aktív tag
válasz
Morden24 #22715 üzenetére
Jólvan, csak egy másik forumon amit a google dobott ki, ott meg pont azt mondja 1-2 "okos", h gifet simán...belinkelem azért hogy hol volt
Akkor hiába görcsöltem vele.
Esetleg valami progi ami képeket rak be háttérnek diavetités szerűen?
Ez a Dreamscene MOV fájlt is kezel nemtod véletlen?
Vagy csak dreameket?Mivel is lehet dreamet készíteni?
-
-
amdkiller
aktív tag
Sziasztok!
Vista ultimate-et használok, szeretnék háttérnek berakni egy gif-fájlt, úgy hogy mozogjon is! Van erre lehetőség?
Mert berakni berakja, de nem mozog
egyébkénd acdsee képnézegető van a gépen, próbáltam azzal is berakni háttérnek, símán a vinfosból is, de egyiknél sem hajlandó mozogni
XP alatt sem megy!Ulead gif animatorral készítettem egyébként. A mobilomon fajinul mozog, a képnézegetőmben is, a winfos képnézegetőjében meg nem!
-
Morden24
nagyúr
Nézd meg, hogy milyen futó alkalmazások vannak, mert ez sanszos, hogy szoftveres hiba (valamelyik futó alkalmazás bekavar a shutdown process-be).
Ha van tuning vagy hardverhiba a gépen/ben, az is okozhat kékhalált, bár hogy csak a leállítás során, az elég bizarr prezentációHa minden esetben csinálja (tehát notóriusan minden leállításnál), akkor próbáld csökkentett módban elindítani, és ott leállítani. Valamint vírus és egyéb kártevőteszt sem hátrányos.
-
Morden24
nagyúr
válasz
LLKobe #22705 üzenetére
Szerintem tökéletesen elegendő a beépített, nekem még másfél év alatt egyszer sem volt gondom vele, de persze, ha extra igényeid vannak, akkor rakj fel 3rd party cuccot. Csak arra figyelj, hogy minden pöccre Vista-kompatibilis legyen (előtte olvass utána), mert az ilyen rendszerszintű dolgok sok galibát okozhatnak, ha bugzanak.
-
adyh
tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy a Windows leállítás gomb megnyomása után kis idővel meg jelenik a "kék halál" képernyő majd újraindul a gép ezek után már ha leállítom akkor le is áll ...De ezt miért csinálja?
köszi -
LLKobe
veterán
Üdv!
Újra itt vagyok
Eddig nagyon tetszik a Vista
Frankón gyors, eddig minden szuper vele.
És nagyon kellemes meglepetés volt hogy egyszer kifagyott a gép, és utána a "probléma megoldása" gombra kattintva kiírta hogy a hálókártya miatt volt, és értesített hogy nem jó az alap Win-es driver és frissítsek. Nagyon franya hogy ha gond van megmondja az eredetétEgy kérdésem lenne még: XP-n Comodo tűzfalat használtam, ide még nem tettem fel, nem tűnik rossznak a beépített sem. Mit mondtok tegyem fel a Comodo-t, vagy elég ez is?
-
Hali!
Feltettem az X64 Vista-t! Biztos ezerszer le volt írva, de nem találtam konkrét segítséget. A hálózat nem működik...
Az én gépemen Vista SP1, másik gépen XP SP3 és ezek egy routerrel kapcsolódnak egymáshoz. Látom a gépet, de belépni nem tud a megosztott mappákba. Ráklikkelek és kiírja, hogy nem tud hozzáférni.
Hálózatfelderítés be van kapcs, munkacsoport azonos...Illetve milyen drivert kéne feltennem? Semmire nem írta ki, hogy nem ismerte fel. Ám nem hiszem, hogy benne van a legújabb Catalyst, vagy chipset driver!
-
Új hozzászólás Aktív témák
•Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
•Tilos az OFF!
- Le Mans Ultimate
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Windows 11
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Xiaomi Redmi Note 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest